-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Φίλε steliosG επειδή εχω το ίδιο αυτοκίνητο μου κάνει εντύπωση το πρόβλημά σου , το δικό μου είναι τεσσάρων ετών με 70000 χλμ diesel ( επιπλέον θόρυβος ) και πρόσφατα άλλαξα το λάστιχο στην πόρτα του οδηγού γιατί πάνω από τα 160 είχα ένα σφύριγμα , δε κάνω πλάκα όταν το είπα στην αντιπροσωπεία στη Λάρισα χωρίς περιττές κουβέντες (θα μπορούσαν να το ρίξουν στους ανεμοθραύστες που φοράω και στα 4 παράθυρα πχ) μου το άλλαξαν στην εγγύηση !Το Yaris σαν αυτοκίνητο και ειδικά ως diesel είναι ήσυχο το έχω μετρήσει με το ντεσιμπελόμετρο του κινητού και το εχω συγκρίνει με άλλα αυτοκίνητα που εχω (ανώτερης κατηγορίας ) και είναι ισάξιο στις φυσιολογικές ταχύτητες
Πιστεύω ότι κατι στο δικό σου δεν έχει συναρμολογηθεί σωστά , πιεσέ τους τώρα που είναι αρχή να το βρούνε και να το φτιάξουν!Εχω κ εγω το ιδιο αυτοκινητο με τον φιλο MONMAN2 απο τον 7/14 με 47000 diesel κ δεν εχω παρατηρήσει ιδιαίτερο θόρυβο απο τον αερα ακομα σε υψηλές ταχυτητες. Οχι κατι διαφορετικό από ενα μεσο αλλο αυτοκίνητο. Το μονο πρόβλημα που εχω εγω ειναι πως κάποτε μου έσπασαν το μπροστα ''φινιστρινι'' της πόρτας του οδηγού και επειδη ήταν μέσω ασφαλιστικής κ έπρεπε να ταξιδεψω το εφτιαξα στην GLASSDRIVE και δεν έβαλαν γνησιο , κ έχω ένα μικρό σφύριγμα. Αλλα σύντομα θα το αλλαξω στην Toyota.
Σε γενικές γραμμές όμως δεν εχω θορύβους. -
Θα το παραλάβει πραγματογνώμονας της toyota και θα το ψάξουν εξονυχιστικά στην Ελευσίνα που είναι τα κεντρικά τους. Φοβάμαι μήπως το επιστρέψουν 'μπαλωμένο'. Δεν θα το δεχτώ έτσι. Θα το κρατήσουν μέρες... Αμφιβάλλω κι αν θα το βρουν... Μπορεί να το ξεσυναρμολογήσουν και να το συναρμολογήσουν ξανά.... Πώς μπορώ να το ελέγξω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο? Δεν το δέχομαι έτσι πίσω 2 μηνών αμάξι!
-
Για να βρουν το πρόβλημα πρέπει να κάνουν δοκιμές. Μπορεί να αλλάξουν πόρτα, να λύσουν φτερά, να βγάλουν ταπετσαρίες ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Δε γίνεται να μην αφαιρέσουν κάποιο κομμάτι δηλαδή. Να το ελέγξεις αν δεν είσαι εκεί παρόν σίγουρα δε μπορεί να γίνει.
Κάτι πρόχειρο που σκέφτομαι είναι να το βγάλεις φωτογραφίες παρουσία κάποιου υπευθύνου πριν ώστε μετά αν προκληθεί κάποια ζημιά ή δεν κουμπώσουν σωστά τίποτα πλαστικά να έχεις αποδείξεις.
Στείλε και κανένα mail στην TOYOTA να δεις τι θα σου πουν και ρώτα τους σε ποιο στάδιο πρέπει να φτάσει ώστε να μπορέσει να γίνει αντικατάστασή του από άλλο. Λογικά θα χουν κάποια κριτήρια γι αυτό. -
Δε γίνεται να μην αφαιρέσουν κάποιο κομμάτι δηλαδή. Να το ελέγξεις αν δεν είσαι εκεί παρόν σίγουρα δε μπορεί να γίνει.
Καλά ....με υποχρέωσες! επιβεβαίωσες τους χειρότερους φόβους μου.... Τί κάνουν τώρα οεο??
-
Ο χρήστης steliosG έγραψε:
Δε γίνεται να μην αφαιρέσουν κάποιο κομμάτι δηλαδή. Να το ελέγξεις αν δεν είσαι εκεί παρόν σίγουρα δε μπορεί να γίνει.
Καλά ....με υποχρέωσες! επιβεβαίωσες τους χειρότερους φόβους μου.... Τί κάνουν τώρα οεο??
Ζήτα αναστροφή πώλησης.
Δοκίμασες άλλο και έχει το ίδιο πρόβλημα;Εσύ όμως να κάνεις δοκιμή και όχι τι θα λένε αυτοί.
-
Αυτό το ζήτησα...αλλά πρέπει πρώτα να ελεγχθεί.
Μου είπε κι ένας τεχνικός ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι από το πορτ μπαγκάζ?? -
Από το πορτ-μπαγκαζ θα είχες θόρυβο κύλισης αλλά δεν αποκλείεται και αυτό που σου λένε. Από κάπου να μπάζει δηλαδή και από τους στροβιλισμούς να σου ρχεται μέσα θόρυβος από τον αέρα. Αλλά εσύ λες ότι το ακούς από τη δεξιά πλευρά.
-
Μου είπανε αυτό ακριβώς...ότι μπορεί να γίνεται στροβιλισμός. Πάντως χθες που έκατσα εγώ στη θέση του συνοδηγού, ακουγόταν και από τη θέση του οδηγού. Οπότε τελικά ακούγεται γενικώς....αναλόγως πού κάθεσαι. Αύριο θα βαλω ταινία σε όλο το πορτ μπαγκάζ απέξω να δω αν αλλάξει κάτι.
-
Δύσκολα να το δεχθούν πίσω έτσι χαλαρά. Από τη στιγμή που θα το πάρουν να το δούνε στα κεντρικά τους, από την πλευρά τους δείχνουν καλή θέληση και αυτό θα υποστηρίξουν και αν το θέμα πάει δικαστικώς. Νομίζω ότι αφού διαβάζεις ότι παρόμοια με το δικό σου πρόβλημα, υπάρχει και από άλλους ιδιοκτήτες σε ξένα φόρουμς, μάλλον πρόκειται για παρτίδα.
Ο αδερφός μου όταν αγόρασε την BMW την 2άρα coupe άκουγε ένα μικρό θόρυβο. Ρώτησε και άλλους της ίδιας χρονιάς αν ακούν τον ίδιο θόρυβο και μπήκε και οδήγησε και κάποια αυτοκίνητα και δεν ακουγόταν το παραμικρό. Μετά από ψάξιμο η αντιπροσωπεία βρήκε την αιτία που χοντρικά είχε να κάνει με έναν ελαττωματικό σωλήνα, κολάρο που από τη μηχανή περνούσε στην καμπίνα του οδηγού και συντόνιζε κλπ κλπ. Το αντικατέστησαν εντελώς δωρεάν εννοείται και δίνοντάς του μία 1.16 δεν θυμάμαι τα κυβικά ακριβώς για αμάξι εξυπηρέτησης. Ήταν φαίνεται η παρτίδα. -
Εχω ρωτήσει κι εγώ...και δεν έχουν το ίδιο θέμα. Μόνο η αντιπ/πεία έλεγε ότι το αμάξι του test drive έκανε κάποιο παρόμοιο θόρυβο, αλλά λιγότερο. Δε νομίζω ότι είναι όλη η παρτίδα. Στα ξένα φόρουμς τα αμάξια ήταν του 2016. Ιδια παρτίδα είναι? Ούτε αν είχαν παρόμοια παράπονα από άλλους θα το άφηναν έτσι. Αυτοί δείχνουν ότι δεν το έχουν ξανακουσει... Αρα, το δικο μου είναι ελαττωματικό.
-
Εχω ρωτήσει κι εγώ...και δεν έχουν το ίδιο θέμα. Μόνο η αντιπ/πεία έλεγε ότι το αμάξι του test drive έκανε κάποιο παρόμοιο θόρυβο, αλλά λιγότερο. Δε νομίζω ότι είναι όλη η παρτίδα. Στα ξένα φόρουμς τα αμάξια ήταν του 2016. Ιδια παρτίδα είναι? Ούτε αν είχαν παρόμοια παράπονα από άλλους θα το άφηναν έτσι. Αυτοί δείχνουν ότι δεν το έχουν ξανακουσει... Αρα, το δικο μου είναι ελαττωματικό.Λάθος θα κατάλαβα τότε. Μπορεί να είναι όντως μεμονωμένη περίπτωση η δική σου Στέλιο...Και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και ευχάριστα!
-
Εγω τους είπα ότι ακόμη κι αν είναι ολόκληρη η παρτίδα... δεν με ενδιαφέρει. Μαζεύτε την. Εγώ θέλω αμάξι χωρίς θόρυβο ή τα λεφτά μου πίσω. Θεωρώ ότι ξερουν το πρόβλημα. Δεν μπορεί να έχει γίνει τόσος ντορος πέρυσι στο εξωτερικό και αυτοί να μην το έχουν μάθει. Θα δείξει....τί θα πουν και προς τα πού θα κατευθυνθούν στο ψάξιμο...
-
Μπορεί τα επιμερους συνεργεία να μην γνωρίζουν, αλλά η επίσημη αντιπ/πεία σίγουρα έχει ακούσει τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε όλα τα τουοτα σε όλον τον κόσμο.
-
Στέλιο, να κάνω μια ερώτηση, πριν τι αυτοκίνητο οδηγούσες; Παιζει ρόλο, για τι έχουν συνηθίσει τα αυτιά σου.
Εγώ πέρασα από Αουντι Α1 και Λέξους RX ( , καλά δε το συγκρίνω με αυτό) σε Σουζουκι Σουιφτ (2017, το καινούργιο) όπως σου έιπα στο τοπικ για Α1, και ακόμα δε μπορώ να συνηθίσω το επίπεδο θορύβου και τριγμών σε 6 μηνων αυτοκίνητο.
Αεροδυναμικοί θόρυβοι πολλοί από τα 80χλμ και μετά και 0 ηχομόνωση. 3 μήνες μετά την αγορά του ήμουν έτοιμος να το πουλήσω, πριν χάσω περισσότερα χρήματα από τη χρήση και να πάρω το νέο Πόλο, αλλά η γυναίκα μου το υπεραγαπάει... οπότε το έχω καταπιεί... και κάνω αλλά όταν πιανω πάνω από 80 είμαιΛες για αέρα που ακούς, τον αισθάνεσαι κι'όλας; Αν ναι, τοτε όντως μπαζει, αλλά αν δεν, τότε μάλλον ειναι αεροδυναμικοί θόρυβοι; Παντως μου κάνει εντυπωση ο ζήλος της Τογιοτα να βρει το πρόβλημα. Εμενα στη Σουζουκι μου ειπαν, να έχω το ραδιοφωνο ανοιχτό...
Οπότε, όπως σου λέω στο άλλο τοπικ, αν μπορείς πούλα το άυριο, και πάρε το Α1 που καλο-βλέπεις..
-
Την Toyota δεν την παίρνει πλέον να μην ασχοληθεί...έχω κάνει καταγγελίες επίσημες στο Συνήγορο και θα ακολουθήσει εξώδικο. Στην αρχή δεν ασχολιόταν...
Δεν τον νιώθεις τον αέρα! Απλά τον ακούς. Μετά τα 60 περίπου ακούγεται έντονο βουητό σαν να έχει έξω 8 μποφόρ, ενώ δε φυσάει. Μου κάνει εντύπωση που στο Σουίφτ ακούς κάτι παραπλήσιο.... Για αεροδυναμικό μου είπαν κι εμένα, αλλά....είναι πολύ έντονος για να τον καταπιώ....για τα επόμενα χρόνια. Εχω ρωτήσει κι άλλους κατόχους Yaris και δεν έχουν τέτοιο θέμα, άρα έχει ελάττωμα. Να το αλλάξουν.
Αν έχεις το ίδιο θέμα, έπρεπε να επιμείνεις. -
Στο δικό μου πάντως που είναι 27 ημερών αυτοκίνητο με ταχύτητες άνω των 110km/h δεν ακούγεται τίποτα απολύτως.
Έχω κάνει δύο φορές την διαδρομή Χαλάνδρι-Σέσι Μαραθώνα (Χαλάνδρι-Λεωφόρος Μαραθώνος-Σέσι-Πεντέλη-Χαλάνδρι)Σαν να οδηγώ χαλί πάνω στο δρόμο. Ούτε αέρα, ούτε λακούβες καταλαβαίνει, ούτε γκάπα, ούτε γκούπα, τίποτα.
Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν κρατιέται με τίποτα.
Προσπαθώ να κρατήσω χαμηλούς ρυθμούς και αυτό βιάζεται πολύ...Δεν ξέρω αν το Yaris έχει σοβαρό θέμα με τον αέρα, αλλά τα Ιαπωνικά σε κάποιους τομείς πάσχουν σίγουρα π.χ. ηχομόνωση.
-
Στο δικό μου πάντως που είναι 27 ημερών αυτοκίνητο με ταχύτητες άνω των 110km/h δεν ακούγεται τίποτα απολύτως.
Έχω κάνει δύο φορές την διαδρομή Χαλάνδρι-Σέσι Μαραθώνα (Χαλάνδρι-Λεωφόρος Μαραθώνος-Σέσι-Πεντέλη-Χαλάνδρι)Σαν να οδηγώ χαλί πάνω στο δρόμο.
Συμπτωματικά κι εγώ την ίδια διαδρομή κάνω... στο πήγαινε όχι στο έλα.
Στη Μαραθώνος ανακάλυψα κι εγώ το πρόβλημα.
Για ποιο αυτοκίνητο μιλάς όμως?? Σίγουρα δεν αναφέρεσαι σε ιαπωνικό... Τί μάρκα έχεις πάρει?? -
Fabia TSi 110ps.
-
Αν έχεις το ίδιο θέμα, έπρεπε να επιμείνεις.Κοιτα, το δικό μου νομίζω απλά ειναι θορυβώδες (οχι απο μηχανή) λόγω αεροδυναμικής και ελάχιστης ηχομόνωσης. Τι να πω, να ξέχασαν να τη βάλουν; Δε νομίζω.
Απλά, δε νομιζω να ξαναπάρω ιαπωνικό (χεχε μονο Σουμπαρου να ειμαστε καλά κάποια στιγμή αλλα αυτοι ειναι στα 30.000+ ). Ότι και να λένε το ΦΒ/Αουντι γκρουπ αξίζει τα λεφτά του.
Ο πατέρας μου έχει ακόμα ενα Α3 '00 μοντέλο,δεν εχει κάνει κιχ, και όταν το ξαναοδηγησα πριν 1 βδομάδα, νομιζα οτι μπηκα σε καινουργιο αυτοκινητο λόγω ηχομόνωσης και στιβαρότητας (μιλαμε 18 χρόνια αμάξι). Τα άξιζε τα λεφτά του με το παραπάνω.
Γι'αυτο λέω, αν μπορείς οικονομικά, κάνε την αλλαγή άμεσα και σώσε το ψυχολογικό κόστος που ειναι ανεκτίμητο -
Λοιπόν....η αντιπροσωπεία απεφάνθη : Είναι αεροδυναμικός θόρυβος που τον κάνουν όλα τα αυτοκίνητα (KIA, HONDA κλπ). Προφανώς, λέω εγώ, είναι θέμα γενικότερης έλλειψης ηχομόνωσης. Δοκιμάσανε επί τόπου κι άλλο yaris και το έκανε κι αυτό. Με λίγα λόγια... θα στείλουν επίσημη αναφορά στην Toyota στο εξωτερικό και θα ζητάνε τρόπο αποκατάστασης του κατασκευαστικού ελαττώματος. Οταν και εάν γίνει θα μας καλέσουν για αποκατάσταση.
Αυτά.....
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ