-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει το 1000 Focus με τα 125 άλογα. Η χρήση του θα είναι κυρίως μέσα στην πόλη με 3-4 ταξίδια μέσα στον χρόνο. Διαβάζω εδώ στο forum ότι ο 1500 είναι καλύτερος για ταξίδια. Είναι τελικά ο 1000 τόσο αδύναμος; Το παλιό μου αυτοκίνητο ήταν ένα VW Polo 101hp και βλέποντας τις επιδόσεις στα χαρτιά βλέπω ότι το 1000 focus είναι πολύ κοντά σχεδόν ίδια νούμερα με το παλιό μου αυτοκίνητο σε όλες τις επιδόσεις (0-100, 50-120 κτλ)
Το παλιό μου αυτοκίνητο μου φαινόταν οκ στην εθνική. Πιστεύετε ότι το Focus θα είναι αργό;
Το αν θα είναι αργό ή γρήγορο είναι αρκετά υποκειμενικό. Σίγουρα κατά τη γνώμη μου θα είναι πιο σπιρτόζικο από το Polo, αν και πιστεύω λίγο πιο βαρύ. Επίσης οι χώροι του είναι καταπληκτικοί εμπρός και πίσω, οπότε σίγουρα αναβαθμίζεσαι και σε αυτό.
Φωτιά στο δρόμο δεν θα βάζει σίγουρα, αλλά για πόλη και ταξίδι με λογικές (νόμιμες) ταχύτητες, πιστεύω θα είναι μια χαρά. Το θέμα είναι εσύ τι ζητάς.
Όμως δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: Παρήγγειλες ένα αμάξι χωρίς να το κάνεις τεστ ντράιβ; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις και να έχεις δική σου άποψη.
-
Αν μπορείς να πάρεις το 1500, πάρε το. Την δύναμη ποτέ κανείς δεν την εμίσησε!
-
Όμως δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: Παρήγγειλες ένα αμάξι χωρίς να το κάνεις τεστ ντράιβ; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις και να έχεις δική σου άποψη.
Φυσικά και έκανα test drive αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να έχεις μια άποψη για ένα αμάξι από 20-30 λεπτά που θα το πάρεις και ενώ ακόμα δεν είσαι εξοικειωμένος, ούτε μπορείς να προσομοιώσεις όλες τις πιθανές συνθήκες που θα συναντήσεις. Το test drive μου έδωσε την αίσθηση ενός αμαξιού παρόμοιου με το παλιό μου (κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα specs αφού έχουν ίδια κιλά περίπου ανα ίππο) με την διαφορά ότι το focus αργούσε λίγο να ακούσει το πάτημα στο γκάζι για κάποια δέκατα σε σχέση με το vw που άκουγε το πάτημα σχεδόν άμεσα. Όμως η επιτάχυνση μου φάνηκε αρκετά παρόμοια. Αλλά όπως ξανά είπα δεν είναι δυνατόν μέσα σε 20 λεπτά να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη ούτε έχω την εμπειρία να καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνει το κάθε αμάξι μέσα από μια βόλτα.
-
Αφου και οι 2 πλεον ερχονται με ημιακαμπτο, παρε τον 1.0 125 να γλυτωσεις λεφτα και στην αγορά και στην καταναλωση. Αξιοπρεπεστατος ειναι!
-
Αφου και οι 2 πλεον ερχονται με ημιακαμπτο, παρε τον 1.0 125 να γλυτωσεις λεφτα και στην αγορά και στην καταναλωση. Αξιοπρεπεστατος ειναι!
Έχω την εντύπωση ότι ο 1500 έρχεται με πολλαπλών και όντως αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος να πάρω τον 1500 αλλά θα πέρναγα κατηγορία και θα πλήρωνα πολλά παραπάνω από αυτά που είχα υπολογίσει. Απλά θα ήθελα την γνώμη σας εάν ο 1000 είναι αξιοπρεπής και ικανός για ταξίδι. Καταλαβαίνω ότι δεν θα πετάει αλλά το θέμα είναι να μπορεί να κάνει ένα ταξίδι με ασφάλεια και σχετική άνεση. Ελπίζω πως ναι
-
Μια χαρά αξιοπρεπής θα είναι σε ταξίδι. Εννοείται ο 1500 καλύτερος αλλά αφου έχεις συγκεκριμένο budget τσάμπα συζητάμε.
Όσο για την απόκριση, στο Sport το δοκίμασες που έχει πιο γρήγορη;
Επίσης εάν δεν χρειάζεσαι τους χώρους, δες και το Fiesta με τα 140
-
riverael1 wrote:
Έχω την εντύπωση ότι ο 1500 έρχεται με πολλαπλών και όντως αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος να πάρω τον 1500 αλλά θα πέρναγα κατηγορία και θα πλήρωνα πολλά παραπάνω από αυτά που είχα υπολογίσει. Απλά θα ήθελα την γνώμη σας εάν ο 1000 είναι αξιοπρεπής και ικανός για ταξίδι. Καταλαβαίνω ότι δεν θα πετάει αλλά το θέμα είναι να μπορεί να κάνει ένα ταξίδι με ασφάλεια και σχετική άνεση. Ελπίζω πως ναι
Τα νούμερα δείχνουν πως ο χιλιάρης έχει τις επιδόσεις ιπποδύναμης ενός καλού ατμοσφαιρικού 1.6λτ με πολύ περισσότερη ροπή και σε πολύ χαμηλότερες στροφές απ' ότι ένα ατμοσφαιρικό 1.6 (με το boost η ροπή είναι σαν αυτή ατμοσφαιρικού 2λτ)
Νομίζω οποιοσδήποτε άνθρωπος θα έλεγε πως είναι υπερ-αρκετό για κανονικό άνετο ταξίδι.
Κι εγώ αν πάω σε Φόκους, μάλλον θα πάρω τον χιλιάρι για φορολογικούς λόγους και για να εκμεταλευτώ τη διαφορά τιμής για αυτόματο κιβώτιο...
Ο 1.5 έχει τις επιδόσεις που είχαν την προηγούμενη δεκαετία τα δίλιτρα τούρμπο!..
-
Μια χαρά αξιοπρεπής θα είναι σε ταξίδι. Εννοείται ο 1500 καλύτερος αλλά αφου έχεις συγκεκριμένο budget τσάμπα συζητάμε.
Όσο για την απόκριση, στο Sport το δοκίμασες που έχει πιο γρήγορη;
Επίσης εάν δεν χρειάζεσαι τους χώρους, δες και το Fiesta με τα 140
Ναι και εγώ έτσι ελπίζω, όταν έρθει θα σας πω εντυπώσεις. Ναι το δοκίμασα σε όλα τα mode (normal, eco, sport) δεν είναι τραγικές οι διαφορές ίσως στο eco όντως είναι πιο απρόθυμο από όσο θυμάμαι ... το normal και eco μου φάνηκαν αρκετά κοντά, στο sport το τιμόνι ήταν πιο βαρύ. Θα δούμε :)) Μου είπαν ότι τέλος Δεκεμβρίου θα έρθει.
Τους χώρους τους χρειάζομαι γιατί έχω τετραμελή οικογένεια και για αυτό εξάλλου έδωσα το polo το οποίο μια χαρά τα κατάφερε 14 χρόνια που το είχα. Για αυτό εξάλλου είχα έναν προβληματισμό για το 1000 γιατί θα ήθελα να έχω παρόμοιες αποδόσεις με το polo που έχω ήδη συνηθίσει (όσο είναι δυνατόν, είναι προφανώς διαφορετικά αμάξια) -
Ερχόταν με πολλαπλων ο 1.5, τώρα έρχεται με ημιακαμπτο στην ίδια τιμή βέβαια, αν δεν έχει αλλάξει κάτι.
-
Ερχόταν με πολλαπλων ο 1.5, τώρα έρχεται με ημιακαμπτο στην ίδια τιμή βέβαια, αν δεν έχει αλλάξει κάτι.
Είναι επιβεβαιωμένο αυτό;
-
Το 1,5 βενζίνη έχει πολλαπλούς και το 1,5 ντίζελ ημιακαμπτο,ίσως για αυτό επικρατεί σύγχυση.
-
Το 1,5 βενζίνη έχει πολλαπλούς και το 1,5 ντίζελ ημιακαμπτο,ίσως για αυτό επικρατεί σύγχυση.
Κάτι που ίσχυε από την αρχή. Οπότε τσάμπα όλη η φασαρία...
-
Δυστυχώς είναι επιβεβαιωμένο. Έχει αλλάξει ο εξοπλισμός στις καινούριες κατασκευές.
Πολλαπλών πλέον έχουν μόνο τα Vignale και Active καθώς και όλες οι εκδόσεις Wagon. Ένα hatchback ST Line με τον 1.5 βενζίνης, δυστυχώς θα έχει ημιάκαμπτο... Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Ανόητη επιλογή της Ford.
Ακόμη, ενώ πριν είχαν όλα τα χερούλια σύστημα για keyless κλείδωμα/ξεκλείδωμα, πλέον έχουν μόνο του οδηγού και συνοδηγού. Επίσης χαζή επιλογή για μένα, αφού τις μισές φορές στο δικό μου, κλειδώνω από τα πίσω χερούλια...
-
Μπορείς να βάλεις και ένα link σχετικά γιατί μου φαίνεται ψιλό κουλό και δεν το πολυπιστεύω.
-
Μπορείς να βάλεις και ένα link σχετικά γιατί μου φαίνεται ψιλό κουλό και δεν το πολυπιστεύω.
Μπορείς να το ψάξεις στο google μόνος σου θα βρεις αρκετά αποτελέσματα αλλά ορίστε 2 από το Αγγλικό forum που έχω πρόχειρα:
Φυσικά μια ερώτηση στην Ford θα στο επιβεβαιώσει...
Μακάρι να μην ήταν αλήθεια... Εντελώς ανόητη απόφαση. Λένε πάντως πως και με τον ημιάκαμπτο η συμπεριφορά είναι τόσο μελετημένη που δύσκολα θα καταλάβει κάποιος διαφορά. Σίγουρα όμως, σε σπορ οδήγηση, η δική μου γνώμη είναι πως θα το καταλαβαίνεις, ειδικά σε μικροανωμαλίες του εδάφους...
-
Τραγικοί στην Ford αν ισχύει και δεν το ανακοινώνουν πουθενά και μόνο οποίος το ακούσει από κανένα φόρουμ. Αλήθεια κανείς στο φόρουμ με 1,5 βενζίνη 2ου μισού του 2019 δεν υπάρχει να επιβεβαιώσει?
-
Τρελή απόφαση, αλλα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσον ισχύει.
-
Βρε παιδιά στα λινκ που σας έδωσα υπάρχουν άτομα που το επιβεβαιώνουν από τα δικά τους...
Είναι μάλλον πολύ πικρό το ποτήρι και δεν θέλετε να το καταπιείτε χαχα
Τουλάχιστον υπάρχει και το Active που είναι περίπου σε επίπεδο εξοπλισμού ST Line και διατηρεί τους πολλαπλούς σε hatchback. Γιατί το vignale είναι λίγο τραβηγμένο σε τιμή... (Έχει και αυτή την αναθεματισμένη ψεύτικη εξάτμιση στη μια μεριά...)
Το μόνο πρόβλημα με το Active είναι πως δεν παίρνει τον κινητήρα των 182 αλόγων. Πάντως οι περισσότεροι στην Ελλάδα μένουν στα 150 λόγω φορολογικού σκαλιού.
Μακάρι στο μέλλον να ξανα αλλάξει το σκηνικό...
-
Ηταν που ηταν 3κυλινδρο , τωρα και με ημιακαμπτο ....
Θα του βαλουν και 5αρι σασμαν?
-
Ηταν που ηταν 3κυλινδρο , τωρα και με ημιακαμπτο ....
Θα του βαλουν και 5αρι σασμαν?
Με τους 3 κυλίνδρους πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα τρώτε ορισμένοι... Ο 3κύλινδρος 1.5 της Ford δεν είναι ίδιος με τους 3κύλινδρους του παρελθόντος. Δουλεύει τέλεια, αθόρυβα και με εξαιρετική οικονομία και επιδόσεις.
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, με ένα τεστ ντράιβ θα σας φύγουν οι αμφιβολίες...
Τώρα για τον ημιάκαμπτο, όντως πατάτα, αλλά εάν κάποιος θέλει πολλαπλούς, υπάρχουν εκδόσεις που τους έχουν. Απλά όχι η ST Line σε Hatchback.
Ford Focus MK4