-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μου πείτε απόψεις για τα εξής αυτοκίνητα ως οικογενειακά . Δηλαδή δίνω προτεραιότητα σε άνεση πίσω καθισμάτων , χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ και οικονομία στην κατανάλωση . Κάνω περίπου 25000 με 30000 χιλιόμετρα το χρόνο , επομένως προτιμώ diesel .
Τα μοντέλα που έχω στα υπόψιν( και προτιμώ λόγω εμφάνισης κιόλας )ειναι τα :
Hyundai i30 crdi 90hp μοντέλο του 2012 , μεταχειρισμένο
Renault Captur dci 90hp μοντέλο του 2013 , μεταχειρισμένο
Renault Clio dci 90hp μοντέλο του 2013 , μεταχειρισμένο
Volkswagen Polo 80hp diesel μοντέλο του 2017 , καινούριο
Seat Ibiza 80hp diesel μοντέλο του 2017 , καινούριο -
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μου πείτε απόψεις για τα εξής αυτοκίνητα ως οικογενειακά . Δηλαδή δίνω προτεραιότητα σε άνεση πίσω καθισμάτων , χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ και οικονομία στην κατανάλωση . Κάνω περίπου 25000 με 30000 χιλιόμετρα το χρόνο , επομένως προτιμώ diesel .
Καλησπέρα,
Καλωσόρισες στο forum!
Δεν είναι ιδανικά για οικογενειακά τα περισσότερα απ'όσα βρίσκονται στη λίστα σου.Έχω την αίσθηση ότι το i30 και το captur υπερέχουν ως προς τους χώρους,τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλες διαφορές...μην κοιτάς όμως μόνο τη χωρητικότητα που ανακοινώνουν οι εταιρείες σε λίτρα...δες βιντεάκια ή ακόμα καλύτερα πήγαινε από κοντά να τα δεις με τη σύζυγο για να τσεκάρετε από κοντά αν σας ταιριάζουν.
Πόσα περίπου χρήματα διαθέτεις;Η οικογένεια είναι τριμελής;
Για τα χλμ που κάνεις το diesel είναι η σωστή επιλογή αλλά τα μεταχειρισμένα πετρελαιοκίνητα 5-6 ετών που ψάχνεις, συνήθως έρχονται από το εξωτερικό με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. -
Σωστά, ξεκίνα ανάποδα, ή μάλλον δες το αλλιώς: είπες χρήση, είπες χλμ/έτος, όρισε το μέγιστο budget σου, αποφάσισε αν θες καινούριο ή μεταχειρισμένο (ή ποιο κοιτάς πρώτα), και μετά κατέληξε σε μάρκες και μοντέλα.
Πάντως από όλα όσα έχεις παραθέσει, θα χαρακτήριζα 'οικογενειακά' μόνο το i30 (προφανώς) και ίσως το Captur...
-
Καλώς σας βρήκα!
Το budget κυμαίνεται απο 9000 έως 12000 . Για τα καινούρια ίσως έκανα και μια εξαίρεση με λίγες δόσεις .
Το i30 έχει ενθουσιάσει τη σύζυγο που το είδε και από κοντά ενώ το Captur της φάνηκε μικρό . Εγώ τείνω προς το Captur αλλά δεν βρίσκω και εύκολα . i30 από την άλλη έχει στη Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι με 9000-10000 ελληνικά αλλα απο leasing από όσο έχω καταλάβει.
Μεταξύ των δύο μπορείτε να μου πείτε τι θα σύμφερε μακροπρόθεσμα? Απο άποψη service και αξιοπιστίας . -
Τελικά μετά απο έρευνα αγοράς κατέληξα στο εξής i30:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/11760595/
Μου φαίνεται πιο αξιόπιστο να πάρω μεταχειρισμένο απο την αντιπροσωπεία . Θα περάσω σήμερα λογικά να το δω απο κοντά. Θα με βοηθούσε πολύ αν είχατε κάποια άποψη για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο στα μεταχειρισμένα του ή γενικά -
Ο χρήστης ballack22 έγραψε:
Μου φαίνεται πιο αξιόπιστο να πάρω μεταχειρισμένο απο την αντιπροσωπεία . Θα περάσω σήμερα λογικά να το δω απο κοντά. Θα με βοηθούσε πολύ αν είχατε κάποια άποψη για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο στα μεταχειρισμένα του ή γενικάΕφόσον το αγοράζεις μεταχειρισμένο από αντιπρόσωπο, δηλαδή στο πλαίσιο της εμπορικής του δραστηριότητας, το όχημα πρέπει να έχει εγγύηση τουλάχιστον 1 έτους. Ανέφερε το για να είσαι σίγουρος.
Συχνές ερωτήσεις - Αγορά και χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου
-
Μου φαίνεται πιο αξιόπιστο να πάρω μεταχειρισμένο απο την αντιπροσωπεία . Θα περάσω σήμερα λογικά να το δω απο κοντά. Θα με βοηθούσε πολύ αν είχατε κάποια άποψη για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο στα μεταχειρισμένα του ή γενικάΣωστή η επιλογή του i30, σωστή η επιλογή του diesel αλλά το ότι το δίνει η αντιπροσωπεία δεν λέει τίποτα για χιλιόμετρα που πιθανόν έχει και κατάσταση. Ψάξε το όσο καλύτερα μπορείς. Σαν αμάξι σίγουρα είναι αξιόπιστο.
Το δεύτερο που θα σου έλεγα είναι ότι τα 90 είναι σχετικά λίγα για το μέγεθος και το βάρος του..
-
Μου φαίνεται πιο αξιόπιστο να πάρω μεταχειρισμένο απο την αντιπροσωπεία . Θα περάσω σήμερα λογικά να το δω απο κοντά. Θα με βοηθούσε πολύ αν είχατε κάποια άποψη για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο στα μεταχειρισμένα του ή γενικάΔεν ειναι πιο αξιόπιστο ενα αυτοκίνητο από αντιπροσωπία..το διαπίστωσα πριν 1 χρόνο απο την συγκεκριμένη αντιπροσωπία, με ένα Hyundai i10, το οποίο φαίνονταν άψογο, μεχρι που το είδε μηχανικός,είχε κομμένες φούσκες στην εμπρός ανάρτηση, και διαρροή λαδιού από το καρτερ,..με αποτέλεσμα φυσικά να μην το αγοράσω..
από αξιοπιστία μην το φοβάσαι,έχω το Kia Rio με το ίδιο μοτερ, το οποίο δυναμομετρημενο έβγαλε 106 άλογα.
Επίσης μια και είσαι θεσσαλονικη ρίξε μια ματιά και σε αυτό..https://tsantekidiscars.car.gr/cars/view/11569494/
απο τον συγκεκριμένο έμπορο εχω πάρει 2 αυτοκίνητα, τα οποία αποδείχτηκαν από τις καλύτερες αγορές μου σε μεταχειρισμενα.
Αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου diesel 2012+