-
Ναι ισχυει...δινει καλυτερη ροπη χαμηλα. Λογω και διαφορετικης χαρτογραφισης καυσης του καυσιμου, λογω χρονου πλήρους καυσης κτλ.
Στα χαρτια δειχνει αποκαλυψη αυτο το νεο μοτερ.
Πολυ ροπη χαμηλα, χαμηλος ηχος, εμμεσος ψεκαμσμος και παμφθηνο καυσιμο.
Ολα τα τικ που θελω συμπληρωνει.
-
Στα 120χλμ/ωρα 2800 σ.α.λ και στα 130χλμ/ωρα 3000 σ.α.λ ακριβώς.
1.0 tce GPL.
-
Τελικά, μια χαρά υπάρχει 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο για το Clio, απλά η νότια Ευρώπη δεν τα προτίμησε. Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δεν έψαξα να βρω ποιες άλλες, διαθέτουν εξάρι κιβώτιο στην TCE100 (και σε κάποιες εκδόσεις που τις λένε TCE90, γιατί την έχουν υποβαθμισμένη κατά 10 άλογα)...
-
panormus772 wrote:
Διαβάζω πολύ καλά σχόλια για το υβριδικό Clio e-tech με τον 1.6 140hp.
Μήπως γνωρίζεις πότε θα το φέρει Ελλάδα και σε ποια τιμή περίπου;
Εχει πάρει έγκριση τύπου από αρχές Ιουλίου από το Υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση τιμής του. Πιθανότατα με το που μπει Σεπτέμβρης.
Φίλε samatistas,τι έγινε με το υβριδικό; Μπήκε ο Σεπτέμβριος,φτάσαμε στα μέσα του κι ούτε φωνή κι ακρόαση..
Μου φαίνεται άλλος Σ της Ηonda μας βρήκε και με τη Renault...
-
Παιδια παντως για να ξερετε στο κλιο των 100 ιππων, τα εξτρα multisense που μπορεις οποτε θες να αλλαξεις την χαρτογραφηση του κινητηρα σε σπορ και η καμερα 360 μοιρες, η οποια βεβαια δεν ειναι ακριβως καμερα αλλα στην ουσια 'εικονα' απο αισθητηρες, μπαινουν ως εξτρα μονο ΠΡΙΝ παραγγειλεις το αμαξι. Μετα η αντιπροσωπεια δεν στα βαζει.
-
Παιδια παντως για να ξερετε στο κλιο των 100 ιππων, τα εξτρα multisense που μπορεις οποτε θες να αλλαξεις την χαρτογραφηση του κινητηρα σε σπορ και η καμερα 360 μοιρες, η οποια βεβαια δεν ειναι ακριβως καμερα αλλα στην ουσια 'εικονα' απο αισθητηρες, μπαινουν ως εξτρα μονο ΠΡΙΝ παραγγειλεις το αμαξι. Μετα η αντιπροσωπεια δεν στα βαζει.
Mysense δεν είναι μόνο η χαρτογράφηση, είναι και τα φωτάκια στις χειρολαβές στις πόρτες, στον λεβιέ και την πλαφονιέρα. Επίσης η 360 έχει κάμερες στους καθρέπτες και μπροστά. Δεν βλέπω πως μπορεί να μπουν εξτρά αυτά τα πράματα, εκτός αν αγοράσεις άλλους καθρέπτες, λύσεις πόρτες, χερούλια, κονσόλα λεβιέ και πλαφονιέρες για να βάλεις άλλα. Πρακτικά αδύνατον...
Επίσης σπορτ χαρτογράφηση κινητήρα είναι μόνο λίγο πιο απότομη απόκριση στο γκάζι, λιγότερο παρεμβατικό ESP, σφιχτότερο τιμόνι και κόκκινα χρώματα στο καντράν και στα λεντάκια της καμπίνας.
-
Saltaro wrote:
Mysense δεν είναι μόνο η χαρτογράφηση, είναι και τα φωτάκια στις χειρολαβές στις πόρτες, στον λεβιέ και την πλαφονιέρα. Επίσης η 360 έχει κάμερες στους καθρέπτες και μπροστά. Δεν βλέπω πως μπορεί να μπουν εξτρά αυτά τα πράματα, εκτός αν αγοράσεις άλλους καθρέπτες, λύσεις πόρτες, χερούλια, κονσόλα λεβιέ και πλαφονιέρες για να βάλεις άλλα. Πρακτικά αδύνατον...
Επίσης σπορτ χαρτογράφηση κινητήρα είναι μόνο λίγο πιο απότομη απόκριση στο γκάζι, λιγότερο παρεμβατικό ESP, σφιχτότερο τιμόνι και κόκκινα χρώματα στο καντράν και στα λεντάκια της καμπίνας.
Ναι, δεν διαφωνω σε κατι. Απλα την πατησα επειδη ειχα στο μυαλο μου οτι μπορω να τα βαλω κ μετα, ειπα να το πω εδω για οσους νομιζουν το ιδιο.
Ρε φιλε να σε ρωτησω κατι, γτ ρωτησα στην αντιπροσωπεια και δεν μου εδωσε ξεκαθαρη απαντηση. Το αυτοματο φρεναρισμα υπαρχει στην εκδοση dynamic? Να κοβει ταχυτητα οταν ο μπροστα παει πιο αργα απο μενα ή αμα σταματησει αποτομα; Γιατι εγω το μονο που εχω βρει ειναι να βγαζει ποσα second εχω αποσταση απο το μπροστινο κ δν ξερω αν κανει κατι αλλο περα απο αυτο ή αν ρυθμιζεται καπως.
-
Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων (AEB), το έχουν όλα...
Αν εννοείς Adaptive Cruise Control, δεν το έχει κανένα (μεγάλη μαμακία τους), παρά μόνο προαιρετικά η Initiale Paris (και σε μερικές χώρες και στην RS-Line). Λες και είναι τίποτα ουάου, ένα λογισμικό είναι μόνο. Έχουν και οι γάλλοι τα κολλήματά τους...
-
Τηλεφώνησα σε 3 αντιπροσωπείες για το Clio e-tech hybrid (Περιστέρι,Κηφισίας και Μεταμόρφωση).
Ο πρώτος μου είπε αρχές 2021, οι επόμενοι δύο έδωσαν μια πιθανότητα για κοντά στα Χριστούγεννα. Kαι φυσικά για τιμές ούτε λόγος.
-
Καλησπέρα στην ομάδα!
Τον τελευταίο καιρό, μεταξύ άλλων, κοιτάζω και το R.S Line 1.3 με 130Hp (σαν 2η επιλογή σκέφτομαι και για το lpg, ωστόσο δεν ξέρω αν θεωρείται ασφαλές το υγραέριο και αν έχω πρατήριο κοντά μου) , ωστόσο έχω μερικές απορίες και αν υπάρχει κάποιος κάτοχος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.- Στην Ελλάδα βλέπω ότι η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται αποκλειστικά μόνο με το αυτόματο κιβώτιο. Καθότι δεν έχω οδηγήσει αλλά ούτε ήμουν κάτοχος αυτόματου ποτέ, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας και επίσης το συγκεκριμένο κιβώτιο θεωρείται αξιόπιστο ή όχι?
- Παρατηρώ ότι το μοντέλο δεν έχει τεμπέλη και στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αναγράφει ότι ο τεμπέλης μπορεί να μπει αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ισχύει αυτό? Αν το αυτοκίνητο έχει το κλασσικό χειρόφρενο, θα μπορούσε ίσως να μπει aftermarkt ο τεμπέλης ή λόγω χώρου/μεγέθους δεν γίνεται καθόλου?
- Αν κατάλαβα καλά και ο ηλεκτροχρωμικός καθρέφτης είναι και αυτός στα εξτρά? Ή διαθέτει το μοντέλο?
Επειδή μου πέφτει λίγο μακριά η αντιπροσωπεία είπα να ρωτήσω εδώ τυχόν κατόχους. Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες εκ των προτέρων.
-
Μπαίνει είτε το Pack Relax που έχει τεμπέλη, ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη και ηλεκτρικό χειρόφρενο, είτε original αξεσουάρ εκ των υστέρων σκέτος τεμπέλης. Εγώ παρήγγειλα ήδη και θα βάλω τον δεύτερο μόλις παραλάβω το αμάξι.
-
Τηλεφώνησα σε 3 αντιπροσωπείες για το Clio e-tech hybrid (Περιστέρι,Κηφισίας και Μεταμόρφωση).
Ο πρώτος μου είπε αρχές 2021, οι επόμενοι δύο έδωσαν μια πιθανότητα για κοντά στα Χριστούγεννα. Kαι φυσικά για τιμές ούτε λόγος.
22.000 βασικη το κοβω
-
-
Κάποιος που να το έχει πάρει το αμάξι, να δει το manual και να μου πει τι λάδι θέλει ο TCe100 και τι ποσότητα αν γίνεται...
-
Tα πρώτα testdrive στην Ιταλία του Clio e-tech
Aρκετά καλές εντυπώσεις (διατηρεί την καλή οδική συμπεριφορά των νορμάλ clio,ελάχιστα αυξημένο βάρος,το αυτόματο είναι ισάξιο του yaris χωρίς τόσο έντονο τον ήχο 'σκούτερ',δεν γίνονται αντιληπτές οι μεταβάσεις στην λειτουργία των κινητήρων).Από τα αρνητικά (στις εκκινήσεις σε φανάρι καταλαβαίνεις για dt χρόνο ελαφρώς κάποιες δονήσεις,όχι όμως ιδιαίτερα ενοχλητικές,στο B mode του αυτόματου εξοικονομείς ενέργεια,αλλά σου διαταράσσει τη ροή της οδήγησης -έτσι το περιγράφει-)
Κατανάλωση σε μικτή διαδρομή 4,5λτ./100km (ενώ λέει ότι στην πόλη φτάνει προσεκτικά και σχεδόν 3λτ/100).
Περίπου τα ίδια συμπεράσματα κι εδώ.Καλό τιμόνι κι οδηγική συμπεριφορά ομοίως με τα υπόλοιπα clio,αυτόματο κιβώτιο δεν χάνει κάτι σε λειτουργία συγκριτικά με yaris.Εδώ πέτυχε μέση κατανάλωση 25km/lt = 4λτ./100km,σε σύνολο διαδρομής 160χλμ. με μόνο(!) 20χλμ. πόλη και τα υπόλοιπα autostrada και επαρχιακό (δεν ξέρουμε βέβαια με τι ταχύτητες).
80-120 σε 6,9sec. και 0-50 σε 3,9sec.Το πορτμπαγκάζ από 390λτ στη βενζίνη και 365 στα diesel πάει στα 300 λόγω μπαταρίας (θεωρώ καλύτερα όμως που είναι στο χώρο αποσκευών,παρά μέσα στην καμπίνα επιβατών).
Γενικά, είναι αρκετά ανταγωνιστικό και στις καταναλώσεις και στη λειτουργία του -και με οδηγική συμπεριφορά clio που υπερτερεί- απέναντι στους δύο άλλους ανταγωνιστές του.Μένει να φανεί η αξιοπιστία του. Στην Ιταλία ξεκινά από 21.950 στην αντίστοιχη expression ( ~25.000 η dynamic),χωρίς την επιδότηση 1000-1500 ευρώ,που υπάρχει για τα fullhybrid εκεί.
-
Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων (AEB), το έχουν όλα...
Αν εννοείς Adaptive Cruise Control, δεν το έχει κανένα (μεγάλη μαμακία τους), παρά μόνο προαιρετικά η Initiale Paris (και σε μερικές χώρες και στην RS-Line). Λες και είναι τίποτα ουάου, ένα λογισμικό είναι μόνο. Έχουν και οι γάλλοι τα κολλήματά τους...
Μακαρι να ηταν μονο λογισμικο!! Θελει και ειδικο ρανταρ καθως νομιζω χρησιμοποιειται και η καμερα που φανταζομαι εχει ηδη..
Τουλαχιστον στο Fiesta ετσι ειναι και ναι.. αξιζει πολλα λεφτα το ACC... δεν το αλλαζω με τπτ...
-
Και ραντάρ έχει στην μάσκα. Τώρα αν θέλει άλλο καλύτερο, δεν ξέρω. Και πάλι τόσα λεφτά δεν παίζει να είναι ένα ραντάρ. Στο νέο yaris το φοράνε από την βασική έκδοση το ACC. Είναι από τα πράματα που βρίσκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να τα βαράνε για να πληρώνουμε οι μερακλήδες...
-
Γενικα δεν ειναι ενα απλο συστημα το ACC.. σκεψου με ποσες λειτουργιες του αυτοκινητου συνεργαζεται.. για το τελικο αποτελεσμα.. (ρανταρ, καμερες, ABS, κ.α). Μην νομιζεις δλδ οτι ειναι κατι ευκολο να το υλοποιησεις/φτιαξεις/ενεργοποιησεις...
Θυμαμαι (αλλα οχι τοσο καλα) σε μια αλλη ομαδα ενα παιδι με ενα Focus ηθελε να το βαλει μετεπειτα... περα απο ρανταρ που ηθελε, χρειαζοταν και μια ειδικη μοναδα για να λειτουργησει.. συν ολα τα προγραμματιστικα που χρειαζονται στον εγκεφαλο.. ειχε ξεφυγει το ποσο θυμαμαι.. (καπου 500-600... και τα πραγματα οχι αντιπροσωπεια.. αλλα απο ebay θυμαμαι..)
Τεσπα.. ολα κολπα των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι.. μην το ψαχνεις.. στο δικο μου Fiesta ST-Line το ειχαν στανταρ το ACC και στο νεο Focus ST-Line που βγηκε κανα χρονο μετα το ειχαν προαιρετικο.. απο εκει να φανταστεις!
-
Λέει ότι στην πόλη με 3 άτομα και αυξημένη κίνηση,κατάφερε να κάψει 30km/lt! (~ 3,3lt/100km). Όταν το έβαλε στο sport με πίεση στο γκάζι έγραψε 6,7lt/100km.
Έμεινε πολύ ευχαριστημένος από το αμάξι,το αυτόματο κιβώτιο δεν παράγει τον ήχο σκούτερ,οι αλλαγές σχέσεων είναι σχεδόν ανεπαίσθητες (δεν σε τραντάζει κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση),έχει ομαλή λειτουργία,συγχρονίζεται ικανοποιητικά με τις στροφές του θερμικού κινητήρα και στο sport mode γίνεται και λίγο διασκεδαστικό και πιο δυναμικό (πάντα στα πλαίσια του υβριδικού) αυξάνοντας όμως την κατανάλωση. Το βασικό μείον του, είναι ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις τις ταχύτητες (αλλά όπως λέει τελικά στα αυτόμ. των υβριδικών που κινούνται αστικά κι υπεραστικά κατά κύριο λόγο,αυτός είναι ο σκοπός). Στο τέλος δοκιμάζει για λίγο και το plug in Captur.
Συμπερασματικά,βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση το full hybrid Clio και πιστεύω ότι όταν έρθει στην Ελλάδα μάλλον θα με κάνει να πάω να δοκιμάσω οδήγηση σε αυτόματο μετά από πολλά χρόνια
-
Γενικα δεν ειναι ενα απλο συστημα το ACC.. σκεψου με ποσες λειτουργιες του αυτοκινητου συνεργαζεται.. για το τελικο αποτελεσμα.. (ρανταρ, καμερες, ABS, κ.α). Μην νομιζεις δλδ οτι ειναι κατι ευκολο να το υλοποιησεις/φτιαξεις/ενεργοποιησεις...
Θυμαμαι (αλλα οχι τοσο καλα) σε μια αλλη ομαδα ενα παιδι με ενα Focus ηθελε να το βαλει μετεπειτα... περα απο ρανταρ που ηθελε, χρειαζοταν και μια ειδικη μοναδα για να λειτουργησει.. συν ολα τα προγραμματιστικα που χρειαζονται στον εγκεφαλο.. ειχε ξεφυγει το ποσο θυμαμαι.. (καπου 500-600... και τα πραγματα οχι αντιπροσωπεια.. αλλα απο ebay θυμαμαι..)
Τεσπα.. ολα κολπα των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι.. μην το ψαχνεις.. στο δικο μου Fiesta ST-Line το ειχαν στανταρ το ACC και στο νεο Focus ST-Line που βγηκε κανα χρονο μετα το ειχαν προαιρετικο.. απο εκει να φανταστεις!
Ραντάρ,κάμερες και ABS όμως, τα φοράει ήδη το αμάξι από την έκδοση Dynamic και πάνω, τα έχεις ήδη πληρωμένα. Άρα το μόνο που χρειάζεται, είναι το νέο λογισμικό, άντε και ένας εγκέφαλος που να το κουμαντάρει (πες να κάνει 20€ αυτό σε μια βιομηχανία, αν και παίζει να μπορεί να το κάνει και μόνο του το υπάρχων Body Computer και να μην χρειάζεται φράγκο), οπότε το να το χρεώνεις 500 και 800€, είναι λίγο νταβατζηλίκι...
Renault Clio V