-
Αντιπαγωτικα και πρόσθετα δεν χρειάζονται, εγώ δεν έχω βάλει ποτέ και η μακροβιότητα των κινητήρων μου αποδεικνύει ότι δεν έχω κάνει λάθος.
Που και που βάζω ενισχυμένο πετρελαίο.
Προσωπικά συμπεράσματα τα δίνεις σαν φυσικούς νόμους και ΔΕΝ είναι.
Τρομολαγνια και τρομοκρατία βλέπω μόνο, 'θα χαλάει αυτό, θα χαλάσει το άλλο, θα καταργηθεί, δεν θα αξίζει μία' ένα σωρό ανυπόστατες χαζομάρες. Το 2035 στην Αγγλία και τη Δανία ΔΕΝ θα πουλιέται ούτε υβριδικό, οπότε μην αγχώνεσαι από τώρα. 15 χρόνια είναι, κυριολεκτικά κάποιοι θα έχουμε πεθάνει τότε, σιγά μην νοιαστω αν έχασε 1 ή 2 χιλιάρικα το diesel.
Αν σε βολεύει το αυτοκίνητό σου να το χαρείς, και άσε τους άλλους να χαρούν τις επιλογές τους, αλλά κράτα ένα επίπεδο γιατί εκτίθεσαι με όλη αυτή την παραπληροφόρηση που σπέρνεις.
-
Tkin 73 τα 7,5 λίτρα του corolla σε ταξίδι που τα βρήκες.Να σου δώσω το δικό μου auris υβριδικο να πας ταξίδι με 130 και εάν έχεις κατάναλωση πάνω από 6 λίτρα θα σε παραδεχτώ, γιατί σε ταχύτητες 120 με 140 που πηγαινουμε συνηθως σε ταξίδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο στυλ οδήγησης με το υβριδικο όπως στην πόλη ή σε περιαστική διαδρομή.Οπως και να έχει diesel αυτόματο ειτε Ford είτε οποιοδήποτε αντίστοιχης ιπποδύναμης μεγέθους έχει περί το 1 λίτρο παραπάνω κατανάλωση μεικτή. Στο τέλος έρχεται μια η άλλη με την διαφορά του καυσίμου αλλά από αξιοπιστία το αφήνω ασχολίαστο(τουρμπο,αυτοματο σασμάν, dpf, αντλια, καύσιμο) πολλά για να μην πάει κάτι λάθος. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος κάνει τα περισσότερο χιλιόμετρα εθνική πάει πετρέλαιο και manual. Πάντως στατιστικά οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν το 70% με 80 % σε διαδρομές που το υβριδικο είναι must
-
Έχω ανεβάσει βίντεο που δείχνει στα 140 7.5λτ φυσικά η αξιοπιστία του ελέγχεται αν και ο τύπος που το έχει ανεβάσει έχει δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες αντίστοιχα βίντεο. Το θεωρώ πιο κοντά στην πραγματικότητα από φίλο εδώ που έγραψε 5 λτ στα 120-130.
Ας μας πει κάποιος που έχει κάνει 200-300 χλμ Εθνικής σταθερά με 130 τι κατανάλωση έγραψε με μηδενισμενο τόσο δύσκολο είναι;
Έχω γράψει ότι έχω πειστεί για το 4αρι στην πόλη για το 5αρι στην εθνική όχι.
Όπως είπε και ι φίλος παραπάνω όσοι ζούμε σε 15 χρόνια αν έχει καταργηθεί το ντίζελ θα έχουν καταργηθεί και τα υβριδικά.
Γνώμη μου και τα δύο θα κυκλοφορούν.
Αν πάμε σε αντίστοιχες συζητήσεις του 2005 αντίστοιχα κάποιοι υποστήριζαν ότι το 2020 θα κυκλοφορούσαν κυρίως ηλεκτρικά και ότι τα συμβατικά θα ήταν υπό εξαφάνιση....
-
Εγώ προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ. Φίλος μου με chr σε ταξίδι και συνήθη ταχύτητα τα 140 (Ναύπλιο - ιωαννινα) είχε δει 6,5 λίτρα. Υπόψιν το chr είναι πιο βενζινοβορο από το corolla σε εθνική. Εν τω μεταξύ που υπάρχει αυτός ο δρόμος που θα δεν θα κόψεις η επιταχύνεις για 200 - 300 χιλιόμετρα σερί. Ακόμα και σε επιταχύνσεις με 120 η 130 χιλιόμετρα ή μπαταρία βοηθάει στο υβριδικο. Εάν σκεφτείς ότι έχει 40% απόδοση ο θερμικός, το ecvt είναι το πιο οικονομικό κιβώτιο με τις λιγότερες απωλειες καταλαβαίνεις ότι από οποιοδήποτε αυτοκίνητο βενζίνης θα είναι πιο οικονομικό. Δηλαδή ένα τουρμπατο απόδοσης 120 με 130 ίππους στα 130 χιλιόμετρα σταθερά πόσο κατανάλωση θα του έβαζες. Περί τα 9 με 10 λίτρα.
-
Το 6.5 του chr κοστίζει όσο να καίει ένα ντίζελ εθνική με 140 8.2 αντίστοιχα. Κανένα ντίζελ στα 140 δεν καίει τόσα. Το ποιο ενεργοβορο άντε να πιάνει 7.
Ακόμα και 6.5 να καίει στα130 το κορολα σε 50-50 με ένα ντίζελ 5.3 και 7.5 εθνική και πόλη αντίστοιχα πάλι το ντίζελ είναι οικονομικότερο κάντε τις πράξεις.
Για ντίζελ vs hybrid μιλάμε αλλά ένα τούρμπο βενζίνη στα 120-130 με την καμιά δεν καίει 9-10 λτ αλλιμονο. Εύκολα 2-3 κάτω ανάλογα το φορτίο και τον δρόμο. Και εδώ είναι η το μεγάλο αβαντάζ των ντίζελ επεξεργάζονται λιγότερο από το φορτίο τους σε σχέση με τα υπόλοιπα.
-
Μπορείς πολύ απλά να μπεις στο spritmonitor και να δεις καταναλώσεις, να συγκρίνεις και θα δεις ότι τα υβριδικά σε κατανάλωση είναι πιο οικονομικά. Με την διαφορά καυσίμου στην Ελλάδα έρχεται μια η άλλη το κόστος. Τώρα ο καθένας αναλόγως που κινείται επιλεγει ανάλογα. Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω πόλη ή περιαστικά οπότε με βολεύει το υβρίδιο, αλλά και πιο ενεργοβόρο να ήταν αυτό θα επέλεγα λόγο του ecvt. Τσέκαρε στο YouTube για καταναλώσεις το 1001cars
-
Συγκεκριμένα δες hybrid vs diesel suv. Έχει καταναλώσεις πόλη, 90χιλ. 120 και 140.Έχει το rav 4 με ανταγωνισμό. Έχει και του prius, corolla 2.0 yaris κλπ. Μετρημένες ταχύτητες με GPS και όχι με το κοντέρ, είναι το πιο αξιόπιστο που έχω βρει youtube
-
Το τσεκαρα τώρα το 2.0 υβριδικό 6.2 στα 120 (ας πούμε ανεκτό ένα οικονομικό ντίζελ καίει 5 , 8.1 όμως στα 140 ξεφεύγει τελείως το υβριδικό...κόστος σχεδόν διπλάσιο από τα 5.3-5.5 ενός οικονομικού ντίζελ. Δλδ μέχρι τα 120 η κατάσταση παλεύεται μετά χάνεται η μπάλα στο υβριδικό.
-
Είπαμε αντίστοιχης ιπποδύναμης. Τσέκαρε και τα υπόλοιπα όμως. Το 5 λίτρα σε diesel φαντάζομαι είναι δική σου εκτίμηση. Βρες diesel αντίστοιχης ιπποδύναμης στο συγκεκριμένο κανάλι (180hp) και σύγκρινε. Θα μπορούσες να βάλεις το prius που έχει 5.9 στα 140,λέω εγω
-
Φίλε μου δεν είναι δική μου εκτίμηση αφορά όπως έχω γράψει αρκετές φορές το 1.6 120 άλογα ντίζελ μου που έχω σχι 7 χρόνια τώρα. Και είναι νούμερα επιβεβαιωμένα στον μετρητή και την αντλία. 3-4 βίντεο που είδα με κατανάλωση στο 1001 το 2.0 είχαν όλα.
-
Και με GPS μετρημένη η ταχύτητα σταθερά στα 140 ας πούμε.Τελοσπαντων τσέκαρε όπως σου είπα τα βίντεο του συγκεκριμένου καναλιού γιατί έχεις λάθος γμωμη. Εάν οδηγούσες ένα υβριδικο για 200 300 χιλιόμετρα εθνική θα έβλεπες ότι δεν γίνεται να κάψει 7,5 ούτε καν 6,5 στα 130 χιλιόμετρα συνήθη ταχυτητα. Ούτε το diesel σου καίει 5 στα 130 σταθερά. Γιατί εσύ λες 130 κοντέρ και μπορεί να είναι 125.Anyway
-
Καλύτερα να μιλάς με λιγότερη ειρωνεία. Αν έχεις την κατανάλωση από το 1.8 το βίντεο ανέβασε το να το δούμε δεν είναι τόσο δύσκολο. Φυσικά τα 130-140 που έγραφε το κοντέρ ήταν λιγότερα 5-6 χλμ ανάλογα το λάστιχο όπως φαντάζομαι και στο κορολα!
Και για να στο χαλάσω περισσότερο τα λάστιχα που φοράω εδώ και 14 μήνες έχουν τσιμπήσει την κατανάλωση μου κατα 0.3-0.4 καθώς είναι κατηγορίας c σε σχέση τα b που είχα πρώτα! Με εκείνα θα ήμουν στρογγυλό 5!
Φυσικά το αμάξι μου δεν είναι ο κανόνας των ντίζελ γιατί είναι από τα πιο ελαφριά και ευνοείται αρκετά δλδ έχω σίγουρα 0.5 λτ το λιγότερο από τα περισσότερα 1.5-1.6 με αντίστοιχη ιπποδύναμη.
-
Εγώ πιστεύω πως σε λιτρα τα πλήρως υβριδικά και τα ντίζελ είναι κοντά, πιθανόν δεκαδικά ως 1 λιτρο λιγότερο στη πόλη τα υβριδικά, και 1-2 λίτρα περισσότερο στην εθνική, σχεδόν ταυτόσημο νούμερο σε επαρχιακούς με στροφές.
Συγκρίνοντας πάντα ίδια αμαξώματα, π.χ. ένα yaris με ένα corsa, κι όχι μιάμιση κατηγορία διαφορά.
Αν συγκρίνουμε μια χατσμπακ Corolla με ένα S-cross, δηλαδή με ένα αμάξι SUV διπλασιων χώρων και ύψους και καίνε το ίδιο σε λίτρα, αυτό είναι εις βάρος της Corolla... Αλλά έτσι συμβαίνει, γιατί δυστυχώς το υβριδικο είναι μισή φορά βαρύτερο. Άδειο ζυγίζει όσο το SUV πλήρες φορτίου κι επιβατών. Κι αν τα έχουμε και τα δύο πλήρη ωφελίμου φορτίου, θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά επιδόσεων, πράγμα όχι ασήμαντο, γιατί δεν αρκεί να φτάσεις όπως όπως στον προορισμό σου όταν είσαι εκτός πόλης, έχει μεγάλη σημασία και το ΠΩΣ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς το ντηζελ είναι φθηνότερο στην Ελλάδα κατά σχεδόν 30%. Ακομη κι αν καταφέρει ένα υβριδικό να καιει τα ίδια ή μερικά δεκαδικά ψηφία λιγοτερα λίτρα σε βολικό σενάριο χρήσης, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κατά μέσο όρο 30% οικονομικοτερο... εφόσον συγκρίνουμε παρόμοια αμαξώματα πάντα. Κι ένας μήνας αστικής μετακινησης, είναι όσα χιλιόμετρα απόστασης για ένα ταξιδάκι Σ/Κ...
Κι εφόσον υπάρχει ακόμη ο περιορισμός του διλιτρου κινητήρα, και για τις δύο τεχνολογίες καυσίμου, προσπαθούμε να συμβιβάσουμε τα ασυμβίβαστα.
Θα έλεγα πως θεωρώ ανώτερη τεχνολογία το πλήρως υβριδικο, αλλά στη πράξη είναι ακόμη πιο 'αποδοτικό' για τα λεφτά του το ντηζελ. Θα ισοφαριζαν αν είχαν την ίδια τιμή καυσίμου. Και μάλλον στα 5-6 χρόνια είναι πιο αξιόπιστο το υβριδικο, αλλά όσο φεύγουμε απ την εγγύηση, ένα σετ αντλία και μπεκ, κοστίζουν τα ίδια ή λιγότερο με μερική αντικατάσταση/ανακατασκευή μπαταρίων.
Τέλος σε γενικές γραμμές είναι ακριβότερο το υβριδικό κατά πόσο που υπερκαλύπτει αυτό μιας τυχόν βλάβης του ντηζελ. Γιατί μια υβριδική χατσμπακ Corolla πρέπει να συγκρίνεται με ένα Polo ή Corsa λόγω χώρων κι όγκου. Δηλαδή 3-4 χιλιάρικα διαφορά. Ένα 308 HDi auto παντού καλύτερο στην ίδια τιμή.
Μια SW Corolla hybrid, κοστίζει όσο ένα Grandland ή Tucson. Πέρα δηλαδή απ τον περιορισμό διαθεσιμότητας αμαξωμάτων, όσο διατίθενται αυτόματα ντηζελ θα είναι πιο ωφέλιμα οικονομοτεχνικά...
-
Tkin 73 τα 7,5 λίτρα του corolla σε ταξίδι που τα βρήκες.Να σου δώσω το δικό μου auris υβριδικο να πας ταξίδι με 130 και εάν έχεις κατάναλωση πάνω από 6 λίτρα θα σε παραδεχτώ, γιατί σε ταχύτητες 120 με 140 που πηγαινουμε συνηθως σε ταξίδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο στυλ οδήγησης με το υβριδικο όπως στην πόλη ή σε περιαστική διαδρομή.Οπως και να έχει diesel αυτόματο ειτε Ford είτε οποιοδήποτε αντίστοιχης ιπποδύναμης μεγέθους έχει περί το 1 λίτρο παραπάνω κατανάλωση μεικτή. Στο τέλος έρχεται μια η άλλη με την διαφορά του καυσίμου αλλά από αξιοπιστία το αφήνω ασχολίαστο(τουρμπο,αυτοματο σασμάν, dpf, αντλια, καύσιμο) πολλά για να μην πάει κάτι λάθος. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος κάνει τα περισσότερο χιλιόμετρα εθνική πάει πετρέλαιο και manual. Πάντως στατιστικά οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν το 70% με 80 % σε διαδρομές που το υβριδικο είναι must
ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,όταν κάποιος δεν θέλει,δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ..!!!
Σε λίγο θα μας πούνε και ντήλερ της Τογιότα.
-
Ντηλερ της Toyota
-
Μα πραγματικά ότι να'ναι.... Λοιπόν το περισσότερο που έχει κάψει το corolla σε ταξίδι Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική με εμένα οδηγώ και να προσπερνάω ότι μπορούσα ήταν flat 5lt/100χλμ. Προφανώς και δεν είχα μέση 130. Αλλά όχι... Εμείς θα του βάλουμε στο ταξίδι 7,5λτ γιατί αυτό βολεύει στο συλλογισμό μας.....
Θέλω να μου πείτε επίσης σε ποια διαδρομή θα έχεις μέση ταχύτητα 130. Αυτό σημαίνει πορία με πάνω από 150. Γιατί ακόμα και στην Ε.Ο. έχει ξεκίνα-σταμάτα. Διόδια, σημεία με 2 λωρίδες με τη μία να είναι κατειλλημένη από νταλίκα= πας όσο ο μπροστινός κλπ. Και εκτός αν είσαι οδηγός στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, το 50% δρομολόγια σε Ε.Ο. είναι άπιαστο. Μιλάμε για εθνική όδο έτσι, όχι για την Θεσσαλονίκης-Μουδανίων με όριο 90 ή επαρχιακές οδούς. Στο δρόμο δεν είμαστε μόνοι μας. Ακόμα και όταν βγούμε για ταξίδι, μέχρι να φτάσουμε σε ανοιχτό δρόμο, περνάμε και συνθήκες κίνησης, φανάρια κ.α.. Επίσης στον ανοιχτό δρόμο, θα σταματήσουμε για ανεφοδιασμό, θα σταματήσουμε για κατούρημα, θα μας επιβραδύνει το φορτηγό μπροστά μας, θα περάσουμε από κάποια κατοικημένη περιοχή κλπ κλπ
Λοιπόν σήμερα με 3.900χλμ έχει μέση κατανάλωση 4,2λτ/100χλμ ΜΕΙΚΤΑ. Τα μισά περίπου είναι στην Θεσσαλονίκης-Μουδανίων= ταξίδι για τους περισσότερους θνητούς. Το volvo V40 D2 είχε μεικτή κατανάλωση 6,1λτ/100χλμ για κίνηση στο dortmund και σε ταξίδια μέχρι Φρανκφούρτη με normal ταχύτητες.
7 χρόνια diesel, εμείς με 20φεύγα και έλα παππού να σου δείξω της γιαγιάς.... Έχουμε γράψει καμιά 500.000χλμ μόνο με τα πετρέλαια, και θα ξεχάσουμε σήμερα αυτά που ξέρουμε ΚΑΙ πάθαμε. Προφανώς και δε θα βγάλουν ΟΛΑ τα diesel θέμα με τα μπεκ και την αντλία. Είναι όμως πιθανό και κοστίζει. Και δεν υπάρχει αντίστοιχη βλάβη στα βενζίνης. Δεν μίλησα για φίλτρα μικροσωματιδίων, που έχουν και τα 2. Δε μίλησα για πόσο διάστημα της ζωής του, δουλεύει κάτω από τη συνιστώμενη θερμοκρασία λειτουργίας, δε μίλησα για το adblue που χρειάζονται τα περισσότερα καινούρια.
Στα 22-23 χρόνια με diesel 1 φορά έπαθα ανλία-μπεκ και 1 φορά προθερμαντήρες καυσίμου + πλακέτα. Είναι μέσα στο πρόγραμμα οι βλάβες αυτές. Δεν είναι γκαντεμιά ή ατυχία. Όπως έπαθα και φλάντζα κεφαλής στο lancia y βενζίνης, transfer διαφορικού 4κίνησης στο grand, κρεμαγιέρα στο scenic, κομπρέσσορας κλιματισμού στο passat κ.α. Ε, όλες οι βλάβες που έπαθα συνολικά, δεν έφτασαν χρηματικά τη βλάβη στο navara.
-
Φίλε μου δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ. Εχουν περάσει δύο υβριδικά από τα χέρια yaris και auris και έχω οδηγήσει corolla και chr. Αυτες οι καταναλώσεις που γράφεις για εθνική είναι λάθος. Έχω κάποιο λόγο να σου πω ψέματα. Τελευταία δοκιμή που έκανα με τον κουμπάρο μου που έχει clio 1.5 dci 90hp manual 2014 μοντέλο έμεινε άναυδος.κάναμε 120 χιλιόμετρα επαρχιακό και εθνική μισά μισά εγώ μπροστά και αυτός από πίσω ακολουθούσε. Τρεις ενήλικες εγώ, δύο αυτός. 17αρες με χειμερινά λάστιχα εγώ 16αρες αυτός. Ταχύτητα μέγιστη εθνική 130 με 120 συνήθης. Στο τέλος της διαδρομής εγώ 4,2 λίτρα και 4,1 αυτός. Το στυλ οδήγησης με έμφαση στην οικονομία. Αυτοί που έχουν υβριδικο καταλαβαινουν.
-
Ετσι, εδω φλατζα αλλαζεις με ελατηρια δαχτυλίδια, καθαρισμό και βγαινει 1000 ευρω με ολα μεσα. Εχεις ολοκαίνουριο κινητηρα. Βγαζεις αλλα 200.000 χλμ
Αντε να αλλαξεις και εκεντροφορους,βαλβίδες και ολους τους ιμαντες να παει 1500....βγαζεις 300.000 χλμ
-
Kyr80 οι Αθηναίοι (εγώ δεν είμαι ) μιλάνε για κλειστό αυτοκινητόδρομο. Η Αττική Οδός είναι περισσότερο 'αυτοκινητόδρομος' απ' τη Μουδανίων... τις δικές σου συνθήκες τις θεωρούν 'επαρχιακό δίκτυο', αντίθετα π.χ. με τις ευθείες έξω απ' τη Θήβα ή μια βόλτα στη Χαλκίδα κλπ.
Επίσης πρέπει όπως είπα να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλο πράγμα το Ναβαρα και τα πετρέλαια με το θειάφι και το νερό πριν 20 χρόνια. Το Ναβαρα μπορεί να είναι 3 τόνους φορτωμένο με επιβάτες και κυβικά φορτίου, ένα χατσμπακ Corolla hybrid είναι 2 τόνους μόνο με τον οδηγό, ενώ έχει κάτι λιγότερο χώρους -κι άρα φορτίο- από ένα Polo. (τα νούμερα τα γράφω μπακαλίστικα, μη βαράτε).
Είμαστε σε τελείως άλλο μήκος κύματος όλοι οι συνομιλητές, γι αυτό δεν βγαίνει άκρη...
-
Kyr80 οι Αθηναίοι (εγώ δεν είμαι ) μιλάνε για κλειστό αυτοκινητόδρομο. Η Αττική Οδός είναι περισσότερο 'αυτοκινητόδρομος' απ' τη Μουδανίων... τις δικές σου συνθήκες τις θεωρούν 'επαρχιακό δίκτυο', αντίθετα π.χ. με τις ευθείες έξω απ' τη Θήβα ή μια βόλτα στη Χαλκίδα κλπ.
Επίσης πρέπει όπως είπα να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλο πράγμα το Ναβαρα και τα πετρέλαια με το θειάφι και το νερό πριν 20 χρόνια. Το Ναβαρα μπορεί να είναι 3 τόνους φορτωμένο με επιβάτες και κυβικά φορτίου, ένα χατσμπακ Corolla hybrid είναι 2 τόνους μόνο με τον οδηγό, ενώ έχει κάτι λιγότερο χώρους -κι άρα φορτίο- από ένα Polo. (τα νούμερα τα γράφω μπακαλίστικα, μη βαράτε).
Είμαστε σε τελείως άλλο μήκος κύματος όλοι οι συνομιλητές, γι αυτό δεν βγαίνει άκρη...
Ναι ρε συ, αλλά 7,5 λίτρα δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Κάτσε να φάω την πίτσα μου, και θα βάλω φωτογραφίες....
Στα παπάκια μου η στιγμιαία κατανάλωση. Με νοιάζει πόσο κοστίζει το σύνολο της μετακίνησής μου. Βασικά δε με νοιάζει και κακώς ασχολούμαι, αλλά στις τελευταίες σελίδες διαβάζω ανακρίβιες(για να το πω κομψά). Προσωπικά ακόμα και στο κέντρο να κατέβω παίρνω τη ντατσουνάρα, να κάψω 15+ λτ πετρέλαιο/100χλμ και να είμαι σαν τον αρχοντοχωριάτη. Το αμάξι το πήρα για τη γυναίκα μου, που αγαπάει τα ζώα, τρώει βιολογικά φρούτα και τρόφιμα γενικότερα, και κοιτάει την πίτσα μου τώρα με μισό μάτι....
Και μπορεί τα πετρέλαια να μην έχουν τα χάλια που είχαν μερικά χρόνια πριν, αλλά 700€ το ένα κάνουν τα μπεκ στη merc... Φίλος ταρίφας πλήρωσε 6..... Και οι ταρίφες δεν φημίζονται για την απλοχεριά τους στισ βλάβες. Και είναι αναλώσιμο. Όχι φυσικά όπως τα τακάκια, αλλά θεωρείται μια ακριβή επιπλοκή που μπορεί να σου τύχει. Μπορεί και όχι. Αλλα δεν είναι ίδια φάση με το 'θα σου πέσει μετεωρίτης στο κεφάλι'.
Τώρα εσύ που συγκρίνεις το corsa με το corolla, άλλο ανέκδοτο... Τότε το yaris θα το συγκρίνουμε με το up.... Ναι έχει απαράδεκτους χώρους για την κατηγορία, αλλά δεν παύει να ανήκει στα μικρομεσαία. Οπότε η σύγκριση θα γίνει με focus,astra κλπ, και θα πούμε ότι οι χώροι του είναι γτπ.
Toyota Corolla 2019