-
https://www.gocar.gr/cars/FORD/FOCUS_5d/ST_LINE_X_1.5_ECOBOOST_182PS/
Δεν θέλω να ανησυχίσω κανέναν πρωί πρωί αλλά βρήκα αυτό. Ημιακαμπτος αναγράφεται για την πίσω ανάρτηση...
Το link που εβαλες:
-
Το διόρθωσαν προφανώς. Ημιακαμπτος έλεγε.
-
Πράγματι ημιάκαμπτο έλεγε και κατα πάσα πιθανότητα το διόρθωσαν... Κάποιοι διαβάζουν το φόρουμ !!!!!!!!!!!!!! Εκτός αν τους ενημέρωσαν άλλοι... που διαβάζουν το φόρουμ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Το active τί έχει; SLA λένε στο review του newsauto. Ισχύει;
-
Πολλαπλοί μόνο στο 1.5 182 ps και σε όλα τα sw. Βασικα είχα στείλει email στο newsauto όταν είχαν ανεβάσει το άρθρο και τους ενημέρωνα (!!!!) για το λάθος αλλά έφαγα ένα περιποιημένο κλασ.....μο.
-
Καλησπέρα!
Στην εφαρμογή fordpass στην αναφορά καυσίμου σας βγάζει δεδομένα της μέχρι τώρα καταναλωσης? Μέχρι τώρα έχω κάνει 1500 Χιλ και μου λέει ότι δεν έχει καταγράψει ακόμα πολλά δεδομένα.
Γνωρίζει κανείς κάτι;
-
Πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες. Σε μένα το εμφάνισε μετά από 2.
Επίσης πριν κάνω την αναβάθμιση σε Sync 3.4 δεν δούλευε καν.
Πάνως μη νομίζεις ότι είναι κάτι ιδιαίτερο... Είναι αρκετά ανακριβές.
-
Τι τύπο βενζίνης βάζετε? Εγώ στο δικό μου 125άρι (όχι ήπια υβριδικό) βάζω πάντα 100άρα από το ίδιο βενζινάδικο. Μήπως είναι υπερβολή μιας και δεν πρόκειται για hot hatch?
-
Δεν έχει να κάνει με hot hatch ή όχι. Τι σχέση συμπίεσης έχει το μοτέρ σου; To 1.5 με 11:1 μπορεί να εκμεταλευτεί αρκετά την 100άρα. Όσο μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης νομίζω τόσο μεγαλύτερη διαφορά.
Παρ όλα αυτά, άντε να βάλω 100άρα σε 2-3 γεμίσματα τον χρόνο. Συνήθως βάζω την 98 της shell τις τρίτες που είναι σε προσφορά από 1 πρατήριο και εγώ.
Αρκετές φορές που έτυχε να χρειαστώ βενζίνη άλλη μέρα έχω βάλει και απλή 95άρα. Δεν νομίζω πως η διαφορά τιμής αξίζει σε μόνιμη βάση.
-
Δεν έχω ιδέα τι σχέση συμπίεσης έχει το 125άρι. Ισχύει ότι με 100άρα έχεις καλύτερη κατανάλωση? Έχει διαφορά σε ισχύ σε σχέση με απλή 95άρα?
-
Καλημέρα. Όπως έγραψε και ο Δημήτρης παραπάνω και εγώ κάθε Τρίτη την 98άρα της Shell βάζω. Πιστεύω ότι η 100άρα δεν αξίζει για συνεχόμενα γεμίσματα. Έτσι και αλλιώς οι κινητήρες για 95άρα είναι σχεδιασμένοι. Ένας χημ. μηχανικός καθηγητής στο ΕΜΠ που είχα σε ένα μεταπτυχιακό , μας έλεγε ότι στα ταξίδια έκανε συνήθως ένα μίγμα 95άρας και 100άρας !!!!
-
Συντάσσομαι με jobous. Συστηματικά 98αρα με την προσφορά και σε κάνα δύο ταξίδια τον χρόνο σε μεγάλη απόσταση ένα καλό γέμισμα 100αρα.
-
Με τις νοθείες που παίζουν αμφιβάλλω κατά πόσο η 95 αρα ειναι 95 αρα και η 100 αρα είναι 100αρα.
Προσωπικά δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα (3 γεμίσματα έχω κάνει απο τον Νοέμβρη) και βάζω μόνο 100αρα απο kapypso EKO.
Αν έκανα πιο συχνά γεμίσματα ίσως έβαζα και 95 αρα τις μισές φορές αλλά μόνο σε πρατήριο που ξέρω.
-
Όχι δεν έχει καλύτερη κατανάλωση. Με λίγα λόγια η 100αρα βαράει λιγότερα πειρακια και έχει περισσότερα καθαριστικά. Επίσης θεωρείται πως ίσως είναι καθαρότερη από νοθείες κτλ. Το τελευταίο δε μπορείς να το ξέρεις σίγουρα.
Έχει καλύτερη απόδοση σε αυτοκίνητα που είναι ικανά να εκμεταλλευτούν τα περισσότερα οκτάνια. Πολλά σύγχρονα μπορούν να εντοπίσουν το είδος της βενζίνης και αλλάζουν τις ρυθμίσεις τους αυτόματα όποτε μπορούν να κάψουν και 95 και παραπάνω.
Καλό είναι όταν βάζουμε παραπάνω οκτάνια να γεμίσουμε με άδειο ρεζερβουάρ για να μην μπερδεύεται με την απλή 95αρα και χάνει ουσιαστικά τις ιδιότητες της.
Λίγο πρόχειρα που έψαξα στο ίντερνετ ο 1.0 ecoboost πρέπει να έχει 10:1 σχέση συμπίεσης
-
Για τέλους του 2021 αναμένεται ένα ελαφρύ restyling εσωτ.+εξωτ. του Focus.Πιθανά και plug-in έκδοση.
https://it.motor1.com/news/485357/ford-focus-restyling-2021-foto-spia/
-
Στην αγορά της Κίνας έχουν ήδη παρουσιάσει ένα ανανεωμένο σε εμφάνιση μοντέλο
Ίσως να μοιάζει κάπως έτσι και αυτό που θα έρθει στην Ευρώπη. Πάντως προσωπικά πιστεύω πως θα γίνει μέσα στο 2022.
Ευτυχώς οι αλλαγές δεν με ξετρέλαναν. Το μόνο που ζήλεψα απ' ότι είδα ήταν η μεγαλύτερη και πιο wide οθόνη στο ταμπλό.
Αν βγάλουν plugin hybrid θα έχει ενδιαφέρον πάντως. Μακάρι να μην είναι με CVT...
-
Δεν ξέρω πόσο αντιπροσωπευτικές ή τελικές είναι οι πρώτες εξωτερικές εικόνες του facelift, αλλά βλέποντάς τες, νομίζω ξεκάθαρα προτιμάω την προ facelift μάσκα.
https://www.motor1.com/news/485272/ford-focus-facelift-spied/
-
Τα λέμε σε 5 χρονάκια που θα έχει βγει το MK5 εκτός και αν έχει να προσφέρει κάτι το συνταρακτικό το οποίο να μπορεί να μας αλλάξει γνώμη πχ plug in -θερμικος με μεγαλη σχετικα μπαταρια και οχι για 60 χμ οπως το seat leon. Αλλά αυτό που ζηλεύω είναι τον ωραίο μοχλό του αυτόματου κιβώτιο πραγματικά είναι στολίδι για το αυτοκίνητο μας βέβαια δεν έχω οδηγήσει αυτόματο και ειδικά το δικό μας.
-
Το αμάξι είναι πολύ όμορφο δεν έχει ανάγκη κανένα εξωτερικό fl. Προχθές το πέτυχα σε Active παρκαρισμένο μπροστά από εκεί που παίρνω καφέ. Ήταν η μοναδική φορά που χάρηκα που είχε ουρά. Καμία σχέση από κοντά μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι στις φωτό. Καλά το κανονικό st-line X είναι αγριμάκι δεν το συγκρίνω με κανένα εμφανισιακά.
Λιγο με την ποιότητα υλικών και συναρμογής το θέμα είναι να παίξουν. Και φυσικά να διατηρήσουν την σύνθεση 180ps με πολλαπλούς. Στο ιδανικό σενάριο μια επαναφορά και του μηχανικού κιβωτίου θα ήταν ευχάριστη έκπληξη! Αν και από ότι έχω καταλάβει στο εξωτερικό υπάρχει η επιλογή μηχανικού στην έκδοση των 180ps ή όχι;
-
Το αμάξι είναι πολύ όμορφο δεν έχει ανάγκη κανένα εξωτερικό fl. Προχθές το πέτυχα σε Active παρκαρισμένο μπροστά από εκεί που παίρνω καφέ. Ήταν η μοναδική φορά που χάρηκα που είχε ουρά. Καμία σχέση από κοντά μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι στις φωτό. Καλά το κανονικό st-line X είναι αγριμάκι δεν το συγκρίνω με κανένα εμφανισιακά.
Λιγο με την ποιότητα υλικών και συναρμογής το θέμα είναι να παίξουν. Και φυσικά να διατηρήσουν την σύνθεση 180ps με πολλαπλούς. Στο ιδανικό σενάριο μια επαναφορά και του μηχανικού κιβωτίου θα ήταν ευχάριστη έκπληξη! Αν και από ότι έχω καταλάβει στο εξωτερικό υπάρχει η επιλογή μηχανικού στην έκδοση των 180ps ή όχι;
δεν υπάρχει μηχανικό στα 180ps. Δεν υπάρχει και λόγος να επαναφέρει μηχανικό έχει τα χιλιάρικα τα mild hybrid
Ford Focus MK4