-
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Δεν θα το άφηνα ποτέ να το καίει ο ήλιος.Μόνο σε κάποιο γνωστό πάρκιγκ της πόληός θα το άφηνα.O ήλιος καταπονεί και το χρώμα και τα πλαστικά και τα ελαστικά. Η κουκούλα μπορεί να βοηθήσει, όμως θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας.
-
Και η κουκούλα δεν είναι λύση. Μέσα στον ήλιο λειτουργεί ως θερμοκήπιο και φθείρει επίσης το χρώμα. Έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον σε κάποιο φανοποιείο που το είχα κουβεντιάσει (και σε μετέπειτα συζητήσεις είδα ότι το είχαν αναφέρει και σε άλλους) και μου φαίνεται λογικό. Προστατεύει βέβαια από κουτσουλιές και βρομιές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφήνει άθικτο το χρώμα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Και η κουκούλα δεν είναι λύση. Μέσα στον ήλιο λειτουργεί ως θερμοκήπιο και φθείρει επίσης το χρώμα. Έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον σε κάποιο φανοποιείο που το είχα κουβεντιάσει (και σε μετέπειτα συζητήσεις είδα ότι το είχαν αναφέρει και σε άλλους) και μου φαίνεται λογικό. Προστατεύει βέβαια από κουτσουλιές και βρομιές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφήνει άθικτο το χρώμα.Σε φανοποιείο είπαν ένα μέλος του φόρουμ να μην πλένει το αυτοκίνητο με σαμπουάν για αυτοκίνητα γιατί όλα αυτά είναι χημικά. Να το πλένει μόνον με νερό....Ο καθένας έχει την άποψή του και τις εμπειρίες του. Έχω φίλο που πριν κάνει σπίτι με πάρκινγκ χρησιμοποιούσε ποιοτική κουκούλα για 7 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα το χρώμα.
Βασικά, με το σκεπτικό ότι η κουκούλα λειτουργεί ως θερμοκήπιο δλδ εγκλωβίζει αέρα και τον ζεσταίνει ο ήλιος, με το ίδιο σκεπτικό και το προστατευτικό για τον ήλιο που βάζουμε στο παρμπρίζ κάνει κάτι παρόμοιο και δεν σταματάει τον ήλιο από ταμπλό και τιμόνι.
Υπάρχουν ποιότητες κουκούλων. Υπάρχουν κουκούλες που είναι μόνον για το καλοκαίρι, με την κατάλληλη στρώση για τον ήλιο. Μία εταιρία παράγει κουκούλες ανάλογα με την περίπτωση: 'DustPRO, SuperSoftPRO, WinterPRO, SummerPRO, WeatherPRO and ExtremePRO'.
Επίσης η κουκούλα που θα αγοράσεις δεν πρέπει να είναι universal αλλά να είναι για το μοντέλο σου, για να εφαρμόσει καλά στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξει αυτός που θα τοποθετήσει την κουκούλα ειδικά το καλοκαίρι:
'How does the cover fit if I have an aerial?
The aerial would need to be removed before fitting the car cover, in most cases an aeiral can easily be unscrewed. For shark fin antennas in the roof we recommend placing a soft item/sponge over the fin to prevent damaging the car cover, we supply instructions on how to do this with all our covers.'
https://www.everycarcovered.com/pages/faqΠολλοί μπορούν να πάθουν ζημία αν δεν αγοράσουν ποιοτική κουκούλα, ή της αντιπροσωπείας, αν δεν την χρησιμοποιήσουν - εφαρμόσουν σωστά και αν πριν δεν πλύνουν και κερώσουν το αυτοκίνητο. Επίσης όπως γράφει και το άρθρο το παραπάνω (δεν το έχω παραθέσει αυτό το κομμάτι) αν την βάλει κάποιος για μήνες, πρέπει κάθε 1 με 2 εβδομάδες να ελέγχει αν είναι καλά εφαρμοσμένη. Δύο μοτοσυκλέτες με κουκούλα τις έχω και το καλοκαίρι και όταν τις ξεσκεπάζω κάτω από τον ήλιο είναι δροσερές.
Για τα layers που έγραψα παραπάνω ότι πρέπει μία κουκούλα ότι πρέπει να έχει, το παρακάτω άρθρο τα περιγράφει αναλυτικά. Δεν θέλω να πείσω κανέναν να βάλει κουκούλα. Δεν χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητο, για να ξέρω από πρώτο χέρι και έχω διαβάσει για ζημίες από κουκούλες, έχω δει και φωτογραφίες.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, μπορεί να φταίει η κουκούλα αν δεν είναι καλής ποιότητας, μπορεί να φταίει ο οδηγός και παραθέτω πληροφορίες που μπορεί να γίνουν δεκτές μπορεί και όχι.
'When purchasing a summer car cover, it is important to get one that is “Sun-proof.” Sun-proof covers come with an extra layer of protection, making it also water resistant. Many covers are made with 2 layers, but it is important to have that extra layer when your car is exposed to extreme weather, especially heat. Another added bonus of this extra layer is that it will last longer than other covers with less layers. The added scratching keeps simple tears and scratches from happening, which happens often with lighter car covers. When looking through sun-proof covers, make sure they say “100% protection.”When shopping for summer car covers, it is also important to go for quality, and not necessarily the cheapest thing you can find. You may find an inexpensive car cover that seems like it has all the amenities mentioned, like 100% waterproof, 3 layers, waterproof, etc. But if the material of the cover is not made of top quality, this may be worse for your car than all of these features. If the material isn’t made of soft micro-fiber, it can do a lot of damage to your paint and hub caps. Also, if the fit is too tight and doesn’t allow any breathing room, this can create condensation, which results in mold and mildew on the outside and inside of your car.'
https://wesayyesprogram.com/2016/06/08/car-cover-summer-must/ -
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Κι εγώ δεν το ανέφερα ως θέσφατο αλλά αφορμή για προβληματισμό.
Τώρα το ότι το άκουσα από κάποιον στο x φαναρτζίδικο το ξέρω ότι φαίνεται κάπως αλλά εν τέλει όλοι από κάπου τα μαθαίνουμε. Δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια έρευνα και πόρισμα 5 ανεξάρτητων οργανισμών από πίσω για να μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
[*] Οι ζάντες προστατεύονται με κλειδί, δεν μπορούν να τις βγάλουν χωρίς να έχουν το συγκεκριμένο κλειδί[/list]
Ναι γιατί δεν υπάρχουν αντικλείδια.
Στο δικό μου (ΜΙΝΙ) με οκταγωνικό καρυδάκι έβγαλα το μπουλόνι ασφαλείας, όταν στράβωσε το 'κλειδί'.
Σε 10 λεπτά.... -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
[*] Οι ζάντες προστατεύονται με κλειδί, δεν μπορούν να τις βγάλουν χωρίς να έχουν το συγκεκριμένο κλειδί[/list]
Ναι γιατί δεν υπάρχουν αντικλείδια.
Στο δικό μου (ΜΙΝΙ) με οκταγωνικό καρυδάκι έβγαλα το μπουλόνι ασφαλείας, όταν στράβωσε το 'κλειδί'.
Σε 10 λεπτά....Αν ήσουν κλεφτρόνι θα έκανες ένα λεπτό γιατι θα είχες https://akritidis-tools.com/343-eidika- ... kwn-troxwn
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Κι εγώ δεν το ανέφερα ως θέσφατο αλλά αφορμή για προβληματισμό.Τώρα το ότι το άκουσα από κάποιον στο x φαναρτζίδικο το ξέρω ότι φαίνεται κάπως αλλά εν τέλει όλοι από κάπου τα μαθαίνουμε. Δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μια έρευνα και πόρισμα 5 ανεξάρτητων οργανισμών από πίσω για να μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.
Δεν έχει να κάνει με εσένα TimDeLAY. Όταν υπάρχει κάτι που λίγο το γνωρίζω, θέλω να βάζω ότι έχω διαβάσει, όχι για πόρισμα, αλλά για πληροφόρηση. Για να ξέρει όποιος το επιθυμεί, κάτι παραπάνω. Δεν είναι κάτι προσωπικό με εσένα, η εκτεταμένη μου τοποθέτηση.
-
Ναι το κατάλαβα, εννοείται δε θεώρησα ότι τίθεται θέμα επί προσωπικού! Αυτό έλειπε να παρεξηγηθούμε για μια... κουκούλα Πολύ καλά έκανες και έβαλες τις πληροφορίες, όλοι μαθαίνουμε κάτι.
Θα παρκάρατε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για 1 χρόνο;