-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
giatros,μήπως να περίμενες λιγάκι πριν αποφασίσεις οριστικά:http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... volvo-xc40
πίσω ΔΕΝ μου αρέσει...
Είναι ιδιαίτερο...αλλά ΔΕΝ...to xc60 πολύ πιο ωραίο
-
Με αφορμή και το xc40 και το αντίστοιχο xc60 μια σκέψη:
Πολύ συχνά οι εταιρίες επιλέγουν το ίδιο σχέδιο σε σμίκρυνση ή σε μεγέθυνση για διαφορετικά μοντέλα τους
Νομίζω ότι αυτό δεν λειτουργεί πάντα καλά γιατί οι διαφορετικές διαστάσεις μπορεί να κάνουν την ίδια σχεδιαστική γραμμή να μοιάζει ατσούμπαλη ή άσχημη σε άλλες διαστάσεις. Και απορώ πώς επαγγελματίες σχεδιαστές με πείρα και γνώσεις δεν το βλέπουν αυτό και επιτρέπουν να γίνονται τέτοια λάθη... -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Πριν λιγο γυρισα απο το ιατρειο και διαβαζα τις αποψεις σας
Καταρχην ευχαριστω που καταθετετε την αποψη σας,εδω θελω να σαν ανοιχτω ακομα ποιο πολυ.....
Ο ερωτας μουτο αυτοκινητο που μου εκανε κλικ και βλέποντας το στα βιντεο και μονο μια φορα να κινειται είναι το Volvo Xc60,ακριβη γκόμενα θα μου πειτε και θα εχετε απολυτο δικαιο,ακομα και πειτε οτι τα εχω τα χρηματα θεωρω οτι ειναι υπερβολικό για την εποχή μας και την ασταθεια της χωρας να δωσεις 55+ χιλ για αυτοκινητο,οπότε ειπα να συμαζευτω και να δω κάτι ποιο λογικό
Σιγουρα απο αυτα που εχουμε πει μέχρι τωρα βλέπω οτι οι περισσότεροι συστηνετε SUV παρα σενταν ισως ειναι ποιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο για οικογενεια...?
Στον δρόμο συναντας πλέον παρα πολλά Χ1 κατι που θα ελεγα οτι δεν μου αρεσει κιολας,χωρις να θελω να θιξω ή να προσβαλω οποιοδηποτε κατοχο,ισως ειναι πολλά και τα εταιρικά
Η λογική βασικά λεει CRV το γουστο οχι όμως προσπαθω απο μια αρχη να λεω στο εαυτο μου οτι αυτο το αυτοκινητο δεν με ενθουσιάζει
Scoda και ford με το μυαλό που κουβαλαω και τον τρόπο που σκέφτομαι δεν θα αγοραζα μαλλον(μην με ρωτησετε γιατί...)
Αυτο που περιμενω με ανυπομονησία να δω ειναι την μικρή αδερφη του ερωτα μου το XC40 και ισως την ξαδερφη της το V60 CROSS COUNTRY του 2018 .Δεν ξερω αν κανω καλά ή αν ειναι και αυτό κόλλημα ,λογικά το 40 θα ξεκιναει στα 35 χιλ.
Θα αγοράζατε καποιο καλό μεταχειρισμένο (πχ απο test drive καποια Χ3 ή XC60 ή κατι αντιστοιχο ) μεγαλύτερης κατηγορίας?
Και παλι σας ευχαριστω για τις συμβουλές σας,νομιζω οτι με βοηθατε να καταληξω κάπου
Οσο για καθαρο 4 χ4 ειπα οτι στην οικογενεια υπάρχει ενα αδουλευτο Grand vitara του 2008 με 70.000 χλμ οποτε δεν ψαχνομαι για σκληρο off roadΛοιπον, τωρα ειδα το νημα και σαν γιατρος που εισαι σκεφτηκα και εγω το XC60 πριν καν διαβασω αυτο το post. Σαν πακετο με τον διλιτρο βασικο κινητηρα και τετρακινηση φανταζει ιδανικο για σενα. Ακριβο, ναι σιγουρα. Αλλα αν κρατας αμαξια για αρκετα χρονια και εχεις και γκαραζ να τα παρκαρεις (αν βγει αξιοπιστο βεβαια) στο τελος δεν θα στοιχισει τοσα πολλα σε σχεση με ενα αλλο αμαξι που σε καλυπτει λιγοτερο απο χωρους αποδοση και τετρακινηση.
Ενα αλλο αμαξι που ισως να σε ενδιαφερει ειναι καποιο Audi Q3 Quattro, υπαρχουν μερικα, βεβαιο αλλαζει αυτο το αυτοκινητο αλλα αν μπορεις να παρεις καποια καλη εκπτωση...
Μεταχειρο δεν θα αγοραζα (για να το κρατησω χρονια) εκτος και το ξερω και το αμαξι και τον οδηγο απο την πρωτη μερα που κυκλοφορησε...λιγο δυσκολο βεβαια...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πάντως για ενα χιόνι περισσοτερο χρειάζεσαι το λάστιχο και καποιο ύψος παρά την τετρακίνηση.
Δηλαδή σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη που έχουν χιόνι έχουν όλοι τετρακίνητα ή χειμερινά λάστιχα ;
Ωχ. Χειμερινα ελαστικα ειναι υποχρεωτικα απο Β. Ιταλια και πανω. Στην Νορβηγια εχουν και καρφια.
Αμερικη/Καναδα στις κρυες πολιτιες τα περισσοτερα σενταν απο καποια τιμη (28-30κ) και μετα ειναι τετρακινητα (σχεδον ολα τα premium) και χιονολαστιχα ή all season ειναι απαραιτητα τον χειμωνα.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
giatros,μήπως να περίμενες λιγάκι πριν αποφασίσεις οριστικά:
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... volvo-xc40
πίσω ΔΕΝ μου αρέσει...
Είναι ιδιαίτερο...αλλά ΔΕΝ...to xc60 πολύ πιο ωραίο
Το ειδα και εγω,προσωπικά μου αρεσει οπως και απο τα αλλα 2 μικρα το 3008 και η Χ1
Το θεμα ειναι και η τιμή και η επιλόγες που θελεις,σε τετρακινητο θα βγαινει νομιζω μόνο διλιτρο,αυτες ειναι οι πληροφορίες απο Volvo -
Δες και ένα νέο χρηματοδοτικό της BMW που μολις βγήκε
-
Δες και ένα νέο χρηματοδοτικό της BMW που μολις βγήκεΟλα τα χρηματοδοτικά προγραμματα με τελευταια μεγάλη δόση και αρκετές προσθετες επιβαρύνσεις απευθυνονται σε ανθρωπους με έλλειψη χρηματοοικονομικής παιδείας. Καλύτερα απο το τιποτα αλλά οχι ιδιαιτερα μεγάλη ευκαιρία.
-
Δες και ένα νέο χρηματοδοτικό της BMW που μολις βγήκεΑν δεν τα εχω τα χρηματα δεν μπαινω σε καμμια λογικη χρηματοδοτησης για αυτοκινητο,το αλλο ειναι να παω σε leasing για φορολογικους καθαρα σκοπους
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Αν δεν τα εχω τα χρηματα δεν μπαινω σε καμμια λογικη χρηματοδοτησης για αυτοκινητο,το αλλο ειναι να παω σε leasing για φορολογικους καθαρα σκοπους
Σωστός ! Αν και μεγάλο αμάξι οικογενειακό για leasing δύσκολα θα αντέξει σε έλεγχο. Προτιμότερο ένα μικρούλι.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Ολα τα χρηματοδοτικά προγραμματα με τελευταια μεγάλη δόση και αρκετές προσθετες επιβαρύνσεις απευθυνονται σε ανθρωπους με έλλειψη χρηματοοικονομικής παιδείας. Καλύτερα απο το τιποτα αλλά οχι ιδιαιτερα μεγάλη ευκαιρία.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει με αυτά είναι αυτή η τελευταία μεγάλη δόση. Τη δίνεις υποχρεωτικά και σου μένει το αμάξι ή μπορείς να πεις δεν έχω δεν τη δίνω πάρτε πίσω το αμάξι ;
-
Eχεις επιλογη να την πληρωσεις ή να δωσεις το αμαξι πισω στον ντηλερ και να μην πληρωσεις τιποτα παραπανω περα απο υπερβολικες ζημιες και χρηση αν εχεις ξεπερασει το οριο χιλιομετρων. Ειναι ενας τροπος χρηματοδοτησης που μιμειται τις χρηματοροες του ληζινγκ. Το 80% των πωλησεων στην Αγγλια ειναι τωρα με αυτον τον τροπο που λεγεται PCP Finance.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eχεις επιλογη να την πληρωσεις ή να δωσεις το αμαξι πισω στον ντηλερ και να μην πληρωσεις τιποτα παραπανω περα απο υπερβολικες ζημιες και χρηση αν εχεις ξεπερασει το οριο χιλιομετρων. Ειναι ενας τροπος χρηματοδοτησης που μιμειται τις χρηματοροες του ληζινγκ. Το 80% των πωλησεων στην Αγγλια ειναι τωρα με αυτον τον τροπο που λεγεται PCP Finance.Καλα το είχα καταλάβει αλλα δεν μπορούσα να το πιστέψω οτι παίζει πια κατι τέτοιο.... βρήκα μου φαίνεται τον τροπο που θα πάρω το επόμενο αμάξι μου.....
-
Στο προγραμμα της BMW που επαιζε πριν 2 χρονια (δεν ειμαι σιγουρος αν εχουν αλλαξει οι οροι) πληρωνες ναι μεν 5.9% επιτοκιο αλλα το ειχες το αμαξι για 5 χρονια με επεκταση εγγυησης στα 5 χρονια και δωρεαν σερβις για 5 χρονια. Αρα ηξερες ακριβως τι θα πληρωσεις. Ακριβο μεν αλλα για καποιον που το θελει για συγκεκριμενη χρηση και θελει να αλλαζει καθε 5 χρονια μπορει να συμφερει γιατι δεν μπλεκεις με πωλησεις.
-
Αυτά είναι χρηματοοικονομικά για φυλακή. Είτε πληρώνεις 3,9 είτε 5,9 και χρεώνεσαι για υπολοιπόμενη αξία την όποια δεν θα αξιοποιήσει έχει πετάξει ένα μεγάλο πόσο στο τίποτα.
Για μια Bmw X1 αξίας 37.000 (X1 alpine white, advantage , αυτόματη, συρόμενα καθίσματα, Hi Fi , καθρέπτες), σου έχει υποχρεωτική υπολειπόμενη αξία για 49 δόση 15.500, χοντρά χοντρά πληρώνεις 4.000 σε τόκους για υπολειπόμενη αξία που δεν θα χρησιμοποιήσεις.(αυτό με 3,9 το όποιο φαίνεται ονομαστικά συμφέρον)
Μόνο το leasing συμφέρει εαν υπολογίσεις το όφελος σε φορο και ασφαλιστικές εισφορές.
-
Δεν είναι κακο το πρόγραμμα αλλα δανείζεσαι με 3.9% 'η 5.9%, αρα προφανως θα πληρωσεις πολλους τοκους. Βεβαια αν πας σε τραπεζα να ρωτήσεις για δανειο για αμαξι ζητουν 7.5%.... Όμως το πακετο επεκταση εγγυησης είναι γυρω στα 1500 ευρω που σημαινει ότι μερος των τοκων το περνεις πισω.
-
Η επέκταση εγγύηση ίσχυει για όσο χρονικό διάστημα έχεις την χρηματοδότηση (έαν είχες 36 μήνες) , 36 μήνες η χρηματοδότηση , 36 μήνες η εγγυηση.
Το κακό της χρηματοδότησης είναι η μεγάλη δόση 49 και η υποχρεωση ασφάλισης στην Allianz.
Δεν κουβεντιάζω οτι το 5 χρονια δωρεαν service σημαίνει δυο αλλαγές λαδιών.
-
Ρε συ, την μεγαλη δοση δεν την πληρωνεις. Το αφηνεις το αμαξι και περνεις αλλο. Αυτη ειναι η ιδεα αυτου του προγραμματος. Δεν χρειαζεται να κανεις αλλο σερβις περα απο τα 2 αυτα. Αν χαλασει το αμαξι θα στο φτιαξουν στην εγγυηση αρα ξερεις ακριβως τι θα πληρωσεις στα χρονια αυτα. Η Αλλιανζ δινει καλες τιμες σε αυτο το προγραμμα, το εχω κοιταξει. Αν πας ξεχωριστα στην Αλλιανζ τετοιες τιμες δεν θα βρεις, Μιλαμε για κολοσσο στις ασφαλειες.
Θα αγοραζα σε αυτο το προγραμμα? Φυσικα και οχι αλλα αλλοι το κανουν και ξερω πολλους.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ρε συ, την μεγαλη δοση δεν την πληρωνεις. Το αφηνεις το αμαξι και περνεις αλλο. Αυτη ειναι η ιδεα αυτου του προγραμματος. Δεν χρειαζεται να κανεις αλλο σερβις περα απο τα 2 αυτα. Αν χαλασει το αμαξι θα στο φτιαξουν στην εγγυηση αρα ξερεις ακριβως τι θα πληρωσεις στα χρονια αυτα. Η Αλλιανζ δινει καλες τιμες σε αυτο το προγραμμα, το εχω κοιταξει. Αν πας ξεχωριστα στην Αλλιανζ τετοιες τιμες δεν θα βρεις, Μιλαμε για κολοσσο στις ασφαλειες.Θα αγοραζα σε αυτο το προγραμμα? Φυσικα και οχι αλλα αλλοι το κανουν και ξερω πολλους.
Ισα ισα που είναι χειροτερο οτι δεν παίρνεις την κυριοτητα μετά
Πληρώνεις τοκο για ποσο 15500 και δεν εχεις καμια ελπιδα αναπληρωσης.
Θεωρητικά εαν πληρώσεις την τελευταια δόση και πουλησεις συνηθως βγαζεις το κοστος της τελευταιας δοσης + κοστος των τοκων και μια μικρη γπεραξια πχ bmw x1 με αυτοματο στο τελος τετραετίας φυσιολογικα θα πουλιεται πανω απο 20.000.
Το οτι η αλλαγη λαδιων ανα δυο χρόνια είναι κακη πρακτικη συντηρηση εχει επιβεβαιωθει απο αρκετές μετρησεις , παρολα αυτα δεχομι οτι ο ανθρωπο που θα πουλησει στην τετραετια δεν υα βιωσει τις συνεπειες.
-
Υπαρχει κοσμος που ο χρονος του ειναι ποιο πολυτιμος απο το να ψαχνουν αγοραστη για μεταχειρισμενα αυτοκινητα. Σε αυτους απευθυνονται τετοια προγραμματα.
-
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... volvo-xc40
Με κινητηρες στα 2 λιτρα και τιμες παρομοιες του Xc 60 δεν νομίζω να πουλήσει πολυ στην χωρα μας....
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ