-
Α εντάξει άμα δεν είχε εγκριθεί δάνειο δεν είχαν πέσει οι προκαταβολές αλλάζει ...άμα ο άλλος είχε ρίξει τα κασερια μπήκε νωρίτερα το φαγητό του στον φούρνο...
-
Δεν ειχε προλαβει να γινει εγκριση δανειου κτλ για να δοθουν προκαταβολες κτλ. Τεσπα τελειωσε το θεμα, εφαγα μια βδομαδα, τα εβαλα κατω , αποφασισα και συνεχιζω. Τωρα πλεον περιμενω να ερθει το αμαξι. Η αληθεια ειναι οτι αν ειμασταν σε φυσιολογικες εποχες δεν θα με πειραζε τοσο αλλα εδω δεν ξερεις τι θα γινει σε δεκα, εικοσι μερες. Αν θα κλεισει το εργοστασιο κτλ.
Αρα δεν ειχε γινει καμια προεργασια. Κοιτα για να θεωρειται κλεισμενο το αυτοκινητο θα πρεπει να εχεις το χαρτι της παραγγελιας που να αναφέρει τον αριθμο πλαισιου να αναφερει το ποσο της χρηματοδοτησης και το ποσο που θα πληρωσεις εσυ ειτε θα δωσεις για ανταλλαγη αυτοκινητο. Απο εκει και περα δινεις την προκαταβολη για να κανουν την κρατηση στο τελωνειο. Εγω οταν εκλεισα το connected την προηγουμενη ημερα καναμε αιτηση στη τραπεζα για να δουμε αν εγκρινετε το δανειο μεσα σε λιγη ωρα το ενεκριναν και το απογευμα πηγα και το εκλεισα και εβαλα ενα ποσο για προκαταβολη για να το κλεισω και να ξεκινησουν την διαδικασια το τελωνειο. Τωρα το περιμένω να δουμε ποτε θα ερθει στα χερια μου!!
-
Εγώ να σου πω jobous επειδή μάλλον και εγώ θα την 'φάω' (έχω μια υποψία, περιμένω τηλ αύριο) σκέφτομαι αν λόγο κρίσης μας πουλάνε παραμύθι του στυλ έτοιμο σε 10-15-20 μέρες μπαίνει καράβι ή τελωνείο είναι και το πήρες για να δώσεις προκαταβολή να δεσμευτείς και μετά σε τρεναρουν! Με όποια θυσία για να κάνουν πωλήσεις.... Δεν ξέρω!
-
@fragsp πόσες μέρες σου είπε ότι χρειάζεται για να εκτελωνιστή?
-
Οτι κατι συνεβει, ειναι σιγουρο. Απλα μετα οσο και να φωναζεις δεν παιζει να αλλαξεις κατι σε μεγαλο βαθμο. Ο πωλητης το εμαθε το κολπο και απο εκει που ειμασταν χαλαροι την προηγουμενη βδομαδα και φαγαμε την φολα σημερα εγιναν ολα, εκριση δανειου σε λιγες ωρες, προκαταβολη και εφυγε η παραγγελια. Οχι οτι θα αλλαζε κατι αφου ηταν παραγγελια.
@fragsp : μια προεργασια ειχε γινει, αλλα μια μικρη καθυστερηση μιας μερας, δεν προλαβε να γινει η εγκριση δανειου, ενα μπερδεμα στην εταιρεια εφερε το αποτελεσμα
-
@fragsp πόσες μέρες σου είπε ότι χρειάζεται για να εκτελωνιστή?
περιπου στις 7 -8 εργασιμε ημερες αρκει να λειτουργει το δημοσιο! και μετα αλλες 2-3 εργασιμες για να βαλουν συναγερμο και φιμε τζαμια
-
Ps.μπορει κάποιος κάτοχος του 1.5 182hp να μας πει πραγματική κατανάλωση μέσα στη πόλη;
Σε γερή κίνηση, αποκλειστικά πόλη και με το αυτόματο το οποίο είναι η μόνη επιλογή πλέον υπολόγιζε 8.5 με 9 ανάλογα το σταματά ξεκινά. Παίζει ρόλο η πόλη και οι συνθήκες. Πάντως αν είσαι κυρίως στην πόλη σε συμφέρει να πάρεις το 182. Το mild hybrid θα είναι περισσότερο στο στοιχείο του.
-
Οτι κατι συνεβει, ειναι σιγουρο. Απλα μετα οσο και να φωναζεις δεν παιζει να αλλαξεις κατι σε μεγαλο βαθμο.
Ακριβώς και πολύ σωστά τα λές. Κατά καιρούς 'παίζουν' διάφορα και εμείς ποτέ δεν θα τα μάθουμε. Φίλος μου πήρε Volvo αλλου πελάτη (επειδή ήταν φίλος του ένα στέλεχος σε μια εμπορία) και το παρέλαβε σε 1 εβδομάδα...στον άλλον είπαν κάποια δικαιολογία πίπ@ και τελείωσε η υπόθεση. Τέτοια, δυστυχώς, συμβαίνουν και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
-
Φάνη , όπως του εξήγησα και του Κώστα (ξέρεις), ο οποίος δυστυχώς ήταν ο τελευταίος στην αλυσίδα και έπρεπε αυτός να με ενημερώσει , για μένα μετράει πολύ η προσωπική επαφή και η εντύπωση στην πώληση, στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν είχα κάποια οικονομική απώλεια αλλά το ψυχολογικό 'χτύπημα' ήταν μεγάλο !!! Έμεινα με το .... στο χέρι του είπα...
-
Μπορουμε να κανουμε κατι.Τους δυσφημούμε οσο μπορουμε. Παμε σε αλλον εμπορο , του εξηγουμε την κατασταση και αν μας δωσει την ιδια τιμη κλεινουμε στον αλλον . Κανουμε παραπονα στην κεντρικη αντιπροσωπεια (FMH εν προκειμενω) .Δεν γινεται να κανουμε τον μ@λ@κ@ την στιγμη που δεν μας σεβονται, ουτε εμας, ουτε τα λεφτα μας . Αν το εκαναν ολοι οι δυσαρεστημένοι πελατες αυτο, σιγουρα κατι θα καταφερναμε για το μελλον
-
Μπορουμε να κανουμε κατι.Τους δυσφημούμε οσο μπορουμε. Παμε σε αλλον εμπορο , του εξηγουμε την κατασταση και αν μας δωσει την ιδια τιμη κλεινουμε στον αλλον . Κανουμε παραπονα στην κεντρικη αντιπροσωπεια (FMH εν προκειμενω) .Δεν γινεται να κανουμε τον μ@λ@κ@ την στιγμη που δεν μας σεβονται, ουτε εμας, ουτε τα λεφτα μας . Αν το εκαναν ολοι οι δυσαρεστημένοι πελατες αυτο, σιγουρα κατι θα καταφερναμε για το μελλον
Αμα δεν εχεις καπαρωσει το αυτοκινητο με τον συγκεκριμενο αριθμο πλαισιου στο τελωνειο δεν μπορεις να κανεις κατι. Απλως μονο λες ωωω τι ωραιο αυτοκινητο αυτο θελω και μενεις .......
-
Αμα δεν εχεις καπαρωσει το αυτοκινητο με τον συγκεκριμενο αριθμο πλαισιου στο τελωνειο δεν μπορεις να κανεις κατι. Απλως μονο λες ωωω τι ωραιο αυτοκινητο αυτο θελω και μενεις .......
Αφου εδωσε προκαταβολη ο ανθρωπος και του ειπαν θα ερθει σε λιγες μερες.Επρεπε να εχει και αριθμο πλαισιου? Οταν εχεις να κανεις με σωστους εμπορους , δεν χρειαζεται να εχεις τεκμηρια για τα παντα. Υπαρχει και η συμφωνια κυριων.....
-
jobous λογικό να ξενέρωσες. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως. Υπομονή. Το αυτοκίνητο θα σε αποζημιώσει στο είπα από την αρχή: Θα πάθεις πλάκα.
Αυτό που λες ακριβώς ένιωσα και εγώ με την δική μου ιστορία. Ο πωλητής ευγενικότατος και πρόθυμος να βοηθήσει, όμως επικοινωνία με την γραμμή παραγωγής ανύπαρκτη. Μου έλεγε κι αυτός ότι του λέγανε και πήγαινε η παράδοση μπαλάκι από μήνα σε μήνα για επιπλέον 3 μήνες και κάτι (σύνολο 6.5). Ερχόμουν σε δύσκολη θέση γιατί έβλεπα πως η αντιπροσωπεία ήταν πρόθυμη αλλά από την άλλη εγώ ως πελάτης με αυτούς μιλάω. Το ότι δεν μπορούσαν να ενημερωθούν είναι δικό τους εσωτερικό πρόβλημα... Είχα δώσει και 5500 χιλιάρικα προκαταβολή μετρητά.
Τους αναγνωρίζω όμως πλήρως πως όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και απαίτησα είτε κάποια αποζημίωση, είτε ακύρωση παραγγελίας (το ανέφερα όντας έτοιμος για παν ενδεχόμενο - είχα εναλλακτικό αμάξι έτοιμο για αγορά), έκοψαν από το δικό τους κέρδος ένα κομμάτι και εξήγησαν και τις απαιτήσεις μου στην FMH, η οποία έβαλε τα υπόλοιπα. Μου δώσανε και αμάξι αντικατάστασης μετά το πρώτο συμφωνηθέν τρίμηνο, αφού είχα δώσει το παλιό μου και δεν είχα να μετακινηθώ.
Η αλήθεια όμως είναι πως στην δική μου περίπτωση ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο σαν αμάξι, που πιθανότατα να μη το έπαιρνε κανείς αν τους έμενε στην Ελλάδα ή να το σκοτώνανε με πολύ λιγότερο κέρδος.
Ελπίζω να μην περάσεις αυτά που πέρασα, σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορούσαν να σου προσφέρουν μια στοιχειώδη αποζημίωση. Για παράδειγμα δωρεάν πρώτο σέρβις ή κάποιο δωράκι (πατάκι χώρου αποσκευών πχ). Μην τα αφήνεις ΟΛΑ να πέφτουν κάτω αν συνεχιστεί έτσι. Αγοραστής είσαι τα λεφτά σου δίνεις πρέπει να έχεις και την ανάλογη αντιμετώπιση.
-
Φάνη , όπως του εξήγησα και του Κώστα (ξέρεις), ο οποίος δυστυχώς ήταν ο τελευταίος στην αλυσίδα και έπρεπε αυτός να με ενημερώσει , για μένα μετράει πολύ η προσωπική επαφή και η εντύπωση στην πώληση, στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν είχα κάποια οικονομική απώλεια αλλά το ψυχολογικό 'χτύπημα' ήταν μεγάλο !!! Έμεινα με το .... στο χέρι του είπα...
Ξέρω, σε καταλαβαίνω και έχεις δίκιο. Ο Κώστας σίγουρα δεν φταίει, αλλά ίσως να μπορεί να πιέσει για κάτι καλύτερο (ίδιο μαγαζί με τον Δημήτρη είναι που του έκαναν όλα αυτά που είπε). Εύχομαι να παραλάβεις όσο το δυνατόν συντομότερα.
-
fragsp wrote:
Αφου εδωσε προκαταβολη ο ανθρωπος και του ειπαν θα ερθει σε λιγες μερες.Επρεπε να εχει και αριθμο πλαισιου? Οταν εχεις να κανεις με σωστους εμπορους , δεν χρειαζεται να εχεις τεκμηρια για τα παντα. Υπαρχει και η συμφωνια κυριων.....
Προκαταβολη ο ανθρωπος απο οτι καταλαβα εδωσε τωρα που εκλεισε αυτοκινητο που θα ερθει μετα απο 3 μηνες και παραλληλα εκανε και την αιτηση για το δανειο. Πριν ηταν στην προεργασια.
-
Προκαταβολη ο ανθρωπος απο οτι καταλαβα εδωσε τωρα που εκλεισε αυτοκινητο που θα ερθει μετα απο 3 μηνες και παραλληλα εκανε και την αιτηση για το δανειο. Πριν ηταν στην προεργασια.
Αν δεν εδωσε προκαταβολη , τοτε οντως δεν ειχε κλεισει τιποτα. Γραψε λαθος
-
Κοιταχτε τα λεω ολα αυτα γιατι προτου κλεισω το αυτοκινητο στο τελωνειο ειχα παρει ολες τις προσφορες εκανα τα παζαρια μου ειδα τι με συμφερε και την προηγουμενη ημερα ειπα του πωλητη να κανουμε αιτηση για δανειο στη τραπεζα για να δουμε αν εχουμε καποιο προβλημα και αν εγκριθει προχωραμε στο κλεισιμο του αυτοκινητου αν δεν εγκριθει παμε για αλλα. Ετσι και εγινε την επομενη ημερα πηγα κλεισαμε το αυτοκινητο στο τελωνειο και εβαλα την προκαταβολη για την συγκεκριμενη παραγγελια με τον αναγραφομενο αριθμο πλαισιο (προυποθεση για να ξεκινησει η διαδικασια) και τωρα περιμενουμε.
-
Γενικά υπάρχει ένα μικρό κενό από την στιγμή της παραγγελίας (στο χαρτί) μέχρι την έγκριση του δανείου και της προκαταβολής.
Εγώ φαντάστηκα , όπως όλοι πιστεύω, ότι από την στιγμή που κάνεις την προκράτηση δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι να τελειώσουν τα άλλα 2 σε φυσιολογικά χρονικά διαστήματα. Τελικά αποδείχθηκε λάθος.
Δημήτρη έθεσα κάποιους όρους για παραγγελία , δέχθηκαν την συμβολική προκαταβολή , μου αντιπρότειναν δωρεάν 1ο service σε σχέση με επιπρόσθετο εξοπλισμό που ζήτησα.... Ε κάπως έτσι πήγε η συζήτηση... Τελικά πήρα το service και το χαμηλότερο επιτόκιο.
Όπως είπα ότι έγινε έγινε ,περιμένω το αμάξι που ήθελα απο την αρχή σε τρεις μήνες για να αρχίσουμε βολτούλες.
-
Επεσες σε μπαγλαμα πωλητη. Ο πωλητης στη carcenter ηταν πολυ κατατοπιστικός αλλα και εγω δεν ηθελα τιποτα να πεσει κατω για αυτο τον ρωταγα συνεχεια πραγματα.
-
Επεσες σε μπαγλαμα πωλητη. Ο πωλητης στη carcenter ηταν πολυ κατατοπιστικός αλλα και εγω δεν ηθελα τιποτα να πεσει κατω για αυτο τον ρωταγα συνεχεια πραγματα.
Σίγουρα κάτι άλλο παίζει, γιατί ο πωλητής που πήγε είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν (δεν ξέρω για τον Αχιλλέα στην car center αν και διαβάζω τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο στο ΦΒ), σίγουρα ο καλύτερος στην Βελμάρ και εάν από τους πιο καλούς σε Ford (και όχι μόνο).
Ford Focus MK4