-
Παιδια καλησπερα,
Πριν μερικους μηνες μπηκα στην διαδικασια να αγορασω αυτοκινητο και μετα απο αρκετες αποψεις κατέληξα στο Toyota Yaris 1000cc μοντελο του 2007. Ολοι μου ελεγαν τα καλυτερα και οντως το εβλεπα να κυκλοφορει υπερβολικα πολυ στους δρομους. Απεφυγα το Yaris 1300cc γιατι μου ειχαν πει οτι καιει πολυ λαδι λογω εργοστασιακου προβληματος το οποιο ομως δεν εχει καμια σχεση με το 1000αρι.
Προσφατα παρατηρησα οτι καιει και το 1000αρι μου. Επειδη δεν εχω κυκλοφορήσει πολυ το αυτοκινητο και δεν ειχα υποψην μου οτι καιει λαδι δεν εχω καθαρη εικονα για το ποσο καιει. Πολυ προχειρα να αναφερω οτι το πηρα στα 120.000 χλμ και μεχρι τα 126.000 αναγκαστηκα να συμπληρωσω μια φορα 1 λιτρο λαδι. Αυτη τι στιγμη ειμαι στα 128.000 χλμ με την σταθμη να ειναι στο μισο. Οταν αγορασα το αυτοκινητο ειχα αλλαξει τα λαδια (10-40w ELF).
Δεν εχω προλαβει να το παω στον μηχανικο μου να το ριξει μια ματια απλα ηθελα να μου πειτε λιγο την γνωμη σας βαση της εμπειρια σας. Διαροη δεν υπαρχει και δεν βγαζει καν ντουμανι η εξατμιση. Ειναι οντως και το 1000αρι προβληματικο? Γιατι τα πενευουν ολοι τα yaris τοσο πολυ?
Συγνωμη αν σας κουρασα απλα ειναι το πρωτο μου αυτοκινητο και εχω στεναχωρηθει αρκετα.
Ευχαριστω για την βοηθεια. -
1000αρι το τρικυλινδρο εχεις η το τετρακυλινδρο;
Επειδη τα ειχα και τα δυο,το ενα σε Yaris και το αλλο σε 107,δεν καιγανε σταγονα λαδι παντως... -
το τρικυλινδρο φιλε μου
-
Να μη στεναχωριέσαι ούτε να πας στον μηχανικό και να του ζητήσεις να στο φτιάξει, τσάμπα θα σου φύγουν 1-2 χιλιάρικα αν το κάνεις.
Θα ελέγχεις τα λάδια κάθε 1.000 χιλιόμετρα, θα συμπληρώνεις όσο χρειάζεται κι έτσι θα συνεχίσεις. Μπορεί σε πέντε χρόνια να έχει πολύ υψηλή κατανάλωση και να χρειάζεται όντως επισκευή. Τότε θα το φτιάξεις.
Μπορεί να παραμένει λογική (ας πούμε 500-600-700 ml στα 1.000) και απλώς να συνεχίσεις να βάζεις.Γενικώς πολλά παλιά αμάξια τσιμπάνε το λαδάκι τους, το δικό μου ανάμεσά τους, δεν τα βάφουμε μαύρα.
-
Στις 6000km 1 λιτρο ειναι τιποτα, αν δεις απο εκει και περα οτι αυξανεται σημαντικα η καταναλωση μαλλον βρηκες τα χιλιομετρα που φρονημο θα ειναι να κανεις την επομενη αλλαγη λαδιων.
-
Οκ παιδια καταλαβαινω αυτο που μου λετε. Σιγουρα εχουν περασει πολλα αμαξια απο τα χερια σας και αλλα με πολλα και πιο σοβαρα προβληματα.
Εμενα απλα ειναι το 1ο αυτοκινητο, δεν γνωριζω και πολλα οποτε το παραμικρο που μπορει να εχει με ανγχωνει καθως δεν εδωσα και λιγα λεφτα για να το παρω... (5.000 €) Κινηθηκα ετσι ωστε να παρω κατι αξιοπιστο και αυτο το κοματι με το λαδακι απλα με ενοχλει. Ισως μου φυγει αργοτερα αλλα προς το παρον με κανει να νιωθω ασχημα..
Γνωριζετε παντως αν εχει ακουστει οτι και αυτο το μοντελο οσο να εχει καιει το λαδακι του?
-
Στο παρελθον υπηρξα κατοχος τριων Toyota, ενα σταρλετ του 89 και τα αλλα δυο με κινητηρα vvti : mr2 και yaris tsport του 02 και τα δυο!!
Παρ ολο που θεωρω οτι εχουν τρομερη αξιοπιστια μηχανικα και ηλεκτρικα τα Toyota (μετα τα Honda κατα τη γνωμη μου) ομολογω οτι και τα τρια καιγανε λαδια ακριβως και συγκεκριμενα 1 λιτρο στα 5000 χλμ. Οπως αναφερεται και πιο πανω!
Για το σταρλετ δεν κατηγορω το εργοστασιο διοτι το πηρα επισκευασμενο απο συνεργειο της γειτονιας οποτε μαλλον εφταιξε η επισκευη!
Ο μονος τροπος που καταφερα να μειωσω λιγο την καταναλωση λαδιου ηταν η αλλαγη απο 5-30 σε 10-40!
Αν λοιπον χρησιμοποιεις 5-30 και εσυ θα σου προτεινα να κανεις μια τετοια δοκιμη πριν αρχισεις να βαζεις το χερι βαθια στην τσεπη και βλεπεις.......το 1 εως 1,5 λιτρα στα 5000 χλμ. πλεον θεωρειται φυσιολογικο σε αυτα τα μοτερ!! -
Μείνετε μέσα στα ιξώδη που λέει ο κατασκευαστής. Αν βάλετε μεγαλύτερο ιξώδες εκτός προδιαγραφών οι φθορές του μοτέρ αυξάνονται ακόμα και αν περιοριστεί η κατανάλωση λαδιού (που συνήθως συμβαίνει επειδή το νέο λάδι καρβουνίζεται πιο εύκολα και βουλώνει έτσι μικροδιαρροές). Οπότε είναι καθαρά λύση hansaplast.
Επίσης στα λάδια δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές 'μούφες' οπότε προσέχετε από που αγοράζετε.
-
Καλησπέρα παιδιά η λύση με τα λάδια 5-30 κάθε 7500χλμ δουλεύει; Αυτό γίνεται και σε οχήματα που δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα προληπτικά;
-
Ο χρήστης hackertom έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά η λύση με τα λάδια 5-30 κάθε 7500χλμ δουλεύει; Αυτό γίνεται και σε οχήματα που δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα προληπτικά;Σε μοτέρ 1,33 που δεν καταναλώνουν ακόμα λάδια, ναι είναι απο τους καλύτερους τρόπους πρόληψης.
Μοτέρ που ήδη καταναλώνει λάδι, με 5-30 και συχνές αλλαγές, **δεν **διορθωνεται. Οι συχνές αλλαγές όμως, επιβραδύνουν τη χειροτερευση του προβλήματος
-
Ο χρήστης sphinxgr έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά η λύση με τα λάδια 5-30 κάθε 7500χλμ δουλεύει; Αυτό γίνεται και σε οχήματα που δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα προληπτικά;
Σε μοτέρ 1,33 που δεν καταναλώνουν ακόμα λάδια, ναι είναι απο τους καλύτερους τρόπους πρόληψης.
Μοτέρ που ήδη καταναλώνει λάδι, με 5-30 και συχνές αλλαγές, **δεν **διορθωνεται. Οι συχνές αλλαγές όμως, επιβραδύνουν τη χειροτερευση του προβλήματος
Ok μιλάμε για καλοκαίρι και χειμώνα έτσι; Μόνιμα δηλαδή, ένα τέτοιο λάδι είναι εντάξει; (Έχει καλές αξιολογήσεις)
https://www.skroutz.gr/s/8182739/Castro ... L-4lt.html
-
Αν χρησιμοποιούμε 0-20 δε θα είναι καλύτερα;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
καί μέχρι σήμερα η τεράστια toyota σφυρίζει αδιάφορα
και να προσπαθεί μόνος του κυριολεκτικά ο κάθε ιδιοκτήτης να διαβάζει forum σε εσωτερικό κ εξωτερικό
για να βρεί λύση στό σοβαρότατο αυτό θέμα τού κινητήρα 1.33 yaris - auris κλπ ,
οσοι ηταν τυχεροί κ ελεγχαν τα λάδια τους οσο ηταν μέσα στην εγγύηση ευτυχώς τη γλύτωσαν ...
οι υπόλοιποι η πλήρωσαν γύρω στα 2.500 ευρώ για επισκευή η το πούλησαν οπως ηταν κ ο νέος αγοραστής τού μεταχ/νου που εμπιστεύτηκε
το ονομα κ αξιοπιστία tοyota ...ακόμα κλαίει τα λεφτά του οταν το κατάλαβε κ αυτός ...
και η ζωή συνεχίζεται... καί εχει κ πρόβλημα μιά βίδα μέσα στο σασμάν πού μάλλον απο πλαστικό ειναι φτιαγμένη κ σπάει ευκολα κ θέλει μετά 300 ευρώ + για επισκευή το σασμάν ...αρε toyota πώς
κατάντησες ... -
Γεια σας παιδια εχω yaris του 2012 με το 1 nr ...χρησιμοποιώ λαδια 0w20 απο οταν το πηρα ...εχω κανει περιπου 30000χλμ και δεν παρατηρω κατανάλωση λαδιου ουτε φθορα στα λαδια(αλλαζω στα 8000)...τα χλμ που εχω στο κοντερ συνολικα ειναι 58000και ισως ειναι νωρις ακομα...
-
Ο χρήστης ka yaris nr έγραψε:
Γεια σας παιδια εχω yaris του 2012 με το 1 nr ...χρησιμοποιώ λαδια 0w20 απο οταν το πηρα ...εχω κανει περιπου 30000χλμ και δεν παρατηρω κατανάλωση λαδιου ουτε φθορα στα λαδια(αλλαζω στα 8000)...τα χλμ που εχω στο κοντερ συνολικα ειναι 58000και ισως ειναι νωρις ακομα...Όντως από οτι λένε τα προβλήματα εμφανίζονται από τα 100000 και πάνω από οτι κατάλαβα αν ισχύει βέβαια
-
Ο χρήστης hackertom έγραψε:
Ok μιλάμε για καλοκαίρι και χειμώνα έτσι; Μόνιμα δηλαδή, ένα τέτοιο λάδι είναι εντάξει; (Έχει καλές αξιολογήσεις)https://www.skroutz.gr/s/8182739/Castro ... L-4lt.html
Αν χρησιμοποιούμε 0W-20 δε θα είναι καλύτερα;
Χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο ιξώδες. Η ΤΟΥΟΤΑ προτείνει ξεκάθαρα στο βιβλιαράκι στις τελευταίες σελίδες **μόνο **0W-20. Οι ανοχές των κινητήρων είναι μικρές στα νέα αυτοκίνητα και το πιο λεπτό λάδι προσφέρει καλύτερη λίπανση στο ξεκίνημα οταν είναι κρύο το αυτοκίνητο. Τα περί εξωτερικής θερμοκρασίας δεν παίζουν τόσο ρόλο πλέον.
Προσωπικά προτιμώ τα Mobil 1 esp. Τα Castrol Magnatec Edge έχουν πολλούς διαφορετικούς τύπους (c3, LL, A5, C1) και νομίζω κανένας δεν έχει πιστοποιήσεις συμβατές με Toyota - δεν είναι σωστό να επιλέγουμε μόνο βάσει ιξώδους, αλλά και πιστοποιήσεων που αφορούν το αμάξι μας. Δεν είναι όλα τα 5w-30 ίδια και κατάλληλα για το ίδιο αμάξι.
Επίσης εξαίρετη επιλογή είναι τα Eneos και τα liqui moly molygen.
Βασικό και κύριο, ποτέ αλλαγές πάνω απο 7500χμ και το αργότερο σε 1 έτος αποταν τα βάλαμε. Επίσης βασικό, να δουλευει σε ψηλές στροφές (3500-5000) αρκετά συχνά το αμάξι για να καθαρίζει. Προσωπικά έχω επιλέξει να αλλάζω ταχύτητα όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες, με το που φτάνω τις 4000 στροφές - το οποίο είναι δύσκολο σε κίνηση σε αστικό κύκλο.
-
Έχεις αποψη για τα total 0w20 gf5??
-
Γνωρίζουμε πόσα λίτρα λάδι θέλει ο κινητήρας του Auris;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η χωρητικότητα λαδιού όταν αλλάζεις και το φίλτρο στον 1.33 είναι 3,4 λίτρα
-
Σε κάποιες εταιρίες κατασκευής λιπαντικών (TOTAL ENEOS TEXACO MOTUL VALVOLINE) υπάρχει η δυνατότητα - μέσα από την ιστοσελίδα τους, να καταχωρήσεις τον τύπο του αυτοκινήτου σου, και να σου παρουσιάσουν το δικό τους προτεινόμενο λάδι. Έτσι μπορούμε να βοηθηθούμε για το ιξώδες που προτείνουν αλλά και ποιόν τύπο έκδοσης για το συγκεκριμένο ιξώδες. Επίσης κατεβάζεις και το pdf των χαρακτηριστικών.
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού