-
@Liam είμαι φρέσκος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος με χειροκίνητο κιβώτιο. Αν θέλεις κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε. Μιλάω και εκ μέρους των υπολοίπων κατόχων του οχήματος στο νήμα, οι οποίοι είναι ενεργοί και εμένα προσωπικά μου έδωσαν τα φώτα τους. Το c3 aircross δεν το έχω δει από κοντά ούτε το οδήγησα, νομίζω όμως ότι σε θέμα πρακτικότητας είναι κοντά με το crossland x. Αν έχεις καταλήξει σε βενζίνη πάντως, το συγκεκριμένο μοτέρ είναι μονόδρομος. Από εκεί και πέρα μπες και στα δύο, αν μπορείς κάνε τα και μια βόλτα και όποιο σε βολέψει και σου αρέσει περισσότερο.
-
Τα νούμερα που θα δώσω ίσως δεν είναι ενδεικτικά, γιαυτό θα τα συγκρίνω με το παλιό μου αυτοκίνητο (vw polo 1.4 75hp). Για τις καθημερινές μου διαδρομές (δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά) που περιλαμβάνουν κομμάτι εγνατίας οδού κάποιες μέρες και κάποιες άλλες παλαία εθνική οδό και πόλη χωρίς κίνηση. Με το polo έκαιγα 6.5-7 lt/100 km. Με κανονική οδήγηση, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Με το crossland οι ίδιες διαδρομές και οδήγηση σε φάση στρωσίματος οι τιμές είναι 6.1-6.3.
-
Χαιρετώ και εγω με την σειρά μου
Έχω μπλέξει στην αναζήτηση μικρού SUV για να βολέψω το νέο μέλος της οικογένειας. Έχω διαβάσει όλο το thread και επισκέφθηκα την αντιπροσωπεία για προσφορά. Υπάρχει μόνο ένα βενζίνης με τους 130 ίππους έκδοση xclusive με έξτρα
- Navi
- Ζάντες 17
- Ρεζερβα
- Καμερα οπισθοπορείας
και η τιμή αυτου στα στρογγυλά 20Κ.
Συγκρίνοντας το με το aircross 1.2 110hp την φουλ έξτρα έκδοση στα 19650 πιστεύετε πως υπερτερεί το οπελ;
Για εμένα η πλάστιγγα υπέρ του crossland έγειρε λόγω των χειριστηρίων του κλιματισμού που στο aircross δεν με βόλεψαν καθόλου μέσω της touch οθονης και εικόνας εσωτερικού,μου φαινόταν ποιο ποιοτικό το crossland. Το θέμα εμφάνιση είναι υποκειμενικό. Χρήσιμο και πρακτικό είναι το συρόμενο πίσω κάθισμα το οποίο πάει πακέτο με το δάπεδο του χώρου αποσκευών το οποίο έχει επίπεδη θέση. Για τις 17αρες κρατάω μια επιφύλαξη αν χρειάζονται και αν κοπανάνε,εμένα έχει 16αρες.
-
Οδήγησα εχθές το aircross από εβδομάδα θα οδηγήσω και το Crossland. Ο κινητήρας με αιρκοντισιον ανοιχτό έδειχνε να τραβάει. Αυτο που ένιωσα είναι η επιτάχυνση να μην είναι γραμμική και στις 3 χσλ να δίνει πιο πολύ. Φαντάζομαι εκεί μπαίνει το τούρμπο; Η αλήθεια είναι πως μετά τι τεστ ντραιβ είχα ένα χαμόγελο. Δυστυχώς οδηγώ ένα αυτοκίνητο 25ετιας και το C3 μου φάνηκε παιχνιδάκι. Πλέον η προσφορά για το C3 έφτασε το 20Κ στο χρώμα που θέλω.
Θα απαριθμήσω τι έχει το Crossland που δεν έχει το C3 και το αντίστροφο γιατί και τα 2 έχουν κάμποσα
-
Το Cross έχει
-
Led φωτα
-
Ειδοποίηση τυφλού σημείου
-
Φυσικά κουμπιά για το κλίμα
-
Έξτρα 20 άλογα
-
Μεταλλικό χρώμα
-
Το C3 έχει
-
Ασύρματη φόρτιση (όχι ότι έχω κινητό που το υποστηρίζει αλλά φευ)
-
Συρόμενα πίσω καθίσματα
-
Χρώμα που μου αρέσει περισσότερο
-
Grip control (που μάλλον πιστεύω πως είναι ανούσιο)
-
Γτπ ποτηροθηκες
πέρα των συρομενων καθισμάτων το Crossland υπερέχει κατά κράτος από εξοπλισμό. Έχει όμως ετοιμοπαραδοτο 1 κομμάτι σε navy blue με μαύρο ουρανό που δεν μου κλικ κόντρα στο λευκό με μαύρο ουρανό του C3.
Θέλω πολύ να οδηγήσω και το Crossland για να έχω μετρό σύγκρισης. Πάντως το trip computer στο C3 έγραφε 9.2 lt /100 km. Έπαθα ένα μικρό σοκ. Εδώ διαβάζω για το Crossland πολύ χαμηλότερη κατανάλωση.
-
-
Στα 21 , ίσως και πιο κάτω υπάρχουν κάτι προσφορές στο 3 αιρκρος, λίγα αμάξια με το 130 αυτόματο .
Με χειροκίνητο το βρίσκεις στα 19000 .
-
Αυτό το αυτόματο, οποίος μπορεί να το πάρει!
Εγώ ίσως ενέδιδα, αν ήμουν τώρα Ελλάδα κι αγόραζα... αν και σε αυτές τις τιμές, θα πρέπει κανείς να βάλει στην εξίσωση και Vitara & S-Cross, που νομίζω έχουν παραπλήσιο ή καλύτερο εξοπλισμό (και χώρο το s-cross) και σίγουρα πιο αξιόπιστα αν τα κρατήσει κάποιος χρόνια...
Μεταξύ των δύο, στο μάτι μου πιο νεανικό και σπορ το Citroën, νομίζω κερδίζει αισθητικά.
Αλλά βλέπω το opel να έχει πολύ πιο χρήσιμο εξοπλισμό κι εργονομία θα έλεγα, βάλε και τις εξτρά επιδόσεις, αν και πιο άχρωμο και συντηρητικό, ίσως κρατήσει ελαφρά καλύτερη μεταπώληση και φαίνεται πιο vfm στη φάση αυτή. Μόνο το συρόμενο κάθισμα 'λείπει' εφόσον πρόκειται να φορτωθεί μέχρι τα μπούνια το αμάξι.
Η κατανάλωση και στα δύο, πιστεύω θα είναι 7λτ πάνω κάτω, πιο κοντά στα 6λτ αν έχει κάποιος πολύ ελαφρύ πόδι και σενάριο χρήσης.
-
Στα 21 , ίσως και πιο κάτω υπάρχουν κάτι προσφορές στο 3 αιρκρος, λίγα αμάξια με το 130 αυτόματο .
Με χειροκίνητο το βρίσκεις στα 19000 .
Το διαθέτουν και με ντίζελ;
Έχω την εντύπωση πως σχεδόν εξισώθηκαν οι τιμές μεταξύ των δύο καυσίμων
-
Για πες ή αν δεν μπορείς με πμ που παίζει αυτόματο με κάτω από 21Κ.
-
Το ντίζελ στην πλούσια έκδοση πατάει φορολογικό σκαλί και περνάει τα 24000 .
Στην νεώτερη πλούσια έκδοση της βενζίνης που θα έλθει και έχει κάποια έξτρα από την προηγούμενη , μόνο το λευκό μαύρο χρώμα δεν πατάει φορολογικό σκαλί .
-
Διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσιεύσεις του thread παρατηρώ πως η OPEL άλλαξε αρκετά τον εξοπλισμό που προσφέρει στην Exclusive έκδοση στα μοντέλα του 2020 έναντι των όσων έδινε στα τελευταία του 2019. Μου κάνει τεράστια εντύπωση που τα συρόμενα πίσω καθίσματα δεν είναι μέσα στο πακέτο του εξοπλισμού...
Εμένα το μόνο που μου 'λείπει' από την Exclusive που έπεσε στα χέρια μου είναι τα πίσω led φώτα που τότε τα είχε μόνο στην επετειακή 120edition σειρά...
Πλέον στην Exclusive δίνει Led φωτιστικά σώματα και στα μπροστά αλλά και στα πίσω φανάρια;;
Θα με ενδιέφερε να βάλω τα Led πίσω φανάρια αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Έχει κανείς εικόνα αν γίνεται;;
-
Εμένα το μόνο που μου 'λείπει' από την Exclusive που έπεσε στα χέρια μου είναι τα πίσω led φώτα που τότε τα είχε μόνο στην επετειακή 120edition σειρά...
Θα με ενδιέφερε να βάλω τα Led πίσω φανάρια αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Έχει κανείς εικόνα αν γίνεται;;
Γιατί να τα αλλάξεις? Αφού μπροστά με τα led εσύ βλέπεις μια χαρά, για τα πίσω και αν δεν είναι led, ποιος νοιάζεται? ¨Όταν κοιτούσα τη λίστα του εξοπλισμού του δικού μου και είδα ότι δεν έχει led πίσω, κόλλησα 1 δευτερόλεπτο και μετά συνέχισα να διαβάζω τα υπόλοιπα...
Πάντως από ηλεκτρολογικής άποψης, η καλωδίωση στα led πρέπει να είναι διαφορετική. Αλλά στις διαστάσεις φαίνονται ίδια. Γιατί δεν ρωτάς αντιπροσωπεία?
-
migior wrote:
Γιατί να τα αλλάξεις? Αφού μπροστά με τα led εσύ βλέπεις μια χαρά, για τα πίσω και αν δεν είναι led, ποιος νοιάζεται? ¨Όταν κοιτούσα τη λίστα του εξοπλισμού του δικού μου και είδα ότι δεν έχει led πίσω, κόλλησα 1 δευτερόλεπτο και μετά συνέχισα να διαβάζω τα υπόλοιπα...
Πάντως από ηλεκτρολογικής άποψης, η καλωδίωση στα led πρέπει να είναι διαφορετική. Αλλά στις διαστάσεις φαίνονται ίδια. Γιατί δεν ρωτάς αντιπροσωπεία?
Εννοείται ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επί της ποιότητας του φωτισμού. Για εμένα εξάλλου τα Led μπροστά ήταν ίσως και αυτό που έγειρε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την πλάστιγγα υπέρ του Crossland. Το όχημα που άφησα για το Crossland ήταν Αstra J GTC με Xenon AFL και ότι άλλο είχα δει ήταν τρομερή υποβάθμιση σε επίπεδο ποιότητας φωτισμού.
Το θέμα αν προτιμάς είναι καθαρά υποκειμενικό και περισσότερο οπτικό. Μου 'χτυπάει' καλύτερα στο μάτι το πίσω φωτιστικό σώμα που είναι Led. Μου φαίνεται πολύ όμορφο με το διαχωρισμό που κάνει στις 2 γραμμές.
Αντιπροσωπεία που είχα ρωτήσει για το αν μπορώ να βάλω τα πίσω φανάρια από το 120 Edition δεν ήταν πολύ σίγουροι γιατί δεν τους είχε 'κλειδωμένο' τον κωδικό του part για τον αριθμό πλαισίου μου. Από την άλλη μου είπαν και αυτοί πως πιθανότατα χρειάζεται άλλη καλωδίωση, οπότε αντίο αν ισχύει κάτι τέτοιο.
Απλά μου κάνει εντύπωση πως σε παλαιότερα μοντέλα αρκετός κόσμος βάζει led aftermarket φωτιστικά σώματα (μπρος και πίσω). Ίσως αυτά έχουν κάτι που παρακάμπτει τυχόν ενδείξεις βλάβης....
-
Ernest wrote:
...Την οποία παρήγγειλα σήμερα. **1.2 130hp Αυτόματο, edition 2020, χρώμα Nautic Blue (μεταλλικό χωρίς έξτρα χρέωση) με οροφή στο χρώμα του αμαξώματος, **με έξτρα 1) Πακέτο Ασφάλειας (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης, Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Ανίχνευση Πεζών) 2) Εργοστασιακό συναγερμό 3) Ατσάλινη ρεζέρβα 16' 4) Park & Go Pack II (Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, Προειδοποίηση τυφλού σημείου, Προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, Κάμερα οπισθοπορείας)
Τελική τιμή με προωθητική ενέργεια 20.200€, παράδοση Μάϊο
Παιδιά το αυτοκίνητο μου έπεσε θύμα του COVID-19...Η ενημέρωση που είχα εχθές είναι ότι θα παραχθεί μέχρι τέλος Ιουλίου και θα έρθει μέχρι 15Αύγουστο. Μόλις προλαβαίνω διακοπές...
-
Παίζει και να πάρεις MY21.0, αν δεν κάνω λάθος από αρχές Ιουλίου ξεκινούν παραγωγή των Model Year της επόμενης χρονιάς και αρχές Ιανουαρίου τα ΜΥΧΧ.5.
-
Παίζει και να πάρεις MY21.0, αν δεν κάνω λάθος από αρχές Ιουλίου ξεκινούν παραγωγή των Model Year της επόμενης χρονιάς και αρχές Ιανουαρίου τα ΜΥΧΧ.5.
Όταν αγόρασα το δικό μου Crossland τέλος Οκτωβρίου 2019, είχα πάρει προσφορές από OPEL ΔΡΟΜΩΝ και OPEL ΒΕΛΜΑΡ. Η προσφορά της ΒΕΛΜΑΡ για τα ίδια πράγματα ήταν 1.500 ευρώ πάνω. Όταν το είπα στον πωλητή μου είπε πως προφανώς αφορά παλιό μοντέλο η προσφορά της ΔΡΟΜΩΝ. Εκ των υστέρων βέβαια φάνηκε πως ο πωλητής της ΒΕΛΜΑΡ είχε κάνει λάθος στο configuration και είχε επιλέξει άλλο σαλόνι (με περισσότερες λειτουργίες στο κάθισμα οδηγού και συνοδηγού), εξού και η διαφορά των χρημάτων λόγω αλλαγής στην φορολογική κλίμακα για το προς εισαγωγή όχημα....
Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε το Model Year του οχήματός μας;
-
dtzgr wrote:
Όταν αγόρασα το δικό μου Crossland τέλος Οκτωβρίου 2019, είχα πάρει προσφορές από OPEL ΔΡΟΜΩΝ και OPEL ΒΕΛΜΑΡ. Η προσφορά της ΒΕΛΜΑΡ για τα ίδια πράγματα ήταν 1.500 ευρώ πάνω. Όταν το είπα στον πωλητή μου είπε πως προφανώς αφορά παλιό μοντέλο η προσφορά της ΔΡΟΜΩΝ. Εκ των υστέρων βέβαια φάνηκε πως ο πωλητής της ΒΕΛΜΑΡ είχε κάνει λάθος στο configuration και είχε επιλέξει άλλο σαλόνι (με περισσότερες λειτουργίες στο κάθισμα οδηγού και συνοδηγού), εξού και η διαφορά των χρημάτων λόγω αλλαγής στην φορολογική κλίμακα για το προς εισαγωγή όχημα....
Θα μπεις στο My Opel ,στη καρτέλα λεπτομέρειες οχήματος, λέει MODEL YEAR
-
Στο μαιοπελ μπορείς να το δεις αλλά και με το βιν ίσως να φαίνεται σε κάποιο σάιτ.
-
Πολύ σωστό αυτό για το MyOpel. Το είχα ξεχάσει εντελώς...
Εν τέλει Model Year 2020 γράφει. Μάλλον ήταν από τα πρώτα που βγήκαν από το εργοστάσιο το καλοκαίρι του 2019.
Έχει κανείς κανένα νεότερο αν θα βγάλει κάποια αναβάθμιση το PSA Group για το δικό μας Infotainment ως προς την υποστήριξη των ελληνικών χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο;
Είναι αρκετά κουραστικό να μην μπορείς να αναζητήσεις επαφές στον τηλεφωνικό κατάλογο. Για navigation οκ, μέσω Android Auto και GMaps όλα είναι κομπλέ, αλλά αυτό με τον τηλεφωνικό κατάλογο εμένα με έχει κουράσει αρκετά...
-
Σχετικά με το model year, φαίνεται από το 10o ψηφίο του αριθμού πλαισίου: Η('17), J('18), K('19),L('20).
Περισσότερα για το τι σημαίνουν τα διάφορα ψηφία του VIN:
Example: W0L7C9EBXH4123456
position definition description
1 - 3 World manufacturer code
W0L Adam Opel GmbH (until June 30, 2017)
W0V Opel Automobile GmbH (from July 1st, 2017)
4th Vehicle row
7 Crossland X
5 Equipment level
C. Selection
D Edition
H INNOVATION
U Ultimate
6 Body shape
9 Monocab 4 doors (model code 75)
7 Restraint system (RPO code)
E Active seat belts; Airbags driver, front passenger, front seats and side roof (AYC)
G Active seat belts; Airbags driver, front passenger, front, rear seats and roof on the side (AR2)
8th Engine (RPO code, PSA code, performance)
A B16DTH (LDI, DV6FC, 88 kW)
B B12XHT, D12XHT, F12XHT (LEG, EB2 (A) DTS, 96 kW)
C. B16DT (LEK, DV6FD, 73 kW)
D B12XHL, D12XHL, F12XHL (LES, EB2 (A) DT, 81 kW)
E B12XE, D12XE, F12XE (LEZ, EB2F (A), 60 kW)
F B12XE with LPG (LEZ & KL7, EB2F, 60 kW)
G D15DT (LQJ, DV5RD, 75 kW)
H ?
J D15DTH (LQP, DV5RC, 88 kW)
K 1.6 Diesel (LFU, DV6_?, 68 kW)
9 Check digit 0-9, X according to the calculation scheme
10th Model year
H 2017
J 2018
K 2019
L 2020
... ...
11 Manufacturing plant
4th Zaragoza (Spain)
12-17 Consecutive vehicle number
starting over every model yearΈχει κανείς κανένα νεότερο αν θα βγάλει κάποια αναβάθμιση το PSA Group για το δικό μας Infotainment ως προς την υποστήριξη των ελληνικών χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο;
Έχει ήδη βγάλει. Απλά η opel δεν τη δίνει στους χρήστες. Δεν ξέρω αν τη βάζουν στο σερβις, πάντως είχα στείλει mail και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι (lol).
Την έχω βάλει μόνος μου. Έχω την PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-25-12_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2
Σ' εμενα (που έχω ΜΥ19 x-clusive, Navi 5.0) παίζει μια χαρά και έχει και ελληνικά κανονικά στο πληκτρολόγιο του navi.
Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=33&t=13346&start=0
Έκανα τη διαδικασία που γράφει στην παράγραφο 4 του More info, με χρήση κινητού με bluetooth tethering.
-
Σχετικά με το model year, φαίνεται από το 10o ψηφίο του αριθμού πλαισίου: Η('17), J('18), K('19),L('20).
Περισσότερα για το τι σημαίνουν τα διάφορα ψηφία του VIN:
Example: W0L7C9EBXH4123456
position definition description
1 - 3 World manufacturer code
W0L Adam Opel GmbH (until June 30, 2017)
W0V Opel Automobile GmbH (from July 1st, 2017)
4th Vehicle row
7 Crossland X
5 Equipment level
C. Selection
D Edition
H INNOVATION
U Ultimate
6 Body shape
9 Monocab 4 doors (model code 75)
7 Restraint system (RPO code)
E Active seat belts; Airbags driver, front passenger, front seats and side roof (AYC)
G Active seat belts; Airbags driver, front passenger, front, rear seats and roof on the side (AR2)
8th Engine (RPO code, PSA code, performance)
A B16DTH (LDI, DV6FC, 88 kW)
B B12XHT, D12XHT, F12XHT (LEG, EB2 (A) DTS, 96 kW)
C. B16DT (LEK, DV6FD, 73 kW)
D B12XHL, D12XHL, F12XHL (LES, EB2 (A) DT, 81 kW)
E B12XE, D12XE, F12XE (LEZ, EB2F (A), 60 kW)
F B12XE with LPG (LEZ & KL7, EB2F, 60 kW)
G D15DT (LQJ, DV5RD, 75 kW)
H ?
J D15DTH (LQP, DV5RC, 88 kW)
K 1.6 Diesel (LFU, DV6_?, 68 kW)
9 Check digit 0-9, X according to the calculation scheme
10th Model year
H 2017
J 2018
K 2019
L 2020
... ...
11 Manufacturing plant
4th Zaragoza (Spain)
12-17 Consecutive vehicle number
starting over every model yearmigior wrote:
Έχει κανείς κανένα νεότερο αν θα βγάλει κάποια αναβάθμιση το PSA Group για το δικό μας Infotainment ως προς την υποστήριξη των ελληνικών χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο;
Έχει ήδη βγάλει. Απλά η opel δεν τη δίνει στους χρήστες. Δεν ξέρω αν τη βάζουν στο σερβις, πάντως είχα στείλει mail και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι (lol).
Την έχω βάλει μόνος μου. Έχω την PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-25-12_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2
Σ' εμενα (που έχω ΜΥ19 x-clusive, Navi 5.0) παίζει μια χαρά και έχει και ελληνικά κανονικά στο πληκτρολόγιο του navi.
Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=33&t=13346&start=0
Έκανα τη διαδικασία που γράφει στην παράγραφο 4 του More info, με χρήση κινητού με bluetooth tethering.
Πάρα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσες!
Αναφορικά με το ελληνικό πληκτρολόγιο, αυτό είναι διαθέσιμο και στην αναζήτηση επαφής από τον τηλεφωνικό κατάλογο;
Επίσης, έκανες την αναβάθμιση έχοντας βάλει μπροστά το αμάξι (να δουλεύει) ή απλά γυρίζοντας τον διακόπτη του στο on;
Opel Crossland X