-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ελαστικά τι πίεση πρέπει να έχουν ?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Άνοιξε την πόρτα του οδηγού. Εκεί έχει ένα μαύρο αυτοκόλλητο που σου λέει τις πιέσεις ανάλογα με το φορτίο σου, εμπρός και πίσω.
Ευχαριστώ πολύ. Το έψαχνα στο online manual και δεν τις έβρισκα.
To online έχει κάποιες ελλείψεις είναι η αλήθεια... Εγώ έψαχνα να δω αν αναγράφει κάθε πότε πρέπει να γίνονται τα σέρβις. Δε το βρήκα ποτέ!
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά τα παλιότερα Ford είχαν ξεχωριστό manual και ξεχωριστό βιβλίο συντήρησης όπου γράφει το πότε γίνονται τα σέρβις.
Έτσι είναι και τώρα. Απλά καμιά φορά όταν είσαι μακρυά από το αυτοκίνητο, βολεύει το Online Manual.
-
Για στρώσιμο κινητήρα τι προτείνετε γενικότερα? Μέχρι τα 1000 πήγαινα πολύ χαλαρά. Από τα 1000 μέχρι τα 1500 άρχισα να το ανοιγω λίγο όπου και οσο μπορούσα. Από τα 2000 και επάνω το οδηγω πλεον κανονικά. Γενικά είμαι ήρεμος οδηγός.
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Για στρώσιμο κινητήρα τι προτείνετε γενικότερα? Μέχρι τα 1000 πήγαινα πολύ χαλαρά. Από τα 1000 μέχρι τα 1500 άρχισα να το ανοιγω λίγο όπου και οσο μπορούσα. Από τα 2000 και επάνω το οδηγω πλεον κανονικά. Γενικά είμαι ήρεμος οδηγός.Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Το μάνουαλ είναι ξεκάθαρο για το στρώσιμο:
http://www.fordservicecontent.com/Ford_ ... Market=GRC
Ελαστικά
Τα καινούργια ελαστικά χρειάζονται στρώσιμο για περίπου 500 km. Κατά την περίοδο αυτή, ενδέχεται να παρατηρείτε διαφορετική συμπεριφορά οδήγησης.
Φρένα και συμπλέκτης
Εάν είναι δυνατό, αποφύγετε την πολύ συχνή χρήση των φρένων και του συμπλέκτη κατά τα πρώτα 150 km οδήγησης στην πόλη και κατά τα πρώτα 1.500 km οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους.
Κινητήρας
Μην οδηγείτε πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 1.500 km. Να οδηγείτε αλλάζοντας συχνά την ταχύτητα κίνησης του οχήματος και να ανεβάζετε νωρίς ταχύτητες. Μην καταπονείτε τον κινητήρα.
Οχήματα με πετρελαιοκινητήρα
Κατά τα πρώτα 3.000 km, ενδέχεται να ακούσετε έναν θόρυβο ρολογιού κατά τη μείωση της ταχύτητας του οχήματός σας. Αυτό προκαλείται λόγω ρυθμίσεων του νέου πετρελαιοκινητήρα σας και είναι φυσιολογικό. -
Ειδατε που τα ελεγα οτι θελουν προσοχη τα νεα μοτερ. Να δειτε και το τι γρεζια βγαζουν ως νεα στα λαδια τους. Μου λεγατε οτι τα κανουν σαν τα σουπερκαρς και ειναι ανοιγμενα απο το εργοστασιο.
-
Για πες, τι γρέζια βγάζουν;
-
Πεντανοστιμα, κατσε τωρα σε θυμηθηκα εσενα. Κατσε να δω το αλλο με το NH3
-
Καλά, όταν βρεις για το Adblue που το χρησιμοποιεί η PSA για να καθαρίζει το dpf βάλε και για τα ορατά γρέζια που βγάζουν μοτέρ το 2019.
-
Εγω δεν ειμαι μηχανολογος, εσυ εισαι;;;
Αν εισαι, προσεχε μη τα λες αυτα πιο εξω και πουλας και πνευμα. Ανεργος θα σαι. Αν εισαι του πολυτεχνειου, ε οχι -
Άσε τις ad hominem επιθέσεις και παράθεσε τα στοιχεία που έχεις.
-
Πανε ντε και δες, εβαλα καποια . Τα ειχα ολα στο παλιο υπολογισυη και πρεπει να θυμηθω τις πηγες.
Καταλαβα του πολυτεχνειου εισαι.
Μια ζωη μαλωνα με τους πολυτεχνειου και την επιθεση που κανουν χωρις να γνωριζουν 100% κατι.Εχω φιλο του Πολυτεχνείου μηχανολογος με καλα μεταπτυχιακα που πλεον δουλευει σε μεγαλη αυτοκινητοβιομηχαναι σε κεντρο εξελιξης στην Ευρωπη.
Μπορω να σου πω πως σε καποια θεματα δεν ακολουθουσε τις νεες ερευνες αλλα ηταν ανοιχτος ο ανθρωπος και δεν πουλαγε πνευμα σε καθε τι που του ελεγα. Εμ για αυτο δουλευει εκει που δουλευει και οχι σε καποιο συνεργειο.
Μαλιστα μου ζητουσε καποια στοιχεια περισσοτερα και μετα το ξεσκιζε το θεμα ο ανθρωπος. -
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα για το πρόσωπό μου. Χαίρομαι πολύ για τον φίλο σου, μπορεί και να είμαστε στην ίδια εταιρία λοιπόν [emoji38]
-
Ε αντε δες τα τοτε και πες χωρις πνευμα.
-
Ποια άλλα μοντέλα κοιτάζατε μαζί το Focus πριν την αγορά και για ποιους λόγους τα απορρίψατε ?
-
Leon FR 1.8 - γαμάτος κινητήρας, όμως παλαιότερο, μικρότερο, σκληρό, όχι τόσο άνετο
Civic 1.5 - ακριβότερο, εξωτερική εμφάνιση
A Class - ακριβότερο, όχι τόσο καλή οδηγική συμπεριφορά
Ceed - δεν μπορούσα να βρω σε τι είναι καλύτερο από το νέο FocusΚοιτούσα και SUV και μπορώ να πω ότι οδηγώντας το Focus άλλαξα κατηγορία.
-
Αυτό που με έκανε να διαλέξω το focus ήταν η 8ετής εγγύηση, η ανάρτηση πολλαπλών, ο σχετικα νορμαλ κυβισμός και τα χαμηλά τέλη (155 πλήρωσα για το 1500), αρκετά άλογα (182), υπερ άνετοι χώροι για την κατηγορία και για επιβάτες και για αποσκευές (πήρα wagon), η οδηγική συμπεριφορά (αυτό και το civic μου φάνηκαν πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα) και τέλος η οικονομία λόγω απενεργοποίησης κυλίνδρων. Όταν οδηγώ οικονομικά, ειδικά με ACC σε ταξίδια, δεν καίει πραγματικά τίποτα!
Και ένα υποκειμενικό τελείως ήταν η εμφάνηση. Το πρώτο focus που μου άρεσε εμφανησιακά. Το αμάξι είναι σαν αεροπλάνο!
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Αυτό που με έκανε να διαλέξω το focus ήταν η 8ετής εγγύηση, η ανάρτηση πολλαπλών, ο σχετικα νορμαλ κυβισμός και τα χαμηλά τέλη (155 πλήρωσα για το 1500), αρκετά άλογα (182), υπερ άνετοι χώροι για την κατηγορία και για επιβάτες και για αποσκευές (πήρα wagon), η οδηγική συμπεριφορά (αυτό και το civic μου φάνηκαν πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα) και τέλος η οικονομία λόγω απενεργοποίησης κυλίνδρων. Όταν οδηγώ οικονομικά, ειδικά με ACC σε ταξίδια, δεν καίει πραγματικά τίποτα!Και ένα υποκειμενικό τελείως ήταν η εμφάνηση. Το πρώτο focus που μου άρεσε εμφανησιακά. Το αμάξι είναι σαν αεροπλάνο!
Πολύ όμορφο.. Ειδικά για στέισον καταληκτικο.. Να το χαίρεσαι το εργαλείο...
-
Η καταπληκτικότερη επιλογή στην κατηγορία αν ξεπεράσεις τον σκόπελο του μικρού πορτ μπαγκάζ στην απλή έκδοση . Φαντάζομαι ότι αυτό είναι και το κόστος του καταπληκτικού πολλαπλού συνδέσμου που απολαμβάνω εδώ και χρόνια στο ΜΧ5 μου.
-
Η αλήθεια είναι ότι το focus wagon πρώτη φορά το βλέπω.Ρε συ αυτό είναι πολύ όμορφο !!καμια σχέση με τα αλλά station νεκροφόρες.Παρα πολύ καλο και πρέπει να είναι και 'τραινο' στον δρόμο!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν σήμερα είχα τα λεφτά και την θέληση να πάρω μικρομεσαίο, σβέλτο αυτοκίνητο, δεν θα πήγαινα καν σε άλλη αντιπροσωπεία. Ford με κλειστά τα μάτια.
- H Alfa σταμάτησε τις δυνατές Giulietta, μέχρι 120 άλογα πλέον οι βενζινης.
- Η BMW 1 πλέον προσθιοκίνητη και πανάκριβη.
- Η Seat έκοψε τον 1800 με τα 180 άλογα.
In Ford we trust!!!
-
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.
Το θετικό είναι ότι το wagon εχει ακριβώς το ίδιο μεταξόνιο με το κανονικό. Είναι απλά 30 εκατοστά μακρύτερο. Οπότε η οδηγική συμπεριφορά δεν είναι χειρότερη και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ίσως και καλύτερη, αφού υπάρχει καλύτερη κατανομή βάρους εμπρός πίσω! Όσο για το έξτρα βάρος, μιλάμε για 50 κιλά περίπου παραπάνω.
Ford Focus MK4