-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δλδ εγώ που με fiesta ecoboost 100hp έχω 9,5 αν το αλλάξω με το focus να περιμένω 2 λίτρα παρακάτω κατανάλωση?Οδηγάς με αμόνι στο δεξί πεντάλ? Το 9.5 είναι όντως μεγάλο νούμερο για το χιλιάρι fiesta.
-
Δεν μπορώ να ξέρω τι διαδρομή κάνεις ούτε πώς οδηγείς και έχεις τόσο μεγάλη κατανάλωση. Στο focus υπάρχει υποτίθεται η απενεργοποίηση κυλίνδρου και χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής που μπορεί να βοηθάνε λίγο, αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογούν τόσο μεγάλη διαφορά.
9.5 με χιλιάρι σουπερμινι πάντως μου ακουγεται τραγικό ασχέτως μάρκας. Στο spritmonitor ο μέσος όρος είναι στο 6.2 και το μέγιστο στο 8.5. Είτε οι διαδρομές που κάνεις στην πόλη είναι πολύ δύσκολες με ανηφόρες και πάρα πολύ σταμάτα/ξεκίνα ή έχεις αρκετά βαρύ πόδι.
-
19km/h μ.ο.,100% αστική οδήγηση.
Το ανάφερα γιατί έχω βαρεθεί όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την κατανάλωση.
Όποιος θέλει να δει τι κατανάλωση θα έχει με νέο αυτοκίνητο ας μπει στο spritmonitor να βρει τις καταναλώσεις του τωρινού του αυτοκινήτου και να τις συγκρινει με του μελλοντικού του. -
Με βάση το spritmonitor λοιπόν η κατανάλωση που λες για το αυτοκίνητό σου είναι υπερβολική, ίσως να δοκίμαζες να αλλάζεις και καμιά ταχύτητα πού και πού; Και κάνε κ μια λίστα με ερωτήσεις/απαντήσεις που δεν έχεις βαρεθεί να ξέρουμε να μην σε κουράζουμε. Δεν το ξέρουν όλοι το spritmonitor, γι'αυτό υπάρχουν forum για να γίνεται κουβέντα.
-
Καλά θα βάζω 5η όταν φτάνω τα 30 χαω
Το νόημα του ποστ ήταν ότι η κατανάλωση με το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με τις συνθήκες και είναι χαζή η ερώτηση κάποιου τι κατανάλωση να περιμένει (χωρίς οποιοδήποτε άλλο στοιχείο). Πραγματικά η συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να φάει ban.
Επιπρόσθετα είναι πολύ εύκολο συγκρίνοντας την κατανάλωση του τωρινού σου αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες με αυτήν στο spritmonitor και βλέποντας την κατανάλωση του χ αυτοκινήτου στο spritmonitor να βρεις την κατανάλωση που θα έχεις σε πραγματικές συνθήκες. -
Καλησπέρα στην παρέα . Μπήκα στο spritmonitor και έκανα τα μαθηματικά . Η κατανάλωση που πρόκειται να έχω είναι περίπου στο 7,5 με 7,6 . Όταν με το καλό το πάρω θα δώσω και τα πραγματικά νούμερα που ελπίζω να μην είναι και πολύ διαφορετικά . Σας ευχαριστώ και τα ξαναλέμε σύντομα !
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Ξέρει κάποιος πόση είναι η έκπτωση στο ST-Line και αν αφορά και τον 1.5 βενζίνης;Το Active έχει κυκλοφορήσει;
Στο ελληνικο configurator έχουν ανεβάσει τιμές για το active
-
Γεια σας
Είμαι ανάμεσα στο Focus station wagon και το Karoq. Και τα δύο με τον 1000άρι κινητήρα. Τα δύο κύρια στοιχεία που αναζητώ είναι χώροι και αξιοπιστία. Το πρώτο το έχουν και τα δύο, και με το παραπάνω. Οδηγικά, το στήσιμο και τα κρατήματα του Focus είναι, ως γνωστόν, σεμιναριακού επιπέδου. Ωστόσο, το Karoq είναι λίγο πιο άνετο για οδήγηση μες στην πόλη, λόγω μαλακότερης ρύθμισης στις αναρτήσεις και μεγαλύτερης ορατότητας (το ταμπλό και το καπό στο Focus είναι λίγο υπερυψωμένα). Πέρα από αυτό, το μόνο ίσως πλεονέκτημα του Karoq είναι η ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση (το Focus s/w είναι 50 περίπου κιλά βαρύτερο, συν ό,τι ζυγίζει η πανοραμική που σκεφτόμαστε να βάλουμε χωρίς να υπερβούμε τις 17χιλ ΛΤΠΦ). Και το κατά 29 εκατοστά κοντύτερο αμάξωμα.
Τα πλεονεκτήματα το Focus είναι πολλά και γνωστά. Ήθελα απλώς να διαβάσω σχόλια ως προς την αξιοπιστία του Ecoboost, συγκριτικά με αυτή του Tsi. Και γνώμες ως προς το κατά πόσο είναι επαρκής ο 1000άρης κινητήρας για μια τετραμελή (κάποια στιγμή) οικογένεια. Τον Tsi τον δοκίμασα και θεωρώ ότι καλύπτει τις ανάγκες μου, τον Ecoboost 1.0 δυστυχώς δεν μπορώ να τον οδηγήσω γιατί δεν είναι ακόμη διαθέσιμος εδώ στην Κρήτη.
Ευχαριστώ
-
Κάτοχος νέου Focus Ecoboost 1.5 150hp, έχω οδηγήσει το Karoq - θα το έπαιρνα άνετα αλλά μόνο το 1.5, λόγω τετραμελούς οικογένειας και συχνών ταξιδιών. Έχει συζητηθεί πολύ το θέμα Karoq 1.0 Vs 1.5 στο σχετικό thread.. Ωραίο αυτοκίνητο το Karoq αλλά όπως λες προσανατολισμένο στην άνεση. Το Focus οδηγικά είναι απίστευτο, αλλά ταυτόχρονα μπορώ να πω ότι είναι άνετο και πρακτικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Το station με πανόραμα θα είναι φοβερό!
-
Βγαίνω λίγο off side αλλά μιας και κοιτάς station μήπως έχεις δει και το Kia proceed?
-
Αν δεν σου χρειάζεται το επιπλέον ύψος ενός ψευδο-SUV, το Focus είναι καλύτερο στα πάντα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν δεν σου χρειάζεται το επιπλέον ύψος ενός ψευδο-SUV, το Focus είναι καλύτερο στα πάντα.Μπορεί να σου χρειάζεται όμως το μικρότερο μήκος.
-
Aikibill » 09 Φεβ 2019 15:20
Βγαίνω λίγο off side αλλά μιας και κοιτάς station μήπως έχεις δει και το Kia proceed?Δεν βγαίνεις off, το Proceed είναι μια εξίσου καλή επιλογή γι' αυτό που θέλω. Δεν υπάρχει ακόμη όμως στα Χανιά για να το δω και να το οδηγήσω, κι επειδή σε κριτικές είχα διαβάσει ότι είναι λίγο κλειστοφοβική η αίσθηση στα πίσω καθίσματα και μικρό το άνοιγμα της πίσω πόρτας, το απέρριψα. Ίσως του δώσω μια ευκαιρία και περιμένω μέχρι να το φέρουν εδώ για να το δω.
Ως προς την αξιοπιστία του Ecoboost 1.0, τι ξέρουμε;
Α, επίσης οι αντιπρόσωποι της Ford δίνουν τώρα 8ετή εγγύηση, καμία σχέση με τα μίζερα 2+2 της Skoda...
-
sledgehammer » 09 Φεβ 2019 15:16
Κάτοχος νέου Focus Ecoboost 1.5 150hp, έχω οδηγήσει το Karoq - θα το έπαιρνα άνετα αλλά μόνο το 1.5, λόγω τετραμελούς οικογένειας και συχνών ταξιδιών.Μήπως έκανες συγκριτική δοκιμή του 1.0 και του 1.5 στο Focus;
Η έκδοση Active με τον 1.5 150hp κινητήρα βγαίνει κι αυτή λίγο κάτω από τις 17χιλ. ΛΤΠΦ, και η αλήθεια είναι ότι είμαι σε δίλημμα και ως προς αυτό. Φοβάμαι όμως τη μεγαλύτερη κατανάλωση (1λ+ σύμφωνα με το sprintmonitor). Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση θυσιάζεις και την οροφή, που είναι κατά κάποιον τρόπο δώρο στα παιδιά.
Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι μικρές διαδρομές στην πόλη στη διάρκεια της εβδομάδας και κοντινές οικογενειακές εκδρομές -χωρίς πολλά γκάζια, που δεν τα επιτρέπουν και οι συνθήκες στο νησί- τα ΣΚ.
-
150 αλογα για την πολη και βολτες χωρις γκαζια;
Δεν εχει λογικη μια τετοια αγορα.
-
Για την χρήση που περιγράφει ο φίλος ο χιλιάρης είναι μια χαρά. Αν τα παιδιά είναι μικρά είναι πολύ πιο εύκολο το βάλε-βγάλε σε ένα ψηλότερο αυτοκίνητο. Έχω kuga και είχα 116. Έσωσα τη μέση μου. Επίσης εντός πόλης η ψηλότερη θέση οδήγησης προσφέρει καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό. Και τα παιδιά έχουν καλύτερη θέα προς τα έξω επειδή τα παράθυρα είναι πιο μεγάλα.
Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας θα πήγαινα στο focus, ιδανικά με το αυτόματο 8αρι.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Α, καλα 8αρι αυτοματο με μετατροπεα ροπης για την πολη. Δεν θα θελει να ξαναοδηγησει αυτοκινητο με συμπλεκτη, θα του φαινονται πρωτογονα.
-
Μήπως έκανες συγκριτική δοκιμή του 1.0 και του 1.5 στο Focus;
Ναι. Μου άρεσε το 1.0, σβέλτο και πολιτισμένο, νομίζω θα είναι μια χαρά για την χρήση που περιγράφεις. Αλλά το wagon μήπως είναι αρκετά βαρύτερο; Δεν ξέρω.
Το 1.5 με κέρδισε περισσότερο σαν σύνολο: είναι πιο δυνατό από χαμηλά, έχει και την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, σου δίνει και την ψυχολογική σιγουριά της ιπποδύναμης.
-
Φυσικά και το 150αρι θα είναι αρκετά πιο σβέλτο παντού. Αλλά για τις διαδρομές που περιγράφεις το χιλιάρι θα σας καλύψει σίγουρα και μπορείς να πάρεις περισσότερο εξοπλισμό. Επίσης καίει λιγότερο.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Από την άλλη βέβαια η διαφορά τιμής από το 1,0 στο 1,5 είναι πολύ μικρή.
Ford Focus MK4