-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Μόνο στην έκδοση με φυσικό αέριο συμβαίνει αυτό ή είναι γενικό φαινόμενο σε όλα τα Ibiza?Δεν έχει αναφερθεί από άλλους κατόχους, παρά μόνο από αυτούς με tgi (polo - seat)
Κάποιος στην Ιταλία λέει ότι μπορεί να φταίει το έξτρα βάρος λόγω των δεξαμενών Φ. Α., μπορεί να φταίει και η χαρτογράφηση του εγκεφάλου.. Ίσως να φταίει και το κιβώτιο... Ας μας το κάνουν dsg... -
Για να καταλάβουμε καλύτερα θα κάνω μερικές ερωτήσεις..
terry όταν βγάζεις το start stop δεν έχει πρόβλημα ,ξεκινά το αμάξι πολύ καλύτερα; ;
Το αυτοκίνητο το έχεις δοκιμάσει στην ανηφόρα με βενζίνη; ; πάει καλύτερα; ;
Για την ανηφόρα εγώ έχω να πω...ότι θα βάλω χειροφρενο..θα μαρσαρω 1500 με 2000 στροφές θα αφήσω το συμπλέκτη και ταυτόχρονα θα κατεβάσω χειροφρενο.
Στο χόντα που έχω κάνει μετατροπή σε φυσικό αέριο..τις περισσότερες φορές θα το γυρίσω σε βενζίνη..γιατί δε τραβάει το μοτέρ με αέριο όπως με την βενζίνη.
Η θα δώσω πιο πολλές στροφές με το αεριο για να ξεκινήσω στο φανάρι για παραδειγμα σε σχέση με την βενζίνη..φυσικά με το κλίμα είναι ακόμη πιο χειρότερο το θέμα..
Το χόντα είναι ατμόσφαιρα έτσι..Και πάμε στο αμάξι του πατέρα μου..opel astra station vagon..με τον γνωστό 1300 ντιζελ.
Όταν το πήραμε καταλάβαμε ότι θέλει παραπάνω γκάζι για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.
Να δουλέψει η τουρμπινα ήθελε λίγο παραπάνω γκάζι σε σχέση με το ατμοσφαιρικό ακόμη και στην ευθεία σε φαναρι.
Και όταν βάζαμε το Κλιματιστικό..έσβηνε το μοτέρ. Ήθελε ακόμη περισσότερο γκάζι για να ξεκινήσει..στην ευθεία επίσης.Επίσης δεν καταλαβαίνω όταν μας γράφεις ότι το μοτέρ σβήνει..παίρνει μπροστά, πάει στις 500 στροφές και σβήνει ξανά.
Δηλαδή πατάς γκάζι με πατημένο το συμπλέκτη και δεν σηκωνει στροφές το μοτέρ; ;Επίσης δεν θα πω ότι ο φίλος μας terry δε ξέρει να οδηγει..
Στην Ιταλία το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις..και όλοι λένε ότι δεν είναι το πρώτο τους αμάξι.
Να είναι το πρώτο τους τούρμπο όμως; ; και επειδή είναι μικρό το μοτέρ όπως το ντιζελακι του πατέρα μου..με βαρη σκάφος..να θέλει παραπάνω γκάζι για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο; ; -
Έχω διανύσει 300.000χλμ στα 10 χρόνια που οδηγώ οπότε νομίζω ότι έχω μια Α εμπειρία... Μπορεί και Ω...
Το αμάξι όταν δε σβήνει πάει με 500σ.α.λ. Και ανεβάζει πολυυυυ αργά στροφές ... Σέρνεται... Μέχρι τις 1200 που πάει καλύτερα... Μετά τις 1700 μπαίνει η τουρμπίνα και ξυπνάει, δεν είναι δυνατόν μέσα στη πόλη να ανεβάζω 2000 σ. α. λ για να ξεκινήσω μέσα στη κίνηση για διανύσω μια απόσταση 20-30εκ... Μήπως σβήσει... Δεν μπορώ να αφήνω λάστιχο στις πιο απλές αλλά και στις δυσκολότερες ανηφόρες...
Επειδή δεν έχει κουμπί όπως στα του υγραερίου δε μπορώ να αλλάξω το καύσιμο από επιλογή... Οπότε αν μείνω με βενζίνη θα δοκιμάσω...
Και στο punto που είχα με υγραέριο,αν έριχνε στροφές και έσβηνε μετά όλα καλά.. αν ήταν να ανέβω ανηφόρα φυσικά και δεν έβαζα a/c και φυσικά το γυρνούσα στη βενζίνη αλλά εδώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΗ... Τι θα κάνω δηλαδή; θα παρακαλώ να έχω πάρει φόρα και να μην είναι κανείς πίσω και μπροστά μου;
Δεν είμαι μόνος στο δρόμο... Είμαι επικίνδυνος για τους άλλους...
Δε το κάνει συνέχεια αλλά.... -
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν τίθεται θέμα εμπειρίας..
Υπάρχουν πολλές αναφορές πλέον.
Μίλησα με το τεχνικό τμήμα στη τεχνοκαρ ..δεν ξέρουν τίποτα.
Όσοι έχουν πρόβλημα..θα πάνε στο συνεργείο ..το οποίο θα ενημερώσει το τεχνικό τμήμα και αυτοί θα ενημερώσουν την Seat στην Ισπανία. Έτσι πάει.Ερώτηση terry...οι 500 στροφές είναι χαμηλά για ρελαντί. Πάντα τόσο είναι το ρελαντί; ;
Υπάρχει περίπτωση να ανέβεις την ίδια ανηφόρα κανονικά ..χωρίς κάποιο πρόβλημα; ;
Η αυτό που μας περιεγραψες στο φανάρι..κάποιες φορές σβήνει; ; και άλλες το εργαλείο είναι εντάξει; ; -
Διαβάστε το ποστ του vincenzo1192..
Τι λέει ο θείος του που ήταν στην εξέλιξη του κινητήρα 1400 της φιατ.http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... 52#p460652
-
...τις τελευταίες ημερες, χρησιμοποιω το 1.0 115 του γιου μου
να πω οτι και σε αυτο υπαρχει προβλημα στο ξεκινημα σε ανηφορα, πρεπει να πατιναρεις και να δωσεις στροφες, αλλιως τρεμει και σβηνει. Σε κατηφορακι δεν εχει θεμα, σε ισιο θελει ενα πατημα παραπανω για να ξεκινησει.
μου θυμιζει αμαξι με 'μπουκωμενο' καρμπυρατερ των 80s. Με χαλάει και το τρέμουλο του 3κιλυνδρου, ειδικα μετα το απολυτα σμουθ 4cyl vit 1.4s.
17k, 3 ανακλησεις so far.
1-2 μυρια km ο υποφαινομενος με 50+ διαφορετικα autos
Ερωτηξις: τριζει σε αλλον το παραθυρο του οδηγου μισοκατεβασμενο? Το ταμπλό στις 2.5-4.5 rpm? To a/c ειναι τοσο ανικανο να ψυξει? οκ, μαύρο ειναι αλλα ενω στο βιτ εχεις σε 2-3' καλη θερμοκρασία, εδω θελει 30' -
Εσύ πρέπει να είσαι ο Θοδωρής από το civinfo.
Όλα καλά φίλε; ;
Ποιες είναι οι 3 ανακλησεις; ; -
Έτσι ακριβώς gatoz...
Όντως το παράθυρο του οδηγού σα να ψιλό ακούγεται αλλά είναι πολύ λίγο... Εγώ σκεφτόμουν ότι μπορεί να φταίει από την εργασία του παιδιού που πέρασε τις μεμβράνες.
Λόγω μεμβρανών από το 1ο δεκαήμερο και ποντικι χρώματος και πυλωτής δέν έχω παράπονο από το a/c.
Για το ταμπλό δεν εδώ αντιληφθεί κάτι.
Το πρωί ή όταν είναι κρύο ξεκινάει στις 1300-1400.
Μετά από 1 λεπτό πέφτει ~ 950. -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Εσύ πρέπει να είσαι ο Θοδωρής από το civinfo.
Όλα καλά φίλε; ;
Ποιες είναι οι 3 ανακλησεις; ;μήτσο - δε σουσπενσιον εξπερτ - γιου?
δεν τις θυμαμαι ολες, πηγαινε ο μικρος (...ναι εκεινος ο μπομπιρας στις φωτο και πλεον 2ετης). αν δεν κανω λαθος κατι στον νεροχυτη, μετα καποια αναβαθμιση στον εγκεφαλο και κατι αναβαθμιση στο ρανταρ.
φυσικα ειναι ενα απο τα πρωτα 10 που κυκλοφορησαν, εχει περασει τον χρονο. υποθετω τα νεωτερα οτι δεν εχουν τοσες....
ολες εγιναν στον μακρη που πραγματι ειναι - καλως - πρηξηματιας στα τηλεφωνα μεχρι να γινουν.Έτσι ακριβώς gatoz...
Όντως το παράθυρο του οδηγού σα να ψιλό ακούγεται αλλά είναι πολύ λίγο... Εγώ σκεφτόμουν ότι μπορεί να φταίει από την εργασία του παιδιού που πέρασε τις μεμβράνες.
Λόγω μεμβρανών από το 1ο δεκαήμερο και ποντικι χρώματος και πυλωτής δέν έχω παράπονο από το a/c.
Για το ταμπλό δεν εδώ αντιληφθεί κάτι.
Το πρωί ή όταν είναι κρύο ξεκινάει στις 1300-1400.
Μετά από 1 λεπτό πέφτει ~ 800....αρα ειναι γενικευμενο το θεμα της εκκινησης, ασχετα εαν ειναι βενζίνη/tgi?
στο a/c να πω οτι απο τον καιρο του σιβικ (επισης βεβαια μαυρο) ειχα να αντιμετωπισω τοσο αργή ψυξη (οκ, στον σιβικα οπως μπορει να βεβαιωσει και ο μητς εννίοτε δεν ειχα και καθολου...) -
Δε ξέρω αν διαβάσατε τον Ιταλό..ο θείος που έχει πολλές γνώσεις μια και δουλευε στη φιατ και στην εξέλιξη κινητήρα..αν κατάλαβα καλά..θεωρεί πως η πρώτη ταχύτητα είναι μακριά. Στις 1000 στροφές το αμάξι έχει 8 χλμ. Ενώ αλλά έχουν 6.5 με 6 χλμ.
Όντως έτσι είναι terry??
Μπορείς να δεις πόσα χλμ έχεις στις 1000 στροφές; ;
Θα δω και εγώ στο χόντα. -
Δημοσίευση από terry308 » 30 Ιούλ 2018 12:02
Αν δε σε κάνει κόπο έλα στο θέμα του ibiza να μας πεις εντυπώσεις και αν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, όπως λέμε στις τελευταίες σελίδες.Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο κόμπιασμα με ή χωρίς start stop. Είδα και έπαθα να συνηθίσω το hill hold μόνο αλλά γιατί οδηγούσα το c2 της γυναίκας τόσα χρόνια οχι οτι έχει κάποιο θέμα.
-
950-1000 ρελαντί 1ης 7-8χλμ
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
950-1000 ρελαντί 1ης 7-8χλμσορρυ, αλλα οπως ειναι τα οργανα διαμοσφωμενα δεν βγαινει ακρη...
μονο με obd
οποτε, ποιος ξερει που ειναι? -
Υστερα απο 7Κ με 1.0 115 , δεν εχω προβλημα σ εκκινησεις κλπ αλλα ειμαι με dsg, ουτε με κανενος ειδους τριγμους. Δεν εχω οδηγησει ποτε κανενα αυτοκινητο με κλιματισμο με κατεβασμενο παραθυρο οποτε δεν ξερω γι αυτο. Το aircondition σε σχεση με μεγαλυτερης κατηγοριας που εχω εμπειρια ειναι πιο αδυναμο, σε σχεση με μικροτερης καλυτερο, αλλα με τις μεμβρανες δεν εχω θεμα. Σε 10 λεπτα ειναι ΟΚ ακομα και τις θερμες μερες σε blue mystique, σκουρο δηλαδη αλλα με κλιμά. Το μονο προβλημα που ειχα μεχρι τωρα ειναι οτι εχει λερωσει το κακιστης ποιοτητας πλαστικο της πορτας (με αλατα απο το χερι; μαλλον) και ειδα σε vw thread οτι ισως καθαριζει με ζεστο νερο. δεν το εχω δοκιμασει ακομα.Μονο αλλο προβλημα οτι ενα μικρο ασημί διακοσμητικο σιρίτι στον κλιματισμο ενιοτε ξεκουμπωνει χωρις προφανη λογο.
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Υστερα απο 7Κ με 1.0 115 , δεν εχω προβλημα σ εκκινησεις κλπ αλλα ειμαι με dsgΑυτό ακριβώς ήθελα να γράψω! Μην ψάχνετε το πρόβλημα ούτε στο CNG ούτε στο πόσο μακριά είναι η πρώτη σχέση.
Τα περισσότερα σύγχρονα downsized αυτοκίνητα έχουν ένα θέμα έλλειψης ροπής και απόκρισης πολύ χαμηλά, εκεί που ο μικρού κυβισμού κινητήρας τους δεν παράγει επαρκή καυσαέρια για να κινήσουν ούτε τις κατά τεκμήριο πολύ μικρές τουρμπίνες τους. Αυτό καθιστά ενίοτε προβληματική την εκκίνηση, αν δεν δώσει ο οδηγός αρκετό γκάζι. Γι' αυτό σε αυτά τα αυτοκίνητα ταιριάζουν γάντι τα σύγχρονα αυτόματα τύπου DSG, τα οποία μασκάρουν πολύ καλά την αδυναμία στις πολύ χαμηλές στροφές, πατινάροντας το συμπλέκτη.
-
Φίλου yaris hybrid είναι αυτόματο..
Θα έπρεπε να είναι με dsg ή γενικά αυτόματα κιβώτια τέτοια αυτοκίνητα είτε θεωρούνται υβριδικα είτε όχι.. Αλλλαααα.... -
Φίλου yaris hybrid είναι αυτόματο..
Θα έπρεπε να είναι με dsg ή γενικά αυτόματα κιβώτια τέτοια αυτοκίνητα είτε θεωρούνται υβριδικα είτε όχι.. Αλλλαααα....Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι θες να πεις. Επίσης το Yaris hybrid δεν καταλαβαίνω πως κολλάει στα προηγούμενα και στο θέμα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γι' αυτό σε αυτά τα αυτοκίνητα ταιριάζουν γάντι τα σύγχρονα αυτόματα τύπου DSG, τα οποία μασκάρουν πολύ καλά την αδυναμία στις πολύ χαμηλές στροφές, πατινάροντας το συμπλέκτη.Συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι που έχεις γράψει.
-
Γι' αυτό σε αυτά τα αυτοκίνητα ταιριάζουν γάντι τα σύγχρονα αυτόματα τύπου DSG, τα οποία μασκάρουν πολύ καλά την αδυναμία στις πολύ χαμηλές στροφές, πατινάροντας το συμπλέκτη.
Συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι που έχεις γράψει.
Ναι ρε παιδί μου, αλλά με μπέρδεψε η διατύπωση σου...
Και το Yaris hybrid που κολλάει; Αυτό έχει CVT και βεβαίως κανένα θέμα με την απόκριση όταν λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας.
-
1000αρι 115 fr της μητέρας μου, όντως φαίνεται λίγο περιέργο το σβήσιμο κυρίως με 2α και πολύ χαμηλές στροφές. Περίπτωση στενών όπου δε σταματάς τελείως αλλά ελέγχεις και περνάς. Πρώτη φορά το συνάντησα σε όχημα. Από κάμποσο ψάξιμο το εμφάνιζαν και polo diesel προηγούμενης γενιάς. Αιτία, μάλλον, το εξαιρετικά μακρύ κιβώτιο (φαντάζομαι για οικονομία αλλά φτάνει στο άλλο άκρο), βαρύ συγκριτικά βολάν για εξάλειψη κραδασμών και 1000αρι μοτέρ σε στροφές ρελαντί εκτός ωφέλιμου φάσματος. Πέραν τούτου αρκετά γρήγορο για την ονομαστική ισχύ του κι ευχάριστο στα πλαίσια του απόλυτα ασφαλούς. Δεν έχει βγάλει κανένα θέμα στα 12.0000 χιλιόμετρα.
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)