-
Τερρυ, πώς είναι το Ίμπιζα στην καθημερινή χρήση από θέμα δύναμης; Πέρα απ' την εκκίνηση. Προσπέρασμα, ταχύτητα ταξιδίου; Ρωτάω γιατί τα υπόλοιπα μοντέλα φυσικού αερίου που κοστίζουν λιγότερο, είναι τελείως ψόφια. VW UP CNG και Fiat Grande Punto έχουν πάνω από 16' για το 0-100.
-
Είχε βουηξει ο τόπος με την ανάκληση των ντίζελ Πόλο που έσβηναν....και η αντιπροσωπεία προχώρησε σε αναβάθμιση βγάζοντας το βολάν διπλής μάζας για να σταματήσει το θέμα....
-
Σε ταχύτητα το έχω πάει μέχρι 150, ~7 το πρωί στην Εγνατία , γενικά πάω 110 με 130, ανάλογα το δρόμο.. σε προσπέρασμα χάνει λίγο , σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις και 2 ταχύτητες εάν θες να αρπάξει καλά και να είσαι πιο σίγουρος,ανάλογα και τη προσπέραση φυσικά...και τους γύρω οδηγούς...
Εντάξει το up έχει λιγότερα άλογα και θεωρείται πιο 'πόλης'
Το punto το γλυκοκοιτάζα λόγω προϊστορίας, σε αυτό με χάλασαν τα άλογα και το ότι ήταν σχετικά παλαιό μοντέλο και έβγαινε κοντά στη τιμή του ibiza...
7200χλμ μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσεις το θέμα με την εκκίνηση και την αυτονομία, που θα ήθελα να είναι λιιιιιιγο παραπάνω ~310-320χλμ, είναι vfm..
*για την αυτονομία φταίει (και) η Δεπα - Fisikon... * -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Είχε βουηξει ο τόπος με την ανάκληση των ντίζελ Πόλο που έσβηναν....και η αντιπροσωπεία προχώρησε σε αναβάθμιση βγάζοντας το βολάν διπλής μάζας για να σταματήσει το θέμα....Μετά την αναβάθμιση αυτή άλλαξε απόδοση / συμπεριφορά; Λύθηκε το πρόβλημα;
Να φανταστώ ότι έγινε δωρεάν.. -
Τι να σου πω....πάλι παράπονα διαβάζω...σε κάποιους έκαναν και update λογισμικού,άλλοι έχουν πάλι πρόβλημα....άβυσσος η ψυχή της vw......
-
Μετα απο καλεσμα (summoning) του terry, ηρθα και εγω να πω την εμπειρια μου , την ιστορια μου και την αμαρτια μου.
Εχω υπογειο παρκινγκ αρα καθε πρωι συναντω το προβλημα του σβησηματος
Μαλλον συναντουσα αυτο το προβλημα
Γιατι απο εκει και επειτα παιρνω φορα (κανα 2 μετρο, μη φανταστειτε) και τσουπ , ανεβαινει.
Και εγω υπεθετα οτι εχει να κανει με τον μικρο κυβισμο και το οτι δεν εχει χρονο να φτασει τις στροφες.
Δεν το εχω 'μαρσαρει' ομως ποτε, να το διευκρινησω και αυτο.Δεν φαινεται να εχει σχεση με το start stop παντως. Γιατι το δοκιμασα και με και με χωρις.
Εγω παντως απο χιλιαρι με 95 αλογα και αυτο το οπως και να το κανεις , μεγαλυτερο απο τα περισσοτερα στην κατηγορια του, μεγεθος, το θεωρουσα φυσιολογικο.
Απο την αλλη δεν με λες και σουμαχερ, οποτε ακουω εσας ευλαβικα.
Εχω δοκιμασει παντως το ιδιο παρκινγκ με swift 1400 και fiesta 1200. Το πρωτο δεν μασαει, το δευτερο δυσκολευτηκε.Σε κανονικη πορεια επισης μου εχει συμβει αλλα και παλι θεωρησα οτι απλα δεν εχω μαθει τα κολπα του. Εχω κανει περιπου 4000 χιλιομετρα εως τωρα.
Να σημειωσω οτι ποτε δεν με τραβηξε πισω σε ανηφορα στην πολη μεσα. Ακομα και σε δυσκολες περιπτωσεις.
Επομενως εγω καταληγω οτι το φοβερο ιμπιζακι, ξυπναει με το πασο του. Ειναι δλδ σαν αυτους που λενε 'αν δεν πιω μια τζουρα καφε, μη μου μιλατε'
Κανω και το χιουμορ μου γιατι τελευταια με ολα αυτα που εγιναν και γινονται, δεν εχω αλλη επιλογη.
-
Οσον αφορα στις επιδοσεις και το αν ειναι ψοφιο ή οχι.
Δεν ειμαι και ο ειδικος αλλα ξερω οτι οταν πιει τον καφε του και ξυπνησει, γαμει.Δεν θα συγκρινω το 1000ρι ibiza με μοντελα εκτος κατηγοριας. Ουτε μεγαλυτερης , ουτε μικροτερης. Δεν βρισκω κανενα λογο.
Θα το συγκρινω με ομοια αυτοκινητα. Συγκεκριμενα με το fiesta που ειχα.
Και θα πω οτι ειναι αλλου. Με την καλη εννοια
Το 'θαυμα' της τουρμπινας γαρ -
Ξεχναω τα υπολοιπα θεματα
-
aircondition: και εμενα αργο μου φαινεται αλλα το περιμενα, λογω ενος review σε αγγλικο site
-
Τριξιμο: καθολου. ισα ισα που απορω γιατι κανει τοση ησυχια...
-
Αυτονομια: παω σουκου βορεια ευβοια απο αθηνα, κανω τα μπανια μου, τρωω τα κοντοσουβλια μου και γυρναω με ενα ντεποζιτο αεριου δλδ 10 ευρω περιπου (το εκανα και με 8μιση ευρω!!!) οποτε προς το παρον ξεχναω τα οποια αρνητικα.
Αλλωστε, υπαρχει η τελειοτητα;
-
-
Πολύ καλή έκθεση από το φίλο και ενθαρρυντική...
Άλλος ένας Ιταλός ginosax πήγε για έλεγχο το αμάξι του..είναι γνωστό θέμα στη μητρική εταιρεία του είπαν..και ίσως βρουν λύση ελπίζει.
http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... 73#p460773
-
εγω παντως το παρατησα και γυρισα στο φτωχο το βιτ. ηταν και οι κατσιμιχαιοι που περιγραφανε τον τρικυλινδρο: σαν τρεμει το κορμακι της και σαν λιγοθυμαει, ητανε και η ζεστη...
-
Katakis Service + Seat δεν γνώριζαν κάτι ...
Ανέφερα το τι γίνεται στην Ιταλία με τα Polo και η απάντηση τους ήταν ... είναι άλλη εταιρεία ...
Μπήκε στο διαγνωστικό , το obd μπαίνει κάτω από τον στρόγγυλο επιλογέα των φώτων , μόλις τελειώνει το πλαστικό , σχεδόν κάθετα μπαίνει ... 1 'σφάλμα' εντόπισε ότι έχει, στο infotainment γιατί έχει μπει aftermarket το https://navismedia.gr/seat-car-multimedia/ NMIN2010 , τίποτα λειτουργικό κτλ .
Μετά έγινε μια δοκιμαστική βόλτα και δεν εντοπίστηκε κάτι ... και σε κίνηση και σε ανηφόρα.
Ενημερώθηκαν στην Αθήνα για τα αποτελέσματα του διπλού ελέγχου ... όπως ζήτησαν
Το βολάν είναι διπλής μάζας (οπως ήταν στα Polo diesel που πέρυσι έγιναν κάποιες αλλαγές όπως αναφέρθηκε και από φίλο κάποια μηνύματα πιο πριν ) και γι αυτό θέλει να ζυγίζουμε καλύτερα το γκάζι με τον συμπλέκτη ... θέλει εξοικείωση και λιγες στροφές παραπάνω...
Βρήκα στη δουλειά ένα polo tgi ... φρέσκος πρέπει να είναι αν κρίνω την αριθμητική διαφορά στις πινακίδες... αυριο θα ψάξω να τον βρω για να τα πούμε ...
Οπότε αναμένουμε τους Ιταλούς και την μαμα VW για το οτιδήποτε , μιας και οι Έλληνες δε ψαχνόμαστε ... ή δεν είμαστε πολλοί να ανταλλάξουμε απόψεις ... ή....
Για πάτε καμιά βόλτα και οι υπόλοιποι ... μπας και γίνει κάτι πιο γρήγορα , αν είναι να γίνει κάτι -
Το απόγευμα μετά το προηγούμενο post έφυγα για ψώνια.
Ανέβαινα με άνεση την ανηφόρα της γειτονιάς, έως ότου μια γειτόνισσα που κατέβαινε θεώρησε ότι είναι πιο όμορφη; πιο έξυπνη; πιο ηλιθια μάλλον και πήγαινε κατά πάνω μου για να μπει ανοιχτά στο parking της... Εε δεν πάτησα φρένο αλλά έκοψε το αμάξι αφού άφησα λίγο το γκάζι ...
Αφού έστριψε το όργιο, συνέχισα να ανεβαίνω... με 1000 σ. α. λ., δεν ανέβαζε στροφές και ας είχα σανιδωσει το γκάζι... Μάλλον κατά την εταιρεία δεν έπραξα καλώς... Θα έπρεπε να σταματήσω να περιμένω το όργιο και μετα να δωσω στροφεςςςς για να ξεκινήσω πιο άνετα.... Αν... -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Το απόγευμα μετά το προηγούμενο post έφυγα για ψώνια.
Ανέβαινα με άνεση την ανηφόρα της γειτονιάς, έως ότου μια γειτόνισσα που κατέβαινε θεώρησε ότι είναι πιο όμορφη; πιο έξυπνη; πιο ηλιθια μάλλον και πήγαινε κατά πάνω μου για να μπει ανοιχτά στο parking της... Εε δεν πάτησα φρένο αλλά έκοψε το αμάξι αφού άφησα λίγο το γκάζι ...
Αφού έστριψε το όργιο, συνέχισα να ανεβαίνω... με 1000 σ. α. λ., δεν ανέβαζε στροφές και ας είχα σανιδωσει το γκάζι... Μάλλον κατά την εταιρεία δεν έπραξα καλώς... Θα έπρεπε να σταματήσω να περιμένω το όργιο και μετα να δωσω στροφεςςςς για να ξεκινήσω πιο άνετα.... Αν...Ίσως κι εσύ το παρακάνεις λίγο στις απαιτήσεις που έχεις από ένα υπερτροφοδοτούμενο χιλιάρι. Ανηφόρα και 1.000 σ.α.λ. θα δυσκόλευαν και σαφώς μεγαλύτερους κινητήρες. 'Ασε που το σκίζεις κανονικά αν το σανιδώνεις στις 1.000 σ.α.λ. χωρίς αμπραγιάρισμα... Πρέπει να αμπραγιάρεις για να το βοηθήσεις το κακόμοιρο το μοτεράκι.
-
Εγω έχω εδω και ενα μήνα και κάτι το polo tgi με τα 95. Αν και το εχει και το κυκλοφορεί η γυναίκα μου δεν έχει παρατηρήσει κάτι ακόμη (το κατέχει λιγο το σπόρ δεν είναι άσχετη). Ωστόσο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο προσωπικά το κρίνω επικίνδυνο. Είπαμε να κάνουμε οικονομία σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται για βασικές μετακινήσεις όχι να σκοτωθούμε κιόλας ή ας μας πει η VW οτι δεν κάνει για κάποιες πόλεις πχ Καβάλα που είναι ολο ανήφορος αλλά είναι ιδανικό για την πχ Καρδίτσα. Αμα είναι οτι γλιτώνω απο καύσιμο να το δίνω για δίσκο-πλατώ να μου λείπει.
-
Υπερβολές... Σε όλα τα χειροκίνητα θα χρειαστεί εντός πόλης να αμπραγιάρεις κάποια στιγμή που θα πέσουν οι στροφές πολύ χαμηλά με πρώτη ή δευτέρα. Τα DSG το κανουν από μόνα τους.
-
Δεν θα έπρεπε να ανεβάσει στροφές αφού πατάω γκάζι ; Γιατί κολλάει ;;; δεν είναι επικίνδυνο ;;; 1η είναι όχι 2α ..
Θα παίζω με το συμπλέκτη και το γκάζι;
35 χρόνια μένω εδώ ... δεν είμαι νέος στη γειτονιά και τη συναντάω 1η φορά.
Αν είσαι από πίσω μου τι γίνεται ; Θα περιμένεις να σταματήσω τελείως να ανεβάσω 2000+ σ.α.λ για να ξεκινήσει και άν ;
Στο Punto που είχα γιατί δεν είχα τέτοια προβλήματα ; και την ανέβαινα και με υγραέριο ;
Άντε εγώ είμαι περίεργος , δε ξέρω να οδηγάω , δε ξέρω να ξεκινάω .. Ο sniko και οι άλλοι τι ; είναι το ίδιο με εμένα ;
Οι Ιταλοί με τα Polo ; ή θα μου απαντήσεις κι εσύ ότι είναι αλλη εταιρεία ; Ιδιος κινητήρας , ίδιο κιβωτιο ιδια προβληματα
Δε το συνεχίζω άλλο
Συγγνώμη -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Δεν θα έπρεπε να ανεβάσει στροφές αφού πατάω γκάζι ; Γιατί κολλάει ;;; δεν είναι επικίνδυνο ;;; 1η είναι όχι 2α ..
Θα παίζω με το συμπλέκτη και το γκάζι;
35 χρόνια μένω εδώ ... δεν είμαι νέος στη γειτονιά και τη συναντάω 1η φορά.
Αν είσαι από πίσω μου τι γίνεται ; Θα περιμένεις να σταματήσω τελείως να ανεβάσω 2000+ σ.α.λ για να ξεκινήσει και άν ;
Στο Punto που είχα γιατί δεν είχα τέτοια προβλήματα ; και την ανέβαινα και με υγραέριο ;
Άντε εγώ είμαι περίεργος , δε ξέρω να οδηγάω , δε ξέρω να ξεκινάω .. Ο sniko και οι άλλοι τι ; είναι το ίδιο με εμένα ;
Οι Ιταλοί με τα Polo ; ή θα μου απαντήσεις κι εσύ ότι είναι αλλη εταιρεία ; Ιδιος κινητήρας , ίδιο κιβωτιο ιδια προβληματα
Δε το συνεχίζω άλλο
ΣυγγνώμηΒρε συ, δεν σε κατηγορώ ότι δεν ξερεις να οδηγείς! Αλοίμονο...
Απλώς ειπα ότι ίσως δεν έχεις βρει ακόμη τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του νέου αυτοκινήτου σου. Κατ΄αρχάς σε πιστεύω ότι το αυτοκίνητο είναι ασθενικό στις πολύ χαμηλές στροφές. Ο τρόπος να το αντιμετωπίσεις, μέχρι να κάνει η εταιρία κάτι (π.χ. update) είναι το αμπραγιάρισμα. Η ίδια η εταιρια το γνωρίζει κι έχει ρυθμίσει ανάλογα τα DSG να πατινάρουν αρκετά στις πολύ χαμηλές στροφές. Εσύ που δεν έχεις DSG, πρέπει να κάνεις μόνος σου κάτι αντίστοιχο. Το να σανιδώνεις το γκάζι στις 1.000 στροφές, ούτε αποτέλεσμα φέρνει ούτε καλό κάνει στον κινητήρα σου.
Κατά τ' άλλα στο Punto μπορεί να μην είχες τα ίδια προβλήματα, αλλά είναι άλλο αυτοκίνητο, με άλλο κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Γενικά το downsizing και τα ηλεκτρόγκαζα, μαζί με τα καλά, έφεραν και κάποια κακά... Κι εγώ στα 15 περίπου αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου είχα συναντήσει καποια που ήταν 'άδεια' πολύ χαμηλά και με κακή απόκριση στο γκάζι (π.χ. Fiesta mk6 1.4 - 80 hp). Το συνηθίζεις και προσαρμόζεις ανάλογα την οδήγηση σου! -
Τι δικό μου πάντως TSI 110 δεν έχει τέτοια θέματα, ούτε έχω μπει σε κάποια διαδικασία να 'εντοπίσω' κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κινητήρα. Αρπάζει αμέσως, φεύγει αμέσως, δεν κομπιάζει, δεν πατινάρει και εννοείται πως δεν έχει σβήσει.
Αν είχα τέτοια περιστατικά θα είχα πάει στην Skoda και θα τους το είχα φέρει κολάρο.Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με το Ibiza αλλά έχω μία υποψία ότι μπορεί να είναι 'εγκεφαλικό' το πρόβλημα και να επιλυθεί με αναβάθμιση λογισμικού.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν είχα τέτοια περιστατικά θα είχα πάει στην Skoda και θα τους το είχα φέρει κολάρο.Σε ξεκινημα σε ανηφορα δεν ειχες θεμα, ετσι Νικο ?
-
Και ποιος θα κάνει τις βελτιώσεις που περιμένουν οι Ιταλοί οεο; ;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... -mihanikon
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)