-
Καλά, στην ίδια έρευνα που πόσταρες, που περιλαμβάνει κ οχήματα euro 5 μέσα να το τονίσουμε, λέει
'We found gasoline vehicles had CO2 emissions 13–66% higher than diesel.'
'Replacing diesel with gasoline would incur a substantial CO2 penalty, however greater uptake of hybrid vehicles would likely reduce both CO2 and NOx emissions.'
Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα άρθρα που λένε οτι οι τελευταίοι κινητήρες diesel είναι πολύ καθαροί.
''gasoline cars emitted on average 10 times more carbonaceous PM at 22°C and 62 times more at -7°C compared to diesel cars,' the researchers noted in their study.'
Άλλη
'If you take the cleanest 10% of diesels and the dirtiest 10% of petrol cars, then actually the petrol models will have double the NOx emissions of the diesel ones'
Πάρα πολλές έρευνες που έχουν ποικίλα αποτελέσματα και λεπτομέρειες.
-
Aikibill wrote:
Update από δω και πέρα μόνο ΝΔ.
Τί εννοείς από δω και πέρα; Γιατί, υπήρχε πριν άλλη επιλλογή;
Εν αρχή, ήταν η ΝΔ...
Δεν εννοώ τίποτα, ήθελα να δω αν εσένα θα σε ενοχλήσει η παράθεση μέσα στα γραφόμενα σου. Είναι σαν να σου βάζει κάποιος λόγια στο στόμα,πολύ καλύτερα η κλασική παράθεση από κάτω που κάνουν όλοι.
-
Καλά, στην ίδια έρευνα που πόσταρες, που περιλαμβάνει κ οχήματα euro 5 μέσα να το τονίσουμε, λέει
'We found gasoline vehicles had CO2 emissions 13–66% higher than diesel.'
'Replacing diesel with gasoline would incur a substantial CO2 penalty, however greater uptake of hybrid vehicles would likely reduce both CO2 and NOx emissions.'
Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα άρθρα που λένε οτι οι τελευταίοι κινητήρες diesel είναι πολύ καθαροί.
''gasoline cars emitted on average 10 times more carbonaceous PM at 22°C and 62 times more at -7°C compared to diesel cars,' the researchers noted in their study.'
Άλλη
'If you take the cleanest 10% of diesels and the dirtiest 10% of petrol cars, then actually the petrol models will have double the NOx emissions of the diesel ones'
Πάρα πολλές έρευνες που έχουν ποικίλα αποτελέσματα και λεπτομέρειες.
πολυ σωστή η παρατήρηση ότι υπάρχουν και euro 5 στην σύγκριση (που πάντως δεν είναι καμία αρχαία νόρμα ) που μπερδεύει τα πράγματα.
πασιγνωστο ότι τα βενζινοκίνητα βγάζουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τα ντίζελ, συζητάγαμε για τα άμεσα καρκινογόνα οξείδια του αζώτου όμως.
σχετικα με το ότι τα πιο βρώμικα βενζινοκίνητα παράγουν περισσότερα οξείδια του αζώτου είναι προφανές ότι η σύγκριση γίνεται στην προκειμένη μεταξύ των πιο βρόμικων euro 5 βενζίνης με τα πιο καθαρά euro 6 ντίζελ.
-
-
παραμύθια για ιθαγενείς, τιμες με defeat devices on των τίμιων Γερμανών που δεν έχουν καμία σχέση με real life εκπομπές.
-
RDE βλέπω γράφει.
Επίσης οι Γερμανοί βγάζουν και τους ανταγωνιστές καλούς.
-
ολοι κλεβουν στην ευρωπη και υπαρχει omerta, οι αμερικανοι που δεν εχουν κανενα συμφερον για να εισαγουν ευρωπαικα ντιζελ τους επιασαν και τους ειπαν να τα βαλουν εκει που δεν λαμπει ο ηλιος.
-
Παράνοια, αλλά τέλος πάντων.
Ότι η βενζίνη δεν βγάζει NOx πάνω από τα όρια (γενικά) εδώ και πολύ καιρό, το έβαλα.
-
οκ, εγώ κατάλαβα το γράφημα ως ότι πλην λίγων εξαιρέσεων δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα στα nox μεταξύ ντίζελ και βενζίνης.
-
Ήρθε η ώρα που πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι και περνάω τις τελευταίες μέρες τα απογεύματα μεταφέροντας πράγματα.
Ως τώρα 3 φορές έχω πει δόξα το Θεό για την επιλογή του station! Έχοντας κάνει αρκετές μετακομίσεις με το παλιό 3-πορτο Corsa D στα 12 χρόνια της ζωής του, έχω συγκλονιστεί με τον χώρο του Focus. Βάζουμε βάζουμε και δεν γεμίζει χαχα
Αν δεν ήμουν τόσο ψείρας πιστεύω πως θα μπορούσα να μεταφέρω και πολλά από τα έπιπλα με άνεση. Δεν θέλω να το φορτώσω με πολύ βάρος αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχε θέμα
-
οκ, εγώ κατάλαβα το γράφημα ως ότι πλην λίγων εξαιρέσεων δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα στα nox μεταξύ ντίζελ και βενζίνης.
Καλά κατάλαβες, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει ξεκάθαρα.
Επίσης αν δείτε ένα προς ένα τα αυτοκίνητα diesel είναι ως επί το πλείστον μεγαλύτερα από τον κάτω πίνακα της βενζίνης..
-
Ήρθε η ώρα που πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι και περνάω τις τελευταίες μέρες τα απογεύματα μεταφέροντας πράγματα.
Ως τώρα 3 φορές έχω πει δόξα το Θεό για την επιλογή του station! Έχοντας κάνει αρκετές μετακομίσεις με το παλιό 3-πορτο Corsa D στα 12 χρόνια της ζωής του, έχω συγκλονιστεί με τον χώρο του Focus. Βάζουμε βάζουμε και δεν γεμίζει χαχα
Αν δεν ήμουν τόσο ψείρας πιστεύω πως θα μπορούσα να μεταφέρω και πολλά από τα έπιπλα με άνεση. Δεν θέλω να το φορτώσω με πολύ βάρος αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχε θέμα
Όχι βέβαια. Τι θέμα να έχει;
Εγώ μετακόμισα πριν τρεις μήνες και το έκανα το σιβικακι φορτηγό! Και τι δεν του φόρτωσα...Μόλις χθες πάλι παρατήρησα στον ουρανό κατι μικροβρωμιες από αντικείμενα που ακουμπουσαν εκεί κατά τα φορτωματα (ναι, το φόρτωνα από κάτω έως τον ουρανό!). Χεχε
-
Aikibill wrote:
Καλά κατάλαβες, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει ξεκάθαρα.
Επίσης αν δείτε ένα προς ένα τα αυτοκίνητα diesel είναι ως επί το πλείστον μεγαλύτερα από τον κάτω πίνακα της βενζίνης..
κακως εσυ δεν κατάλαβες ότι είναι γερμανομουφομελετη, btw φαντάζομαι είδες ότι για κάποιον λόγω όλα τα μη γερμανικά ντίζελ βγάζουν πολλαπλάσια nox
-
Αυτό ακριβώς φοβάμαι. Γωνίες και πράγματα που μπορεί να 'φάνε' κανένα ύφασμα ή πλαστικό. Έχει το πατάκι που εκτείνεται σε όλο το μήκος (και στα πεσμένα καθίσματα) αλλά πάλι φοβάμαι πλαινά οροφές κτλ. Είπαμε είμαι περίεργος!
-
ειναι καινουριο ακομα για αυτό, σε 2-3 χρονια αυτό δεν θα σε νοιαζει. Βαλε πανω Αρτα-Γιαννενα και τραβα βολτες (γρηγορες ετσι?). Για αυτό φτιάχτηκε!!!
-
Αυτό είναι το πλάνο Περιμένω πως κ πως το επόμενο ταξίδι προς τα βόρεια!
Εννοείται πως όσο είναι καινούριο το πονάμε περισσότερο. Είναι κ αυτό κομμάτι της σχέσης!
-
Νόμιζα λανθασμένα ότι το civic μου είναι πιο γρήγορο από το focus...
https://www.newsauto.gr/news/fotografiki-klisi-703-chlm-ora-se-ford-focus/
Respect στη Ford!
-
Άσχετα με το άρθρο το Civic σου δεν είναι πιο γρήγορο από focus Επιταχύνει λίγο πιο γρήγορα μετά τα 150 αλλά σε στροφές είναι πίσω
-
χαχα, δε γίνεται να μην παινεψεις το αμάξι σου σε κάθε ευκαιρία εσύ με τίποτα!
Στο έχω πει και εγώ, το focus mk4 είναι αμαξάρα με τα όλα της! Έφτασα πολύ κοντά να το πάρω και εγώ.
Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, χάνει σε κάθε τομέα από το civic! Επιτάχυνση, φρένα, στροφές, χώρους, κιβώτιο, ήχος εξάτμισης, οικονομία καυσίμου κτλ. κτλ.
-
Το civic ρίχνει κάποια δευτερόλεπτα στο focus στο 0-200 αλλά αυτό μαζεύει όταν αρχίζει το στροφιλικι καθώς το focus διαθέτει καλύτερο set up ανάρτησης με μικρότερες κλίσεις μέσα στη στροφή σε σχέση με το civic sport
Ford Focus MK4