-
Είναι η ασφάλεια η αλήθεια πως το θέμα πάρκιν είναι πολύ σοβαρό. Και εγώ όσο εμένα Πειραιά είχα πρόβλημα. Τώρα είμαι μέρα με την νύχτα γι'αυτό παρασύρομαι προς αυτά τα μεγέθη. Για Αττική μπαγκαζιέρα σε hatchback και Άγιος ο Θεός έχετε ένα δίκιο...
Βρήκες άπλα και τεντώνεσαι εεε?
-
Αχαχαχα ακριβώς!
-
@PPPPP καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το αυτοκίνητό σου!
Επειδή είμαι σε παρόμοια φάση αναζήτησης νέου αυτοκινήτου, είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα στην Βελμάρ Ηρακλείου να δω (και να κάνω TD) το Kuga (ST Line) , αλλά και το focus active. Το active μου άρεσε πολύ, αλλά με προβληματίζει ο χώρος αποσκευών. Οπότε μάλλον θα πάω για το Kuga το οποίο στο TD ήταν εξαιρετικό πραγματικά. Ο πωλήτής μου είπε ότι υπάρχουν και για τα 2 μοντέλα πολλά ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, τα οποία ήρθαν προς το τέλος μάλλον του Σεπτεμβρίου. Μου ανέφερε ότι υπάρχουν σε πολλά χρώματα στα μοντέλα που ενδιαφέρομαι, με παράδοση περίπου στις 15 ημέρες.
-
Καλησπέρα. Υπάρχει σε pdf το manual του focus ??? Το έχω βρει μόνο σε html
-
Το ford kuga ουσιαστικα ειναι το ford focus αλλα πιο ογκωδες γιατι βασιζεται πανω στο ιδιο σασι. Για μενα σαν τιμες το Kuga και το Puma ειναι υπερκοστολογημενες αλλα αφου η αγορα θελει SUV πρεπει και αυτες να ανεβουν οπως γινεται και με τα μεταχειρισμενα.
-
Καλησπέρα. Ξέρετε αν βγαίνει σε αυτόματο το Focus με τα 155 άλογα και αν γενικά το αυτόματο της Ford είναι καλό? Κάπου διάβασα οτι είναι διαφορετικό το κιβώτιο σε σχέση με του Puma.
-
Καλημέρα. Κανένα mhev της Ford δεν βγαίνει με αυτόματο... Αυτόματο μόνο στο 1.5 182 ps στην έκδοση St-lineX.
-
Το Puma με 125 βγαινει αυτοματο
-
Καλησπέρα. Ξέρετε αν βγαίνει σε αυτόματο το Focus με τα 155 άλογα και αν γενικά το αυτόματο της Ford είναι καλό? Κάπου διάβασα οτι είναι διαφορετικό το κιβώτιο σε σχέση με του Puma.
Όπως είπε και ο Jobous, δεν βγαίνει, μόνο το 1.5 με τα 182 άλογα. Και ναι το Focus είναι 8αρι με μετατροπέα ροπής, πολύ καλύτερο κιβώτιο από το 7αρι διπλοσύμπελκτο του Puma.
Το Puma με 125 βγαινει αυτοματο
Σωστά, αλλά με το 'απλό' μοτέρ, όχι το mHEV. Κανένα mHEV, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν βγαίνει με αυτόματο κιβώτιο, δεν ξέρω τον λόγο.
-
Εχω παραγγήλει το connected και το περιμένω το οποίο ερχεται επιπλεον του εργοστασιακου εξοπλισμου με το πακέτο comfort(διζωνικος κλιματισμος -αυτοματοι υαλοκαθαριστηρες- keyless συστημα) οι επομενες εκδοσεις εχουν τιποτα αλλο παραπανω απο τον εξοπλισμο τους που αναφερονται στο φυλλαδιο. Βασικα παρηγγειλα το connected γιατι δεν ηθελα την σφικτη αναρτηση του st- line και το χαμηλου προφιλ λαστιχα, και με το πακετο comfort ημουνα ευχαριστημενος αλλα δεν ρωτησα για την εκδοση st-line αν εχει τιποτα παραπανω απο αυτα που αναφερει το φυλλαδιο.
-
Νομίζω τα ST Line X τα φέρνουν με full σταθερά led που είναι τρομερό upgrade από τα απλά φανάρια.
-
Παντως αυτο που λειπει απο τα αυτοκινητα πιστευω ειναι το ACC adaptive cruise control, θα ηταν πολυ καλη προσθηκη αν το ειχανε.
-
Υπάρχει σαν έξτρα. Το βάζεις αν θέλεις και κάνεις ειδική παραγγελία. Απλά σίγουρα θα αργήσει περισσότερο απ' ότι ένα ετοιμοπαράδοτο.
-
Το επίσημο update του Sync έγινε κανονικά. Πλέον 3.4 μετά από πολλή αναμονή! Η διαδικασία πήρε κάπου στα 10 λεπτά και αμέσως μετά έκανα master reset για να είμαστε κομπλέ.
Πρώτες παρατηρήσεις, πέρα από το νέο UI, το οποίο μου φαίνεται πανέμορφο σε σχέση με το παλιό:
- Για κάποιο λόγο ο ήχος βελτιώθηκε κατά πολύ! Μιλάμε πως στην ίδια ένταση ακούγεται πολύ πιο πλούσιος με περισσότερο μπάσο, χωρίς να το έχω αυξήσει από το equalizer. Σα να χρησιμοποιεί καλύτερα το woofer και τα ηχεία σε σχέση με πριν. Μιλάω για το B&O σε Surround mode.
- Οι οδηγίες του navigation που λένε σε πόσα μέτρα στρίβεις και προς τα που φαίνονται πλέον στην ανάλογη σελίδα του καντράν όπως και στο HUD χρησιμοποιώντας Google Maps/Waze μέσω Android Auto. Φοβερή αλλαγή καθώς πριν αυτές τις οδηγίες τις έβλεπα στο HUD μόνο μέσω του navigation της Ford, το οποίο χρησιμοποιούσα σπάνια (έχω ακόμα F7 χάρτες που είναι πλέον 3 ετών!)
- To σύστημα γενικά έχει γρηγορότερη απόκριση στα μενού σε σχέση με το 3.3
Επόμενο βήμα κατέβασμα και πέρασμα των νέων χαρτών F9. Πρέπει να το αφήσω το βράδυ επειδή έχω τραγικό ίντερνετ και είναι 22gb...
Και μια φωτογραφία (δυστυχώς κουνημένη από την φωτογράφο!) από το νέο περιβάλλον (οι ιδιοκτήτες των νεότερων ΜΚ4 το είχαν από το εργοστάσιο!):
Το έκανα και εγώ σήμερα. Οι οδηγίες της Ford λένε για κανά 40άλεπτο αλλά ολοκληρώθηκε στο 10αλεπτο. Επίσης κάποια βήματα εμένα δεν μου τα έβγαλε. Πχ επανεκκίνηση συστήματος δεν μου έκανε όπως επίσης δεν μου εμφάνισε μύνημα για αυτόματη ενημέρωση λογισμικού όπου σύμφωνα με τις οδηγίες πατάμε Όχι τώρα. Στο τέλος βέβαια μου έβγαλε μύνημα ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και όλα φαίνονται καλά. Όσο για τους χάρτες 22 GB σε τι.μεσο θα τα χωρέσουμε για να τα μεταφέρουμε στο αυτοκίνητο? Μπορεί να διαβάσει και σκληρό δίσκο?
-
Ακόμα μια διαφορά που παρατήρησα στο Sync 3.4 είναι πως πλέον στο ελληνικό πληκτρολόγιο τα γράμματα είναι στην σωστή διάταξη QWERTY και όχι η αφλαβήτα με την σειρά όπως ήταν πριν! Επιτέλους δε μου παίρνει 5 λεπτά να γράψω 3 λέξεις στο navigation...
Ελληνική γλώσσα όμως ακόμα δεν βάλανε. Ούτε στο λειτουργικό ούτε στη φωνητική καθοδήγηση. Επίσης αγγλικά έχει μόνο UK. Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει US. Όχι ότι θα είχε διάφορα (εκτός της προφοράς) αλλά η Ford είναι αμερικανική εταιρία.
-
Υπάρχουν usb στικάκια 32 64 128 ή και παραπάνω πλέον. Εγώ χρησιμοποίησα ένα samsung 32gb.
Ναι ελληνικά δεν έχει και δε ξέρω αν θα βάλουν. Είμαστε πολύ λίγοι πληθυσμιακά και μάλλον θεωρούν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να κάτσουν να ασχοληθούν.
Προσωπικά σε όλες μου τις συσκευές κινητά υπολογιστές κτλ πάντα έχω αγγλικά έτσι κι αλλιώς για διάφορους λογους. Πχ αν θες να ψάξεις κάτι πως γίνεται στο ίντερνετ, θα βρεις όλες τις οδηγίες στα αγγλικά.
-
Κάτι λίγο άσχετο, επειδή κοίταζα και παλιά posts, το χειροκίνητο κιβώτιο που έμπαινε στο Focus 1.5L ήταν όντως καλύτερο σε αίσθηση από αυτό που έμπαινε στο 1.0L (μη υβριδικό); Και αυτό είναι γνωστό από εμπειρία test drive ή υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το τί χειροκίνητο κιβώτιο μπαίνει με κάθε κινητήρα; Και παραπέρα, εγείρεται το ερώτημα, τα 1.0L MHEV τί χειροκίνητο θα έχουν, θα είναι κάποιο από τα προηγούμενα ή θα είναι καινούριο...
Tελείως θεωρητική η ερώτηση, το ξέρω (τουλάχιστον για εμένα που δε θα μπορούσα το αυτόματο, για αυτό και δεν το σκέφτηκα καν στο 182ps), αλλά μπορεί να έχετε δει κάτι σχετικό κάπου.
-
Ναι είναι 2 διαφορετικά κιβώτια. Ακόμα και η όπισθεν είναι σε διαφορετική θέση. Στου 1.5 είναι αριστερά και κάτω ενώ στου 1.0 δεξιά.
Υπάρχει διαφορά και στην αίσθηση. Του 1.5 είναι απίστευτα 'γλυκό'. Από τα καλύτερα χειροκίνητα. Το άλλο δεν είναι άσχημο επίσης αλλά υπάρχει διαφορά αισθητή.
Τώρα για το ποιο από τα 2 έχει το mHEV, δεν γνωρίζω, αλλά το πιο εύκολο είναι να κοιτάξεις που έχει την όπισθεν. Αν είναι αριστερά, πρόκειται για το καλύτερο κιβώτιο.
-
Τώρα για το ποιο από τα 2 έχει το mHEV, δεν γνωρίζω, αλλά το πιο εύκολο είναι να κοιτάξεις που έχει την όπισθεν. Αν είναι αριστερά, πρόκειται για το καλύτερο κιβώτιο.
Τα mHEV, εχουν το ίδιο με το απλό 1.000αρι, δηλαδή αρκετά καλό αλλά καμία σχέση με του 1.5 δυστυχώς.
-
Δεν υπάρχει προκλεισιμο και μετακλεισιμο, και εγώ πήγα με μετρητά και μετά από 10 μέρες είχα το αυτοκίνητο. Από ότι μου είπαν, γιατί μίλαγα ταυτόχρονα με 3 εμπόρους για το ίδιο και όλοι μου έλεγαν τα ίδια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν να πάει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, απλά εγώ δεν ήθελα να περιμένω με τίποτα την επόμενη φουρνιά και τέλος.
Ford Focus MK4