-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τους έπιασε ο πόνος στην Κουμουνδούρουνα να βγάζουν δίπλωμα από τα 16 και τα 17.
Καλά ναι. Πως.Φράγκα ψάχνουν πολλοί και διάφοροι.
Και όπως μου έλεγε χθες φίλος που έχει σχολή οδηγών στα Πετράλωνα: 'Δύσκολοι καιροί. Κυνηγάμε τους πελάτες με το τουφέκι και πιέζουν και από την Περιφέρεια για περισσότερα δωράκια σε φακελάκια. Κάπως πρέπει να βρεθούν νέοι πελάτες. Θα βγάλει φράγκα και το δημόσιο...'
Το σενάριο το έχεις σκεφτεί.
Ο δάσκαλος ζητάει χρήματα απο τον μαθητή. Τα κρατάει για τον εαυτό του όλα. Αμα περάσεις του μένει όλο το ποσό.
Αν όχι σου λέει οτι δεν έτυχαν οι δικοί του εξεταστές οπότε στην δεύτερη φορά το κανονίζει το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση πάντα φταίνε οι Δ/Υ. (υπόψιν δεν είμαι Δ.Υ, όλα τα ένσημά μου τα έχω έξω στην πιάτσα.)
Καλύτερα να είναι πάντως περισσότερο προσεκτικοί και να μην λένε οτι νάναι ειδικά οταν είναι και αυτοί μέρος του όποιου κυκλώματος. Προσωπικά δεν μου έχει ζητήσει κανένας τίποτε. -
Βάζει τώρα στο 17χρονο μαθητή το μικρόβιο του διπλώματος ένα χρόνο πιο πριν, στην γ' λυκείου που διαβάζει του σκοτωμού για εξετάσεις, και δεν έχει κάνει προετοιμασία με κυκλοφοριακή αγωγή σε καμία τάξη πριν από αυτό. Και πιο το πραγματικό όφελος? Διαφωνώ.
Κάτι άλλο. Επί χούντας υπήρχε μάθημα στα δημοτικά, κυκλοφοριακή αγωγή. Είχαν δώσει πιλοτικά ένα εντυπωσιακό έγχρωμο βιβλίο σε κάμποσα σχολεία, δεν ήταν έκδοση του υπουργείου, έχει ένα κρατήσει ο πατέρας μου στη βιβλιοθήκη του από τότες. Μετά τίποτα, αλλά από θεολογία, αρχαία και λατινικά στα παιδιά, φουλ. -
Ναι αλλά τότε ήταν φασίστες
Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε μερικές σκαναρισμένες σελίδες. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Το σενάριο το έχεις σκεφτεί.
Δεν αναφέρομαι σε σενάρια.
-
Το «δικοί του εξεταστές» το γνωρίζει πριν μπουν στο αυτοκίνητο και αρχίσουν τις εξετάσεις, και τα λεφτά δίνονται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, και μέσα στο αυτοκίνητο.
Και το «φακελάκι», στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το προτείνει ο ίδιος ο εξεταζόμενος. -
Mίνχουάιλ :
Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητα από τις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. -
Και στα 18 που το παίρνουν ποια είναι η διαφορά; Ή θα το έχουν πάρει από την πίσω πόρτα, ή θα το έχουν πάρει κανονικά και θα κάνουν ανοησίες στον δρόμο.....Υπάρχουν βέβαια και συνειδητοποιημένοι νέοι και νέες. Το κακό σε αυτήν την ηλικία είναι πως ακόμη και αν έχεις τις οδηγικές ικανότητες, μπορεί να σε παρασύρει η παρέα και να οδηγήσεις επικίνδυνα και να την πληρώσουν οι ίδιοι ή και οι απέναντι....
-
Σύμφωνα με το άρθρο, οι υποψήφιοι οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το δίπλωμα 6 μήνες πριν κλείσουν τα 18 (άρα, για ποιά διαφορά ωριμότητας συζητάμε?) και να οδηγούν με τη συνοδεία ενός ενήλικα.
Προσωπικά, το βρίσκω καλύτερο να οδηγούν τις 100 ώρες που προβλέπονται με κάποιον δίπλα τους, απο το να παίρνουν το δίπλωμα 6 μήνες αργότερα, αλλά να μπορούν να οδηγούν μόνοι τους απο την πρώτη στιγμή...
-
Σε μία φυσιολογική χώρα το θέμα 'οδήγηση, οδηγική παιδεία, μηχανοκίνηση' θα έπρεπε να ήταν προαιρετικό μάθημα στα σχολεία στις τρεις τάξεις του λυκείου. Μάθημα θεωρίας και πρακτικής. Κάθε σχολείο να είχε δασκάλους οδήγησης και συνεργασία με σχολές οδηγών για τα πρακτικά μαθήματα.
Και δίπλωμα να παίρνουν στην 3η Λυκείου με την κλασσική εξέταση του Υπουργείου, ανά σχολείο ή ανά Δήμο.
Θα μπορούσαν μέσα από αυτά τα μαθήματα να δημιουργήσουν και κάποια ανώτερη σχολή που να σχετίζεται με την οδηγική παιδεία και την μηχανοκίνηση.
Αλλά αυτά σε άλλες χώρες.
-
Πολύ το ψειρίζουμε νομίζω.
Προαιρετικό μάθημα στα σχολεία, μπορούμε να φανταστούμε πως θα το αντιμετωπίζουν οι μαθητές, το σχολείο και το υπουργείο....;
Η λύση είναι απλούστερη:
Σοβαρή αστυνόμευση. -
Σοβαρή αστυνόμευση... Ας γελάσω! Δυστυχώς οι τροχονόμοι έχουν γίνει και αυτοί όπως και οι λοιποί αστυνομικοί ένα είδος φοροεισπρακτόρων. Μεταξύ των ωρών 9:00 και 22:00 τη στείνουν στις γειτονιές με σκοπό να πιάσουν κανά φουκαρά που δεν έβγαλε κάρτα καυσαερίων ή είναι ανασφάλιστος έστω και για μια μέρα ή χρωστά στην εφορία ή πήγαινε με 70 εκεί που η πινακίδα έδειχνε 50 ενώ όταν τους είπα πως είμαι σε συμβάν και οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω μου έκαναν 45' για να καταφτάσουν στο σημείο που βρισκόμουν (ο ανόητος έσωσα έναν άνθρωπο εκείνο το βράδυ αλλά ούτε κι αυτός δεν μπήκε στον κόπο να με ευχαριστήσει έστω λεκτικά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...). Για πια αστυνόμευση μου λετε?
-
Δυστυχώς μόνο με αυστηρή επιβολή του νόμου έχουμε μέλλον σαν χώρα!
Επειδή παιδεία σαν χωρα δεν έχουμε πουθενά, η ελπίδα ειναι μονο απο την οικογένεια που ισως σωσει κανενα 17χρονο!
Εγω παντως ειχα το κορολα του πατερα μου στα 18 και ήμουν μονίμως στους κοφτες(αθανατο αυτοκίνητο)! Εχω γλυτώσει καθαρα απο τυχη!Τα παιδιά μου όμως δεν θα τα αφήσω στην τύχη, καθότι ειμαι μηχανοβιος ειμαι πιο ευαισθητοποιημενος στην ασφάλεια συον δρομο, δεν θα αφησω μαθημα για μαθημα στις πίστες, αν γίνονται μεχρι τοτε! Και οπως πολυ σωστά αναφέρθηκε πιο πριν και στα καρτ!
Για να γυρίσω λιγο στην αστυνομευση, θεωρώ αδιανόητο να κυκλοφορει περιπολικό η ακομα και Δίας και να αφήνουν να κυκλοφορούν διπλα τους χωρίς κρανη, χωρίς εξατμίσεις η οποιαδήποτε παρανομία!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σοβαρή αστυνόμευση... Ας γελάσω! Δυστυχώς οι τροχονόμοι έχουν γίνει και αυτοί όπως και οι λοιποί αστυνομικοί ένα είδος φοροεισπρακτόρων. Μεταξύ των ωρών 9:00 και 22:00 τη στείνουν στις γειτονιές με σκοπό να πιάσουν κανά φουκαρά που δεν έβγαλε κάρτα καυσαερίων ή είναι ανασφάλιστος έστω και για μια μέρα ή χρωστά στην εφορία ή πήγαινε με 70 εκεί που η πινακίδα έδειχνε 50 ενώ όταν τους είπα πως είμαι σε συμβάν και οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω μου έκαναν 45' για να καταφτάσουν στο σημείο που βρισκόμουν (ο ανόητος έσωσα έναν άνθρωπο εκείνο το βράδυ αλλά ούτε κι αυτός δεν μπήκε στον κόπο να με ευχαριστήσει έστω λεκτικά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...). Για πια αστυνόμευση μου λετε?Και για κράνος τη στήνουν. Αλλά όταν κοντά στους 1500 αστυνομικούς τους έχουν βουλευτές και διάφοροι άλλοι για προστασία και όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση τότε θα κάνει ο καθένας ότι θέλει. Στο εξωτερικό όμως όταν πηγαίνουμε, είμαστε αρνάκια, γιατί ξέρουμε ότι εκεί υπάρχουν κράτη οργανωμένα. Στην Ελβετία, χώρια από τα πολλά ραντάρ, το ανώτατο όριο δεν είναι πάνω από 120 χλμ. Στη Γερμανία μου φαίνεται αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο, μετά από ένα διάστημα το κράτος παίρνει τα χρήματα από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου. Στην Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να πηγαίνει το πρόστιμο στην εφορία.
Δίπλωμα στα 17