-
Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι σχετικά νέος κάτοχος ενός 207 μοντ. 2008 με πραγματικά χλμ. γύρω στα 130.000. Έπεσα δηστυχώς σε αμάξι με γυρισμένα χλμ.
Σήμερα πήγα να κοιτάξω τα λάδια, μιας και η κατανάλωση ήταν εξ'αρχής γύρω στο 05λ/1000χλμ. αν και τελευταία αυξήθηκε και παρατήρησα τα υπολλείματα που φαίνονται στις φωτογραφίες.
Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ. Πως έχει η κατάσταση λέτε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι σχετικά νέος κάτοχος ενός 207 μοντ. 2008 με πραγματικά χλμ. γύρω στα 130.000. Έπεσα δηστυχώς σε αμάξι με γυρισμένα χλμ.
Σήμερα πήγα να κοιτάξω τα λάδια, μιας και η κατανάλωση ήταν εξ'αρχής γύρω στο 05λ/1000χλμ. αν και τελευταία αυξήθηκε και παρατήρησα τα υπολλείματα που φαίνονται στις φωτογραφίες.
-
Καλησπέρα παιδιά!
-
μικρη διαρροη λαδιου στο ψευτοκαπακο, περιπου 1 ωρα εργασια το κοβω, με αντικατασταση φλατζα ψευτοκαπακου η αν το κλεινουν με κολλα
-
Kι εμένα φλάντζα ψευτοκάπακου μου μοιάζει. Με πόσα εικονικά χλμ το πήρες;
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Με 60000 χλμ ήταν όταν το πήρα τον Απρίλη του 17. Έχω κάνει κάτι λιγότερο απο 10000 από τότε..
-
Αν το πήρες από μαντρά πέρνα και από το αντίστοιχο τοπικό να αναφέρεις ποιος ήταν για να μην την πατήσουν κι άλλοι.
Σε αυτό το σημείο πάντως μου φαίνεται ότι έχει ρωγμή, εκτός και αν είναι ιδέα μου. -
Τέτοια λέγε μου.. ελπίζω ότι είναι να φτιάχνει με λογικό κόστος.. Από μάντρα ( ο οποίος έκλεισε) το είχε πάρει ο προηγούμενος. Πριν το μαντρά ηταν leasing! Κελεπουρι κανονικό δλδ
-
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Πόσο καιρό αραγε μπορεί να αντέξει έτσι?
Επίσης μου κάνει ένα περίεργο θόρυβο όταν είναι κρύο κυρίως ο οποίος έχει να κάνει κ με το συμπλέκτη.. όταν τον πατάω δλδ κάπως σταματάει. Συνδέεται αυτό με τα υπολείμματα του λαδιού άραγε;Δυστυχώς δεν έχουμε κ πολύ καλούς μάστορες εδώ γι'αυτό και ζητάω τη γνώμη σας. Δεν ξέρω καν αν αξίζει να κρατήσω ένα τέτοιο αμάξι.
-
Ω ρε φίλε. Στα κουτουρού το πήρες;
Δεύτερο χέρι από ιδιώτη, που το είχε πάρει από μάντρα που ήταν από leasing. Και η μάντρα έκλεισε.
Τρελός συνδυασμός.Ποια έκδοση είναι; Κινητήρας; THP μήπως;
-
Εξαρτάται τη διαρροή. Εγώ πχ 2 χρόνια το χω έτσι με 15.000χλμ αλλά δεν έχει θέμα. Φαίνονται δηλαδή λάδια μέχρι κάτω αλλά χάνει ελάχιστα ml, ούτε 100 δηλαδή.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ήθελα να πρωτοτυπήσω!! 1,4 95 άλογα είναι θεωρητικά! Να βγει η χρονιά αυτή θέλω ιδανικά κ να το σπρώξω κάπου χωρίς να ρίξω πολλά λεφτά αφενός κ αφετέρου να είναι σε κατάσταση που να μπορεί να πουληθεί. Με προβληματίζει λίγο όμως. Επίσης δεν μπορείς να εμπιστευτείς τα συνεργεία.. έχουν προσπαθήσει να με πείσουν πως είναι φυσιολογικό να καίει λάδι!! Πότε ξανά peugeot!!
-
Πώς διαπίστωσες ότι δεν έχει τα σωστά χλμ;;
Ελπίζω να μην έχεις πέσει σε αετό μάστορα που σε έκοψε αγχωμενο και σου την πέταξε για να σε προετοιμασει για γδάρσιμο...
Η διαρροή φαίνεται απλή και η κατανάλωση ελέγχεται...
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μικρη διαρροη λαδιου στο ψευτοκαπακο, περιπου 1 ωρα εργασια το κοβω, με αντικατασταση φλατζα ψευτοκαπακου η αν το κλεινουν με κολλα -
Ο χρήστης arj1383 έγραψε:
....1,4 95 άλογα είναι θεωρητικά...Παλιό γνωστό μοτέρ, και παλιά γνωστή -και φθηνή- ζημιά. Καμιά ώρα δουλειά, λίγα ευρώ (κανά 100αρικο ? ούτε που θυμάμαι πόσα είχα δώσει) και μια βδομάδα περίπου μετά για να φύγει η μυρωδιά κόλλας που θα μπαίνει στο αυτοκίνητο.
-
Νομίζω ότι είναι υπερβολή να παίρνει η μπάλα όλη την Peugeot επειδή σου έτυχε αυτό το θέμα.
Από εκεί και πέρα αν θέλεις καλό συνεργείο πήγαινε στον Αρβανίτη στην Πεύκη και ζήτα τον Χρήστο.
http://www.peugeot-arvanitis.gr/
Εκεί πήγαινα το δικό μου 207.Αν σε βολεύει ο Γέρακας πήγαινε στην Power Boost στον Κρασούλη που έχει μακρά ιστορία στα Peugeot.
https://www.vrisko.gr/details/_7114jabd ... c_235e0c4k
Εκεί πήγαινα το 206 όταν ήταν στην Κατεχάκη πριν πολλά/πολλά χρόνια.Επίσης υπάρχουν και κάποια συνεργεία Peugeot/citroen που είναι προς τα δυτικά προάστια για τα οποία όμως δεν έχω εμπειρία.
-
Η ιστορία έχει ως εξής : Είμαι από Αθήνα μεν αλλά τα τελευταία χρόνια ζω στην Κω. Εδώ ήρθα με ένα Skoda Fabia που είχα αγαράσει καινούργιο το 2007. Πέρυσι τέτοια εποχή με τράκαραν και το αμάξι πήγε για σκραπ. Να σημειώσω κατανάλωση λαδιού στο skoda δεν είχα ποτέ, δεν είμουν εξοικειωμένος με αυτό και θεωρούσα πως όταν συμβεί έχει έρθει η ώρα του κινητήρα.. Λάθος μου.
Εν πάσει περιπτώσει είμαι ξενοδοχουπάλληλος και Απρίλη με Νοεμβρη είναι αδύνατο να φύγω Αθήνα για μέρες ώστε να ψάξω για αμάξι. Η αποζημίωση μου βγήκε τέλος Μάρτη, δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου και από όλες τις σαβούρες που ήταν προς πώληση στην Κω εκείνη την εποχή (κυκλοφορούν πολλές πιστέψτε με) το εν λογω peugeot ήταν το πιο εμφανίσημο στα λεφτά που μπορούσα να δώσω (απέξω κούκλα και από μέσα...) με '60000 χλμ'.
Το πήγα στο 'μάστορα' μου να το κοιτάξει και με διαβεβαίωσε πως είναι όλα καλά. Μάλιστα του φάνηκε να έχει τα χλμ. που λέει!!! Το πήρα και σε καμιά 40αριά μέρες και 2000 χλμ. έβγαλε ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιού. Από τότε συμπληρώνω λάδι κάθε τόσο αρχικά πηγαίνοντας στο μάστορα γιατί φοβήθηκα και ο οποίος μου είπε κάποιες θεωρίες ότι πρέπει πρώτα να ζεσταθεί το αμάξι για να μην καίει πολύ λάδι και λόγω μικρών αποστάσεων είναι λογικό να είναι αυξημένη η κατανάλωση μου κλπ. και ότι διάφορα αυτοκίνητα (ακόμα και καινούργια mercedes!) καίνε τα λάδια τους κλπ. 'Ζω με αυτό' εδω και σχεδόν 10 μήνες.Ψάχνοντας μέσα από φίλους και γνωστούς ανακάλυψα πως και σε προηγούμενα κτεο τα χλμ. είναι πολύ περισσότερα σε παλιούς ελέγχους. Επίσης από ασφαλιστική βρήκα προηγούμενους ιδιοκτήτες και κάποιες μικρές ευτυχώς ζημιές. Ο έλεγχος αυτός θα έπρεπε να είχε γίνει εξ αρχής αλλά είμουν χωρίς αμάξι και δεν προλάβαινα. Κακώς..
Το θέμα είναι να έχεις ένα αμάξι να κάνεις τα service του και έπειτα να το ξεχνάς. Άμα είναι να ζεις με το άγχος πχ. αν πας ταξίδι να έχεις μαζί σου λάδι να βάλεις κλπ. τι να το κάνεις? Λες και ζούμε στο '80. Γιαυτό ρώτησα και πόσο καιρό μπορεί να δουλεύει έτσι η μηχανή χωρίς να βγάλει παραπάνω πρόβλημα. Να επισκευαστεί μια και καλή όταν έρθει η ώρα και να φύγει να πάει στην ευχή του Θεού.
@Storm Την peugeot όλη όχι φίλε μου αλλά τα 207 αυτής της γενιάς τουλάχιστον σίγουρα. Μου αρέσει που στο manual γράφει service κάθε 20.000χλμ.
-
Πηρες αμαξι στο.... σακι (οπως λεμε γουρουνι στο σακι) απο 3ο-4ο χερι και σου φταιει η Peugeot
Τι λαδι βαζεις τωρα?
Βαζε 5-40 λαδι και δεν παθαινει τιποτα , απλά θα το καιει
Σε βγαζει πολλά χλμ ακομα
Και η διαρροη που εχει ειναι πολυ απλη στην επισκευη (δεν ειναι απαραίτητο να την επισκευασεις καν) -
Σε Φιατ που άλλαξα την φλάντζα στο ψευτοκαπάκι, όλα μαζί μου βγήκαν ένα 50άρικο. Τα εργατικά πληρώνεις. Πόσο να κοστίζει μία φλάντζα;
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Πηρες αμαξι στο.... σακι (οπως λεμε γουρουνι στο σακι) απο 3ο-4ο χερι και σου φταιει η Peugeot
Τι λαδι βαζεις τωρα?
Βαζε 5-40 λαδι και δεν παθαινει τιποτα , απλά θα το καιει
Σε βγαζει πολλά χλμ ακομα
Και η διαρροη που εχει ειναι πολυ απλη στην επισκευη (δεν ειναι απαραίτητο να την επισκευασεις καν)Οτι ήταν στο σακί το γνωρίζω και από μόνος μου
Αν δεις παραπάνω ή και σε άλλα θέματα (πόσο μάλλον στο psclub) ο συγκεκριμένος κινητήρας καίει λάδια εκ φύσεως. Σε αυτό ναι μου φταίει η peugeot.
Λάδια θέλει 5-30 και αυτά βάζω. Για τα 5-40 δεν ξέρω θα το ψάξω. Ευχαριστώ πάντως.Σε Φιατ που άλλαξα την φλάντζα στο ψευτοκαπάκι, όλα μαζί μου βγήκαν ένα 50άρικο. Τα εργατικά πληρώνεις. Πόσο να κοστίζει μία φλάντζα;
Θα το πάω στο μάστορα και θα δω. Ειναι και κομματάκι αγιογδύτες εδώ.
-
Ναι η Peugeot λεει 5-30 , αλλά ατυπα συνηθιζεται να βαζουμε και 5-40 αν υπαρχει μεγαλη καταναλωση λαδιου σε αυτα τα μοτερ
Επισης δεν ξερεις τι εβαζαν οι προηγούμενοι
Ειμαι χρονια μελος στο ps club κι εγω κι εχω παρομοιο αμαξι με το δικο σου
Peugeot 207 - Υπολείμματα λαδιού στο κινητήρα!!