-
Οι ιμάντες Δυναμό για Corsa c με αιρκοντισιον βλεπω εχουν τα εξης μηκη 1360 1368 1370. Αυτος που εχω τωρα εχει μηκος 1368mm. Αυτο που θελω να ρωτησω ε7ναι το εξης. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να αλλάξω προληπτικά αντλία νερού. Καλοβλέπω το σετάκι της ΙΝΑ που έχει αντλία νερου# ιμάντα Δυναμό και τεντωτηρα στα 118 ευρώ. Το θέμα είναι ότι ο ιμάντας που έχει αυτό το σετ έχει μήκος 1355 mm είναι πιο κοντό δηλαδή από μισό έως ενάμιση πόντο από αυτο που δίνουν οι άλλοι κατασκευαστές ιμαντων. Θα μπαίνει η θα υπάρχει πρόβλημα; Είναι δυνατόν η ΙΝΑ να κάνω τόσο λάθος ή οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι μπολικοι; Η ΙΝΑ στο site γράφει for vehicles with air condition.
Γενικα οι ιμάντες για αυτό το αυτοκίνητο είναι για χωρίς air condition 1230mm και για air condition βγαίνουν μήκη 1360, 1368, 1370mm. Η ΙΝΑ τι ρόλο βαραει;
Εχω το opel Corsa c 1.4 twinport με κωδικό κινητήρα Z14XEP και ο κωδικός ανταλλακτικό της ΙΝΑ ειναι 529001030. -
Οι ιμάντες Δυναμό για Corsa c με αιρκοντισιον βλεπω εχουν τα εξης μηκη 1360 1368 1370. Αυτος που εχω τωρα εχει μηκος 1368mm. Αυτο που θελω να ρωτησω ε7ναι το εξης. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να αλλάξω προληπτικά αντλία νερού. Καλοβλέπω το σετάκι της ΙΝΑ που έχει αντλία νερου# ιμάντα Δυναμό και τεντωτηρα στα 118 ευρώ. Το θέμα είναι ότι ο ιμάντας που έχει αυτό το σετ έχει μήκος 1355 mm είναι πιο κοντό δηλαδή από μισό έως ενάμιση πόντο από αυτο που δίνουν οι άλλοι κατασκευαστές ιμαντων. Θα μπαίνει η θα υπάρχει πρόβλημα; Είναι δυνατόν η ΙΝΑ να κάνω τόσο λάθος ή οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι μπολικοι; Η ΙΝΑ στο site γράφει for vehicles with air condition.
Γενικα οι ιμάντες για αυτό το αυτοκίνητο είναι για χωρίς air condition 1230mm και για air condition βγαίνουν μήκη 1360, 1368, 1370mm. Η ΙΝΑ τι ρόλο βαραει;
Εχω το opel Corsa c 1.4 twinport με κωδικό κινητήρα Z14XEP και ο κωδικός ανταλλακτικό της ΙΝΑ ειναι 529001030. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Οι ιμάντες Δυναμό για Corsa c με αιρκοντισιον βλεπω εχουν τα εξης μηκη 1360 1368 1370. Αυτος που εχω τωρα εχει μηκος 1368mm. Αυτο που θελω να ρωτησω ε7ναι το εξης. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να αλλάξω προληπτικά αντλία νερού. Καλοβλέπω το σετάκι της ΙΝΑ που έχει αντλία νερου# ιμάντα Δυναμό και τεντωτηρα στα 118 ευρώ. Το θέμα είναι ότι ο ιμάντας που έχει αυτό το σετ έχει μήκος 1355 mm είναι πιο κοντό δηλαδή από μισό έως ενάμιση πόντο από αυτο που δίνουν οι άλλοι κατασκευαστές ιμαντων. Θα μπαίνει η θα υπάρχει πρόβλημα; Είναι δυνατόν η ΙΝΑ να κάνω τόσο λάθος ή οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι μπολικοι; Η ΙΝΑ στο site γράφει for vehicles with air condition.Γενικα οι ιμάντες για αυτό το αυτοκίνητο είναι για χωρίς air condition 1230mm και για air condition βγαίνουν μήκη 1360, 1368, 1370mm. Η ΙΝΑ τι ρόλο βαραει;
Εχω το opel Corsa c 1.4 twinport με κωδικό κινητήρα Z14XEP και ο κωδικός ανταλλακτικό της ΙΝΑ ειναι 529001030.Ισως αυτη τη διαφορα να μπορει να την καλυψει ο τεντωτηρας.Το πιο αξιοπιστο ειναι να μπεις σε σιτε με ανταλλακτικα με ονλινε εξυπηρετηση και να τους δωσεις αριθμο πλαισιου και οτι σ ζητησουν και να δουν αν ταιριαζει.
-
Από site το βγάζει σαν ανταλλακτικό. Το θέμα είναι αν ξέρει κάνα γατόνι από δω μέσα αν γίνεται. Γιατί αν το πάρεις το ανταλλακτικό άπαξ και ανοιχτεί δεν στο αλλάζουν. Η ίδια η ΙΝΑ δίνει μεμονομενα ιμάντα 1370 mm για αυτό το αυτοκίνητο. Στο σετ με την τρόμπα νερού ομως δίνει 1355mm ιμάντα. Τώρα 1.5 πόντο διαφορά μπορεί να την μαζέψει ίσως ο τεντωτηρας αλλά μήπως είναι τόσο τσίτα ο ιμάντας που ξεσκίσει όλα τα ρουλεμάν φοβάμαι.
Γιατί άλλο μήκος ιμάντα με το σετ και άλλο σκετο; -
Να τους έστελνες ένα email να τους ρωτήσεις γιατί υπάρχουν οι διαφορές μήκους στο σετ και στον μεμονωμένο ιμάντα;
-
Δεν υπάρχει Ελισληνική αντιπροσωπεία για να στείλω email η δεν βγάζει τουλαχιστον το site της schaeffler. Μάλλον θα το αφήσω το συγκεκριμένο σετ. Κρίμα πάντως γιατί αντλία νερού με αισθητήρα θερμοκρασία καινούριο και τεντωτηρα αλλά και ιμάντα δεν βρίσκεις στα 118 ευρώ.
-
Αρχικα κανε αυτό που σου ειπα και κατά 99% θα εξυπηρετησουν.Δεν διαλέγουμε μονο αυτοκινητο,παει και με τον αριθμο πλαισιου 'από.....εως.....'.Ο τεντωτηρας σαν αυτορυθμιζομενος νομιζω ερχεται μονος και ασκει συγκεκριμενη δυναμη.
-
Δεν υπάρχει Ελισληνική αντιπροσωπεία για να στείλω email η δεν βγάζει τουλαχιστον το site της schaeffler. Μάλλον θα το αφήσω το συγκεκριμένο σετ. Κρίμα πάντως γιατί αντλία νερού με αισθητήρα θερμοκρασία καινούριο και τεντωτηρα αλλά και ιμάντα δεν βρίσκεις στα 118 ευρώ.πρωτον μπαινεις στους καταλογους και το ψαχνεις , αν εχεις αποριες τους γραφεις εμαιλ.
Εγω βρηκα το σετ συμπλεκτη της sachs με ολες τις προδιαγραφες , ρωτησα και καποια πραγματα με εμαιλ , που τα μαστορια της ZF μου απαντησαν σε μια μερα. -
Σχεδον 120e εκτος επισημου για σετακι αντλια νερου-ιμαντες σε αμαξακι πολης 15ετιας. Μωρη Opel με τα ωραια σου... Οταν τα γραφα με δουλευαν καποιοι...
-
Λοιπόν ο κατάλογος αναφέρει αυτό.
https://imageshack.us/i/pm2j6ci0jΛεει για οχήματα με air condition αλλά μήκος ιμάντα 1355. Αυτό Αφού εισάγω χαρακτηριστικά και κινητήρα αυτοκινήτου. Άρα δεν βοηθάει πολύ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σχεδον 120e εκτος επισημου για σετακι αντλια νερου-ιμαντες σε αμαξακι πολης 15ετιας. Μωρη Opel με τα ωραια σου... Οταν τα γραφα με δουλευαν καποιοι...ειναι ολοκληρο σετ αντλια νερου με τον αισθητηρα νερου, αυτοματο τεντωτηρα και ιμαντα
για τοσα πραγματα τη βρισκω λογικη την τιμη, αλλα και η αντλια νερου χρειαζεται τις εργατοωρες της για να αντικατασταθει -
Τελικά μπαίνει όμως αυτό το σετ; Γιατί αν δεν μπαίνει πάμε σε άλλο συνδυασμό για όλα αυτά που πάει στα 180-200 ευρώ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σχεδον 120e εκτος επισημου για σετακι αντλια νερου-ιμαντες σε αμαξακι πολης 15ετιας. Μωρη Opel με τα ωραια σου... Οταν τα γραφα με δουλευαν καποιοι...Είναι λίγο φαρμακείο....
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Σχεδον 120e εκτος επισημου για σετακι αντλια νερου-ιμαντες σε αμαξακι πολης 15ετιας. Μωρη Opel με τα ωραια σου... Οταν τα γραφα με δουλευαν καποιοι...
Είναι λίγο φαρμακείο....
Δε0ν είναι ιμάντας χρονισμού αλλά Δυναμό μιας και έχει καδένα. Μαζί με εργατικά πάει κάνα 180αρι.
-
Είναι λίγο φαρμακείο....
Δε0ν είναι ιμάντας χρονισμού αλλά Δυναμό μιας και έχει καδένα. Μαζί με εργατικά πάει κάνα 180αρι.
Τα ξέρω. Η αντλία παίρνει κίνηση από τον ιμάντα του δυναμό. Δεν μπορεί να πάρει από την καδένα. Όπως και το δικό μου καδένα έχει. Εγώ πριν κανά 2μηνο άλλαξα αντλία νερού με εργοστασιακή, δεν μου άλλαξαν ιμάντα δυναμό. Αν θυμάμαι καλά ένα 80άρι έκανε η εργοστασιακή αντλία. Ιμάντα χρονισμού έχω στο Αστρα Η αλλά και εκεί η αντλία νερού δεν παίρνει κίνηση από τον ιμάντα χρονισμού αλλά του δυναμό. Και εκείνη μέσα στον χειμώνα τα έπαιξε. Εκεί έβαλα μία της Swag με 60 ευρώ γιατί την έπαθα μακριά από την Δράμα και το συνεργείο (ανεξάρτητο) μπορούσε να μου βρει την εν λόγω που μου είπε ότι είναι καλή...Θα δείξει...Σε μία πόρτα το φρένο της έχει σπάσει. Η αντιπροσωπεία μου ζητάει εργατικά + ανταλλακτικό 80 ευρώ με φπα. Τους είπα ρε παλικάρια δεν θέλω να αγοράσω πόρτα....Στο διαδίκτυο που κοίταξα το φρένο πάει στα 40 ευρώ...Τεσπα τώρα έχω άλλα πράματα στο μυαλό μου.
Ερώτηση για αντλία νερού και ιμάντα δυναμο