-
Θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με το παραπανω διλημμα. Για καποιον σαν και εμενα που δεν εχει ουτε παιδια (και ουτε προβλεπονται, τουλαχιστον στο προσεχες μελλον), ουτε κανει off-roading (πολυ light και σπανιως), τι θα ηταν προτιμοτερο? Απο τη μια θελω να εχω αυτη την υπερυψωμενη θεση που απολαμβανουν οι ιδιωκτητες των SUV, αλλα απο την αλλη δεν εχω αναγκη ουτε τους χωρους (γονεις, φιλοι, γατια, σκυλια κλπ εχουν ολοι δικο τους μεσο, αντε να παρω δλδ ενα ατομο, αλλα και παλι σπανια), ουτε το ground clearance.
Ολες οι γνωμες δεκτες! Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με το παραπανω διλημμα. Για καποιον σαν και εμενα που δεν εχει ουτε παιδια (και ουτε προβλεπονται, τουλαχιστον στο προσεχες μελλον), ουτε κανει off-roading (πολυ light και σπανιως), τι θα ηταν προτιμοτερο? Απο τη μια θελω να εχω αυτη την υπερυψωμενη θεση που απολαμβανουν οι ιδιωκτητες των SUV, αλλα απο την αλλη δεν εχω αναγκη ουτε τους χωρους (γονεις, φιλοι, γατια, σκυλια κλπ εχουν ολοι δικο τους μεσο, αντε να παρω δλδ ενα ατομο, αλλα και παλι σπανια), ουτε το ground clearance.
-
-
Αν και δεν έχεις γράψει τι ποσό σκέφτεσαι να δαπανήσεις , νομίζω ότι για σένα το Kia Stonic ίσως είναι μία λύση .
Εχει καλούς χώρους μπροστά , μέτριους πίσω , κάθεσαι σχετικά ψηλά , μπορείς να πας λίγο εκτός , είναι κάπως πιο οδηγοκεντρικό και στημένο σε σχέση με άλλα . Ρίξε του μία ματιά .
-
Επιλέγεις, είτε coupeοειδές SUV, είτε SUVειδίζον coupe
Όπως λέει και ο αξιότιμος συνάδελφος, αν θες τα χαρακτηριστικά και των δύο, που είναι λίγο-πολύ αντίθετα, τότε πρέπει να κοιτάξεις τα πιο sport SUV. Οπότε αναλόγως budget κοιτάς είτε τα πιο sportίβικα μικρομεσαία crossovers (αφού δεν θες χώρους) είτε κάποιο από τη μοναδική εταιρεία που έχει ακριβώς τέτοια αυτοκίνητα: την BMW, και κάποιο από τα X2, X4 και X6
-
Αφού δε σε νοιάζουν οι χώροι και δε χρειάζεται να μεταφέρεις πολλά άτομα έχεις σκεφτεί και τη λύση του roadster?
-
Τα coupe SUV δεν ειναι μια ενδιαμεση λυση. Για την ακριβεια ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει. Ή παιρνεις κανονικο/χαμηλο αυτοκινητο ή παιρνεις SUV. Τα coupe SUV ειναι απλως ενα variant των SUV. Σα να λεμε sedan, hatchabck, station κλπ. Ολα variants ειναι. Δεν ειναι μονο η BMW παντως. Μοντελα εχει και η ΜΒ και η Audi.
Βασικα αυτο που θελω να μαθω ειναι αν αυτη η υπερυψωμενη θεση οδηγησης αξιζει. Δεν εχω οδηγησει ποτε SUV, γι'αυτο ρωταω. Εχω ομως μπει σε ενα και η προσβαση ηταν πολυ πιο ευκολη. Απο την αλλη ομως τα οδηγικα τους χαρακτηριστικα ειναι κατωτερα. Επισης, ειναι και κατι αλλο. Δε θελω να γυρναω πισω και να βλεπω 1000 λιτρα αδεια. Θα νομιζω οτι πηρα λαθος αμαξιΤο μπατζετ μου ειναι περιπου 50-55k.
Τα roadster προσωπικα δε μ'αρεσουν. -
Ο χρήστης Heracles έγραψε:
Τα coupe SUV δεν ειναι μια ενδιαμεση λυση. Για την ακριβεια ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει. Ή παιρνεις κανονικο/χαμηλο αυτοκινητο ή παιρνεις SUV. Τα coupe SUV ειναι απλως ενα variant των SUV. Σα να λεμε sedan, hatchabck, station κλπ. Ολα variants ειναι. Δεν ειναι μονο η BMW παντως. Μοντελα εχει και η ΜΒ και η Audi.
Βασικα αυτο που θελω να μαθω ειναι αν αυτη η υπερυψωμενη θεση οδηγησης αξιζει. Δεν εχω οδηγησει ποτε SUV, γι'αυτο ρωταω. Εχω ομως μπει σε ενα και η προσβαση ηταν πολυ πιο ευκολη. Απο την αλλη ομως τα οδηγικα τους χαρακτηριστικα ειναι κατωτερα. Επισης, ειναι και κατι αλλο. Δε θελω να γυρναω πισω και να βλεπω 1000 λιτρα αδεια. Θα νομιζω οτι πηρα λαθος αμαξιΤο μπατζετ μου ειναι περιπου 50-55k.
Τα roadster προσωπικα δε μ'αρεσουν.Η ψηλή θέση αξίζει για αυτόν που τη θέλει και την χρειάζεται. Αν απλά σου αρέσει, αλλά κατά τα άλλα δεν σου αρέσουν τα SUV, τότε γιατί να το πάρεις ? Εγώ πρότεινα τα συγκεκριμένα γιατί ακριβώς παντρεύουν τα χαρακτηριστικά και των δύο κατηγοριών, και ειδικά τα BMW.
Οπότε το ερώτημα είναι αποκλειστικά με 'ή', και μόνο εσύ ξέρεις αν σου αρέσουν περισσότερο τα μεν ή τα δε. Από ότι κατάλαβα, από τις συνθήκες που περιγράφεις, αν πας σε καινούριο, κοιτάς μεταξύ Α5, 4αρα και Giulia, για μένα π.χ. μια 430 θα ήταν ότι πρέπει
-
Καθε κατηγορια εχει θετικα και αρνητικα. Τα SUV εχουν ευκολια προσβασης, θεση οδηγησης, αποσταση απο το εδαφος, ανεση και ορατοτητα, αλλα ειναι ογκωδη, υστερουν σε οδηγικη συμπεριφορα και εχουν πολυ περισσοτερους χωρους απ'ο,τι θα ηθελα.
Για να γινω πιο ακριβης νομιζω οτι και με ενα διθεσιο αυτοκινητο δε θα ειχα προβλημα με τους χωρους. Οποτε ακομα και τα Sedan εχουν υπερβολικα πολυ μεγαλους χωρους για μενα. Μπορω ομως να ζησω με αδειους χωρους που μπορει να μην τους χρησιμοποιησω. Δε θελω ομως να μετανιωσω για το ground clearance ή τη θεση οδηγησης στο μελλον...
-
Θα πω κι εγω σειρα 2 η 4 της BMW.
-
Καθότι εγώ έχω περάσει από όλα τα στάδια, και έχω οδηγήσει πολλά coupe, sedan, hatch, και τελευταίως και SUV, προφανώς θα σου πω ότι έχεις δίκιο, αλλά και πάλι ότι μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Μόνος ή άντε με ένα ακόμα άτομο, ούτε εγώ θα έβλεπα το λόγο να μην πάρω κάτι άλλο από ένα όμορφο και δυνατό coupe. Εφόσον δεν χρειάζεσαι το ύψος, όγκο, χώρους και -όποιες- offroad δυνατότητες, γιατί να πάρεις SUV ? Για την ευκολία πρόσβασης και τη ψηλή θέση οδήγησης ? Δεν νομίζω ότι αυτά είναι βασικά κριτήρια (αλλά και πάλι, μόνο εσύ ξέρεις)....
Παρομοίως για το ground clearance, θα πάρεις SUV αν και εφόσον και όταν θα έχεις ανάγκη για ύψος ? Δεν το ξέρεις αυτό από σήμερα ? Ή έστω να ξέρεις αν αυτό θα είναι σχετικά κοντά ή στο απώτερο μέλλον, ώστε να προγραμματίσεις την αλλαγή του οχήματος, π.χ. μέσω τύπου-leasing στη BMW ?
Αν και πάλι θες κάτι που να τα συνδυάζει όλα, ξαναγυρνάμε στην αρχική μου πρόταση, περί coupeοειδούς SUV
-
Καθε κατηγορια εχει θετικα και αρνητικα. Τα SUV εχουν ευκολια προσβασης, θεση οδηγησης, αποσταση απο το εδαφος, ανεση και ορατοτητα, αλλα ειναι ογκωδη, υστερουν σε οδηγικη συμπεριφορα και εχουν πολυ περισσοτερους χωρους απ'ο,τι θα ηθελα.Για να γινω πιο ακριβης νομιζω οτι και με ενα διθεσιο αυτοκινητο δε θα ειχα προβλημα με τους χωρους. Οποτε ακομα και τα Sedan εχουν υπερβολικα πολυ μεγαλους χωρους για μενα. Μπορω ομως να ζησω με αδειους χωρους που μπορει να μην τους χρησιμοποιησω. Δε θελω ομως να μετανιωσω για το ground clearance ή τη θεση οδηγησης στο μελλον...
Εξαρταται σε τι δρομους θα οδηγας. Αν εισαι μεσα στην Αθηνα πολυ τοτε η αποσταση απο το εδαφος ειναι θετικη γιατι θα γλυτωσεις μικροζημιες και θα περνας ευκολα απο κακους δρομους.
Αν κανεις πολλα ταξιδια τοτε ενα κουπε καλυτερα γιατι θα ειναι ποιο ανετο σε μεγαλες ταχυτητες.
Παντως αν φτανεις θα κοιταγα το GLA 45 AMG, και λιγο σηκωμενο και σουπερ σπορ και 2λιτρο.
-
Οντως ετσι οπως το λες ειναι παραλογο να παρω SUV
Για Coupe τι ακριβως προτεινετε? Οντως η σειρα 2 της BMW ειναι πολυ καλη! Μετα υπαρχει το Audi TT. Τα muscle cars ειναι καπως flashy για μενα. Οσον αφορα τα μεταχειρισμενα μπορω πιστευω να παρω μια Carrera (βεβαια θελει και πολλα λειτουργικα εξοδα το συγκεκριμενο) σε καλη κατασταση, αλλα απο εκει και περα αρχιζουν και γινονται υπερβολικα χαμηλα τα αυτοκινητα...
-
230 Μ σπορτ αυτοματη πισευω θα μπορεσεις να παρεις. Ειναι 2λιτρο με 250 ιππους, αρκετα δυνατο δηλαδη.
Για μενα δεν μου αρεσει το ΤΤ και το βλεπω και λιγο μικρο. Αλλα δεν ξερω.
-
Και κατι ακομα. Μηπως να προτιμησω καποιο διθεσιο? Τη Ζ4 ας πουμε αντι της 2αρας, ή ισως μια μεταχειρισμενη Cayman...
-
To Z4 σταματησε πια και δεν ειναι καλυτερο απο το 230. Το αντιθετο. Μεταχειρο Κειμαν ειναι σουπερ επιλογη αν θελεις κατι σπορ που μπαινει σε πιστα.
-
Οχι δεν ειμαι πιστακιας Πιο πολυ 2 seater vs 4 seater ηταν το ερωτημα...
-
Το μπατζετ μου ειναι περιπου 50-55k.
Μεγάλο ποσό. Οπότε μιλάμε για κάτι καλό.
Από θέση μόνιμης στάθμευσης πως τα πάμε; Ελπίζω να μην το παρατάς μέσα στο δρόμο.
Επίσης για μετακίνηση μέσα στην πόλη τι παίζει;Ελπίζω να μην είσαι και εσύ σαν την περίπτωση ενός γνωστού μου που πήρε το Audi TT και μέσα στην Αθήνα κυκλοφορεί με ταξί και λεωφορείο ακόμη και όταν βγαίνει για διασκέδαση. Το έχει λέει μόνο για ταξίδια.
Το θέμα χρειάζεται σκέψη και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, παρόλο που δεν παίζει οικογένεια και παιδιά.
-
Ειναι δυσκολο να ζησεις με 2θεσιο και ειδικα το Κειμαν ειναι στεναχωρο μεσα. Θα χρειαστεις και αλλο αυτοκινητο. Ειναι με 230 θα μπορεις να βαλεις επιβατες αν χρειαστει.
-
Το θελω κυριως για τη δουλεια. Ειναι περιπου 20χλμ απο το σπιτι μου. Κανω και αρκετα ταξιδια βεβαια Αθηνα-Πατρα.
Το θεμα wantone ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχει χρειαστει ποτε να παρω παραπανω απο ενα ατομο. Οποτε γι'αυτο σκεφτομαι ακομα και τα διθεσια...
Coupe ή SUV