-
Καλημέρα
Πήρα το νέο Auris diesel αλλά απο την πρωτη στιγμή διαπίστωσα ότι στο τιμόνι οι οριζόντιες ακτίνες δεν είναι οριζόντιες και η κάθετη δεν είναι κάθετη αλλά στρέφουν λίγες μοίρες πρός τα αριστερά.
Αν αφήσω το αυτοκίνητο μόνο του σε ευθεία πηγαίνει και δεν λοξεύει αλλά την ίδια στιγμή οι οριζόντιες και η κάθετη ακτίνα δεν είνει στη σωστή θέση.
Αν θελήσω να διορθώσω το τιμόνι στη σωστή θέση το αυτοκίνητο πηγαίνει προς τα αριστερά
Αφού το αυτοκίνητο πηγαίνει σωστά στη ευθεία δεν με ενοχλεί.
Αλλά στο πιάσιμο του τιμονιού είναι ενοχλητικό .¨Όταν πιάνω απο τις οριζόντιες ακτίνες το ένα χέρι είναι πιό ψηλά και το άλλο πιό χαμηλά.
Λέτε να τους πω να βάλουν το τιμόνι στη σωστή θέση ή θα μου χαλάσουν και θα μου τα μπερδέψουν με τόσα κουμπιά που έχει πάνω το τιμόνι.
Ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Πήρα το νέο Auris diesel αλλά απο την πρωτη στιγμή διαπίστωσα ότι στο τιμόνι οι οριζόντιες ακτίνες δεν είναι οριζόντιες και η κάθετη δεν είναι κάθετη αλλά στρέφουν λίγες μοίρες πρός τα αριστερά.
Αν αφήσω το αυτοκίνητο μόνο του σε ευθεία πηγαίνει και δεν λοξεύει αλλά την ίδια στιγμή οι οριζόντιες και η κάθετη ακτίνα δεν είνει στη σωστή θέση.
Αν θελήσω να διορθώσω το τιμόνι στη σωστή θέση το αυτοκίνητο πηγαίνει προς τα αριστερά
Αλλά στο πιάσιμο του τιμονιού είναι ενοχλητικό .¨Όταν πιάνω απο τις οριζόντιες ακτίνες το ένα χέρι είναι πιό ψηλά και το άλλο πιό χαμηλά.
Λέτε να τους πω να βάλουν το τιμόνι στη σωστή θέση ή θα μου χαλάσουν και θα μου τα μπερδέψουν με τόσα κουμπιά που έχει πάνω το τιμόνι.
Ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Ευχαριστώ
-
Θα τους το πας να το ισιώσουν, δεν είναι τίποτα (για κάποιον που ξέρει). Προχθές το ίσιωσα σε αυτοκίνητο 310.000χλμ γιατί όντως είναι εκνευριστικό (βεβαια έχανε κιόλας). Το κρατάει κάποιος κεντραρισμένο (ή το σκαλώνει με κάποιο εργαλείο) και από κάτω το ισιώνει.
-
Συνήθως στα καινούρια αυτοκίνητα υπάρχει ειδικό 'εργαλείο' (μια είδους σφήνα) που κλειδώνει τον άξονα του τιμονιού στην απόλυτη ευθεία, ώστε μετά να ξαναμπεί το τιμόνι και να είναι απολύτως ευθυγραμισμένο. Τουλάχιστον στη C5 που χρειάστηκε να βγάλουμε/βάλουμε το τιμόνι, μπήκε αυτή ακριβώς η σφήνα για να μην φύγει από την ευθεία.
Αν αυτό που λες συμβαίνει σε καινούριο αυτοκίνητο, είναι εκπληκτική αστοχία στην συναρμολόγηση στο εργοστάσιο, και μου κάνει τρομερή εντύπωση να έχει συμβεί σε Toyota
-
Δυστυχώς κανένας δεν είναι τέλειος.
Πιθανώς ο υπάλληλος την δεδομένη στιγμή να μιλούσε με την γυναίκα του. -
Μήπως με αυτό αφορμή, να έκανε έναν καλό έλεγχο στο μπροστινό σύστημα, μην τυχόν....
-
Καλά από το εργοστάσιο πήγε τελωνείο και μετά αντιπροσωπεία. Με τόσα φορτωματα/ξεφορτωματα δεν είναι καθόλου απίθανο κάπου να την έφαγε.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και στο τελωνείο που έχω πάει στον ΟΛΠ στις τεράστιες αλάνες των αυτοκινήτων (στην Ιχθυόσκαλα) κάνουν και ταρζανιές οι υπάλληλοι. Δούλευα εκεί για 3 μήνες και έχω δει μέχρι και κόντρες όταν ξεφόρτωναν τα αυτοκίνητα. Εκεί γίνονται οι περισσότερες ζημιές.
-
Και το πρώτο στρώσιμο....
Ένας από τους λόγους που δε θα παιρνα ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ένας από τους λόγους που δε θα παιρνα ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μην νομίζεις ότι τα σκίζουν όλα. Τους έβλεπα καθημερινά. Βασικά 'ασχολούνται' με συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή νέα μοντέλα.
Με αυτοκίνητα που είναι αδιάφορα ή αυτοκίνητα για συνταξιούχους δεν ασχολούνται καθόλου.
Τα οδηγούν τα βάζουν στις θέσεις της αλάνας και τα παρατάνε εκεί. Αλλά κάτι καινούρια μοντελάκια, κάτι σπορ εκδόσεις, οτιδήποτε που προκαλεί ενδιαφέρον το κάνουν 'test drive' μέσα στις αλάνες...Ένα διαθέσιμο Auris σίγουρα προκαλεί για ένα σύντομο test drive...
-
Το auris είναι Τουρκικό;;;;
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Youtube VideoΑκριβώς έτσι το χω δει κι από κοντά.
-
Σωστά, εσύ παίρνεις αυτοκίνητο από γυναίκα γιατρού που το είχε για να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο
-
Συγνώμη γιατί δεν το πας στην αντιπροσωπεία να κανεις μια δωρεάν ευθυγράμμιση ? Δεν είναι παράλογο να έχει γίνει αστοχία απο το εργοστάσιο, για αυτό υπαρχουν και οι εγγυήσεις.
Απλα δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό γιατί να βγαλεις το τιμόνι και να το βάλεις ίσια και όχι να ευθυγραμμιστεί σωστα το αμάξι με το τιμόνι ως έχει απλα να κλειδωθει την απόλυτη ευθεια.(έτσι κανουν τις ευθυγραμμισεις) -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Σωστά, εσύ παίρνεις αυτοκίνητο από γυναίκα γιατρού που το είχε για να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο
έλιωσα στο γέλιο.....
Όταν θα δώσω 10-20-30 ή και γω δεν ξέρω πόσες χιλιάδες ευρώ για καινούργιο, υποτίθεται ότι το παίρνω αμεταχείριστο και κανένας πλην εμού δεν έχει βγάλει το άχτι του πάνω του για τον οποιονδήποτε λόγο.
Όταν αυτά τα λεφτά τα δίνω για μεταχειρισμένο προφανώς και γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω τι μεταχείριση έχει παιχτεί προηγουμένως, αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι δεν το πλήρωσα για αμεταχείριστο.
Καθένας έχει τα κολλήματά του. Όταν εγώ θα δώσω ένα σεβαστό ποσό για κάτι καινούργιο δεν το ακουμπάει κανένας πριν από εμένα. -
[emoji38] έλιωσα στο γέλιο.....
Όταν θα δώσω 10-20-30 ή και γω δεν ξέρω πόσες χιλιάδες ευρώ για καινούργιο, υποτίθεται ότι το παίρνω αμεταχείριστο και κανένας πλην εμού δεν έχει βγάλει το άχτι του πάνω του για τον οποιονδήποτε λόγο.
Όταν αυτά τα λεφτά τα δίνω για μεταχειρισμένο προφανώς και γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω τι μεταχείριση έχει παιχτεί προηγουμένως, αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι δεν το πλήρωσα για αμεταχείριστο.
Καθένας έχει τα κολλήματά του. Όταν εγώ θα δώσω ένα σεβαστό ποσό για κάτι καινούργιο δεν το ακουμπάει κανένας πριν από εμένα.Το μονο θετικο στο οτι δεν αγοραζεις καινουριο αμάξι είναι οτι δεν πετάς ενα μεγαλο χρηματικο ποσό φορων στο κράτος δηλαδή στα σκουπίδια.
Τώρα για την ποιότητα του οχήματος που αγοραζεις σαν μεταχειρισμένο σε σχέση με ενα καινουριο που μπήκε ένας εργατης μέσα να το ξεφορτώσει και έκανε ενα σπιναρισματακι δεν το σχολιαζω γιατί πρόκειται για κόλλημα και δεν πρόκειται να το καταλάβεις. -
Δυστυχώς το να έλθει απο το εργοστάσιο κατευθεία στον αγοραστή είναι το ιδανικό και μόνο με τηλεμεταφορά μπορεί να γλινει .
Ίσως μετά απο χ χρόνια να σου έρχεται στην αυλή σου το αυτοκίνητο συσκευασμένο σε πακέτο δώρου κατευθεία απο το εργοστάσιο.Ο φίλος 'cson' είπε να ζητήσω ευθυγράμμιση και όχι διόρθωση στο τιμόνι.
Ποιά διαδικασία είναι ποιό εύκολη και λίγότερο επικίνδυνη να γίνουν λάθη ;.
Συνήθως στις αντιπροσωπείες κάνουν μόνο τα service .
Για τις σοβαρές βλάβες πάνε σε εξωτερικά συνεργεία .
Έτσι οι αντιπροσωπείες δεν έχουν πείρα.Προτιμώ να έχω στραβό τιμόνι παρά να τους αφήσω να βάλουν χέρι στο αμαξάκι μου .
Για να καταλάβετε .
Έχω ένα YARIS με 300.000 χιλ .
Μου άναψε το λαμπάκι του κινητήρα .
Τους το πάω και άρχισαν να που λένε από ποιά αιτία μπορεί να ανάψει.
Κάποια στιγμή τον ρωτώ ' μπορεί να είναι ο αισθητήρας λ; ' και μου απαντά 'τι σχέση έχει ο λ 'Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και στο τελωνείο που έχω πάει στον ΟΛΠ στις τεράστιες αλάνες των αυτοκινήτων (στην Ιχθυόσκαλα) κάνουν και ταρζανιές οι υπάλληλοι. Δούλευα εκεί για 3 μήνες και έχω δει μέχρι και κόντρες όταν ξεφόρτωναν τα αυτοκίνητα. Εκεί γίνονται οι περισσότερες ζημιές.Οι περισσότερες (σοβαρές) εταιρείες έχουν 'κλειδωμένα' τα αυτοκίνητα και δεν μπορεί κανείς να τα σκίσει. Δηλαδή, ούτε στροφές και ταχύτητα ανεβάζουν πέραν από αυτό που απαιτείται για μανούβρες και επίσης σε πολλές περιπτώσεις (όπως στις BMW που γνωρίζω) υπάρχουν και ειδικά stop στην ανάρτηση.
AURIS το τιμόνι δεν είναι σωστά τοποθετημένο