-
Κυριοι μετα απο μηνες αναμονης εχω την χαρα να μοιραστω μαζι σας τιμες που μολις εμαθα τηλεφωνικα απο πλαμαρ. Αφορουν μονο πετρελαιο 1.5 95 και 115 αλογα.
Για αυτόματο έχεις καμία ενημέρωση;
-
https://www.renault.com.gr/cars/captur/Overview.html
Πλέον ενημερώθηκε και το σαιτ και έχει τιμές και εκδόσεις.
-
Εμένα ακόμη μου πετάει το παλιό μοντέλο στα πάντα επιλέγοντας το νέο στην αρχική.
-
https://www.renault.com.gr/cars/captur/Overview.html
Πλέον ενημερώθηκε και το σαιτ και έχει τιμές και εκδόσεις.
Όντως. Τσιμπημένες οι τιμές για αυτόματο πετρέλαιο αν και αναμενόμενο. 29.850 € dynamic και 32.950 € initiale paris
Ουσιαστικά πλησιάζει τις τιμές του 2008.
-
Βενζίνη:
1.0 TCe 100 hp Authentic: 16.880
1.0 TCe 100 hp Expression: 17.730
1.0 TCe 100 hp Dynamic: 20.550
1.3 TCe 130 hp Expression: 20.800
1.3 TCe 130 hp Expression EDC: 22.330
1.3 TCe 130 hp Dynamic: 22.330
1.3 TCe 130 hp Dynamic EDC: 26.650
1.3 TCe 155 hp Initiale Paris EDC: 32.880
Υγραέριο:
1.0 TCe 100 hp Authentic GPL: 17.680
1.0 TCe 100 hp Expression GPL: 19.180
1.0 TCe 100 hp Dynamic GPL: 21.350
Πετρέλαιο:
1.5 DCi 95 hp Authentic: 19.950
1.5 DCi 95 hp Expression: 20.450
1.5 DCi 95 hp Dynamic: 22.190
1.5 DCi 115 hp Authentic: 20.850
1.5 DCi 115 hp Expression: 21.850
1.5 DCi 115 hp Expression EDC: 25.650
1.5 DCi 115 hp Dynamic: 25.490
1.5 DCI 115 hp Dynamic EDC: 29.850
1.5 DCi 115 hp Initiale Paris EDC: 32.950
-
Το υγραεριο θα λιγουρευομουνα...
-
Το υγραεριο θα λιγουρευομουνα...
Ισχύει, στις τιμές που ανακοινώθηκαν, και λαμβάνοντας υπόψην την (τωρινή) τιμή του υγραερίου, δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές από το diesel σε θέμα οικονομίας...
-
-
Το περιμενα φθηνοτερο.
Αν τα διαβασα καλα η Authentic ειναι απαράδεκτη. Η Expression με πολλες ελλείψεις, και η Dynamic οτι πραγματικά χρειάζεται ενας μεσος άνθρωπος, οχι και φουλ όμως (εχει οντως τις μεγαλες οθονες σαν έξτρα).
Θα κανει πωλησεις all over the segment, απο τα φθηνά με τους βασικους κινητήρες, τα μεγαλύτερα πετρέλαια με χωρους και για οικογένειες, ακομη και τα υγραέρια!
Πολυ επιθετική η Renault, αλλα οι ακριβες εκδόσεις θα εχουν μεγαλο ανταγωνισμό.
Θα πουλήσει πολύ αλλα με μικροτερο περιθώριο κέρδους.
-
Το περιμενα φθηνοτερο.
Αν τα διαβασα καλα η Authentic ειναι απαράδεκτη. Η Expression με πολλες ελλείψεις, και η Dynamic οτι πραγματικά χρειάζεται ενας μεσος άνθρωπος, οχι και φουλ όμως (εχει οντως τις μεγαλες οθονες σαν έξτρα).
Θα κανει πωλησεις all over the segment, απο τα φθηνά με τους βασικους κινητήρες, τα μεγαλύτερα πετρέλαια με χωρους και για οικογένειες, ακομη και τα υγραέρια!
Πολυ επιθετική η Renault, αλλα οι ακριβες εκδόσεις θα εχουν μεγαλο ανταγωνισμό.
Θα πουλήσει πολύ αλλα με μικροτερο περιθώριο κέρδους.
Και γω το περιμενα πιο χαμηλα, οι υποθεσεις που καναμε καποιοι σχετικα με διαφορες παλιου καινουργιου νομιζω δεν ισχυουν. Το πετρελαιο για το οποιο ενδιαδερομαι και οπως το βλεπω θα παω σε dynamic τελικα αρα ειμαι εκτος 2κ βαση υποθεσεων που εκανα, το περιμενα τουλαχιστον 1.5-2κ χαμηλοτερα. Τελος παντων οι τιμες ειναι αυτες ο καθε ενας κανει τα μαθηματικα του και μενει να το δουμε απο κοντα και στο δρομο.
-
Οι τιμές είναι στο θεό. Πολύ κρίμα.
Δεν ξέρω αν -το ελπίζω όμως- να επηρεαστούν προς τα κάτω από τη νέα φορολόγηση των αυτοκινήτων που φημολογείται έντονα τελευταίως.
-
Εγω την εκανα τον Ιανουαριο.
2008 Allure diesel με launch pack!
Φαντάσου οτι περίμενα το Captur πρώτο σε κυκλοφορια, και θα το αγοραζα επιτόπου, επειδή περιμέναμε το 2008 καλοκαίρι και πολυ ακριβό.
Χαίρομαι που συνέβησαν ανάποδα!
-
Πολύ ακριβό, και όπως φαίνεται από τα πρώτα reviews είναι ένα αυτοκίνητο μέτριο οδηγικα.
Με 21.900 παίρνεις kamiq 150ps dsg full extra.
-
......
με 22 δεν παίρνεις το kamiq full extra αλλά σχεδόν.
Πάντως με τις τιμές αυτές θα έχει έντονο ανταγωνισμό από παντού.
Προσωπικά την initialle pari είχα βάλει στο μάτι με το ανοιχτόχρωμο εσωτερικό, ελπίζοντας πως θα παίξει το πολύ στα 26-28χίλ.
Δε νομίζω με τίποτα να αξίζει τα 32χίλ...
Πολύ κρίμα
Τώρα τα κουβαδάκια μου και άλλου...
-
telis1 wrote:
με 22 δεν παίρνεις το kamiq full extra αλλά σχεδόν.
Πάντως με τις τιμές αυτές θα έχει έντονο ανταγωνισμό από παντού.
Προσωπικά την initialle pari είχα βάλει στο μάτι με το ανοιχτόχρωμο εσωτερικό, ελπίζοντας πως θα παίξει το πολύ στα 26-28χίλ.
Δε νομίζω με τίποτα να αξίζει τα 32χίλ...
Πολύ κρίμα
Τώρα τα κουβαδάκια μου και άλλου...
Σε διπλανο νημα πρόσφατα, το Kamiq εφτασε 27-28.000 αν θυμάμαι καλά, με πολλά έξτρα φυσικα που εβαλε ο συνφορουμιτης.
Δεν χαριζονται τα αυτοκίνητα, τα καινούργια κοστίζουν, ευκαιριες σε παλιότερα μοντελα/πλατφόρμες.
Πριν καιρο ειχα αναφέρει οτι η τιμη του Γαλλια ηταν 31.500-32.000 κ ειχα προβλέψει οτι καπου εκει θα ηταν κ εδω, 26.000 δεν προέκυπτε απο κανενα στοιχείο. Αντε να πήγαινε 29-σκαρτα 30 με κανα θαυμα. Ακομη κ το Juke στις καλες εκδόσεις με τα ωραια υφάσματα μεσα (κ πισω δισκόφρενα!) πάει στα 25 κ βάλε.
1.5 DCi 95 hp Dynamic: 22.190 κ
1.3 130hp Dynamic: 22.330 οι ποιο συμφερουσες προτάσεις.
Oι Authentic δεν επρεπε να υπαρχουν πουθενά. Μονο στο υγραεριο έχουν ικανη διαφορα απο την Expression, με ολους τους αλλους κινητήρες δεν γλυτωνεις κ τίποτα για τις ελλείψεις.
Το diesel εχει σχεδον 20λιτρα μικροτερο χωρο αποσκευων (422λιτρα η βενζίνη, ελπιζω να μην ειναι σαν του Clio, διογκωμένα).
Τελικα μόνο το Puma ειναι φθηνό, αλλα παιρνεις 1.0 κινητηρα, που για καποιους ειναι μειον, εσωτερικο Fiesta 3ετιας, κ μαλλον τους μικρότερους πίσω χωρους στη κατηγορία (μαζι με τα Κορεάτικα;). Βεβαια να δουμε κ τις τιμες πετρελαίου/αυτόματων πρωτα, πιστεύω θα ανεβασουν τους μέσους όρους.
Σε ποια παραλια σκέφτεσαι να παίξεις;
-
Βενζίνη:
1.0 TCe 100 hp Authentic: 16.880
1.0 TCe 100 hp Expression: 17.730
1.0 TCe 100 hp Dynamic: 20.550
Αν υποθέσουμε ότι είχα το δίλημμα Citroen C3 Aircross Feel Itouch 110ps ή κάποια αντίστοιχη έκδοση του νέου Captur υποχρεωτικά θα έπρεπε να κοίταζα την Dynamic ώστε να έχουν παρόμοιο εξοπλισμό.
Το δίλημμα παύει να υφίσταται με τις τιμές των δύο αυτοκινήτων.
Το Captur 20.550euro χωρίς μεταλλικό χρώμα και τα υπόλοιπα έξοδα (πιθανά να δίνουν 500euro έκπτωση).
Το C3 Aircross 17150euro τελική με το κλειδί στο χέρι.
Αν κρίνω από τις πρόσφατες τιμές του προηγούμενου στοκαρισμένου Captur δεν νομίζω να πέσουν και πολύ οι τιμές του νέου μετά από κάποιο διάστημα. Γενικά η RENAULT δεν είναι και ιδιαίτερα VFM στην Ελλάδα.
-
Πάρα πολύ ακριβό μου φαίνεται, χωρίς όμως να έχω δει αναλυτικά εξοπλισμό.
-
Δεν είναι και τόσο τραγικές οι τιμές...
To 1.0 Dynamic στα 20.550 που συγκρίνεται με το Puma Titanium στα 20.097 αν και έχει πρόβλημα με τις επιδόσεις ενδεικτικά 0-100 13,3 με 9,8 είναι καλή επιλογή.
Ακόμα και το 1.3 Dynamic στα 22.330 που μάλλον είναι προτιμότερο γιατί ο 1.0 είναι οριακός δεν έχει κακή τιμή.
-
Το Puma είναι πολύ πιο δυνατό, mild hybrid και με καλύτερο εξοπλισμό. Για να συγκρίνουμε, πρεπει να συγκρίνουμε 130 vs 125. Στα δε 155 άλογα η διαφορά είναι χαοτική!
-
Το Puma είναι πολύ πιο δυνατό, mild hybrid και με καλύτερο εξοπλισμό. Για να συγκρίνουμε, πρεπει να συγκρίνουμε 130 vs 125. Στα δε 155 άλογα η διαφορά είναι χαοτική!
Για να ειμαστε δικαιοι το Capture μαζι με Kamiq, 2008 και τα C3/Crossland εχουν μεγαλύτερους χώρους, δεν ειναι αμεσα συγκρίσιμα με το Puma που ειναι απο τα μικροτερα και σπορτιφ/κουπε (Stonic, Arona, Juke, υπαρχει κ το Kona καπου χαμενο στη μεταφραση) αλλα γενικα ναι, το ειπα και εγω, το περιμενα απο 1000-3000€ (οσο ανεβαινεις στις τιμες) λιγοτερα.
H Initiale Paris στα 33.000 χωρις εξοδα/χρωμα δεν το λες και ευκαιρια. Εν αντιθεσει με πολλα απο το εσωτερικο του 2008 που τα βρισκεις και στην Active και πολυ περισσοτερο στην Allure, πολλα απο το Paris - κυριως εσωτερικο αναφερομαι επαναλαμβανω - δεν τα βρισκεις ουτε στην Dynamic. Οι χαμηλότερες εκδόσεις δε, φαινοντα αρκετά απλές.
Ουτε το Titanium Puma ομως βρίθει απο upmarket χαρακτηριστικά - Fiesta του 2017 είναι μεσα, και με κάποια εργονομικα φαουλ. Ας πουμε σε παρα πολλα reviews αναφερουν οτι ο μοχλος ταχυτήτων ειναι παρα πολυ χαμηλά, και γενικα η μεσαια κονσολιτσα εχει τα θεματακια της με μεγάλο παλιακο χειροφρενο, περιεργη θεση ποτηροθηκων και τεμπελη αρκετα πισω, ενω μεχρι στιγμης δινεται ΜΟΝΟ 1 κινητηρας ουσιαστικά σε 2 εκδοσεις.
Renault Captur II