-
Ο χρήστης KostasK79 έγραψε:
Το getz ρε φίλε μου είναι 60 πόντους κοντύτερο και σχεδόν 10 στενότερο αν έβγαινες με δυο μανούβρες με συτο με το τουσον θα θες 5-6 ! Είσαι διατεθειμένος να κάνεις αυτό κάθε μέρα ?!
Όσο για τα μετρητά δικά σου είναι καντα ότι γουστάρεις αλλά κάποιο πρόγραμμα άτοκων δόσεων δεν μπορείς να βρεις να μην νιώθεις εντελώς ριγμένος από την συναλλαγή;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπορείς να βρεις πρόγραμμα ατοκων δωσεων απο καπου αν για παράδειγμα η Hyundai δεν διαθέτει;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι αν δεν το έχει η χιουνται δεν γίνεται τπτ. Αλλά τους το ρωτάς για να αρχίσουν να αισθάνονται ότι σε χάνουν από αγοραστή μπας και κόψουν στα μετρητά.
Επαναλαμβάνω προσωπικά το θεωρώ τελείως λάθος τακτική να πληρώσεις με μετρητά αν δεν εχεις όφελος.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επαναλαμβάνω προσωπικά το θεωρώ τελείως λάθος τακτική να πληρώσεις με μετρητά αν δεν εχεις όφελος.
Δηλαδή η σωστή τακτική είναι να κρατήσεις τα μετρητά σου στην τράπεζα που μπορεί να σου αποδίδουν ένα υπέροχο 1% και να αγοράσεις αυτοκίνητο με δόσεις και ετήσιο πραγματικό επιτόκιο 10%;
Ειναι αυτό που λένε, να πυροβολήσεις το πόδι σου...
-
Εκεί που νομίζω ότι εστιάζω είναι στο ότι απλά δεν δίνεις 22000 στο χέρι για να πάρω 0% έκπτωση! Είναι δυσκολα κατανοητο?
Δεν μπορεί ο αντιπρόσωπος της χιουνται που πήγα? Πάω στον επόμενο κοκ. Δεν υπάρχει κανένας αντιπρόσωπος στην περιοχή μου να κάνει έκπτωση? Απλά δεν παίρνω χιουνται πάω αλλού! Τόσο απλά για ένα αμαξι που έχει 10 ανταγωνιστες για πλάκα δεν μιλάμε για κανά μοναδικο μοντέλο χωρίς ανταγωνισμό. Θα πάω εκεί που θα σεβαστούν ότι δίνω τόσα λεφτά με την μια για να τα ρίξω στον ... δρόμο.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δηλαδή η έκπτωση ή οι όροι πληρωμής είναι σημαντικότεροι του ίδιου του προϊόντος;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή η έκπτωση ή οι όροι πληρωμής είναι σημαντικότεροι του ίδιου του προϊόντος;Για κάποιους και 1000€ διαφορά μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα
-
Δηλαδή η έκπτωση ή οι όροι πληρωμής είναι σημαντικότεροι του ίδιου του προϊόντος;ναι οταν αγοραζoυμε χιουνται , σουζουκι , νισσαν κοκ οι οροι πληρωμης για το 95% του κοσμου παίζουν ρόλο. Αμα αγοραζα αμαξι πανω απο 100.000 μάλλον γραμμενους θα τους ειχα τους όρους πληρωμής!!! θα έστελνα τον υπαλληλο μου για τα διαδιακαστικα και θα περιμενα το γκομενακι του αντιπροσώπου με το μινι να μου φερει τα κλειδια στο δερματινο σαλονι του αντιπρόσωπου και να μου... εξηγήσει πως δουλευουν τα κουμπακια απο την οθοναρα της αμαξαρας ...τοσο απλα!!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εκεί που νομίζω ότι εστιάζω είναι στο ότι απλά δεν δίνεις 22000 στο χέρι για να πάρω 0% έκπτωση! Είναι δυσκολα κατανοητο?
Δεν μπορεί ο αντιπρόσωπος της χιουνται που πήγα? Πάω στον επόμενο κοκ. Δεν υπάρχει κανένας αντιπρόσωπος στην περιοχή μου να κάνει έκπτωση? Απλά δεν παίρνω χιουνται πάω αλλού! Τόσο απλά για ένα αμαξι που έχει 10 ανταγωνιστες για πλάκα δεν μιλάμε για κανά μοναδικο μοντέλο χωρίς ανταγωνισμό. Θα πάω εκεί που θα σεβαστούν ότι δίνω τόσα λεφτά με την μια για να τα ρίξω στον ... δρόμοΚατ ' αρχάς ναι, δεν είναι κατανοητό αυτό που μπορεί να εννοείς σε σχέση με αυτό που έγραψες στο ποστ σου που είχα κάνει παράθεση. Εγώ απάντησα σε αυτό ακριβώς που έγραψες (και όχι σε αυτό που μπορεί να εννοούσες και δεν είχε σχέση με αυτό που έγραψες). Αν το ξαναδιαβάσεις, μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου.
Προχωρώντας τώρα και στην ερμηνεία που δίνεις, εγώ θα σου πω ότι όντως σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο εμπόριο, τα μετρητά είναι το μέσο για να πετύχεις μεγάλες εκπτώσεις. Στην περίπτωση όμως των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων αυτό δεν ισχύει σε συντριπτικό ποσοστό (εξαίρεση μπορεί να αποτελούν φαληρισμένες επιχειρήσεις που καίγονται για ρευστότητα μέρα με τη μέρα). Αντιθέτως τα μετρητά μπορεί να αποτελούν και αντικίνητρο για επιχειρήσεις που παίρνουν προμήθεια από τις τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν την αγορά του αυτοκινήτου και τις ασφαλιστικές που θα το ασφαλίσουν (και θα προσπαθήσουν να σου τις επιβάλλουν λόγω δανείου).
Απλά πράγματα...
-
Δηλαδή η έκπτωση ή οι όροι πληρωμής είναι σημαντικότεροι του ίδιου του προϊόντος;Από τις λίγες περιπτώσεις που θα συμφωνήσω απόλυτα.
Να απορρίψεις ένα προϊόν επειδή δεν σου κάνει η τιμή του ή το χρηματοδοτικό, ειλικρινά το καταλαβαίνω. Να το απορρίψεις όμως επειδή δεν σου κάνουν έκπτωση, πραγματικά με ξεπερνάει. Ειδικά όταν μιλάμε για κάτι όπως αυτοκίνητο, όπου είναι πολλά τα χρήματα και ο χρόνος χρήσης. -
Ο χρήστης arkoudos1980 έγραψε:
Η απέναντι πλευρά είναι το μικρό πεζοδρομιάκι μπροστά στο σπίτι τους, μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; Φυσικά είναι παράνομο εκεί που το βάζουν, το πεζοδρομιάκι είναι τόσο μικρό που το μισό αμάξι είναι πάνω και το μισό κάτω στο δρόμο.Βέβαια, είναι μπροστά στο σπίτι τους...
Με όπισθεν βγαίνω πάντα, ακόμα και με κάμερα το βλέπω δύσκολο να βγάζω το Tucson. Το ό,τι θα δίσταζα στην αγορά αμαξιού επειδή δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να βγω από το σπίτι μου, δεν το περίμενα ποτέ.
Βρες μια κοντινή hyundai και ζητά το για τεστ drive και πες του πωλητή ότι θα το κλείσεις αν μπορείς να μπεις στο πάρκινγκ σου και κάνε μια δοκιμή.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης KostasK79 έγραψε:
Δηλαδή η έκπτωση ή οι όροι πληρωμής είναι σημαντικότεροι του ίδιου του προϊόντος;
Για κάποιους και 1000€ διαφορά μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα
Όταν αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο, το κρατάει 3-5-10 χρόνια. Είναι λοιπό ο διακανονισμός πιο σημαντικός;
Εκτός αν δεν μπορεί να το αγοράσει, οπότε κακώς το κοιτάει εξ' αρχής...ναι οταν αγοραζoυμε χιουνται , σουζουκι , νισσαν κοκ οι οροι πληρωμης για το 95% του κοσμου παίζουν ρόλο. Αμα αγοραζα αμαξι πανω απο 100.000 μάλλον γραμμενους θα τους ειχα τους όρους πληρωμής!!! θα έστελνα τον υπαλληλο μου για τα διαδιακαστικα και θα περιμενα το γκομενακι του αντιπροσώπου με το μινι να μου φερει τα κλειδια στο δερματινο σαλονι του αντιπρόσωπου και να μου... εξηγήσει πως δουλευουν τα κουμπακια απο την οθοναρα της αμαξαρας ...τοσο απλα!!!
Hyundai i30N?
Nissan GTR?
Τεσπα, κατάλαβες ότι τρολλάρω, αλλά ακόμα δεν κατανοώ την λογική σου.
Δηλαδή αν κάποιος έχει αποφασίσει να πάρει Fiesta, θα πάρει στο τέλος Swift επειδή του έκανε περισσότερες δόσεις η Suzuki? Και άντε να δεχθώ ότι υπάρχουν τέτοιοι αγοραστές. Πόσοι είναι αυτοί; -
Παιδιά πλέον τα αμάξια όταν μιλάμε για τις τιμές του αμαξιού του θέματος είναι λίγο πολύ όλα καλά! Πάνω κάτω έχουν τους ίδιους χώρους , κοντινές σχεδιαστικές γραμμές , παρόμοιους κινητήρες κοκ. Εγώ προσωπικά το επόμενο αμάξι που θα πάρω από την συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι το πιο νfm. Θελεις τον περισσότερο εξοπλισμό σε συγκεκριμένα χρήματα; Θες την χαμηλότερη τιμή για το 'περισσότερο' αυτοκίνητο; Θες το χαμηλότερο επιτόκιο μεταξύ μιας ομαδας αυτοκινήτων;
Δδλ υπάρχουν πολλά αμάξια που καλύπτουν τα θέλω μας! Τα λεφτά δεν είναι πολλά!Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ότι είναι όλα καλά δεν θα διαφωνήσω, μιας και για θέματα αξιοπιστίας είναι λίγο δύσκολο να αποφανθούμε.
Όμως όταν λες 'θα πάρεις το πιο vfm' αυτό εισάγει αυτόματα το υποκειμενικό. Υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ των αμαξιών και αυτό επηρεάζει του καθενός την άποψη 'τι ειναι vfm'. Για αυτό επιμένω ότι
Α. Βλέπουμε budget
Β. Συνειδητοποιούμε τις ανάγκες μας
Γ. Βλέπουμε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων
Δ. Επιλέγουμε το κατάλληλο -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Παιδιά πλέον τα αμάξια όταν μιλάμε για τις τιμές του αμαξιού του θέματος είναι λίγο πολύ όλα καλά! Πάνω κάτω έχουν τους ίδιους χώρους , κοντινές σχεδιαστικές γραμμές , παρόμοιους κινητήρες κοκ. Εγώ προσωπικά το επόμενο αμάξι που θα πάρω από την συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι το πιο νfm. Θελεις τον περισσότερο εξοπλισμό σε συγκεκριμένα χρήματα; Θες την χαμηλότερη τιμή για το 'περισσότερο' αυτοκίνητο; Θες το χαμηλότερο επιτόκιο μεταξύ μιας ομαδας αυτοκινήτων;
Δδλ υπάρχουν πολλά αμάξια που καλύπτουν τα θέλω μας! Τα λεφτά δεν είναι πολλά!Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όλα είναι καλούτσικα και άνω. Δεν είναι όλα τα ίδιο καλά. Η κάθε Alfa-BMW-Ford δεν ξοδέυει δισεκατομμύρια στο στήσιμο για να περνάει η ώρα. Το αν μπορεί να το καταλάβει αυτό ο μέσος οδηγός είναι άλλο θέμα...
-
Όντως το vfm κρύβει πολύ υποκειμενισμό. Κάποιο μπορεί να είναι λίγο ακριβότερο αλλά να το εμπιστεύομαι περισσότερο σε βάθος χρόνου απο το φθηνότερο. Άρα το ακριβότερο είναι πιο vfm. Υπάρχουν πολλά παρόμοια υποκειμενικά ή μερικώς υποκειμενικά κριτήρια που διαμορφώνουν το vfm για τον καθένα.
Και σίγουρα το βασικότερο κριτήριο είναι να καλύπτουν τις ανάγκες σου για δεδομένο μπάτζετ. Απλά υπάρχουν πολλά πλέον που καλύπτουν τις ανάγκες σου στο ίδιο χρηματικό επίπεδο.
Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ο ένας αντιγράφει τον άλλον!Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όλα είναι καλούτσικα και άνω. Δεν είναι όλα τα ίδιο καλά. Η κάθε Alfa-BMW-Ford δεν ξοδέυει δισεκατομμύρια στο στήσιμο για να περνάει η ώρα. Το αν μπορεί να το καταλάβει αυτό ο μέσος οδηγός είναι άλλο θέμα...
Τα όρια ενός αμαξιού πόσο ποσοστό οδηγών τα προσεγγίζει; Ελάχιστο. Οπότε το πως στρίβει ένα αμάξι και τι κράτημα έχει σε οριακές καταστάσεις στην πράξη αφορά λίγους καθως ποτέ δεν πρόκειται να τσεκαρουν αυτά τα κρατήματα.
Φυσικά η οδηγική συμπεριφορά μας αφορά όλους αλλα για αυτά που κάνουν οι περισσότεροι με τα αμάξια τους η δουλεια γίνεται με όλα της κατηγορίας.
Οι διαφορές των καλοστημενων αμαξιών φαίνονται στα πολλά χλμ και σε απαιτητικές διαδρομές που θα πιέσεις το αμάξι στα όρια του.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό που θέλω να πω όμως ότι οι 4-5 οδηγοκεντρικές εταιρείες δεν έχουν βγάλει τυχαία το όνομά τους. Πλήρωσαν Δις για να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο.
Επίσης όταν γράφω στο 4TF, πιστεύω ότι μιλάω με ανθρώπους που ξέρουν να οδηγούν.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τα όρια ενός αμαξιού πόσο ποσοστό οδηγών τα προσεγγίζει; Ελάχιστο. Οπότε το πως στρίβει ένα αμάξι και τι κράτημα έχει σε οριακές καταστάσεις στην πράξη αφορά λίγους καθως ποτέ δεν πρόκειται να τσεκαρουν αυτά τα κρατήματα.
Φυσικά η οδηγική συμπεριφορά μας αφορά όλους αλλα για αυτά που κάνουν οι περισσότεροι με τα αμάξια τους η δουλεια γίνεται με όλα της κατηγορίας.
Οι διαφορές των καλοστημενων αμαξιών φαίνονται στα πολλά χλμ και σε απαιτητικές διαδρομές που θα πιέσεις το αμάξι στα όρια του.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άρα με τι τι κριτήρια πρέπει να αγοράζουμε αυτοκίνητο;
-
Επειδή σωστά αναρωτηθήκατε γιατί θέλω να τα σκάσω μετρητά, θα σας εξηγήσω.
Έχω ένα ανοιχτό καταναλωτικό 12.000, γι' αυτό και έχω την εντύπωση πως δεν θα εγκριθεί άλλο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πληρώσω 12.000 το καταναλωτικό και μετά να πάω να πάρω το αμάξι με προκαταβολή+άλλο δάνειο. Έτσι όμως υπολόγισα πως θα μου βγουν τα λεφτά περισσότερα. Οπότε προτίμησα να δώσω τα λεφτά μετρητά και να συνεχίσω να ξεπληρώνω σιγά σιγά το καταναλωτικό. Ουσιαστικά δηλαδή είναι το ίδιο πράγμα ό,τι κι αν κάνω.
Τώρα για τα υπόλοιπα. Στεναχωρέθηκα λίγο με τα σχόλια περί 'δεν τραβάει' κλπ. Αν κάποιος από το νήμα έχει αγοράσει το αυτοκίνητο, μετά χαράς να ακούσω εντυπώσεις. Λογικά πάντως αυτό θα πάρω μετά και το πράσινο φως του αφεντικού του σπιτιού (της γυναίκας δηλαδή).
-
Η αντιπροσωπεία τα χρήματα της θα τα πάρει άμεσα είτε τα δώσεις μετρητά είτε πάρεις δάνειο.
Απλά στην πρώτη περίπτωση θα τα πάρει από εσένα και στην δεύτερη από τη Τράπεζα.
Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να σου κάνει έκπτωση... -
Ο χρήστης arkoudos1980 έγραψε:
Επειδή σωστά αναρωτηθήκατε γιατί θέλω να τα σκάσω μετρητά, θα σας εξηγήσω.Έχω ένα ανοιχτό καταναλωτικό 12.000, γι' αυτό και έχω την εντύπωση πως δεν θα εγκριθεί άλλο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πληρώσω 12.000 το καταναλωτικό και μετά να πάω να πάρω το αμάξι με προκαταβολή+άλλο δάνειο. Έτσι όμως υπολόγισα πως θα μου βγουν τα λεφτά περισσότερα. Οπότε προτίμησα να δώσω τα λεφτά μετρητά και να συνεχίσω να ξεπληρώνω σιγά σιγά το καταναλωτικό. Ουσιαστικά δηλαδή είναι το ίδιο πράγμα ό,τι κι αν κάνω.
Τώρα για τα υπόλοιπα. Στεναχωρέθηκα λίγο με τα σχόλια περί 'δεν τραβάει' κλπ. Αν κάποιος από το νήμα έχει αγοράσει το αυτοκίνητο, μετά χαράς να ακούσω εντυπώσεις. Λογικά πάντως αυτό θα πάρω μετά και το πράσινο φως του αφεντικού του σπιτιού (της γυναίκας δηλαδή).
Πρέπει να ζητήσεις test drive για να έχεις δική σου άποψη για το αυτοκίνητο. Μια γεύση και κάποια συμπεράσματα θα τα αποκομισεις σίγουρα για φρένα,γκάζια,θόρυβο και αίσθηση πίσω απο το τιμόνι.
Hyundai tucson facelift 2018