-
Το μικοτερο(με τον 1000αρη κινητηρα και εκδοση Ambition, χωρις clima δηλαδη) Karoq με εξτρα εξοπλισμο το απορριπτετε? Γιατι τουλαχιατον εκει μπορεις να φορτωσεις διαφορα εξτρα και να εχεις ενα εξαιρετιλο πακετο στα 22.000
Το αντίθετο. Καλύτερη άποψη βέβαια θα έχω μετα την έκθεση που θα ασχοληθώ μαζί του πιο πολύ απο ολα.
Σε βενζίνη το Sportage με 1.6 ατμόσφαιρα προσωπικά δεν θα το κοίταγα καθόλου.
Σίγουρα πιο ψηλη κατανάλωση - και είναι και ο λόγος που σε κάποια reviews του εξωτερικού που εξετάζουν συνολικά το μοντέλο, γράφουν οτι καεί περισσότερο. Και σίγουρα αφήνει την αίσθηση 'αδύναμου' σε σχέση με τα 1.0 - 1.2 Turbo. Τα υπόλοιπα (Qq, S-Cross, Karoq) φαίνεται οτι είναι πολυ κοντά σε κατανάλωση και σε γκάζια. Επιπλέον είναι παρόμοιες οι επιδόσεις με τα αντίστοιχα 1.5 - 1.6 Diesel.Σε θέμα εξοπλισμού, στο Karoq βάζεις ζάντες, διζωνικό ισως και καμερα (και την συμπαθέσταστη οθονίτσα στον πίνακα οργάνων) και είσαι και κάτω απο 22.000. Μόνο το Suzuki έχει καλύτερο εξοπλισμό.
Το θέμα είναι οτι σε αυτα τα λεφτά σε βενζίνη παίρνεις Kodiaq...
Αν σου φαίνεται το kodiaq μεγάλο, νομίζω το Karoq φαινεται σε πρώτη φάση εξαιρετικο. Το μόνο μειον του 1.000 αριου ειναι οτι δεν παει ιδιαιτερα παραπάνω αλλα αυτο ειναι και θέμα ρίσκου - επιλογής.Θα το δω απο κοντά μεσα στην επόμενη εβδομάδα και θα σας πω τι μου άρεσε **εμένα **και τι οχι στο εσωτερικό. Το ίδιο και για Qq.
Τωρα Test Drive - που πολύ σωστά επιμένει και ο Γιάννης πιο πάνω - δεν ξέρω πότε θα είναι διαθέσιμο το Karoq.
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
Το μικοτερο(με τον 1000αρη κινητηρα και εκδοση Ambition, χωρις clima δηλαδη) Karoq με εξτρα εξοπλισμο το απορριπτετε? Γιατι τουλαχιατον εκει μπορεις να φορτωσεις διαφορα εξτρα και να εχεις ενα εξαιρετιλο πακετο στα 22.000
Το αντίθετο. Καλύτερη άποψη βέβαια θα έχω μετα την έκθεση που θα ασχοληθώ μαζί του πιο πολύ απο ολα.
Σε βενζίνη το Sportage με 1.6 ατμόσφαιρα προσωπικά δεν θα το κοίταγα καθόλου.
Σίγουρα πιο ψηλη κατανάλωση - και είναι και ο λόγος που σε κάποια reviews του εξωτερικού που εξετάζουν συνολικά το μοντέλο, γράφουν οτι καεί περισσότερο. Και σίγουρα αφήνει την αίσθηση 'αδύναμου' σε σχέση με τα 1.0 - 1.2 Turbo. Τα υπόλοιπα (Qq, S-Cross, Karoq) φαίνεται οτι είναι πολυ κοντά σε κατανάλωση και σε γκάζια. Επιπλέον είναι παρόμοιες οι επιδόσεις με τα αντίστοιχα 1.5 - 1.6 Diesel.Σε θέμα εξοπλισμού, στο Karoq βάζεις ζάντες, διζωνικό ισως και καμερα (και την συμπαθέσταστη οθονίτσα στον πίνακα οργάνων) και είσαι και κάτω απο 22.000. Μόνο το Suzuki έχει καλύτερο εξοπλισμό.
Το θέμα είναι οτι σε αυτα τα λεφτά σε βενζίνη παίρνεις Kodiaq...
Αν σου φαίνεται το kodiaq μεγάλο, νομίζω το Karoq φαινεται σε πρώτη φάση εξαιρετικο. Το μόνο μειον του 1.000 αριου ειναι οτι δεν παει ιδιαιτερα παραπάνω αλλα αυτο ειναι και θέμα ρίσκου - επιλογής.Θα το δω απο κοντά μεσα στην επόμενη εβδομάδα και θα σας πω τι μου άρεσε **εμένα **και τι οχι στο εσωτερικό. Το ίδιο και για Qq.
Τωρα Test Drive - που πολύ σωστά επιμένει και ο Γιάννης πιο πάνω - δεν ξέρω πότε θα είναι διαθέσιμο το Karoq.
Νομιζω συμφωνουμε. Ο μοκος ενδοιασμός μου ειναι μηπως ψοφησει καποια στιγμη ο χιλιαρης, βεβαια απο τα τεστ που διαβαζω μοα χαρα το κινει το αμαξωμα, εννοω ποο μηπως απο την πολυ δουλεια τα φτυσει.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Τωρα αυτο δεν μπορείς να το ξέρεις αλλα γενικά τα 1.000αρια δεν ξέρω να έχουν προβλήματα λόγω κυβισμού...
Το μόνο που μπορω να σκεφτώ σαν κριτήριο, είναι ένα test 100.000 χλμ της Autobild απο 40 αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κατηγορίας και κυβισμού, μοντελα απο το '14.
Σε 40 αυτοκίνητα πολυ ψηλα ειχε το 1000αρι το Ford (8o),
καλο ακουγεται...http://www.autobild.de/bilder/die-neue- ... html#bild1
(Δες πιο είχε τρίτο )
-
Το Sportage diesel 1.7 τι σήμα πληρωνει στην ελλαδα;κατανάλωση ξέρουμε ;διαβάζω ότι στη υπόλοιπη Ευρώπη πουλάει καλά.εδω βλέπω σπάνια στους δρόμους
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το Sportage diesel 1.7 τι σήμα πληρωνει στην ελλαδα;κατανάλωση ξέρουμε ;διαβάζω ότι στη υπόλοιπη Ευρώπη πουλάει καλά.εδω βλέπω σπάνια στους δρόμους
Για το σήμα δεν ξερω...λογικα οσο και τα αλλα με 124 CO2 λιγο κατω απο 150.
Κατανάλωση απο οσο εψαξα (και εψαξα αρκετα) το ίδο με το 3008 με τα 120 και το Tiguan 1.6 πετρελαιο και λιγο λιγότερο απο το Kuga. Τωρα να το πουμε 6,5 - 7 ή 7,5, αυτο είναι πως το οδηγάει ο καθενας. Κοιτα λιγα post πιο πισω.
Μπήκα μέσα και το περιεργάστηκα αρκετα. Στα υπόλοιπα θα μπω στην έκθεση, για να μην τρέχω σε όλες τις αντιπροσωπείες.
-
Μου άρεσε σχεδιαστικά το εσωτερικό και τα καθίσματα. Επίσης μου άρεσε που είχε και κουμπιά για συντομεύσεις του Inf/ment και του Navi.
-
Δεν μου άρεσε που η οθονη είναι ελαφρως 'μεσα' στο ταμπλο. Του VAG που την εχω δει στο Kodiaq είναι πιο ομορφη σχεδιαστικά. Σαν ανάλυση μια χαρα μου φανηκε.
-
Το πλαστικό με το 'εφε' δερματος που έχουν σε ολο το πανω μέρος του ταμπλο (στο παρμπριζ) είναι πολυ όμορφο και πολυυυυυ μαλακο. Μου άρεσαν μέχρι και οι ψευδοραφές, που φοβήθηκα οτι μπορεί να είναι καγκουριά. Τα πλαστικά στα παράθυρα (που ακουμπάνε τα χέρια οδηγός και συνοδηγος) καθώς και στους διακόπτες στις πόρτες - χειρολαβές συμπαθέστατα και μαλακά.
-
ΟΛΑ τα υπόλοιπα πλαστικά, με συμπαθητικη σαγρέ ηφη μεν, αλλά ΣΚΛΗΡΑ. Ειδικα αυτά στο μεσαίο τουνελ με τις ποτηροθηκες, χειροφρενο κλπ θα μπορούσαν να έχουν εστω λιιιγο μαλακα .
Γενικά σαν σύνολο πλαστικών δεν μπορώ να πω οτι απογοτευτηκα, αλλα αν εξαιρέσεις το παρ - μπριζ, συνολικά πιστέυω του Karoq θα είναι καλύτερα (αν κρίνουμε απο το kodiaq)
-
Διακόπτες ,χειρολαβές και κυρίως αεραγωγοι που τα περιεργαστηκα μου φανηκαν πολυ στιβαρα - ειδικά οι αεραγωγοί, που είναι γενικά ενα ευαίσθητο θεμα, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα που έχω οδηγησει τα τελευταία 17 χρονια.
-
Ορατότητα περίμενα λίίιιγο καλύτερη, αλλαι ενώ είναι αρκετα ψηλή η θέση οδήγησης, το καπώ εξω και το ταμπλο μέσα είναι αρκετα ψηλά - επειδή και καλά το αμάξωμα κουπεδίζει. Αν μπείτε μέσα θα καταλάβετε τι εννοώ. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες @ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. . (Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπαρχει πρόβλημα ορατότητας.)
-
Πίσω πολυ σημαντικό για μένα οτι υπάρχει ξεχωριστός αεραγωγος, και μάλιστα διπλός (έχει και το Karoq, αλλα οχι το Qq).
-
Έκατσα πολυ ανετα...πίσω μου! (1.90 και κατι ψιλα) .
Οι θέσεις μου άρεσε που ρυθμίζεται η κλίση τους, και τέρμα πίσω είναι ελαφρως ξαπλωτες και...αραχτικές. (Το κορυφαίο σε λειτουργία καθισμάτων, είναι το Varioflex του KAROQ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορουμε να το βαλουμε, τουλάχιστον στο πετρελαιο ).
Αυτα για το Sportage στατικό. Θα το οδηγησω μέσα στην εβδομάδα...
Αν κάποιος έχει προσέξει κατι άλλο, πολυ θα θελα να μου τω πει για το ξαναδω στην έκθεση,Για τα υπόλοιπα, Τετάρτη πάω έκθεση.
(ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση να φαω Ban λόγω πολύ μεγάλων post??? )
-
-
Ο χρήστης KIR2 έγραψε:
Το μικοτερο(με τον 1000αρη κινητηρα και εκδοση Ambition, χωρις clima δηλαδη) Karoq με εξτρα εξοπλισμο το απορριπτετε? Γιατι τουλαχιατον εκει μπορεις να φορτωσεις διαφορα εξτρα και να εχεις ενα εξαιρετιλο πακετο στα 22.000.Προσωπικά δεν θα το απέρριπτα αν κοιτούσα βενζίνη. Με διζωνικό και ένα χρωματάκι special είσαι οκ (περί τα 21.000). Δεν θέλει κάτι παραπάνω. Βέβαια αν βάλεις κι άλλα extra (που θα βάλεις) πλησιάζεις σε kodiaq με τον φοβερό 1.4 125ps, που είναι κομπλέ. Επίσης, απ' ότι βλέπω μπορείς να πας και σε t-roc, πιστεύω εξίσου αξιόλογο μοντέλο (έχει κάτι το διαφορετικό) και με πολύ καλό εξοπλισμό στη μεσαία έκδοση.
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες @ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. . (Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπαρχει πρόβλημα ορατότητας.)
-
Πίσω πολυ σημαντικό για μένα οτι υπάρχει ξεχωριστός αεραγωγος, και μάλιστα διπλός (έχει και το Karoq, αλλα οχι το Qq).
-
Έκατσα πολυ ανετα...πίσω μου! (1.90 και κατι ψιλα) .
Φίλος, εντάξει, με αυτό το ύψος κι εγώ θα έβλεπα χαλαρά. Τι να πω ο ανθρωπάκος με τα ολόκληρα 1,78..
Πιστεύω πως θα γίνει και κάποια ανατιμολόγηση στο ateca. Πλέον η τιμή του είναι πολύ offside σε σχέση με το υπόλοιπο group.
-
-
Φίλος, εντάξει, με αυτό το ύψος κι εγώ θα έβλεπα χαλαρά. Τι να πω ο ανθρωπάκος με τα ολόκληρα 1,78..
Κλαιω
:offtopicviii: Πιστεύω πως θα γίνει και κάποια ανατιμολόγηση στο ateca. Πλέον η τιμή του είναι πολύ offside σε σχέση με το υπόλοιπο group.
Η πραγματικά κακή τιμή του Ateca, ίσως να έχει σχέση με τις πολύ καλές πωλήσεις του Kuga...
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
Τωρα αυτο δεν μπορείς να το ξέρεις αλλα γενικά τα 1.000αρια δεν ξέρω να έχουν προβλήματα λόγω κυβισμού...
Το μόνο που μπορω να σκεφτώ σαν κριτήριο, είναι ένα test 100.000 χλμ της Autobild απο 40 αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κατηγορίας και κυβισμού, μοντελα απο το '14.
Σε 40 αυτοκίνητα πολυ ψηλα ειχε το 1000αρι το Ford (8o),
καλο ακουγεται...http://www.autobild.de/bilder/die-neue- ... html#bild1
(Δες πιο είχε τρίτο )
Πω πω τι λινκ για μελέτη έδωσες!
Μια θέση πάνω από τον πάτο το Q3 2.0 TDI , και αμέσως παραπάνω η 218 με τον τρικυλινδρο αν κατάλαβα καλά άλλαξε 2 φορές κινητήρα !!!!! και παρουσίασε θέματα σκουριάς και διάβρωσης;;;
Λίγο παραπάνω το 1.4 TSI Golf με θέματα στα ηλεκτρικά παράθυρα , διπλό συμπλέκτη , έμπασε νερό αν κατάλαβα σωστά στο πάτωμα πίσω από τα πεντάλ, διαρροές στα μπροστινά αμορτισέρ, διαρροές λαδιού σε κινητήρα και κιβώτιο στον έλεγχο των 200.000 χλμ και κάποια πιο μικρά αλλά ενοχλητικά.Δεν άντεξα να συνεχισω , μου έπεσε βαρύ το τελευταίο.[emoji23][emoji23][emoji23]
Edit:
Τελικά συνέχισα την ανάγνωση και ...πρώτο είναι το A3 gtron με τον 1.4 tsi κινητήρα και με CNG , και ... δεύτερο το golf sportsvan πάλι με το ίδιο κινητήρα!!!Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Και 2η θέση έχει golf 1.4 tsi. Και πρώτο το a3
-
Καλησπέρα παίδες! Ζητώ τη βοήθειά σας πάνω σε κάτι. Ως γνωστόν προτίθεμαι να αγοράσω καινούριο αμάξι. Μετά από μια γύρα σε αρκετές αντιπροσωπείες και ακόμη περισσότερα td, κατέληξα σε κάποιες επιλογές. Έχω βάλει το τωρινό μου αμάξι προς πώληση και περιμένω.
Σε κάποιες αντιπροσωπείες μου προτάθηκε να τους πάω το αμάξι για έλεγχο και να το ανεβάσουν ως αγγελία. Δεν θα υπάρξει κάποια επιπλέον επιβάρυνση (τύπου προμήθεια) μιας και θα αγοράσω από τους ίδιους το νέο.
Κατάγομαι από την Κομοτηνή και για λόγους εργασίας βρίσκομαι στην Αιτ/νια. Και στα 2 μέρη μου προτάθηκε το παραπάνω. Δεν ξέρω όμως σε ποιον να πάω. Μακάρι να μπορούσα να το βάλω και στους 2, αλλά καταλαβαίνετε είναι κάπως δύσκολο.
Ο τόπος σου όπως και να χει είναι ο τόπος σου, εκεί καταλήγω κάθε καλοκαίρι και σε όλες τις γιορτές. Γενικότερα είναι η μόνιμη κατοικία. Εδώ που βρίσκομαι τώρα, φέτος είμαι του χρόνου δεν ξέρω αν θα είμαι. Είναι όμως ευκολότερο να δείξω σε κάποιον το αμάξι κατόπιν ραντεβού. Επάνω είναι λίγο δύσκολο μιας και είναι μακριά.
Εσείς τι θα κάνατε?
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
. Εδώ που βρίσκομαι τώρα, φέτος είμαι του χρόνου δεν ξέρω αν θα είμαι. Είναι όμως ευκολότερο να δείξω σε κάποιον το αμάξι κατόπιν ραντεβού. Επάνω είναι λίγο δύσκολο μιας και είναι μακριά.
Εσείς τι θα κάνατε?ΝΟμίζω απαντάς μόνος σου.
-
Συνεχίζοντας το ψάξιμο, κατάφερα και έκανα td σε hyundai tuscon diesel 114hp. Ο λόγος που το δοκίμασα ήταν ο κινητήρας, ώστε να πάρω μια γεύση από τον αντίστοιχο του sportage.
Το αυτοκίνητο πολύ καλό σε όλα του. Ήταν στην έκδοση comfort navi, full δηλαδή. Ψηλό, ευρύχωρο, άνετο, με όλα τα κομφόρ του.
Το οδήγησα για σχετικά αρκετά χλμ. Στα 120 χλμ/ώρα είναι αθόρυβο για τον όγκο του, το μόνο που ακούγεται είναι ένας οξύς μεταλλικός ήχος ( σαν τα ακροαστικά όταν έχεις φλεμματάκια.. ) από το χώρο του κινητήρα στην πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος εξαλειφόταν με τη μουσική.
Η πολλαπλών συνδέσμων πολύ άνετη, απόσβενε αρκετές ανωμαλίες του δρόμου και έκανε το αυτοκίνητο πολύ 'smooth' στην πορεία του. Το τιμόνι μεταφέρει αρκετές πληροφορίες, ίσως θα ήθελα λίγες παραπάνω. Το κουμπάκι που επιλέγει προφίλ οδήγησης απλά σου κάνει πιο βαρύ το τιμόνι, τίποτα επιπλέον.
Επίσης, στα μειονεκτήματά του η σχετικά υψηλή κατανάλωση (δεν ξεκολλούσε από 7-8) και ο όγκος του με την έννοια πως δεν σε ξεγελάει, αλλά στο θυμίζει συνέχεια. Αυτό το τελευταίο το ένιωθα και στη καμπίνα, βασικά ένιωθα τόσο μικρός..
Εν κατακλείδα, άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις σε σημείο να το σκέφτομαι. Εκεί με κόβει όμως η τιμολόγησή του, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το sportage, αλλά ξεφεύγει κάτι χιλιαρικάκια
Αγορά αυτοκινήτου: vitara vs scross vs qashqai vs sportage