-
Καλά θα δώσει 20000 για να πάρει Χιουντάι στέισον βενζίνη
Εδώ παίρνει με 16000 το Ελυζέ σε πετρέλαιο με νάβι ...
Χωρίς νάβι με οθόνη κάτω από 15000 . Η βενζίνη σε 115 άλογα αυτόματο κάτω από 15000 και σε ατμοσφαιρικό κινητήρα 82 άλογα κάτω από 13000 . -
Μαλλον δεν γνωριζεις το αμαξι που αναφερομαι γι αυτο και τα σχολια. Ψαξε λιγο να δεις το αμαξι που προτεινω. Σενταν ειναι και ποιοτικα σε αλλη κατηγορια απο το σιτροεν. Το ανεφερα περισσοτερο σαν εναλλακτικο σενταν. Εχω C3 diesel και φανταζομαι ποσο τιμιο ειναι το ελυζε
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Χωρίς νάβι με οθόνη κάτω από 15000 . Η βενζίνη σε 115 άλογα αυτόματο κάτω από 15000 και σε ατμοσφαιρικό κινητήρα 82 άλογα κάτω από 13000 . -
Σαφως ανωτερο ποιοτικα το hyundai αλλα μιλαμε και για περιπου 5000+ ευρω διαφορα στην τιμη στο diesel. Αν δεν τιθεται θεμα τιμης σαφως και πας στο fastback
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Χωρίς νάβι με οθόνη κάτω από 15000 . Η βενζίνη σε 115 άλογα αυτόματο κάτω από 15000 και σε ατμοσφαιρικό κινητήρα 82 άλογα κάτω από 13000 .κριου το πας σε αλλη διασταση....
δηλαδη να δωκει 15 για ψιτ-τροεν? γιατι ειναι πρεμιο σε σχεση με το χάι-ουντάι?
οπως εδωκα εγω 25 για pug? γιατι ήταν πρέμιο? αυτα που πολεμας, τα κανεις.
τι τα μπλεκεις τωρα...
μηχανικος σημαινει φως. εκτος και αν εχει κανει εργολαβος.... -
Μηχανικός σημαίνει φώς αν είναι Ηλεκτρολόγος . Αλλιώς είναι μπετατζής ακόμα και αν είναι εργολάβος...
Ο άνθρωπος που ανέβασε το θέμα μίλησε για συγκεκριμένα αμάξια . Σεντάν ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ . Και ανέφερε το δίδυμο 301και Ελυζέ και το Τίπο .
Δεν ετέθη θέμα πρίμιουμ . Ετέθη θέμα τιμής . Και όταν το Χιουντάι κάνει 20000 , που παίζει και το 308 και το Οκτάβια και διάφορα σούβ , προφανώς είναι εκτός θέματος .
Οταν λέμε ότι το ντίζελ κάνει κάτω από 15 και η βενζίνη η αυτόματη τόσο ή κάτω από 12 ή άλλη έχετε σκεφτεί πόση διαφορά είναι ας πούμε τα 13000 που θα έκανε η μεγάλη βενζίνη χειροκίνητη με τα 20000 ? ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 % ΔΙΑΦΟΡΑ .
Και σας ενοχλεί το ΚΡΑΞΙΜΟ που έκανα ? Δεν ήταν για πρίμιουμ , ήταν για την διαφορά τιμής .
Αλλά το ότι το I 30 παίζει σε τιμές καταξιωμένων ευρωπαικών είναι πλέον γνωστό , αλλά δεν ξέρω αν είναι εύκολο να το δεχτεί κάποιος .
Οπως έγραψα παραπάνω αυτά τα αμάξια τα θεωρώ το ντεσεβώ της εποχής μας . Λιτό , φτηνό , με χώρους .
Αλλά ο θεματοθέτης ήταν σαφής . Χώροι και φτηνό . Αρα τι του γράφετε αν δεν έχει θέμα τιμής . Μπορεί να μην είχε για 500 € . Οχι 7000 € .
-
Καλα...
Ξαναδιαβασε αυτο που εγραψες, τον τροπο που το εγραψες και το υφος σου και πες μετα αν καναμε λαθος στο τροπο που αντιδρασαμε... -
Σαφώς κάνατε λάθος γιατί ξέρετε ότι δεν το πάω με τα πρίμιουμ . Αλλά το ότι η πρόταση ήταν 20000 για Χιουντάι Ι30 και σε βασική έκδοση βενζίνης , με τρόμαξε λίγο... Σκεφτόμουν ότι το C4 ντίζελ με τα 120 άλογα έφτανε δεν έφτανε τα 20000 με νάβια κλπ....
Ε όπως με τρόμαξε η πρόταση , τα έγραψα λίγο συντετμημένα και σας μπέρδεψα λιγάκι...
Εν τω μεταξύ πέρα από τις απαιτήσεις του θεματοθέτη που τις θυμόμουνα διάβασα και την δεύτερη σελίδα που ο άλλος πήρε 1800 € έκπτωση και πήρε το 100 ντίζελ με 14000
Sotos694 » 08/01/18 16:02
με οθονη αφης 7' μεσα, χρωμα λευκο. 4 ηχεια. τεμπέλη , συναγερμο και αισθητηρες πισω. με 20 ευρο εκανα 425 χιλ...
Καταλαβαίνεις ότι αν σου αρέσει που πλέον με το φέις λιφτ κάπως υποφέρεται στην τιμή αυτή δεν έχει αντίπαλο .
Και στα ίδια λεφτά παίζει το αυτόματο 115 άλογα βενζίνη .
-
Ο θεματοθετης σε καποιο ποστ του ανεφερε οχημα καλα εξοπλισμενο στα 18000. Ζητησε οχημα vfm, χωρις να θετει καποιο χρηματικο οριο. Εγραψα μια προταση σαφως ομορφοτερη, με πιο καλα μοτερ και με 5ετη λογικα εγγυηση. Ας βγει ο φιλος να πει πολυ ακριβο ή πολυ ασχημο ή Hyundai... Μαλλον πρεπει να αναθεωρησεις τον τροπο και τον λογο γραφης σου. Σχεδον σε καθε νημα ερχεσαι σε αντιδικια με καποιον λογω των απαντησεων σου. Τα φορουμ ειναι για ανταλλαγη αποψεων, οχι για να ριχνεις στην πυρα οτι δεν σου αρεσει.
-
H πρόταση σου είναι ομορφότερη , αλλά 5ετή εγγύηση δίνει με δώρο και η σιτροέν και από πλευράς κινητήρων δεν έχει καλύτερους η Χιουντάι σε καμία περίπτωση . Ακόμα και ο παλιότερος με τα 115 δίνει το αυτόματο κιβώτιο .
Για τους ντίζελ δε δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Σιτροέν που είναι κορυφαία και Χιουντάι .
Αρα το επιχείρημα σου πάσχει γιατί πέραν της εμφάνισης και κάποιων άλλων που έγραψα πριν είναι επιλογή της εταιρείας για να μην κανιβαλίζει άλλα της μοντέλα , στα υπόλοιπα έχεις λάθος .
Οσο για τα 180000 ο θεματοθέτης έγραψε
Slowmotion » 04/01/18 1:43
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Το Citroen το είδα στην έκθεση τον Νοέμβριο είναι ευρύχωρο και για μένα που στα περισσότερα νιώθω κλειστοφοβικά αν και είμαι μόνο 1.86 είναι μια οικονομικη λύση σε σεντάν.
Το 301 το θεωρω ομορφότερο μεσα έξω αλλά σε κινητηρες και τα 2 δεν ειναι ελκυστικά αν δεν θες diesel.
Το 1.2 βενζίνη θα είναι ανεπαρκές αλλά ως λύση αναγκης στα 16 χιλιάρικα που βγαίνει περίπου στην ακριβότερη έκδοση το σκέφτεσαι ας πούμε..αλλιως το 1.6 αλλά αυτόματο ?
Το Fiat tipo το εχω δει και αυτό αλλά το σεντάν απορρίπτεται γιατί στα μάτια μου είναι πιο φτωχο σε διάκοσμο από το 5θυρο και αν και πιστευω ότι αμφότερα θα ειναι ευχάριστα στην οδηγηση πάσχει και αυτο σε κινητηρες βενζίνης.
Το ατμοσφαιρικό με τα 95 άλογα με σούπερ φουλ εξοπλισμο βγαινει γυρω στα 18 χιλιάρικα αλλά θα ειναι και αυτο ανεπαρκές.
Στην Ιταλία κυκλοφορει με κινητηρα 1.4 turbo με κινητηρα βενζινης/υγραερίου αλλά εδω δεν έχει έρθει ακόμα και απορω γιατι.Πάντως το σαλόνι των δύο Γαλλικών μπορει να μην είναι πιο ποιοτικό από το Ιταλικό αλλά δείχνει πιο σοβαρό να το πω? πιο κλασικό? πράγμα που για μένα πέρνει ενα βαθμό παραπανω από το tipo
To rapid δεν μου αρέσει καθόλου και γενικά δεν εμπιστευομαι το group vw με αυτα που διαβάζω στo internet
Μακάρι να βρεθει εδω μέσα κάποιος κάτοχος να μας πει εντυπώσεις για τα δύο Γαλλικά
δηλαδή το τίπο και μικρό κινητήρα έχει και 18 χιλιάρικα βγαίνει που το απορρίπτει ως μπάτζετ .
Και εσύ του είπες για 20000 .
Εδώ να ξεκαθαρίσουμε να θυμηθούμε κάποια πράγματα .
Στην αγορά μας μεταξύ του ποσού των 14000 και των 24000 κινείται το 80 με 90 % των μοντέλων της αγοράς .
Προφανώς για να επιζούν τόσα μοντέλα , αυτό γίνεται γιατί το μπάτζετ του καθενός μας είναι περιορισμένο . Συνήθως βάζουμε μια τιμή και είμαστε μεταξύ +-5-10 % .
Ο θεματοθέτης σχολίασε θετικά και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από τον άλλο φίλο που αγόρασε στα 14000 . Νομίζεις ότι μπορεί να ανέβει 50 % πάνω ?
Για παράδειγμα επειδή μου την λες γιατί τον τρόπο που γράφω . Το αιρκρος που το 'διαφημίζω' όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι μου .
Οι τιμές του πρό δώρων και εκπτώσεων είναι οι εξής : 17460 το 110 Βενζίνη μεσαία έκδοση . 18940 το 130 Β μεσαία έκδοση , 19050 το 100 Ντίζελ μεσαία , 19400 το 110 Β φούλ έκδοση , 19750 το 120 Ν μεσαία , 19850 το 110 αυτόματο Β μεσαία , 20400 το 130 Β φούλ , 20450 το 100 Ν φουλ , 21150 το 120 Ν φουλ και 21450 το 110 αυτόματο Β φούλ .
Δηλαδή μέσα σε 4000 βγαίνουν 10 μοντέλα και αν βγάλουμε το πρώτο που έχει χαμηλότερη φορολογία , τότε μέσα σε 2500 βγαίνουν 9 μοντέλα .
Θεωρητικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης . Εχουν όμως . Γιατί η πλειοψηφία του κόσμου φτάνει σε συγκεκριμένα λεφτά και δεν μπορεί ή δεν θέλει να δώσει περισσότερα .
Ο φίλος Στόρμ είχε πει θέλω μικρό με κάτι ιδιαίτερα στον εξοπλισμό και δεν θέλω να περάσω τα 15000 . Τέλος αυτό ήταν .
Αν έβγαινε ένας και του έλεγε έχουμε στα 17500 το ουάου αμάξι θα είχε νόημα ?
Αυτό έχουμε και εδώ .
Και κάτι τελευταίο επειδή ανέφερες ότι με τον τρόπο που γράφω έρχομαι σε αντιδικία . Μπορεί να εκφράζω τις απόψεις μου με ένταση και απόλυτα , πάντα όμως με επιχειρήματα , αλλά δεν έχω βρίσει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ .
Αντίθετα με έχουν βρίσει κάποιοι , άλλοι με έχουν χαρακτηρίσει προσωπικά με άσχημες λέξεις , αλλά οι απαντήσεις μου είναι πάντα ευγενικές και ψύχραιμες .
Χειρίζομαι άριστα την γλώσσα , έχω βγάλει ένα ιδιαίτερο σχολείο βλέπεις , σε κάποια εποχή που ήταν αλλιώς τα σχολεία και έτσι μπορώ να απαντώ ψύχραιμα αλλά στον στόχο , γιατί τότε μας έλεγαν ότι αν εμπλακείς σε ύβρεις , χάνεις το όποιο δίκιο μπορεί να είχες . Το τηρώ λοιπόν απόλυτα .
-
criuser, αν έγραφες αυτό το ποστ από την αρχή (και γενικότερα τέτοιου ύφους ποστ), τα θέματα που γράφεις θα ήταν πολύ καλύτερα.
υ.γ. Ο θεματοθέτης το tipo το απορρίπτει λόγο ανεπάρκειας μοτέρ και όχι λόγο bubget.
Το i30, συνολικά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από τα 301 και C-Elysee -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα...
Ξαναδιαβασε αυτο που εγραψες, τον τροπο που το εγραψες και το υφος σου και πες μετα αν καναμε λαθος στο τροπο που αντιδρασαμε...Για να το ξεκαθαρισω.
Με υο παραπανω εννοουσα το αρχικο σου ποστ σε περιπτωση που δε το καταλαβες. -
Δεν ειμαστε εδω σιγουρα για να βριζομαστε αλλα εξακολουθεις να λες τα δικα σου. Απο το πρωτο μου ποστ λεω οτι το αμαξι παει ψηλα στις 20 χιλιαδες. Ακολουθει η προταση να ανοιξουμε ενα νημα με σενταν. Ακομα και τωρα ο θεματοθετης δεν εχει απαντησει αν τελικα του φαινεται ακριβο, αλλα εσυ εχεις βγαλει αυτο το συμπερασμα. Μπορει να χειριζεσαι οπως λες πολυ καλα την γλωσσα αλλα οπως σου ειπα εδω μεσα γινεται διαλογος. Αλλα μαλλον εισαι πολυ απολυτος για να το κατανοησεις. Δεν θα ειχε γινει ολο αυτο, θα μου απαντουσε απλα ο ανθρωπος ενα ναι ή οχι στο αν τον ενδιαφερει και ποσα εντελει λεφτα θελει να δωσει, και δεν θα χαλουσε και αυτο το νημα. Ας σταματησει εδω και οποιος μπορει να βοηθησει τον φιλο.
-
Εγώ γράφω στο φόρουμ αναλυτικά τα πρωινά με τον καφέ μέχρι να φύγω για δουλειά . Μετά γράφω από το κινητό ή αργά το απόγευμα από το γραφείο αν έχω χρόνο .
Ετσι το επίδικο σχόλιο ήταν μεσημεριανό από κινητό και γρήγορο . Αυτό αφορά και τους τρείς σας που παρεξηγήσατε τα λεγόμενα μου .
Αλλοι γράφουν όλη την μέρα και εγώ δεν προλαβαίνω πάντα να απαντάω .
Πάντως ο ενδιαφερόμενος ακόμα δεν έχει απαντήσει σαφέστατα για το μπάτζετ του .
Αλλά αν δεν λέω τα δικά μου τότε δεν μπορεί να γίνει διάλογος .
-
Παιδιά τυγχάνει εγώ να είμαι ο θεματοθέτης και απλά να πω ότι κουβεντούλα να γίνεται και να εμπλουτίζουμε τις πληροφορίες/γνώσεις μας
Άμεση ανάγκη/επιθυμία για αγορά νέου αυτοκινήτου δεν έχω αλλά ψάχνομαι
Βασικά ήθελα κ θελω να μαθω πως πατάει το αυτοκίνητο πως ειναι το τιμόνι του και γενικως αν το έχει πάρει κάποιος εδώ μέσα εντυπώσεις κ κατανάλωση στο βενζίνης διότι το diesel δεν με ενδιαφερει λόγω ΚΜ/έτος
Ας μας πει όταν μπορέσει ο φίλος με το diesel τις εντυπώσεις του
μας έχει πει ήδη κάποια πραγματάκια ας μας πει και κάτι ακομα να έχουμε μια ας πούμε πιο σφαιρική εικόνα
Βασικά όπως έγραψα μπήκα μέσα στην έκθεση τον Νοέμβρη (η Peugeot δεν συμμετείχε) και εντυπωσιάστηκα από τους χώρους γενικώς αλλά και την αίσθηση χωροταξικής άνεσης.
Στην ακριβη έκδοση δεν φαίνεται καθόλου φτηνό τώρα αν κάποιες λεπτομέρειες ξενίζουν π.χ. διακόπτες ηλ. παραθύρων δεν με χαλάει
το κλικ μου το έκανε αλλά υπάρχει σκεπτικισμός λόγου οριακότατης ιπποδύναμης στην βενζίνη και 3 κυλίνδρων χαραχτηριστικά λειτουργίας/αξιοπιστία.
Το Hyundai i30 πήγα το καλοκαίρι και το είδα από κοντά γιατί με εντυπωσίασε η πληρότητά του σε εξοπλισμό αλλα δεν με κέρδισε καθόλου το εσωτερικό στις 2 πρώτες εκδόσεις του, την τρίτη δεν καταφέρα να την δω παρά μονο σε φωτογραφίες και δείχνει πιό όμορφη. Επίσης δεν μου αρέσουν καθόλου οι οθονες/ταμπλετες που αιωρούνται όπως στο i30. Η προσφορά που πήρα από εμπορία ειναι 18000 στην μεσαία έκδοση βενζίνης με μεταλλικο 1.0 120hp 3κύλινδρο και αυτό (στην κορυφαία δεν βγαίνει το 1000άρι μόνο σε 1.4 140 αλόγατα η οποία πάει στα 21 αν θυμάμαι καλά)
Το Elysee και το 301 βάση τιμοκαταλόγου παίζουν full έκδοση σε βενζίνα γύρω στα 16000 χωρίς μεταλλικό και χωρίς πίσω κάμερα αλλά μάλλον κάνουν καλές εκπτώσεις όπως πήρε ο φίλος με το diesel...
Το Fastback δεν έχει έρθει ακόμα αλλά έτσι κι αλλιως κρίνοντας από τις τιμές του απλού i30
στην ακριβή έκδοση θα χτυπάει το 23άρι σε βενζινη (και κανα 26άρι σε diesel)
Οπότε ναι όπως γράφετε κάποιοι δεν μπορεί να μπει στην διαδικασία σύγκρισης το ένα με το άλλο
ότι πλερώνεις πέρνεις συνήθως και στα αυτοκίνητα.
Τελευταία μου γυάλισε και το KIA Ceed και το τρέχων μοντέλο (το έχει γνωστός μου και έχω μπεί μέσα) αλλά και αυτό που έρχεται το καλοκαίρι.
Διαφορετικά το ένα με το άλλο βέβαια αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... -
Εντάξει μας έμπλεξες πάλι .
Οπως έγραψα πιο πάνω μέσα σε ένα εύρος τιμών 8000 € , μπορείς να βρείς 200 μοντέλα αυτοκινήτων . Βενζίνη , ντίζελ , υβριδικά , ψηλά ή χαμηλά , σπορ ή άνετα , στενάχωρα ή με χώρους , ώστε να βολεύονται όλοι .
Οι εταιρείες αντίθετα , απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό μικρού εύρους τιμών και για αυτό έγινε όλος ο χαμός στην κουβέντα .
Τα συγκεκριμένα αμάξια του θέματος , για να μην κανιβαλίζουν τα άλλα έχουν μικρό καινούργιο κινητήρα βενζίνης , παλιό κινητήρα στο αυτόματο και τον μικρό ντίζελ . Ακόμα και κάποια άλλα στοιχεία εξοπλισμού και σχεδιασμού , τα κάνουν επίτηδες πιο φτηνά στην όψη , για να διαφέρουν από τα πιο ακριβά .
Με την ανανέωση όμως που τους έκαναν μπροστά έγιναν έως όμορφα , πλάγια αποδεκτά , πίσω παραμένουν άσχημα λόγω στενού πλάτους και φώτων , αλλά μέσα ήταν αποδεκτά σε ταμπλό και καθίσματα και τώρα με την οθόνη είναι ακόμα καλύτερα .
Στην μεσαία έκδοση με πρόσθετη την οθόνη νομίζω ότι η επιλογή με το αυτόματο κιβώτιο και τα 115 άλογα είναι ιδανική για αυτό που ψάχνεις . Η τιμή καταλόγου είναι γύρω στα 15400 άρα πιστεύω ότι γύρω στα 14000 θα το πάρεις .
Δηλαδή όσο παίρνεις ένα C3 με τον μεσαίο εξοπλισμό στα 110 άλογα .
Προφανώς δεν θα κοιτάξεις αμάξι με 18-20-22000 γιατί η διαφορά είναι από 25 % μέχρι 60 % . Αν την δεις ανάποδα αυτή την διαφορά , σκέψου να κοιτάει το Ελυζέ-301 κάποιος που θέλει να δαπανήσει 6-8-10000 € .
Αν μπεις σε τέτοιες λογικές τιμών , μπορεί να δεις και στέισον εκδόσεις και πολυμορφικά και σουβ B και C κατηγορίες και δεκάδες άλλα μοντέλα .
Αρα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις και σε τι τιμή πας . Αλλιώς θα χαθείς στα μοντέλα και στις εκδόσεις .
Εγώ για παράδειγμα δεν παίρνω ποτέ φτηνές εκδόσεις . Προτιμώ να πάρω μικρότερο - φτηνότερο αμάξι στην πιο πλούσια έκδοση .
Γιατί το αμάξι θα το ζείς κάθε μέρα και όσα δεν έχεις βάλει και μέσα σου τα ήθελες να τα έχεις , θα σου λείπουν κάθε μέρα . Και θα το νοιώθεις βαθειά μέσα σου και θα σε ενοχλεί , έστω και στους άλλους δεν θα λες τίποτα για να μην φανεί η λάθος επιλογή .
Πάντως η αγορά αυτοκινήτου είναι μεγάλη και κέφι για ψάξιμο να έχεις , θέλει μόνο .
-
Πάντως αν η σύγκριση είναι για budget 16K€, sedan, βενζίνη και καλό εξοπλισμό, και τα μοντέλα είναι 301, C, Tipo και Rapid, μπορείς να πεις ότι το τσέχικο κλέβει εκκλησία
-
Το ελυζέ είναι στα 14000 με αυτόματο . Αρα μάλλον το παγκάρι ήταν άδειο ....
-
Μα με αυτή τη τιμή λέω ότι το Rapid κλέβει εκκλησία, στα 14 το C και στα 16 το Rapid. Απλά δεν υπάρχει επαφή, λαμβάνοντας υπόψη και τα 2Κ€ διαφοράς...
-
Να πω την αλήθεια κοίταξα το προσπέκτους και τις τιμές . Σίγουρα εξ αρχής το ράπιντ είναι σχεδιαστικά πιο εύπεπτο από το 301-ελυζέ . Από εξοπλισμό δεν είδα κάτι ιδιαίτερο . Τώρα στους κινητήρες επίσης θέλει ψάξιμο αφού το σκόντα έχει 95 άλογα χειροκίνητο και αυτόματο και 115 χειροκίνητο , έναντι 82 χειροκίνητο και 115 αυτόματο που έχουν τα γαλλάκια .
Νομίζω ότι είναι θέμα επιλογής του αγοραστή , αλλά όσο ξεφεύγουμε από τα 15-16000 μπαίνουμε σε χωράφια άλλων αυτοκινήτων .
Peugeot 301 vs Citroen C-Elysee