-
Το πρωτο....Σσσσσσσσ!
-
Αφού το έγραψα και είπε οχι
-
Παιδιά ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα! χε!χε!
Το τελευταίο νέο είναι ότι κάνουν ανταλλαγή το 206!... Καλό νέο.
α! ότι αφορά το hatchback που κοιτώ θα γράψω στο συγκεκριμένο θέμα του την κατάλληλη στιγμή.
Δεν θέλω το θέμα του aircross να περάσει σε συζήτηση άλλων αυτοκινήτων.
Για την ώρα το πρόβλημα είναι να δω τι θα γίνει με το Aircross.
-
Επειδή παρακολουθούσα τις τιμές της Σιτροέν , εδώ και ένα χρόνο , για να κάνω την αγορά , να σας πω ότι στον τελευταίο τιμοκατάλογο , για πρώτη φορά , αυτόν τον χρόνο , δεν έχει σχεδόν καθόλου αμάξια παλαιότερων εκδόσεων , που τα έδινε και λίγο φτηνότερα .
Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει στοκ , παρά μόνο όσα έρχονται και στο σάιτ της δεν έχει εκπτωτικό πρόγραμμα.
Θα παίζει το κλασσικό 500-700 σαν έκπτωση , αλλά έχουμε και την Μπλάκ Φραιντει..
Αρα δεν έχει πολλά να δώσει .
Τώρα το φέις λιφτ , θα έχει τα λέντ και τα αφράτα καθίσματα σίγουρα . Δεν νομίζω να έχει τα διπλά αμορτισέρ . Δεν ξέρω αν θα βάλουν τίποτα υβριδικό , αλλά σίγουρα οι τιμές θα τσιμπήσουν και θα είναι λίγο κάτω από το Μόκκα .
Δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει αλλά τα μεταχειρισμένα είναι ελάχιστα, κυρίως εμποριών και με τα 82 άλογα.
Στην spotawheel μου είπαν ότι φεύγουν άμεσα αυτά, επειδή είναι SUV. Είναι η εποχή τους...
-
Παιδιά ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα! χε!χε!
Το τελευταίο νέο είναι ότι κάνουν ανταλλαγή το 206!... Καλό νέο.
α! ότι αφορά το hatchback που κοιτώ θα γράψω στο συγκεκριμένο θέμα του την κατάλληλη στιγμή.
Δεν θέλω το θέμα του aircross να περάσει σε συζήτηση άλλων αυτοκινήτων.
Για την ώρα το πρόβλημα είναι να δω τι θα γίνει με το Aircross.
το επομενο ειναι 3? ή 2?
-
Τι εννοείς ρε φίλε;;;;
-
Μάζντα εννοεί , αλλά σιγά μην δώσεις τόσα ...
Αν αποφασίσεις το αιρκρος θα το δώσουμε εδώ μέσα . Είναι αμαρτία να χαθεί Μπορεί να το πάρει ο Γάτος για την Γάτα , που την έχει τρελάνει στα Ορη στα Αγρια Βουνά , να πάει λίγο άνετα...
Τα μτχ είναι ελάχιστα . Τα 82άρια δεν τα παίρνει κανείς και είναι εκεί 1 χρόνο που τα κοιτάω και εγώ . Κάτι πινακιδωμένα υπάρχουν που και αυτά τα παίρνουν . Γενικά επειδή εγώ έψαχνα πάντα την πλούσια έκδοση , που ήταν λίγα αυτά που έβγαιναν , έβλεπα ότι ο κόσμος αγόραζε τα πάντα και σε ακριβές τιμές .
-
Mazda; Μπα όχι. Δεν είμαι εγώ για 'premium' καταστάσεις και δεν έχω κανέναν λόγο να αγοράσω ακριβό αυτοκίνητο. Ποιο πιθανό είναι να πάω να κάνω ανταλλαγή το 206 με άλλο μεταχειρισμένο, κάποιο hatchback παλιάς κοπής π.χ. το 308 και να μου μείνουν και φράγκα για άλλες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Το 206 μου δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω...
Εγώ με τους μοντερνισμούς στα νέα αυτοκίνητα δεν τα πάω καλά. Και άρχισα να το διαπιστώνω με το FABIA. Αλλά το Aircross είναι σε άλλο επίπεδο. Εγώ παραμένω φανατικός οπαδός της εποχής 2000-2015.
-
Το σκέφτηκα το 308 , αλλά μέσα είναι σύγχρονο , για αυτό και δεν το είπα ...
Δεν κοιτάς κανένα Πάντα ?
Εχει νομίζω και το μήκος που θέλεις .
-
Όταν είπα για 308 αναφερόμουν σε παλιότερο μεταχειρισμένο.
Άσχετο, αλλά η μινιατούρα Panda που κολλάει;;;;
Τέλος πάντων. Εγώ σήμερα πήγα και είδα ένα ενδιαφέρον μικρομεσαίο, πήρα και προσφορά, ετοιμοπαράδοτο.
Αυτά.
-
Επειδή δεν θέλεις μοντερνισμούς , είπα το Πάντα .
Στα μτχ θέλει μεγάλη προσοχή , γιατί είναι λίγα τα καλά .
-
Το Παντάκι είναι μια χαρά αυτοκίνητο, αλλά δεν με βοηθά στο πρόβλημα που έχω στην πολυκατοικία. Υποχρεωτικά μικρομεσαίο κάπου στα 4.15m με 4.40m μήκος.
Ας γυρίσουμε όμως στα Citroen.
Citroen δεν είχα ποτέ ξανά. Πρώτη φορά αγόρασα. Έχω λοιπόν μία απορία.
H Citroen ακολουθεί το ίδιο στήσιμο σε όλα της τα αυτοκίνητά της όπως π.χ. στο μικρό C3 ή το Aircross;
Και όταν αναφέρομαι σε στήσιμο, εννοώ ανάρτηση, πάτημα στο δρόμο, τιμόνι κλπ...
Το C4 hatchback έχει παρόμοιο στήσιμο με το C3 ή το Aircross;
-
Το Παντάκι είναι μια χαρά αυτοκίνητο, αλλά δεν με βοηθά στο πρόβλημα που έχω στην πολυκατοικία. Υποχρεωτικά μικρομεσαίο κάπου στα 4.15m με 4.40m μήκος.
Ας γυρίσουμε όμως στα Citroen.
Citroen δεν είχα ποτέ ξανά. Πρώτη φορά αγόρασα. Έχω λοιπόν μία απορία.
H Citroen ακολουθεί το ίδιο στήσιμο σε όλα της τα αυτοκίνητά της όπως π.χ. στο μικρό C3 ή το Aircross;
Και όταν αναφέρομαι σε στήσιμο, εννοώ ανάρτηση, πάτημα στο δρόμο, τιμόνι κλπ...
Το C4 hatchback έχει παρόμοιο στήσιμο με το C3 ή το Aircross;
Οι αρχές είναι ίδιες, αλλά τα αυτοκίνητα διαφορετικά. Το C4 είναι μακρύτερο και χαμηλότερο. Νομίζω το Aircross είναι η καλύτερη υλοποίηση από τα 3. Και το τελευταίο Cactus πολύ καλό στο δρόμο, καλύτερο όλων, αλλά το 'έφαγε' το Aircross κ δεν πούλησε.
Τιμόνι όλα αυτά από τα ίδια, σχετικά ελαφρύ με ευθαρσώς ελαφρύ. Τόσο πολύ το έχω συνηθίσει που το B Max με κουράζει το τιμόνι του, αποφεύγω να το οδηγώ.
-
Γενικά έχουν κλίσεις στις στροφές , άνετο περπάτημα , ιδιαίτερα σε ανοικτό δρόμο και γενικά τα αμάξια είναι στημένα για ξεκούραστα ταξίδια .
Στα στροφιλίκια αν πας γρήγορα θα σε κουράσουν οι κλίσεις και η μικρή πληροφόρηση από το τιμόνι .
Στην πόλη εγώ έχω βολευτεί , ερχόμενος από το βαρύ τιμόνι της πεντάρας μου , που αν και σιτροέν ήταν πιο βαρύ .
Από την άλλη όπως είδες και στο γκρούπ της σιτροέν , οι κάτοχοι της προηγούμενης 4 , εγώ έχω την πιο παλιά του 2005 , είναι γενικά ευχαριστημένοι . Το αμάξι είναι απ΄ έξω συμβατικό , μέσα νομίζω είναι ωραίο και άνετο και με χώρους .
Αντίθετα τα πεζώ είναι λίγο περισσότερο στημένα , αν και έχω καιρό να κάνω τέστ ντράιβ σε αμάξια που δεν θα με ενδιέφεραν να τα αγοράσω .
-
Δεν ξέρω, έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το Aircross. Από την μία θυμάμαι το καλό test drive που είχα κάνει πριν το αγοράσω (ένα Shine Diesel) και από την άλλη το συγκρίνω με το δικό μου και βλέπω σημαντικές διαφορές στο στήσιμο μεταξύ των δύο. Δεν ξέρω που οφείλονται αυτές οι διαφορές.
Καλώς ή κακώς μπαινοβγαίνω σε ένα 206 20ετίας και σε ένα Aircross και έχω λαλήσει εντελώς.
Μία εξήγηση που δίνω είναι ότι ποτέ δεν ήμουν της 'χαλαρής' οδήγησης και της 'ρέκλας-καρέκλας'.
Επίσης προσπαθώ να ερμηνεύσω την λέξη 'άνεση' και δεν τα καταφέρνω, ειδικά όταν οδηγώ το Aircross.
Τι είναι 'άνεση';;;;;
Σίγουρα δεν έχω καταλάβει πως πρέπει να οδηγείται αυτό το αυτοκίνητο και σε ποιους τελικά απευθύνεται.
-
Seat Leon ....αυτο μαλλον.
-
Σαν αυτόματο . με αλλαγές νωρίς , σε ανοιχτό δρόμο , με καλή μουσική . Κάπως σαν τις τέλειες διαδρομές που έγραφε κάποτε ο Νίκος Δήμου , στο πιο χαλαρό όμως , γιατί πριν 30-40-50 χρόνια ανέβαινες ένα Διόνυσο ή μία Πάρνηθα ή μία Ριτσώνα και ήσουν μόνος σου .Τώρα αυτά δεν παίζουν , άσε που μέχρι να φτάσεις θα έχεις τσαντιστεί από την κίνηση , ενώ κυκλοφορούν πολλοί κάγκουρες .
Ισως ο παλιός δρόμος Αργους-Τρίπολης-Καλαμάτας , να σου δίνει κάποια πράγματα .
Αν όμως δεν σου αρέσει να οδηγείς σε τέτοια χαλαρωτικά ταξίδια , τότε μάλλον το Λεόν που σου είπε ο Λαπ ....
Εγώ ψοφάω για ταξίδι και ας έχω μεγαλώσει λίγο .
Αν είχαν δώσει στην κυκλοφορία πριν την κρίση την Ιόνια , την Κορίνθου - Πατρών και τα υπόλοιπα κομμάτια , θα είχα κάνει 1000 χλμ σε μία μέρα έτσι για βόλτα , είτε μόνος μου , είτε με παρέα . Αρκεί να μην με ένοιαζαν τα διόδια και η βενζίνη .
Οταν ταξίδευα στο εξωτερικό , έκανα χαλαρά σε ένα απόγευμα βγαίνοντας Ανκόνα , την διαδρομή μέχρι το Μόναχο , 800 χλμ , όπως έχω κάνει και Ανκόνα - Λυών και Αμστερνταμ - Βερολίνο , Αμβούργο - Νυρεμβέργη και διάφορα άλλα τέτοια .
Την περασμένη Κυριακή πήγα για μεσημεριανή βόλτα και καφέ στην Φθιώτιδα , 415 χλμ μου έγραψε το My Citroen...
Είμαι το αντίθετο του Γάτου , που θέλει σπαστήρια και λαγκάδια . Εγώ θέλω εκδρομή , χαλάρωση και θέα . Είτε σε βουνό , είτε σε θάλασσα .
Τώρα βέβαια έγραψα ψιλοάσχετα από το πως το οδηγούμε , αλλά ήθελα να καταλάβεις την φιλοσοφία μου .
-
Seat Leon;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι να το κάνω εγώ το Seat Leon;;;;;;;
Και να μου το χάριζαν δεν θα το έπαιρνα. Πεταμένα χρήματα.
Ας το πάρει κάποιος που χρησιμοποιεί συστηματικά αυτοκίνητο.
-
Επειδή είναι στριφτερό στο πρότεινε ο Λαπ....
Κατά τα άλλα αισθητική αρχαία...
-
α! ok.
Με τα χιλιόμετρα που κάνω εγώ και 100% μέσα στην Αττική δεν είναι για να κοιτώ τέτοια αυτοκίνητα.
Πάντως το νέο Leon δεν μου αρέσει καθόλου, ούτε και το προηγούμενο. Γενικά τα SEAT δεν μου αρέσουν.
Citroen C3 Aircross 2018