-
Αν το κινητό έχει android 10 ή μεγαλύτερο, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καμία εφαρμογή, το android auto είναι ήδη ενσωματωμένο στο λειτουργικό του τηλεφώνου.
-
Καλημέρα,
Πριν από 15 μέρες, έγινα κάτοχος ενός OPEL Crossland x x-clusive και προσπαθώ να ρυθμίσω το Live traffic στο Navi 5.0 IntelliLink.
Εχω εγγραφεί στην υπηρεσία OPEL Connect και μετά από αίτημά μου, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία δωρεάν για 3 χρόνια (έλαβα και email επιβεβαίωσης για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.
Εχω ενεργοποιήσει το Bluεtooth Tethering στο κινητό μου τηλέφωνο με ρύθμιση για χρήση δεδομένων.
Παρόλα αυτά, η υπηρεσία δείχνει απενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις του Navi και δεν εμφανίζεται το Tom Tom Live Traffic στον χάρτη!
Εχω αναβαθμίσει επίσης το Firmware και το χάρτη, με τις τελευταίες εκδόσεις.
Καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!
-
Χρειάζεται πρόσβαση του navi στο internet είτε από hotspot μέσω του κινητού είτε με tethering πάνω από bluetooth.
-
Χρειάζεται πρόσβαση του navi στο internet είτε από hotspot μέσω του κινητού είτε με tethering πάνω από bluetooth.
Οπως έγραψα και στο μήνυμά μου, έχω ενεργοποιημένο το Bluetooth Tethering, μπόλικα δεδομένα στο κινητό, και στις ρυθμίσεις του bluetooth το data sharing. Ενεργοποίησα και το portable hotspot χωρίς αποτέλεσμα.
Χρειάζεται μήπως, εκτός από την ενεργοποίηση του tethering και κάποιο authentication;
Στις υπηρεσίες στο Navi, δείχνει πως δεν είναι διαθέσιμο ενώ η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη:
Σύνδεση στις συνδ. Υπηρεσίες: Συνδεδεμένο
Διαθεσιμότητα συνδ. Υπηρεσιών: Μη διαθέσιμο
Εχω πάρει και email επιβεβαίωσης της υπηρεσίας από τις 11/11/20 από την Opel Connect.
To κινητό μου είναι το Xiaomi 10T Pro.
Καμμιά ιδέα;
-
Έχεις τικάρει το Mobile data από το μενού του Navi?
-
Εχω τικάρει το mobile data μέσα από το navi στο εικονίδιο του bluetooth δίπλα στο κινητό μου και φυσικά έχω ενεργοποιήσει
το Bluetooth tethering που δεν έχει κάποια επιλογή για ρύθμιση.
Αν υπάρχει και αλλού κάποια ενεργοποίηση εκτός από το Bluetooth, μπορείς να μου το υποδείξεις γιατί έχω σκάσει προσπαθώντας να το ενεργοποιήσω τόσες μέρες!!!
Το λειτουργικό του τηλεφώνου, είναι το Android 10 με τις προσθήκες της XIAOMI, το MIUI 12, που δε φαινεται να επηρεάζει το connectivity.
-
Neurotica wrote:
Εχω τικάρει το mobile data μέσα από το navi στο εικονίδιο του bluetooth δίπλα στο κινητό μου και φυσικά έχω ενεργοποιήσει
Αν υπάρχει και αλλού κάποια ενεργοποίηση εκτός από το Bluetooth, μπορείς να μου το υποδείξεις γιατί έχω σκάσει προσπαθώντας να το ενεργοποιήσω τόσες μέρες!!!
Το λειτουργικό του τηλεφώνου, είναι το Android 10 με τις προσθήκες της XIAOMI, το MIUI 12, που δε φαινεται να επηρεάζει το connectivity.
σε δικό μου κινητό Samsung που μοιράζω τη σύνδεση σε άλλα κινητά, πρέπει η επιλογή bluetooth tethering να είναι ενεργή στις ρυθμίσεις. Τη πρώτη φορά που θα ζητήσει δεδομένα κάποιο κινητό, βγαίνει ένα pop-up στην οθόνη του κινητού μου, όπου πρέπει να πατήσω 'allow' κι από κει και πέρα συνδέονται όλες οι υπόλοιπες συσκευές. Αν απενεργοποιήσω το bluetooth και το ανοίξω ξανά, πρέπει να περιμένω πάλι το pop-up και να ξαναεπιτρέψω τη πρόσβαση, αλλιώς παρ'όλο που είναι στη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών, δεν μπορούν να τραβήξουν δεδομένα.
Για μένα η 'λύση' είναι να μην απενεργοποιώ το bluetooth καθόλου, ώστε και την επόμενη μέρα να συνδέονται αυτόματα στα data τα άλλα κινητά μου, αλλιώς πρέπει να περιμένω πάλι το pop-up για να ξεκινήσει πάλι η σύνδεση. Μήπως κάτι τέτοιο τρέχει και με σένα;
-
weatherman wrote:
Neurotica wrote:
σε δικό μου κινητό Samsung που μοιράζω τη σύνδεση σε άλλα κινητά, πρέπει η επιλογή bluetooth tethering να είναι ενεργή στις ρυθμίσεις. Τη πρώτη φορά που θα ζητήσει δεδομένα κάποιο κινητό, βγαίνει ένα pop-up στην οθόνη του κινητού μου, όπου πρέπει να πατήσω 'allow' κι από κει και πέρα συνδέονται όλες οι υπόλοιπες συσκευές. Αν απενεργοποιήσω το bluetooth και το ανοίξω ξανά, πρέπει να περιμένω πάλι το pop-up και να ξαναεπιτρέψω τη πρόσβαση, αλλιώς παρ'όλο που είναι στη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών, δεν μπορούν να τραβήξουν δεδομένα.
Για μένα η 'λύση' είναι να μην απενεργοποιώ το bluetooth καθόλου, ώστε και την επόμενη μέρα να συνδέονται αυτόματα στα data τα άλλα κινητά μου, αλλιώς πρέπει να περιμένω πάλι το pop-up για να ξεκινήσει πάλι η σύνδεση. Μήπως κάτι τέτοιο τρέχει και με σένα;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Πηγαίνοντας απόψε στο αμάξι για να γυρίσω σπίτι μετά τη δουλειά, αποφάσισα να το στήσω από την αρχή! Διαγράφω και επαναδημιουργώ τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις στο Bluetooth και στο Navi χωρίς όμως να κάνω κάτι περισσότερο ή διαφορετικά από πριν και ως εκ του θαύματος, ενεργοποιείται η υπηρεσία!
Είναι από τα γνωστά παρατράγουδα των ηλεκτρονικών συσκευών, που σε κάνουν να ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις!!!
Τέλος πάντων, πάμε γι' άλλα, καλοτάξιδα να είναι τα καινούργια μας παιχνίδια κι εμείς υγιείς για να τα απολαμβάνουμε
-
Από αντίστοιχο φόρουμ στη Γερμανία, η τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment είναι η 21.08.84.12_NAC-r0 και των χαρτών 18.0.0-r0. Κοιτώντας τα στοιχεία του infotainment στο αυτοκίνητο, οι εκδόσεις είναι πολύ πίσω. Η μόνη αναβάθμιση είναι αυτή των χαρτών, που μέσα από τη σελίδα της, προσφέρει παλαιότερη έκδοση (15.0.0-r0). Αναβάθμιση δε προσφέρει η Opel Hellas στις τελευταίες εκδόσεις ή θα πρέπει να πάμε σε συνεργείο;
-
https://www.drive.gr/news/agora/oi-times-toy-ananeomenoy-opel-crossland
Εμένα μου φαίνονται εξαιρετικές οι τιμές ή λόγω Peugeot και προσφάτως Renault που ανακοίνωσε εξωφρενικους τιμοκατάλογους είναι ιδέα μου;
Η ultimate έκδοση νομίζω έχει τα πάντα και στο εσωτερικό και εξωτερικα εμφανισιακά, και στον διαμορφωτή που κοίταξα με 400 ευρώ περίπου προσθέτεις ή πακέτο ασφαλείας που έχει καλύτερο αυτόματο φρενάρισμα ή πάρκινγκ assist με κάμερες και blind spot και αναδιπλούμενους , ακόμη και πανοραμική οροφή σε καλή τιμή μπορείς να προσθέσεις στις manual εκδόσεις χωρίς να ξεφύγεις σε τιμές.
-
https://www.drive.gr/news/agora/oi-times-toy-ananeomenoy-opel-crossland
Εμένα μου φαίνονται εξαιρετικές οι τιμές ή λόγω Peugeot και προσφάτως Renault που ανακοίνωσε εξωφρενικους τιμοκατάλογους είναι ιδέα μου;
Η ultimate έκδοση νομίζω έχει τα πάντα και στο εσωτερικό και εξωτερικα εμφανισιακά, και στον διαμορφωτή που κοίταξα με 400 ευρώ περίπου προσθέτεις ή πακέτο ασφαλείας που έχει καλύτερο αυτόματο φρενάρισμα ή πάρκινγκ assist με κάμερες και blind spot και αναδιπλούμενους , ακόμη και πανοραμική οροφή σε καλή τιμή μπορείς να προσθέσεις στις manual εκδόσεις χωρίς να ξεφύγεις σε τιμές.
Να σου υπενθυμίσω στις συνολικές πωλήσεις τα 2 πρώτα B suv είναι το 2008 k το Τ Roc, δηλαδή 2 από τα 'ακριβότερα'. Η απάντησή μου θα ήταν πολυπλοκότερη, αλλά μπορείς να σκεφτείς 3-4 λόγους γιατί συμβαίνει αυτό.
-
Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει ως σκεπτόμενος καταναλωτης ποια είναι πρώτα σε πωλήσεις ειδικα όταν τα 2 που αναφέρεις πωλούνται κυρίως μέσω leasing και το 2008 κυρίως σε ντροπιαστικές από εξοπλισμό εκδόσεις και ξεδιάντροπες τιμές αλλά σε όμορφα χρώματα που το αναδεικνύουν όντως ως το πιο όμορφο στην κατηγορία του.
Δηλαδή εκεί που τελειώνει ένα πλήρως εξοπλισμένο crossland με 130 άλογα αυτόματο ξεκινά νομίζω ένα ανεπαρκές 100 αλόγων με αναλογικό πίνακα. Ανάλογα και για το t roc που νομίζω χρειάζονται περίπου 25-26κ για την έκδοση experience που αξίζει πραγματικά και το κάνει όντως το πιο ολοκληρωμένο στην κατηγορία του , overall καλύτερο από τον ανταγωνισμό , το Golf των Β SUV δλδ .
Και παλι όμως για τον σκεπτόμενο καταναλωτή που πραγματικά σέβεται τα χρήματα του και ζητά την μέγιστη αξία για κάθε ευρώ , έρχεται σαν ανάστροφη σκαμπίλα λογικής ένα Vitara hybrid 1.4 awd Gl+ στα 22-23k και τελειώνει η οποιαδήποτε συζήτηση .
-
Μάλλον έχουν μείνει λίγοι με μυαλό τότε.
Δυστυχώς η ανθρωπότητα φθίνει και έρχεται μεσαίωνας. Στην εποχή μου τα κάναν διαφορετικά και πάντα παλιότερα ήταν καλύτερα. Δεν κάνουν πλέον αυτοκίνητα όπως το 2016-17 (Crossland/Vitara).
Ή ίσως δεν μπορείς να δεις ικανοποιητικά τη μεγαλύτερη εικόνα μίας αγοράς αυτοκινήτου.
Μάλλον όμως η Opel τη βλέπει, και προσθέτει ένα ακόμα B suv, το Mokka, στην γκάμα της, και προβλέπω ότι θα πάει καλύτερα σε πωλήσεις από το ομόσταβλό του.
-
Σοβαρά τώρα;
Άστοχα τσιτατα και ειρωνικά σχόλια για ... μεσαίωνα και παλιότερα = καλύτερα κλπ , επίπεδο τρολ στο Τουίτερ των ...140 χαρακτήρων ; ( Πριν γίνουν 280 δλδ)
Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που διαφωνεί με το επιχείρημα πως τα 22-23κ θα έπρεπε να είναι το ταβάνι για ένα Β SUV και όταν υπάρχουν τέτοιες επιλογές στην αγορά με πλήρη εξοπλισμό πρέπει να τις προκρινουμε και να τις προτείνουμε σε υποψήφιους αγοραστές ;
Εννοείται πως καταλαβαίνω την επιτυχία του 2008 , μόλις το είδα και εγώ στον κατάλογο με εκείνο το υπέροχο ασημί χρώμα και τις πανέμορφες πολύακτινες 18αρες , μου έπεσε το σαγόνι , συν το καταπληκτικό εσωτερικό του , 30Κ είναι ευκαιρία όταν πάω να το συγκρίνω με ένα φτωχό countryman ή Q2 . Και φυσικά παραδέχομαι πως οι πιο φτωχές εκδόσεις του στα 23-25 κ θα κάνουν γκέλ και θα είναι περιζήτητα στα leasing και από ιδιώτες που γουστάρουν πραγματικά να οδηγούν κάτι πολυ όμορφο και μοντέρνο σε φιλοσοφία.
Όταν όμως πρέπει να πάω ταμείο φυσικά και θα επιλέξω το αυτοκίνητο που overall θα μου δώσει τα περισσότερα στην καλύτερη τιμή . 140 άλογα , όλα τα συστήματα ασφαλείας , τετρακίνηση, πραγματικό SUV ,full led, acc , ψευτο hybrid τεχνολογία , πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία των Β με μειονέκτημα μόνο την παρωχημένη σχεδίαση του ταμπλώ που όντως είναι του 2016. Αντίστοιχα το ανανεωμένο crossland με 23κ αυτόματο και 130 άλογα με πλήρη εξοπλισμό και με γερμανικό εσωτερικό του 2016.
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε τι υστερούν τα πλαίσια , κινητήρες, αναρτήσεις κιβώτια, των Vitara/crossland που έρχονται από το μακρινό 2016 σε σχέση με το διαστημικό 2008 του 2019 ώστε να δικαιολογεί την τιμή των 30κ + για αντίστοιχο εξοπλισμό;
-
Δεν θέλω να μπω σε καμία αντιπαράθεση, το Crossland είναι μία χαρά αυτοκίνητο και πολύ βολικό για τους 836 αγοραστές του το 2020, απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι και οι 3.365 Έλληνες που προτιμησαμε 2008 (και T Roc) είμαστε ηλίθιοι.
Έχω πει και άλλες φορές ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μαύρα (2008/T Roc) ή άσπρα (Crossland+ 500 περίπου C3 Aircross που πουλήθηκαν), η ανθρώπινη ζωή και οι επιλογές της είναι πολυπλοκότερες και αξίζουν μεγαλύτερου σεβασμού από μονοδιάστατες πρακτικές και ιδεολογίες.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι πολύ καλές ευκαιρίες και value for money, αλλά επουδενί οι καλύτερες επιλογές στα B suv, που σαφέστατα είναι τα 2008/Capture/Puma και το T Roc για τους πολυπληθεις φίλους του VAG, αυτό δεν κάνει κατώτερες τις άλλες επιλογές, απλά διαφορετικές που πάρθηκαν με διαφορετικά/πολλαπλά κριτήρια.
-
Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης , μάλλον παρεξηγήσες το 'λογικό' και 'σκεπτόμενος' με το καλύτερο .
Φυσικά και η τριάδα που αναφέρεις είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα αδερφάκια crossland και aircross , απλά ανέπτυξα το σκεπτικό μου καθαρά στο πλαίσιο του VFM εντός ενός συγκεκριμένου budget , δηλαδή τι εξοπλισμό , άλογα κλπ παίρνει καποιος / ευρώ που δαπανά.
Και φυσικά επίσης η επιλογή ενός αυτοκινήτου δεν γίνεται μόνο με γνώμονα το παραπάνω κριτήριο. Αν πχ σε κάποιον κάνει κλικ το 2008 εμφανισιακά μέσα - έξω (δηλαδή στους περισσότερους νομίζω), με κορυφαίους χώρους και πορτμπαγκάζ στην κατηγορία και φτάνει το allure ακόμη και με υπέρβαση του budget τότε είναι λογική επιλογή λόγω... γούστου , δεν πα να έχει τα πάντα επανω το crossland σε χαμηλότερη τιμή , αν δεν μπορείς να το βλέπεις εξωτερικά και εσωτερικά τι να το κάνεις. Υπάρχει δηλαδή πάντα ένα πάρε δώσε μεταξύ λογικής και συναισθήματος στην επιλογή αυτοκινήτου , απλά εγώ εξέτασα καθαρά μόνο το κομμάτι της λογικής.
-
Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης , μάλλον παρεξηγήσες το 'λογικό' και 'σκεπτόμενος' με το καλύτερο .
Φυσικά και η τριάδα που αναφέρεις είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα αδερφάκια crossland και aircross , απλά ανέπτυξα το σκεπτικό μου καθαρά στο πλαίσιο του VFM εντός ενός συγκεκριμένου budget , δηλαδή τι εξοπλισμό , άλογα κλπ παίρνει καποιος / ευρώ που δαπανά.
Και φυσικά επίσης η επιλογή ενός αυτοκινήτου δεν γίνεται μόνο με γνώμονα το παραπάνω κριτήριο. Αν πχ σε κάποιον κάνει κλικ το 2008 εμφανισιακά μέσα - έξω (δηλαδή στους περισσότερους νομίζω), με κορυφαίους χώρους και πορτμπαγκάζ στην κατηγορία και φτάνει το allure ακόμη και με υπέρβαση του budget τότε είναι λογική επιλογή λόγω... γούστου , δεν πα να έχει τα πάντα επανω το crossland σε χαμηλότερη τιμή , αν δεν μπορείς να το βλέπεις εξωτερικά και εσωτερικά τι να το κάνεις. Υπάρχει δηλαδή πάντα ένα πάρε δώσε μεταξύ λογικής και συναισθήματος στην επιλογή αυτοκινήτου , απλά εγώ εξέτασα καθαρά μόνο το κομμάτι της λογικής.
Τώρα συμφωνώ απόλυτα έτσι όπως το περιγράφεις και χαίρομαι μου καταλληγουμε σε ένα πολιτισμένο και μη συγκρουσιακό συμπέρασμα, και ως απόδειξη αυτού θα σου αναφέρω ότι η επόμενη επιλογή μου μετά το 2008 για την αγορά μου ήταν το C3 Aircross (C5 Aircross αν πήγαινα για C suv), και πιστεύω θα ήταν επίσης μια πολύ καλή συνειδητή επιλογή.
Tο μόνο παραπάνω που λέω είναι ότι υπάρχουν και κάποιες ουσιαστικές διαφορές που δικαιολογούν και την αύξηση της τιμής (π.χ καλύτερα εσωτερικά υλικά, νεώτερη πλατφόρμα, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, κ.λ.π).
Θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με το C3 Aircross, αλλά επειδή έχω και το C3 (2011) με κάπως παρόμοια αίσθηση στον δρόμο (η φιλοσοφία και αίσθηση των 2 αμαξιών είναι πολύ παρόμοια για μένα) θεώρησα ότι θα με εξυπηρετούσαν καλύτερα τα διαφορετικά οδηγικά χαρακτηριστικά του 2008, απλά πήγα σε μια διαφορετική κατεύθυνση.
Η γνώμη μου είναι ότι η κατηγορία είναι σε μεγάλη ανάπτυξη, και έχουν γίνει άλματα από τα προηγούμενα Captur/2008/Juke, και ότι με κάθε καινούργιο μοντέλο, η 'μεσαία' γενιά (αυτά που βγήκαν περίπου στο 2016-2018) αρχίζει να μένει πίσω, και αυτό αποτυπώνεται και σε μετρήσεις (elk test, φρενα, κ.λ.π) που θα δεις σε διάφορα τεστ.
Και το Crossland και το C3 Aircross και το Vitara που ανέφερες είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα, και ειδικά τα 2 τελευταία μπορεί και να τα αποκτήσω κάποια στιγμή σαν 2ο όχημα, διαφώνησα μόνο με τον απόλυτο τόνο της φωνής σου στο αρχικό σχόλιο!
Καλό βράδυ.
-
Νιωθω ευτυχής που βαζω χαμηλα standards. Πετυχαινω τους στοχους μου.
Sanderooooo
-
Εγώ που σκέφτομαι όπως λέει ο VAG πήρα το Aircross. To πήρα όμως επειδή έτυχε να το βρω όπως το ήθελα (ντήζελ αυτόματο με πλήρη εξοπλισμό) σε κάποια πολύ καλή τιμή, μέρα με τη νύχτα με την ονομαστική τιμή καταλόγου. Γιατί θεωρώ υπερτιμημένο κάπως και το 2008 και τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού, αλλά δεν θα έδινα ποτέ κι 24+ χιλιάρικα που είχε ονομαστική στον διαμορφωτή το Aircoss, ή τα οποία ζητούσε σαν πραγματική τιμή το Crossland για να μη το πάρεις λειψό... όπως δεν θα τα έδινα τα 24+ χιλιάρικα και για Vitara AT βενζίνης δικίνητο.
Δηλαδή για όποιον σκέφτεται καθαρά 'οικονομοτεχνικά', υπάρχει ένα κατώφλι τιμής μετα από το οποίο δεν αξίζει η αγορά ενός αυτοκινήτου. Για 21-22 χιλιάρικα τα δύο 'ξαδερφάκια' είναι καλές αγορές, αλλά μέχρι εκεί. Αν πλησιάζεις τα 25, φαίνεται πιο συμφέρον να ανέβεις σκαλί να πάρεις ολοκαίνουριο όχημα με 8τάχυτο κιβώτιο και πιο μοντέρνα μπλιμπλίκια, ή ακόμη και να αλλάξεις κατηγορία για μεγαλύτερο...
-
Ετσι είναι .
Μέχρι τα 20-22000 το Αιρκρος - Βιτάρα - Κροσλαντ , είναι άπαιχτα . Γιατί τα άλλα είναι στις φτωχές εκδόσεις , που τα παραπάνω κάνουν 17-18000 . Μετά τα 22000 μπαίνουν τα νεώτερα Β ή τα παλιότερα C .
Opel Crossland X