-
καλησπέρα.
θα γίνει μια αγορά ενος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης του λέει οτι έχει ασφάλεια το αμάξι μέχρι τέλος Αυγούστου 2018 (είδα και το χαρτί μέσα στο αυτοκίνητο) οπότε να μην κάνω κάτι τώρα.
Τι είναι σωστό να κάνω? Να κάνω ασφάλεια σε δικιά μου εταιρεία ή να το αφήσω ως έχει μέχρι να λήξει?
-
καλησπέρα.
θα γίνει μια αγορά ενος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης του λέει οτι έχει ασφάλεια το αμάξι μέχρι τέλος Αυγούστου 2018 (είδα και το χαρτί μέσα στο αυτοκίνητο) οπότε να μην κάνω κάτι τώρα.
Τι είναι σωστό να κάνω? Να κάνω ασφάλεια σε δικιά μου εταιρεία ή να το αφήσω ως έχει μέχρι να λήξει?
-
καλησπέρα.
-
Άπαξ και γίνει μεταβίβαση δεν ισχύει η ασφάλεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Μόλις βγει η καινούργια άδεια πρέπει να κάνεις καινούργια ασφάλιση στο όνομά σου.
-
Κατάλαβα θα την κάνω αμέσως δηλαδή.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Εγώ ξέρω ότι ισχύει για 1 μήνα, αν ο προηγούμενος δεν την διακόψει φυσικά. Είχε ατύχημα φιλικό πρόσωπο με μια κοπέλα που μόλις είχε αγοράσει το αμάξι από ένα γνωστό της, αλλά δεν είχε κάνει ασφάλεια ακόμα. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία γιατί μυρίστηκα 'ανασφάλιστο' τελικά ενημερώθηκα από τη φροντίδα ατυχήματος της ότι καλυπτόταν κανονικά, και το φιλικό πρόσωπο αποζημιώθηκε κανονικότατα. Χωρίς μαϊμουδιές στο ποιος οδηγούσε και τέτοια.
-
Απο ότι είδα στο site (hic) για έλεγχο ασφαλισμένου αυτοκινήτου δείχνει οτι είναι ακόμα ασφαλισμένο και οτι λήγει τέλος Αυγούστου.
Μόλις το αγοράσω και εξακολουθώ να το βλέπω ασφαλισμένο λέω να το αφήσω μέχρι να λήξει και να κάνω αμέσως την δικιά μου. -
Ο χρήστης vasika_kalispera_sas έγραψε:
Απο ότι είδα στο site (hic) για έλεγχο ασφαλισμένου αυτοκινήτου δείχνει οτι είναι ακόμα ασφαλισμένο και οτι λήγει τέλος Αυγούστου.
Μόλις το αγοράσω και εξακολουθώ να το βλέπω ασφαλισμένο λέω να το αφήσω μέχρι να λήξει και να κάνω αμέσως την δικιά μου.Θα έχεις άδεια κυκλοφορίας στο όνομα σου και ασφάλεια στο όνομα του άλλου;Και θεωρείς ότι είσαι καλυμμένος σε έλεγχο ή σε ατύχημα;
Ασε τις βλακείες για ούτε 20€ που είναι ο ένας μήνας ασφάλισης γιατί στην καλύτερη θα βρεθείς ανασφάλιστος σε αυτόματο έλεγχο ανασφάλιστων και θα πληρώσεις 250€ .
Κοίτα και το http://www.insurance-eea.gr/gr/el/artic ... y-oximatos -
Εν τω μεταξύ θα πρέπει να ξέρεις και τι ακριβώς καλύψεις έχει ο άλλος. Τσάμπα κόπος κατ εμέ. Δεν κερδίζεις κάτι από το να το ασφαλίσεις άμεσα στο όνομά σου.
-
Εντάξει παιδιά!
Με καλύψατε πλήρως θα την κάνω αμέσως.Σας ευχαριστώ πολύ!
-
Ο προηγουμενος ιδιοκτητης πρεπει μετα την μεταβιβαση να ενημερωσει την ασφαλεια του και να παρει πισω καποια λεφτα
-
Επίσης προσοχή με τη μεταβίβαση γιατί αν γίνει στο ΚΕΠ δε γίνεται αμέσως αλλά σε 1-2 μήνες, οπότε υποχρεωτικά πρέπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να το έχει ασφαλισμένο μέχρι να μεταβιβαστεί.
Αν δεν έχει γίνει στο ΚΕΠ αλλά στο υπουργείο και άρα βγήκε η άδεια την επόμενη ημέρα, απλά διακόπτει την ασφάλεια ο προηγούμενος και ασφαλίζεις εσύ.
-
Νικο, με τα χαρτια που σου δινουν στο κεπ μπορεις να κανεις ασφαλεια στο ονομα σου.Δεν ισχυει η ασφαλεια του προηγουμενου.
-
Ο χρήστης Kostas_ms έγραψε:
Νικο, με τα χαρτια που σου δινουν στο κεπ μπορεις να κανεις ασφαλεια στο ονομα σου.Δεν ισχυει η ασφαλεια του προηγουμενου.Μπορείς να κάνεις ασφάλεια στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη αλλά σε έλεγχο από την ασφαλιστική επειδή ακόμα δε θα έχει γίνει η μεταβίβαση και θα είναι ακόμα στο όνομα του παλιού το αυτοκίνητο, αν ο παλιός την έχει κόψει θα πληρώσει πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.
Όταν έδωσα το golf της γυναίκας μου αυτό ακριβώς μου είχε πει ο ασφαλιστής μου. Είχαν μιλήσει με την εθνική και θέλει προσοχή.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Μπορει να ειναι και ετσι τοτε. Εμενα ο ασφαλιστης , σε προσφατη αγορα που εκανα δεν μου ανεφερε κατι τετοιο. Ισως διαφερει απο ασφαλιστικη σε ασφαλιστικη...
αγορά μεταχειρισμένου + ασφάλιση