-
Αλλαγή σήμερα με το Eneos Premium 0W20
μαζί με νέο φίλτρο της ΤΟΥΟΤΑ.Ο μάστορας τοπικός έλεγε ότι δε κανει για το κινητήρα και να βάλω 5-30.
Με τα πολλά το αλλάξαμε.
Να σημειώσω ότι μου είχε βγάλει ειδοποίηση για χαμηλή πίεση λαδιού στα 89000χλμ πριν λίγες μέρες και συμπλήρωσα από βενζινάδικο περίπου 1,5 λίτρο. Το τελευταίο σέρβις είχε γίνει στη Τουοτα τον Αύγουστο. Μου έκαψε περίπου 220ml στα 1000χλμ.
Αλλαγή λαδιών κάθε χρόνο στο επίσημο σέρβις με περίπου 9000-10000 κάθε φορά. Από εδώ και πέρα αλλαγές στο σέρβις το ετήσιο και μετά από 6 μήνες πάλι.
Για να δούμε πως θα τα πάμε με αυτό.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kokos1405 έγραψε:
Αλλαγή σήμερα με το Eneos Premium 0W20
μαζί με νέο φίλτρο της ΤΟΥΟΤΑ.Ο μάστορας τοπικός έλεγε ότι δε κανει για το κινητήρα και να βάλω 5-30.
Με τα πολλά το αλλάξαμε.
Να σημειώσω ότι μου είχε βγάλει ειδοποίηση για χαμηλή πίεση λαδιού στα 89000χλμ πριν λίγες μέρες και συμπλήρωσα από βενζινάδικο περίπου 1,5 λίτρο. Το τελευταίο σέρβις είχε γίνει στη Τουοτα τον Αύγουστο. Μου έκαψε περίπου 220ml στα 1000χλμ.
Κάνε σωστή μέτρηση τώρα που άλλαξες λάδια (επίπεδο έδαφος, ζεστό και αφού έχεις σταματήσει 10 λεπτά για να κάτσει το λάδι και να κοιτάς την πάνω μεριά του δείκτη πάντα) , κάνε μετρήσεις ανά 1000χμ και γράψε μας τι κατανάλωση έχεις γιατί θα έχει ενδιαφέρον.
-
kokos1405 τόσο λεπτόρρευστο; Υπάρχει λόγος;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
kokos1405 τόσο λεπτόρρευστο; Υπάρχει λόγος;Πέρα από το ότι αυτό προτείνει ο κατασκευαστής τίποτα άλλο!
-
Να ξέρεις όμως ότι δεν τον ενδιαφέρει το πόσο θα κρατήσει ο κινητήρας σου παρά να είναι ο.κ. στην οικονομία του καυσίμου και των ρύπων. Ρίξε μια ματιά στους πίνακες με την εξωτερική θερμοκρασία π.χ. εδώ
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... mrc&uact=8
και πές μου: σε μια παρατεταμένη ανηφόρα με φορτίο το καλοκαίρι ή σε μια τελική που θα του ρίξεις νομίζεις ότι εκείνη τη στιγμή το λιπαντικό θα λιπάνει;
-
Να ξέρεις όμως ότι δεν τον ενδιαφέρει το πόσο θα κρατήσει ο κινητήρας σου παρά να είναι ο.κ. στην οικονομία του καυσίμου και των ρύπων. Ρίξε μια ματιά στους πίνακες με την εξωτερική θερμοκρασία π.χ. εδώhttps://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... mrc&uact=8
και πές μου: σε μια παρατεταμένη ανηφόρα με φορτίο το καλοκαίρι ή σε μια τελική που θα του ρίξεις νομίζεις ότι εκείνη τη στιγμή το λιπαντικό θα λιπάνει;
Τα παιδιά εχουν θέμα με την βρωμια στα ελατήρια των εμβολων. Φθανουν να εχουν τρελες καταναλωσεις λαδιου. Τα κατάλοιπα της καυσης του λαδιου χαρασουν τον κυλίνδρο. Ελπιζουν να εχουν φθορά παραπάνω με το 0-20 αλλά οχι να παρουν τον κινητήρα στο χέρι απο την υπερκαταναλωση λαδιου. Το λέει και ο κατασκευαστής τους για 0-20.
Αυτό το 0-20 είναι λεπτο 20αρι ή πλησιάζει στο 30αρι? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Να ξέρεις όμως ότι δεν τον ενδιαφέρει το πόσο θα κρατήσει ο κινητήρας σου παρά να είναι ο.κ. στην οικονομία του καυσίμου και των ρύπων. Ρίξε μια ματιά στους πίνακες με την εξωτερική θερμοκρασία π.χ. εδώ
Τα παιδιά εχουν θέμα με την βρωμια στα ελατήρια των εμβολων. Φθανουν να εχουν τρελες καταναλωσεις λαδιου. Τα κατάλοιπα της καυσης του λαδιου χαρασουν τον κυλίνδρο. Ελπιζουν να εχουν φθορά παραπάνω με το 0-20 αλλά οχι να παρουν τον κινητήρα στο χέρι απο την υπερκαταναλωση λαδιου. Το λέει και ο κατασκευαστής τους για 0-20.
Αυτό το 0-20 είναι λεπτο 20αρι ή πλησιάζει στο 30αρι?Συμπεριφέρεται σαν 20 στη ζέστη και 0 στο κρύο. Με ένα 30άρι ή καλύτερα 40άρι π.χ.10w-40 κατά τη γνώμη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση που υπάρχει κατανάλωση λιπαντικού θα μειωθεί αρκετά και δε θα έχει και πρόβλημα σε κατάσταση φορτίου, εκτός αν το οδηγάει συνέχεια με τη μέθοδο του αυγού.!! Άσε που είναι και πανάκριβα τα 0W-20 αμαρτία να καίγονται.
-
Αυτό το 0-20 είναι λεπτο 20αρι ή πλησιάζει στο 30αρι?Συμπεριφέρεται σαν 20 στη ζέστη και 0 στο κρύο. Με ένα 30άρι ή καλύτερα 40άρι π.χ.10w-40 κατά τη γνώμη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση που υπάρχει κατανάλωση λιπαντικού θα μειωθεί αρκετά και δε θα έχει και πρόβλημα σε κατάσταση φορτίου, εκτός αν το οδηγάει συνέχεια με τη μέθοδο του αυγού.!! Άσε που είναι και πανάκριβα τα 0W-20 αμαρτία να καίγονται.
Με το 20αρι προσπαθουν να προλαβουν το κόλλημα των ελατηριων των εμβολων. Τώρα αν δεν καθαρίζει με τίποτα, όντως ενα πιο χοντρό για να μην καιει σαν διχρονο.
Υ. Γ. Το 15w40 του λιντλ είναι απίστευτο στο θέμα κατανάλωση -
καλημέρα στην παρεα.
έχουμε κανένα update απο τους φίλους που έβαλαν xado ή κάποιο παρόμοιο προϊών?
υπάρχουν 2-3 ακόμα απο Ρωσία και μερικά απο Αμερική απο οτι έχω δει ψάχνοντας το θέμα. -
Ο χρήστης jafo έγραψε:
καλημέρα στην παρεα.
έχουμε κανένα update απο τους φίλους που έβαλαν xado ή κάποιο παρόμοιο προϊών?
υπάρχουν 2-3 ακόμα απο Ρωσία και μερικά απο Αμερική απο οτι έχω δει ψάχνοντας το θέμα.Για πες ποια άλλα προϊόντα έχεις βρει? Marvel Mystery Oil, SeaFoam κλπ?
Με καθαρισμό με Xado στα 5000χμ κατανάλωσα συνολικά 200ml 10-40. Πριν τον καθαρισμό στα ίδια χιλιόμετρα με το ίδιο λάδι, κατανάλωνα 3000ml.
Στα επόμενα 5000χμ - τα οποία θα κάνω έως 10/2019, να δω τι θα καταναλώσω με Mobil 1 ESP 5-30 (τα οποία μόλις έβαλα).
-
@ sphinxgr
απο ρωσια το xado σε σπρέι δείχνει καλο αλλά αρκετά καλο ειναι και το Gzox.
σε τεστ το νεο xado υγρό στο πορτοκαλί μπουκάλι δεν μου άρεσε καθόλου.
το seafoam kai to MMO ειναι αρκετα καλα αν και παλεα.
με φιλους απο αμερικη στο FB που μηλησα δεν εχουν δουλεψει καθολου τα προιοντα απο ρωσια και ετσι μονο feedback εχω απο αμερικη -
Να κάνω μια ερώτηση: υπάρχει κάποιος που έβαζε ΜΟΝΟ 0w20 και εμφάνισε πρόβλημα η μηχανή με κατανάλωση λαδιού;
Από το thread αυτό, έχουν κάνει παρέλαση όλα τα λάδια στην αγορά: 0w30, 5w30,5w40,....10w40 και κάποιος μερακλής έβαλε 15w40.
Από τη στιγμή που η toyota γράφει 0w20, γιατί κάνατε πειράματα με άλλα λάδια; Ειι;
-
Το αμάξι δεν είναι βρακί, εντάξει και λίγο κίτρινο να είναι δε θα μας δεί κανείς..... ή κάλτσα και δύο διαφορετικές να βάλεις, δε θα σε δει κανείς.
Αυτό το μοτέρ του έχετε αλλάξει τα φώτα στα διαφορετικά λάδια.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση: υπάρχει κάποιος που έβαζε ΜΟΝΟ 0w20 και εμφάνισε πρόβλημα η μηχανή με κατανάλωση λαδιού;Από το thread αυτό, έχουν κάνει παρέλαση όλα τα λάδια στην αγορά: 0w30, 5w30,5w40,....10w40 και κάποιος μερακλής έβαλε 15w40.
Από τη στιγμή που η toyota γράφει 0w20, γιατί κάνατε πειράματα με άλλα λάδια; Ειι;
-
Άρα ακολουθούμε το preferred.
Τα υπόλοιπα τα δίνει σε περίπτωση που για μία αλλαγή λαδιών δε βρεις 0w20,με σκοπό να αλλάξεις πάλι σε 0w20 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. -
Έχω και εγώ auris 2011 μοντέλο. Στην προηγούμενη αλλαγή λάδιων διαπίστωσε ο μηχανικός ότι είχα απώλεια 1 λίτρου στα 10000 χλμ. Το παρακολουθουμε κ βλέπω ότι χειρότερεψε... Μου εκαψε 1,5 λίτρο στα 6000χλμ. Έχω κάνει 120000 χλμ κ έχω αρχίσει να αγχώνομαι πάρα πολύ ότι θα χρειαστώ επισκευή. Μου πρότεινανε απτο συνεργείο (επίσημο της toyota) αν χειροτερεψει κι άλλο να βάλω 10/40 λάδια. Ποια η γνώμη σας? Το κόστος επισκευής σε περίπτωση που χειρότερεψει κ άλλο ποιο είναι περίπου? Αξίζει η επισκευή σε συνεργείο εκτός της αντιπροσωπειας για καλύτερη τιμή. Κατά τα άλλα όλοι μου λέγανε πάρε toyota να σώθεις...
-
Γιατί δε δοκιμάζεις τη διαδικασία με το xado;
-
Εγώ είμαι λίγο άσχετος με αυτά. Αν το προτείνω στο συνεργείο λες να με βοηθήσουν?
-
Σε επίσημο δύσκολα. Μόνο αν πας σε κάποιο άλλο μηχανικό εκτός Τουοτα.
-
Να βάλω πιο χοντρό λάδι που μου είπαν στην αντιπροσωπία 10/40 δεν είναι καλή ιδέα?
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού