-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, με σχεδόν ειλλημμενη την απόφαση αγοράς μικρού suv, οι νέες επιλογές ειναι:
-T-roc 1.0 /115hp
-T-roc diesel
Στις βασικές εκδόσεις από 20.000-22.500€
(τα ...ξαδελφακια τους αποκλεισθηκαν ακριβώς γιατί είναι ξαδελφακια, και σχεδόν ομοιοτιμα)
Και.....
-νέο Ford focus active 1.5. (23.000€)Αποψεις;
Το KIA Stonic δες ή εναλλακτικά το Kona
-
Ο χρήστης Sofades έγραψε:
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, με σχεδόν ειλλημμενη την απόφαση αγοράς μικρού suv, οι νέες επιλογές ειναι:
-T-roc 1.0 /115hp
-T-roc diesel
Στις βασικές εκδόσεις από 20.000-22.500€
(τα ...ξαδελφακια τους αποκλεισθηκαν ακριβώς γιατί είναι ξαδελφακια, και σχεδόν ομοιοτιμα)
Και.....
-νέο Ford focus active 1.5. (23.000€)Αποψεις;
Το KIA Stonic δες ή εναλλακτικά το Kona
Πολύ ωραίο αμάξι το Stonic αλλά δε το λες και ιδιαίτερα ψηλό.
-
Κοντά στο σπίτι μου παρκάρει ένα focus active στο μπλε της ford. Πραγματικά δε χορταίνω να το βλέπω. Από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Πολύ αρμονικό! Το χατς δε μου φαίνεται τόσο ωραίο!
Ο πεθερός μου πήρε πρόσφατα το VW T-roc 1.0 115ps. Πολύ όμορφο αμάξι και αυτό. Λίγο η μούρη του μου βγάζει μια συντηριτικίλα αλά VW αλλά όλο το υπόλοιπο είναι πολύ καλό. Όμως, οδηγικά δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον. Φυσικά δεν πλησιάζει κανένα ford, έτσι; Ο λεβιές του έχει μια περίεργη αίσθηση (αρκετά χειρότερη από του Golf ας πούμε) σαν να είναι ψεύτικος ή κάτι που δε μπορώ να περιγράψω. Μου βγάζει φτήνια. Η ροπή του χαμηλά (ελέω μικρού κινητήρα προφανώς) είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μου σβήσει (!) μερικές φορές. Δε θυμάμαι πόσα χρόνια έχει να μου σβήσει αυτοκίνητο . Δηλαδή κάτω από τις 1000-1200 στροφές θέλει μάλλον συμπλεκτάρισμα . Το τιμόνι του είναι μια χαρά χωρίς να ενθουσιάζει ενώ η ορατότητα και το μπες βγες είναι άριστα! Ο πεθερός έρχεται από το τελευταίο vectra (μια ζωή opelακιας από τα 70's) και είναι ενθουσιασμένος.
Εγώ θα διάλεγα το ford, ενώ, σαν όψιμος Χοντάκιας, θα έβαζα στο παιχνίδι και το HRV που αναφέρθηκε που μου αρέσει πολύ. -
Καλησπέρα σας κε Λάκη,
σας 'γνωρίζω' εδω και 15 περίπου χρόνια όταν ήμουν κι εγω ενεργό μελος σε φόρουμ τεχνολογίας ηχου και εικόνας και συμφωνούσα με τις απόψεις σας εν γένει...και ως παλιοί 'γνώριμοι' θα σας πω την άποψή μου ως κάτοχος απο τον Ιούλιο του 2018 του t roc 1.5 experience με ένα επιπλέον πακέτο sport.
Αποφάσισα να το αγοράσω αφού ποτέ δεν μου άρεσαν τα σουβ, καταλήγοντας τελικά ότι πετυχαίνει την απόλυτα χρυσή τομή πολλών επιμέρους παραμέτρων.
Ξεσκαρτάροντας, να αναφέρω ότι από όλα όσα με ενδιέφεραν και δοκίμασα πριν ενα χρόνο (σουβ και χατς) και έχοντας μπάτζετ 26.000ευρω (και ούτε 1 παραπάνω) οδηγικά κλικ μου έκανε το civic 1.5 kai to focus 1.0(αυτό εδιναν για τεστ ντραιβ). Το σιβικ είναι το απόλυτο υπερόπλο παταει στριβει επιταχυνει επιβραδυνει...ειναι το όλον...δεν το πήρα επειδή η αναμονή ήταν 7 μηνες (ε, οχι ρε φίλε, προιόν μαζικής παραγωγής να το περιμένω 7 μηνες...απο το σαρακάκη, έλεος, εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο), το πλέον ποιοτικό και στιβαρό το volvo v40, αλλά πολύ μικρο για τους πίσω και με πορτ μπαγκάζ μινιατούρα και το πιο όμορφο σουβ (για τα ματια μου, γιατι πολλοί δεν το χωνευουν με τπτ) το chr, το οποίο όμως απέρριψα πρωτίστως επειδή είναι μικρο σε χωρους πίσω και πορτ μπαγκαζ, απόλυτα κλειστοφοβικό, γιατι τα πίσω παράθυρα δεν ειναι ακριβως παράθυρα αλλά μαλλον φινιστρίνια, και επειδη για το υβριδικό έπρεπε να παω σε 1.8 με όλα όσα έπονταν...και δεν έβλεπα κανένα λογο να το κάνω εν τέλει.
Οδήγησα το t roc 1.0 και μου αφησε άριστες εντυπώσεις, δεν θα έπαιρνα 1.0 επειδή το ψιλοφοβαμαι λίγο αφενος το τρικίλυνδρο όταν πιεστεί πλήρες φορτίου με κλιματισμό κλπ....αφ ετέρου επειδή ήθελα και λίγο γκάζι. Οι ενστάσεις μου είχαν να κανουν με τα σκληρά πλάστικά παντού και τον ημιάκαμπτο πίσω. Διαβάζοντας και ψάχνοντας κατέληξα εν τέλει (και επί τοις ουσίας και για να αυτοκαθησυχάζομαι) πως σε ότι αφορά στον ημιάκαμπτο, οι εταιρίες δια της εξέλιξης εχουν προχωρήσει τόσο, όσο για το μεσο οδηγό στον οποίο απευθύνονται τα προιόντα τους, να μην παίζει κανεναν ιδιαίτερο ρόλο η παρουσία του ή όχι, οπότε άνετα ρίχνουν το κόστος με αυτή την επιλογή. Κορυφαιο παράδειγμα, το απόλυτο brand mercedes A με το μικρότερο κινητήρα, και το κορυφαίο οδηγικά focus που από τους πολλαπλών του προηγούμενου μοντέλου πήγαν σε ημιάκαμπτο στο καινούριο διατηρώντας τους πολλαπλών μόνο στα κορυφαία των 182hp νομίζω....και πάντως το 1.5 150hp δεν έχει πολλαπλούς (ίσως έχει σε κάποια...μια....από όλες τις εκδόσεις του). Επί τοις ουσίας , στο δρόμο με το t roc εδώ και ενα χρόνο αντιλαμβάνομαι τον ημιάκαμπτο όταν ερχόμενος με αρκετά απο παραλιακή και στριβοντας ανηφορικα κλειστα δεξια για να μπω στην κηφισου, αυτη η στροφή έχει και μια εντονη εγκάρσια ανωμαλία ...εκεί λοιπόν νιώθω ενα ελαφρυ πήδημα πίσω...χωρις να με φοβιζει, χωρίς τπτ....και επίσης μετα το τελος της ευθείας στην τρίπολη έχει μια απότομη σχετικα, καμπή δεξιά...εκεί όταν ημουν μόνος μου θέλησα να μπω με 160....μπήκα....βγηκα....ατσαλάκωτος..αλλά το καταλαβα....δεν θα ξαναμπώ ετσι, ουτε σε αυτή ούτε σε καμία άλλη παρόμοια....τελεία..και παύλα περί ημιάκαμπτου, αφού και στο ταξίδι 2,5 ωρων σερί...βγαίνεις ατσαλάκωτος από μπροστά..αλλά όπως μου ανέφεραν και από πίσω.
Τα πλαστικά, ήταν η μεγαλη μου ένσταση...ευτυχώς όμως από τη μια το ότι προτιμώ να χαιδευω εκ προοιμίου μαλακότερα 'πράγματα' , από την άλλη η εικόνα της οθόνης active info μαζί με την 8αρα χωνευτή στην κονσόλα με το navi και όχι ενα ταμπλετ καρφωμενο στο κέντρο λες και το ξεκαρφωνεις για να το πάρεις στον καναπέ ανασκελα και μετα πας στο αυτοκίνητο και το ξανακαρφωνεις με έκαναν να δωσω τόπο στην οργή και σε αυτό. Έτσι έμεινε απλά η σκέψη ότι θα πληρώσω κι εγω τις μ...ες των ντιζελγκειτ των ούνων με τις τσιπιές τους στο πλαστικό του ταμπλό και των επενδύσεων των θυρών μαζί με το φιλέτο στις πίσω πόρτες ψηλά που δεν μπορεσαν να βαλουν ενα λαμπακι να φωτίζεται όπως μπροστά που δημιουργεί πολύ ωραίο περιβάλλον. Η συναρμογή φυσικά είναι τέλεια, δεν εχει ακουστει ενα χρόνο ούτε κιχ..και σε αυτο ειμαι λίγο ανώμαλος, αφού εναν αμυδρο θόρυβο εκανε ενα σταυρουδακι κρεμασμενο στον καθρέφτη και το εβαλα στο ντουλάπι του υποβραχιονιου..και τερμα. Αντιθέτως θα αντιληφθείς το αποτέλεσμα άλλης μιας τσιπιάς των φιιιλων μας που δεν επένδυσαν με μοκετα τους θόλους των τροχών αλλά είναι μόνο το πλαστικό σε δρόμους με πολλες ανωμαλιες ή πλακόστρωτο...όχι κατι φοβερο ή δυσάρεστο...αλλά...αντιληπτό σε πλήρη ησυχία στα ανώμαλα αυτιά μου.
Οδηγικά, προσφέρει ότι ακριβώς και το χαμηλό Γκόλφ στο μεσο οδηγό, άψογη ποιότητα κύλισης, στιβαρό πάτημα, άψογο τιμόνι που μεταφέρει όση πληροφορία χρειάζεται για να νοιώθεις ότι το ελέγχεις απόλυτα. Αφθονη ροπή απο τις 1500 στροφές, ακόμα και με 6η. Σημαντικό που με ανησυχούσε πριν το διαπιστώσω...δεν επηρεάζεται απο τον αερα , πλευρικά ή αλλιως.
Τα συστήματα ασφαλείας και άνεσης δουλευουν άψογα...εξοικειώνεσαι πλήρως μεσα σε μια δυο μερες...το adaptive cruise κανει το ταξίδι άνετο και οικονομικό. Παρότι δεν με απασχολεί πόσο θα κάψω, με την εννοια ότι οδηγώ ανάλογα με τη διάθεσή μου καθε φορά...με cruise μεχρι 120 και κλιματισμο έχω δει στην οθόνη 6,4lt/100km, ως τα 140, 7,5lt/100km και στα 150..8,6lt/100km....το max που ειδα ειναι 9,2 όταν το άνοιξα μεχρι 200 σε ταξίδι 2-3 φορές....με μολυβάκι και χαρτάκι υπολόγισε ως 1,5lt/100km επιπλέον. Το eco, normal, sport κάτι βοηθά στην οικονομία και στην αμεσότητα απόκρισης στο γκαζι...με το eco αισθανεσαι καποια ραθυμία.
Από άποψη χώρων, ειμαι 177 και 86κιλα....ρυθμισμένο για εμενα το καθισμα οδηγού ακριβώς απο πίσω μου κάθισε άνθρωπος ύψους 2.00m, χωρις να σκυβει το κεφαλι και τα γόνατα μόλις ακουμπούσαν στην πλατη του καθισματος μου...νομίζω οτι δεν θα άνοιγε καν για να δοκιμάσει την πίσω πόρτα του chr. Στο πορτ μπαγκάζ χωράν άνετα τα πραγματα 4 ανθρώπων αν αποφασίσουν να ταξιδεψουν σαν άνθρωποι-εκδρομείς και όχι σαν να μετακομίζουν. Ταξιδεύουν ανετα ακόμα και 3 πίσω λογικών διαστάσεων χωρις πολλές παραχωρήσεις.
Γενικά, μάλλον όχι τοσο λαιφσταιλ και μοντέρνο όσο διαφημιστηκε...όταν το κοιταω απο μπροστα ειναι συντηριτικίζον...που το εκμοντερνίζουν απόλυτα και τα φωτα ημέρας led των δακτυλίων και τα led του φωτισμού , ο οποίος είναι χαιλαιτ όχι μόνο στο φαίνεσθαι αλλά και στην ουσία, οπότε κι εδω εχουμε ισορροπία. Χαιλαιτ επουσιώδη η οθονη στο κεντρο και το active info dispaly με τα γραφικά του και την προβολή του navi, η συνδεσιμότητα, η εργονομία αφου και το κλιματιστικό ελέγχεται και με ανεξαρτητα κουμπια και δεν χρειάζεται να καταφυγεις στο μενου και στα υπομενού εκτός κι άν εχεις κάποια βλάβη (στις συνάψεις των νευρων του εγκεφάλου).
Ένα τυπικό vw...σε τίποτα δεν παιρνει 10...αλλά σε τίποτα δεν παιρνει 5....τα κάνει όλα στο 7...8...και κάποια λίγα στο 9.Υ.Γ.1 διαπραγματευσου πολυ μαζι τους...πήρα 25% εκπτωση στο σερβις δια βιου και 1ο σερβις 50ευρώ (πληρωμένο περυσι, θα πάω σε ενα μηνα), φιμε τα μπροστα τζαμια (τα υπολοιπα ήταν μαμας) και συναγερμό (μ..λ...α).
Υ.Τ.2 πολύ θα ήθελα να ειχα αυτόν τον κινητήρα εκ προοιμιου αξιόπιστο όσο στο μυαλό μου είναι ενος HRV ή CHR, και το εξωτερικό του περίβλημμα να ήταν το Mazda cx30...
-
Ο χρήστης chrszchs έγραψε:
και επίσης μετα το τελος της ευθείας στην τρίπολη έχει μια απότομη σχετικα, καμπή δεξιά...εκεί όταν ημουν μόνος μου θέλησα να μπω με 160....μπήκα....βγηκα....ατσαλάκωτος..αλλά το καταλαβα....δεν θα ξαναμπώ ετσι, ουτε σε αυτή ούτε σε καμία άλλη παρόμοια....τελεία..και παύλα περί ...Η στροφή αυτή αν και δεν της φαίνεται είναι πολύ περίεργη , ακόμη και με χαμηλό στην κορυφή της με 160 χλμ έρχεσαι λίγο πιο κοντά στο Θεό ξεκινώντας επικλήσεις ... κλείνει πολύ απότομα και δεν φαίνεται από την ευθεία που έρχεσαι με μεγάλη ταχύτητα.
Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης chrszchs έγραψε:
και πάντως το 1.5 150hp δεν έχει πολλαπλούς (ίσως έχει σε κάποια...μια....από όλες τις εκδόσεις του)Όλες οι εκδόσεις του Focus 150 ίππων έχουν πολλαπλούς πίσω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
και πάντως το 1.5 150hp δεν έχει πολλαπλούς (ίσως έχει σε κάποια...μια....από όλες τις εκδόσεις του)
Όλες οι εκδόσεις του Focus 150 ίππων έχουν πολλαπλούς πίσω.
Να προσθέσω: επίσης όλα τα wagon, ασχέτως κινητήρα και αν δε κάνω λάθος όλα τα vignale ασχέτως κινητήρα
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
και πάντως το 1.5 150hp δεν έχει πολλαπλούς (ίσως έχει σε κάποια...μια....από όλες τις εκδόσεις του)
Να προσθέσω: επίσης όλα τα wagon, ασχέτως κινητήρα και αν δε κάνω λάθος όλα τα vignale ασχέτως κινητήρα
και όλα τα active
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
και όλα τα active
Active δε φέρνουν 1000άρι Ελλάδα, μόνο 1.5 οπότε ναι...
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
και όλα τα active
Active δε φέρνουν 1000άρι Ελλάδα, μόνο 1.5 οπότε ναι...
Δεν έρχεται Ελλάδα,αλλά νομίζω πως και το 1000άρι active έχει πολλ/λους ,όπως και το diesel 1.5 active (κι αυτό στις 'απλές' εκδόσεις έχει ημιάκαμπτο, εκτός από vignale,wagon και active)
Ποιο αυτοκινητο για ...συνταξιουχους;