-
Σε λίγες ώρες από τώρα, το νέο SEAT Ibiza αποκαλύπτεται σε μια ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, με τις πρώτες εικόνες του μοντέλου να διαρρέουν σκαναρισμένες σε χαμηλή ανάλυση. Oι συγκεκριμένες φωτογραφίες αφορούν την ισχυρή έκδοση FR, η οποία διαθέτει τα απαραίτητα σπόιλερ αλλά και μεγάλες ζάντες αλουμινίου. Από κει και πέρα, η 5 γενιά του Ibiza έχει σχεδίαση που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Leon, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελκυστικό. Ανάλογες ομοιότητες παρατηρούνται και στο εσωτερικό όπου η εικόνα παραπέμπει στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.
Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, το νέο Ibiza βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά. Έτσι περιμένουμε βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, αλλά και μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με τον 1.000άρι TSI να βρίσκεται στη βάση της γκάμας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ibiza θα έχει στην γκάμα του και τα νέα μοτέρ του VW Group, με χωρητικότητα 1,5 λίτρων σε βενζίνη και ντίζελ.
Πηγή -
Σε λίγες ώρες από τώρα, το νέο SEAT Ibiza αποκαλύπτεται σε μια ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, με τις πρώτες εικόνες του μοντέλου να διαρρέουν σκαναρισμένες σε χαμηλή ανάλυση. Oι συγκεκριμένες φωτογραφίες αφορούν την ισχυρή έκδοση FR, η οποία διαθέτει τα απαραίτητα σπόιλερ αλλά και μεγάλες ζάντες αλουμινίου. Από κει και πέρα, η 5 γενιά του Ibiza έχει σχεδίαση που παραπέμπει στο μεγαλύτερο Leon, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελκυστικό. Ανάλογες ομοιότητες παρατηρούνται και στο εσωτερικό όπου η εικόνα παραπέμπει στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.
Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, το νέο Ibiza βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά. Έτσι περιμένουμε βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, αλλά και μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με τον 1.000άρι TSI να βρίσκεται στη βάση της γκάμας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ibiza θα έχει στην γκάμα του και τα νέα μοτέρ του VW Group, με χωρητικότητα 1,5 λίτρων σε βενζίνη και ντίζελ.
Πηγή -
Πηγή -
Το σημαντικό με την ευρεία έννοια είναι πως πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της πλατφόρμας MQB A0.
Στην MQB A0 θα στηριχθούν και τα ερχόμενα μικρά των VW (Polo) και Audi (A1).
Να υπενθυμίσουμε πως το νέο Fabia δε βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα αλλά σε ένα υβρίδιο των MQB και της παλιάς PQ25. -
Μικρό Leon πλέον, και στα μάτια μου πολύ καλύτερο/ομορφότερο από το απερχόμενο
Κατά τα άλλα το Ibiza ήταν πλήρης πρόταση από την προηγούμενη γενιά, από όλες τις απόψεις, άρα όντως έγινε συνολικά καλύτερο στην τελευταία του έκδοση.
-
Το copy paste δούλεψε πάλι εδώ. Τελικά το group το πάει για 3 σχέδια όλα κι όλα. Ένα για τη VW ένα για τη Seat και ένα για την Audi. Σε αυτή τη γενιά τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά η μούρη , κι ας έχουν όλα τα seat την ίδια στο τέλος.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μικρό Leon πλέον, και στα μάτια που πολύ καλύτερο/ομορφότερο από το απερχόμενο [emoji106]Κατά τα άλλα το Ibiza ήταν πλήρης πρόταση από την προηγούμενη γενιά, από όλες τις απόψεις, άρα όντως έγινε συνολικά καλύτερο στην τελευταία του έκδοση.
+1
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Το copy paste δούλεψε πάλι εδώ. Τελικά το group το πάει για 3 σχέδια όλα κι όλα. Ένα για τη VW ένα για τη Seat και ένα για την Audi. Σε αυτή τη γενιά τουλάχιστον μου αρέσει αρκετά η μούρη , κι ας έχουν όλα τα seat την ίδια στο τέλος. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μικρό Leon πλέον, και στα μάτια μου πολύ καλύτερο/ομορφότερο από το απερχόμενοΚατά τα άλλα το Ibiza ήταν πλήρης πρόταση από την προηγούμενη γενιά, από όλες τις απόψεις, άρα όντως έγινε συνολικά καλύτερο στην τελευταία του έκδοση.
-
Ας μην γκρινιαζουμε τοσο για το copy paste,οι περισσοτερες εταιριες πλεον κοπιαρουν μουρες και εσωτερικα στα μεταξυ τους μοντελα,σημασια εχει το νεο ibiza να εχει βελτιωθει εκει επασχε και πιστευω οτι τουλαχιστον στο εσωτερικο δεν θα εχει την φτηνια της προηγουμενης γενιας.Tα προβληματα με τα DSG και TSI στις τελευταιες γενιες τους εχουν ξεπεραστει,ενω τα TDI,πλεον θεωρουνται 'καθαρα'.
-
Η πλειοψηφία των νέων μοντέλων,ιδίως των πολύ εμπορικών κατηγοριών, δεν έχουν κάτι συνταρακτικά καινούριο να πουν...οι περισσότερες γραμμές-σχήματα έχουν ξανασχεδιαστεί σε προηγούμενα αυτοκίνητα της ίδιας ή άλλης εταιρείας.Γι'αυτό και προσωπικά επικροτώ μοντέλα όπως το rx8,το juke,το c-hr, το cactus ή ακόμα και εκείνο το στρογγυλό Ka παλιότερα!
Και το νέο ibiza δεν παρουσιάζει κάτι συγκλονιστικό...άλλωστε δε νομίζω ότι περίμενε κανείς κάτι τέτοιο.Είναι ένα νέο αμαξάκι που θα διεκδικήσει(και λογικά θα πάρει) μερίδιο στην αγορά. -
Λοιπόν εγώ το βρίσκω ο χαρακτηρισμός αυτοκινητάκι αδικεί λίγο την περίπτωση
που για μένα έχει ενδιαφέρονμε την έννοια όχι πως έχουμε να κάνουμε με την πρώτη εμφάνιση της πλατφόρμας που θα φορεθεί σε πλήθος μοντέλων
ούτε σε εξοπλιστικά στοιχεία που δε συνηθίζεις στο segment ή σε νέα κινητήρια σύνολα και τεχνολογίεςαλλά στο ότι έχουμε να κάνουμε με το πρώτο θύμα του dieselgate (κατάργηση 3θ-sw)
στο ότι το συγκεκριμένο εσωτερικό αναμένεται να μοιράζεται με το μικρό SUV (Arona)
και επίσης στο ότι πέτυχαν να χωρέσουν πορτμπαγκάζ C segment σε αυτοκίνητο πόλης
και αυτό να το καταφέρουν διατηρώντας το εξωτερικό μήκος.Σ' αυτό το τελευταίο λογικά αναμένονται να κινηθούν τα μεγέθη χωροταξικά των επόμενων VW Polo και Audi A1.
-
Πολύ πλαστικούρα μου φάνηκε το εσωτερικό. Και στο 3:53 η απάτη - διπλή εξάτμιση του FR.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ μέτριες, το Fiesta μου έκανε μεγαλύτερη αίσθηση.
-
Πρωτο πραγμα που παρατηρησα στο εσωτερικο ειναι η ελλειψη χειρολαβων ξεκουρασης,οποτε μαλλον δεν ειναι μονο στο fiesta πλεον.Τα πισω φωτα της προηγουμενης γενιας δεν μου αρεσαν και δεν μου αρεσουν ουτε αυτης.Oι διπλες fake εξατμισεις δεν ξεγελουν ουτε 5χρονο.
Το εσωτερικο ειναι αρκετα καλο,βεβαια προφανως δεν εχει το φαινεσθαι του polo,μην πω οτι το fabia μπορει να εχει πιο μαλακο ταμπλο.Ibiza ειναι,value for money θα ειναι,οποτε κατι θα κανει απο πωλησεις.
-
Το Fabia δεν έχει μαλακό πλαστικό για δείγμα.
http://www.autoexpress.co.uk/skoda/fabi ... tsi-reviewWhere a Corsa does have a clear advantage over the Skoda, though, is on interior quality and that, along with the price hike, is the biggest disappointment with the Fabia. There isn’t a soft-touch plastic to be seen in the cabin – it’s all hard, hollow sounding, grained black plastic. Bright seat materials and a slab of body-coloured plastic across the front of the dash (that can even be personalised with family photos) brighten things up, but this is a sign of cost-cutting too far in a car with an inflated price tag. As another Skoda insider whispered to us: “We have to show some differentiation between us and VW”.
Σχεδιαστικά το εσωτερικό είναι αξιόμαχο σε σχέση με το σημερινό Polo,
υποψιάζομαι βέβαια πως το νέο Polo θα έχει πληθωρικότερο διάκοσμο.
Από την άλλη αν το νέο Ibiza δεν έχει μαλακό ταμπλό,
αυτό σίγουρα θα είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές που το μαλακό ταμπλό το είχαν.
Κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί το premium της τιμής του νέου Polo
τώρα που σχεδιαστικά συγκλίνουν τα αδελφά μοντέλα.Από την άλλη μένει να αποδειχθεί μήπως το μαλακό ταμπλό θα είναι στοιχείο του εξοπλισμού,
δηλαδή φτηνές εξοπλιστικές εκδόσεις με σκληρά πλαστικά και ακριβές με μαλακά.
Το έχουμε ξαναδεί τέτοιο έργο από Polo μέχρι Ibiza, οπότε αναμένουμε.ΥΓ: Μου αρέσει το διχτάκι στα πόδια του συνοδηγού και η πλαφονιέρα από το Golf.
-
Παρατηρώντας τον τύπο με το μικρόφωνο να μπαίνει μέσα μου φάνηκε σαν να στριμώχτηκε. Το κεφάλι του σχεδόν ακούμπησε τη οροφή... το σώμα του είχε καλύψει όλο το κάθισμα...και τα γόνατα σχεδόν ακουμπούσαν το τιμόνι...
Πόσο ύψος έχει αυτός ο τύπος;Είμαι περίεργος να δω αν εσωτερικά είναι άνετο... τελικά.
Κατά τα άλλα περιμένω να δω διαστάσεις εξωτερικές γιατί κάτι μου λέει ότι το Ibiza μπορεί να έγινε μικρομεσαίο...με χώρους μικρού...
-
Έχει μικρύνει σε εξωτερικό μήκος, έχει μεγαλώσει σε εξωτερικό πλάτος,
έχει μεγαλώσει σε μεταξόνιο και σε μετατρόχια
και έχει μεγαλώσει σε χώρο αποσκευών (355 λίτρα).Δείχνει την κατεύθυνση της MQB A0 πλατφόρμας.
-
Και το εσωτερικό όντως πλαστικούρα, κάπως το σώζει η μεγάλη οθόνη.
Ο τύπος δείχνει στριμωγμένος πρέπει όμως να είναι αρκετά ψηλός -
Μπροστά και στα πλάγια leon.Πίσω Nissan micra,και σχεδιασμός εσωτερικού δεκαετίας 90 σχεδόν ίδιο με το fabia.
-
The wheeltrack is 60 mm wider at the front axle and 48 at the rear axle, while the distance between the axles is 2,564 millimetres, a 95-mm increase. The result is a much more comfortable car, with the new SEAT Ibiza being both roomier on the inside and larger on the outside. For example, leg room in the back seats has increased by 35 mm, while the head room has gone up by 24 mm in the front seats and 17 mm in the back. The seats are an astonishing 42 mm wider, making the new SEAT Ibiza one of the best in its class in this area. The boot has also been enlarged by 63 litres, bringing its total capacity to 355 litres, making it best in class. The loading height has also been lowered, proof that SEAT knows how to combine design and functionality.
Σε ανάλογη κατεύθυνση θα κινηθούν και τα ερχόμενα VW Polo και Audi A1,
λόγω ακριβώς της ευρυχωρίας της πλατφόρμας MQB A0.Η νέα πλατφόρμα όμως φέρνει και τις τεχνολογίες του C segment στα μικρά μοντέλα,
βλέπε κινητήρες, συστήματα αυτόνομης οδήγησης, infotainment κλπ.
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)