-
@araxnis said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Θελω να ρωτησω κατοχους Peugeot με κινητηρα 1.5 diesel 130 Hp του 2018 αν εχουν παρατηρησει τι χρωμα παραφλου εχουν στο δοχειο πληρωσης. Οταν το πηρα καινουργιο το 5008 με τον 1.5 diesel 130Hp ειχε κοκκινο παραφλου.
Οταν ομως πριν 2 χρονια που ειχα θεμα με την καδενα χρονισμου και την επισκευασανε ειδα οτι μου αλλαξανε το παραφλου και βαλανε πρασινο. Ξερω οτι το πρασινο οτι το βαζανε σε πιο παλια αμαξια.
Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα μου πειτε οτι παραλου δεν βαζουν πια στα αμαξια κι οτι χρησισμοπιουν αντιψυκτικο σας προλαβαινω και ανααφερω οτι το παραφλου ειναι το αντιψυκτικο που εχει αραιωθει με νερο απεσταγμενο και ειναι ετοιμο για χρηση.
Κανενα αντιψυκτικο δεν χρησιμοποιειτε αδιαλυτο για τον λογο του οτι ειναι πιο πηκτο αλλα ειναι και αναλογα σε τι εξωτερικες και εσωτερικες θερμοκρασιες δουλευει ο κινητηρας.
Υπαρχουν διαφορα ετοιμα προς χρηση διαλυμενα αντιψυκτικα(παραφλου) διαφορων χρωματων αναλογα τι συνιστα ο κατασκευαστης του κινητηρα.
Στο εγχειριδιο του αυτοκινητου μου δεν αναφερει τιποτα για το χρωμα και τον τυπο του αντιψυκτικου(παραφλου). Μαλλον το εχουν αναλαβει τα συνεργεια αυτο το θεμα.
Στον Χανιαδακη που ειχαν κανει την ολη αλλαγη τοτε της καδενας ρωτησα τον μηχανικο μου ειπε οτι το αλλαξανε το χρωμα γιατι δεν εχουμε ακραιες θερμοκρασιες στην χωρα μας.
Παντως δεν εχω προβλημα ουτε διαρροης αλλα ουτε και θερμοκρασιας στον κινητηρα.
Φυσικα θα πρεπει να βαζω το ιδιο χρωμα αν θελει συμπληρωμα το δοχειο πληρωσης αλλιως θα πρεπει να αδειασεις ολο το συστημα ψυξης και να το πλυνεις καλα και μετα να κανεις την αλλαγη υγρου με αλλες προδιαγραφες.
Καλο ειναι λενε να μην ανακατευεις τα χρωματα μεταξυ τους οταν θελεις συμπληρωμαΣε ίδιο κινητήρα σε Opel, το 2022 το παρέλαβα με το πράσινο...
Ευχαριστω για την απαντηση.
-
Peugeot 5008 (SUV)