-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
... (ναι ρε, ακόμα και η καλα στρωμένη μοκετα με τις κρυμμένες βίδες κοστίζει και εγω εκτιμώ αυτή τη λεπτομέρεια σε σχέση με τον Ιάπωνα που σου έχει μια βελέτζα και τη βίδα φάτσα κάρτα όπως τη κάρφωσε ο Χιροσι).
...Βελέτζα!... Κορυφαία ατάκα...
Η ανάλυση που έκανες για το swift με γύρισε στο 1995 όταν είχα το Swift GTi.
Κάποια πράγματα παραμένουν ίδια και σταθερά στο χρόνο.... -
Καλησπέρα σε όλους. Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικά με το swift, θεωρώ οτι είναι απο τις ελάχιστε επιλογές όταν μιλάμε για φθηνό, αξιόπιστο και γενικά τίμιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Είμαι στην φάση που πουλάω το FIAT500 sport του 2008 και πρόκειται να αγοράσω άμεσα αντικαταστάτη. Ένα ΛΙΓΟ μεγαλύτερο αυτοκίνητο που δεν θα με δυσκολεύει να το παρκάρω μέσα στην πόλη και που δεν θα ζοριστεί στην Εθνική, στην Αττική ή σε κάποιο μικρό ταξίδι. Πρόσφατα έκανα test drive στο Ignis και αμέσως μετά στο Swift. Ήταν η μέρα με την νύχτα καθώς το Ignis (4X4) έβαζε θόρυβο στην καμπίνα πάνω απο τα 90χλμ, ενώ το τιμόνι του ήταν δύσκαμπτο και με σχεδόν καμία επικοινωνία με την άσφαλτο. Απο την άλλη το swift πατούσε καλά, ήταν αρκετά σβέλτο και με πολύ αναπαυτικό κάθισμα και θέση οδήγησης. Η τιμή της έκδοσης GL+,1200cc και 90bHP είναι στα 13.500 ευρώ και νομίζω οτι είναι value for money. Αν ο οποιοσδήποτε έχει εμπειρία σχετικά με το swift θα παρακαλούσα να το αναφέρει. Σας ευχαριστώ!
-
Τι ψάχνεις τώρα; Είναι γνωστό στην πιάτσα τι μπορεί να δώσει ένα suzuki swift. Άριστη οδική συμπεριφορά, αξιοπιστία, καλή κατανάλωση, αξία μεταπωλητική, χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης και εμφάνιση άνω του μέσου όρου της κατηγορίας του. Στον αντίποδα οι μικροί χώροι κυρίως για τους πίσω επιβάτες και εκείνου των αποσκευών. Αν αυτά σου αρκούν μόνο το χρώμα θα έπρεπε να σε απασχολεί...
-
Ειχα swift(06) απο το 2006 εως και πριν 2 μηνες,και μετα απο 140Κ εμεινα πολυ-πολυ ευχαριστημενος σε ολους τους τομεις,εξαιρετικο αυτοκινητο πολης,κανεις ομως και ταξιδακια ανετα...φανταζομαι και το νεο μοντελο του 2017,θα ειναι σαφως καλυτερο ασφαλεστερο,και καλυτερη ποιοτητα κυλισης.
Μονο μειον για μενα παντα,η αδιαφορη σχεδιαση του καινουριου,καθως η suzuki εκανε ενα βημα πισω σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα,αλλα και με τον ανταγωνισμο... -
Ο χρήστης IgnisT έγραψε:
Αν ο οποιοσδήποτε έχει εμπειρία σχετικά με το swift θα παρακαλούσα να το αναφέρει. Σας ευχαριστώ!Μπορείς να δεις το πιο αναλυτικό ποστ μου παραπάνω.
Ωστόσο, ναι, ειναι πολύ καλό για μεσα στη πόλη ωστόσο πια με 7.000χλμ στο οδόμετρο, θεωρώ οτι το αυτοκίνητο ειναι πολύ θορυβώδες με πολύ ηχο από κύληση και αεροδυναμικούς θορύβους όπως πια και τριγμούς. Αυτά στο τεστ ντραιβ δε τα είδα.
Ειχα οδηγήσει και το προηγούμενο μοντέλο σε χώρα με σοβαρούς δρόμους και ήταν μια χαρά. Αλλά για τους άκρως απαράδεκτους δρόμους, το αυτοκίνητο κοπανάει (ιδιως σε εγκάρσιες ανωμαλίες) και έχει θόρυβο. Κατά τα άλλα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και κατανάλωση (σε κίνηση μέσα στη πόλη 6.8, σε ανοιχτούς δρόμους ήσυχα και με ψιλοκατηφορες το έχω φτάσει και 4..
Αξίζει μόνο η φτηνή έκδοση κατά τη γνώμη μου. 11.5000; Ακόμα και τα 13.000+ ειναι πολλά.
Α, και για το χρώμα, παρ''ολο που δεν ειμαι ψυχάκιας με το αυτοκίνητο να το σκεπάζω, προσέχω, με κάθε μικρο ακούμπημα (οχι χτυπημα, γδάρσιμο), φεύγει. Πχ σε στενό που έχεις παρκάρει και στο πεζοδρόμιο έχει κολωνάκι και απλά για να βγεις θα ακουμπήσεις σιγα σιγα το κολωνάκι, ε, σε αυτό το σημέιο θα πετάξει το χρώμα. Δε το έχω ξαναδεί αυτό σε αυτοκίνητα που οδηγούσα. -
Πάνω που πήγα να απαντήσω στον SPI_duster οτι μάλλον θα πάω για το μαύρο, διάβασα και τα σχόλια του alejandro και μου έγινε η καρδιά περιβόλι...Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα και θα συνεχίσω το ψάξιμο αν και μάλλον οι επιλογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις απαντήσεις σας παίδες!
-
Ο χρήστης IgnisT έγραψε:
οτι μάλλον θα πάω για το μαύροΜαύρο έχω..
Δεν έχω κάτσει ακόμα λόγω χρόνου αλλά θέλω να στείλω μειλ στα κεντρικά στην Ιαπωνία α) για το χρώμα β) για τη πλήρη απενεργοποίηση των ρανταρ που δε γίνεται αυτή τη στιγμή (μόνο χειροκίνητα κάθε φορά που βάζεις μπρος). -
Ναι, τα έχω διαβάσει και τα παραπάνω. Είδα επίσης σε κριτικές οτι πρέπει να απενεργοποιείς τα ραντάρ σε κάθε ξεκίνημα και μου φάνηκε πολύ κουραστικό. Έτσι κι αλλιώς αν τελικά καταλήξω στο swift θα πάω για την μεσαί έκδοση η οποία δεν έχει ραντάρ! (το μάυρο σκίζει)
-
Για πιο λόγο θες τη μεσαία; Για το ινφοτεινμεντ; Φαντάζομαι μόνο αν έχεις android τηλέφωνο. Μόνο για τη κάμερα οπισθοπορίας θα έλεγα οτι αξίζει. Αλλιώς καλύτερα η βασική έκδοση. Αξωτερικά άλλωστε ειναι ίδιες πανω κάτω (οκ, έχει τάσια αλλά ειναι σχεδον ίδια με τις ζαντες της μεσαίας). Απλά τα σχεδον 2.000 πάνω δεν αξίζουν νομίζω για το ινφοτεινμεντ.
Απλά γνώμη.
Ειχα οδηγήσει το 500 οταν πρωτοβγήκε σε τεστ ντραιβ και είχα εντυπωσιαστεί με το πάτημα του και τη στιβαρότητά του. Αν όντως ειναι έτσι, σκέψου οτι το Σουιφτ ίσως να ειναι υποβάθμιση στο τομέα αυτο. Θα έλεγα κάνε ξανα τεστ ντραιβ και πήγαινε πάνω σε λακούβες και σαγρε άσφαλτο αν υπάρχει γύρω να τσεκάρεις. -
Διαβασα την περιγραφή του alejandro και νομίζω πως μαζί με τον storm θέτουν πολύ νωρίς υποψηφιότητα για τους καλύτερους reviwers της χρονιάς. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι πως δεν διστάζουν να βγάλουν στη φόρα τα κακώς κείμενα των αυτοκινήτων που εξετάζουν κατι που μόνο ως θετικό μπορεί να είναι για τους λοιπούς αναγνώστες. Βέβαια και οι δύο έχουν από ένα μελανό σημείο. Ο ένας είναι λάτρης του γκρουπ ενώ ο άλλος πρόσφατα έγινε κατοχος ενός οχήματος του.
-
Όλες οι απόψεις (απο reviwers και όχι μόνο..χαχαχ) είναι σεβαστές! Δεν θα πήγαινα στην 1η έκδοση γιατί με τα +1000 ευρώ πας στην μεσαία και έχεις θερμαινόμενα καθίσματα, 16ρες ζάντες όπως είπες αντί 15ρες με τάσια αλλά και infotatment-κάμερα. Για το 500ρι ισχύουν όλα όσα είπες! Το Ιταλικό κουβαδάκι πάει τρένο στον δρόμο και η αίσθηση οδήγησης είναι άριστη. Πάρα πολύ καλά κρατήματα, πολύ σταθερό και γρήγορο τιμόνι αλλά και πολύ καλή επικοινωνία με την άσφαλτο. Απο την μία αξιοπιστία Γιαπωνέζου και απο την άλλη κρατήματα και φινέτσα Ιταλού. Σαν τις γυναίκες ένα πράγμα. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις..χαχα *Σϋντομα θα προσπαθήσω να ξαναοδηγήσω Ignis και Swift. Θέλω να σιγουρέψω οτι ο θόρυβος που έβαζε στην καμπίνα το Ignis με ταχύτητα 90χλμ στην Εθνική Οδό δεν οφειλόταν στο συγκεκριμένο αμάξι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βέβαια και οι δύο έχουν από ένα μελανό σημείο. Ο ένας είναι λάτρης του γκρουπ ενώ ο άλλος πρόσφατα έγινε κατοχος ενός οχήματος του.Χαχαχαχα! Όποτε οδηγώ και ξεπερνώ τα 60χλμ/ώρα ανοιγω παράθυρα και φωνάζω Μέεεερκελ πάρε τα λεφτά!
Τωρα, όσο για τα αρνητικά κάθε αυτοκινήτου, ή λάθος επιλογές, γιατί να μη τα αναγνωρίζουμε;
Η πλάκα ειναι οτι παρά το οτι το κράζω, προχθές έστειλα μειλ στην αντιπροσωπεία που πήρα το δικό μου να ρωτήσω αν έχουν τιμες για το Σουιφτ Σπορτ . Αμα ειναι να κοπανάει και να μου παίρνει τα αυτιά, τουλάχιστον να ειναι χαρτνκορ αλήτικο. -
Ο χρήστης IgnisT έγραψε:
Δεν θα πήγαινα στην 1η έκδοση γιατί με τα +1000 ευρώ πας στην μεσαία και έχεις θερμαινόμενα καθίσματα, 16ρες ζάντες όπως είπες αντί 15ρες με τάσια αλλά και infotatment-κάμερα.Το 500ρακι το αγαπώ πολύ (έτσι για να ακούει και ο SPI_duster). Αν το είχαν σε 4θυρο λίγο πιο μεγάλο, θα ήταν η επιλογή μου (αν'αυτου έχουν το ελεηνο 500L) .
Θερμαινόμενα καθίσματα;; Αθήνα τουλάχιστον μ.ο. σχεδον όλο το χειμώνα είχαμε σχεδον 15 βαθμους!! :-). Ζάντες, βάζεις και εσύ αν θες κάποια στιγμή αργότερα. Το ινφοτεϊνμεντ/Gps ειναι απλά απαράδεκτα. Βεντουζώνω το κινητό κάθε φορά για οτιδήποτε προσφέρει το ινφτεϊνμεντ εκτός απο το ράδιο. Για τη κάμερα πάω, πάσο.. αξίζει... αλλά σχεδόν 2000ευρά... χμ.. βέβαια εσύ αποφασίζεις και κρίνεις. Ετσ γνώμες λέμε και κουβέντα να γίνεται.
Το Ικγνις δε το οδήγησα αλλά στις αντιπροσωπείες μου έιχαν πει οτι ειναι πιο θορυβώδες από το Σουιφτ. Πάντως το Ιγνκις έχει πολύ χαρακτήρα. Εχει εδω στη γειτονία ενα γκρι σκουρο με τις μαυρες ζάντες, δείχνει πολύ ζόρικο. -
Η διαφορά είναι στα 1000 ευρώ σύμφωνα με το site. Τώρα που το λες έχεις απόλυτο δίκιο για τα θερμαινόμενα. Η κάμερα όπως λες αξίζει αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να 'ακυρωθεί' η χρήση της με την τοποθέτηση soundtronic (δεν θυμάμαι αν λέγεται έτσι). Για το Ignis και εμένα μου ανέφεραν μέσες-άκρες οτι αν δεν το θέλω για να καβαλάω τα λαγκάδια 1000 φορές να παω στο swift! *Με το 500ράκι έχω φτάσει τα 170.000 χλμ και είναι καιρός να το αλλάξω τώρα που έχει κάποια αξία ακόμα
viewtopic.php?f=9&t=60652 -
Οκ, για 1000 ευρώ δεν ειναι τραγική η διάφορα. Νόμιζα 11.500 ξεκινάει και μετα παει στα 13.500.
Αν εννοεις τους αισθητήρες παρκαρίσματος, λογικά τους βάζουν εδω, και λειτουργούν επικουρικά με τη κάμερα. Θα εχεις δηλαδή ήχο και εικόνα. Ρώτα τους βέβαια.
Παντως νομιζω τελικά στη δικη μου περίπτωση βάση της τωρα εμπειριασ μου το πολυ πιθανό ηταν να έπαιρνα το Γιαρις υβριδικό βάση και της χρήσης που τελικά κάνω. Δεν ειναι τελικά λίγα τα χλμ που κανω διασχίζοντας το κεντρο και το σταματά ξεκινά ειναι αυτο που βασικα σου εκτινάσσει τη κατανάλωση. Το Σουιφτ υβριδικό δε θυμαμαι πόσος παει αλλα αν θυμαμαι καλα δεν έκανε και τη θεαματική οικονομία.
Ανάλογα με τη χρήση όμως που κανεις εσυ ιςως να εχει καποιο ενδιαφέρον. -
Το Hybrid βγαίνει μόνο στην έκδοση GLX αν θυμάμαι καλά και η προσφορά που μου είχαν δώσει για το 1.0 - 112hp ήταν περίπου €17,500 (μαζί με το μεταλλικό χρώμα). Έχω την εντύπωση όμως, οτι το 1.2 - 90hp δεν βγαίνει σε υβριδική έκδοση ακόμη και στον εξοπλισμό του GLX (που έφτανε περίπου τα €16,000).
Αυτό που με απογοήτευσε εμένα όταν πήγα να το δω, ήταν όταν πίεσα τις γρίλιες της μάσκας και είδα πόσο εύκολα λυγίζουν. Μου φάνηκε πολύ ψεύτικη κατασκευή, που με την παραμικρή ατυχία θα χρειαζόταν αλλαγή...
-
Νομιζω με καθε επιφυλαξη οτι το αντιθετο ισχυει. Το 1.2 βγαινει hybrid και οχι το 1.0.
.Θεωρω οτι δεν αξιζει την διαφορα τιμης σε σχεση με το απλο -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Βέβαια και οι δύο έχουν από ένα μελανό σημείο. Ο ένας είναι λάτρης του γκρουπ ενώ ο άλλος πρόσφατα έγινε κατοχος ενός οχήματος του.
Χαχαχαχα! Όποτε οδηγώ και ξεπερνώ τα 60χλμ/ώρα ανοιγω παράθυρα και φωνάζω Μέεεερκελ πάρε τα λεφτά!
Τωρα, όσο για τα αρνητικά κάθε αυτοκινήτου, ή λάθος επιλογές, γιατί να μη τα αναγνωρίζουμε;
Η πλάκα ειναι οτι παρά το οτι το κράζω, προχθές έστειλα μειλ στην αντιπροσωπεία που πήρα το δικό μου να ρωτήσω αν έχουν τιμες για το Σουιφτ Σπορτ . Αμα ειναι να κοπανάει και να μου παίρνει τα αυτιά, τουλάχιστον να ειναι χαρτνκορ αλήτικο.Πάλι έχεις δίκιο!!! Απίστευτα όμορφο σε μαύρο το σπορτ. Σε προδιαθέτει για πολλά στροφιλίκια!
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Νομιζω με καθε επιφυλαξη οτι το αντιθετο ισχυει. Το 1.2 βγαινει hybrid και οχι το 1.0.Ενδέχεται Ανδρέα. Είναι πάνω απο μήνας που πήρα την προσφορά και δεν θυμάμαι καλά. Είχα διαβάσει και τα συμπεράσματα του @alejandro και σε συνδυασμό με τη δική μου άποψη, τελικά το είχα απορρίψει.
Βλέπω τις τιμές όπως μου τις είχε γράψει και υπέθεσα οτι το υβριδικό θα είναι ακριβότερο απο το απλό, γι' αυτό θεώρησα οτι αναφέρεται στο 1.0άρι.
-
Αρχίζω να διαβάζω το νήμα, λέω 15 σελ. είναι σιγά τα ωά - κι αν έχουμε διαβάσει στη ζωή μας...- και βλέπω:
*..αρκετά νέα μοντέλα γίνονται πιο άσχημα από τα προηγούμενα;;
..Σαν facelift μοιάζει παρά σαν νέο μοντέλο και κατάφεραν να το κάνουν και πιο άσχημο!
..ειδικά πίσω είναι χάλια μαύρα, μπροστά απλά χάλια.
..Και όσο αφορά το νέο Swift η εξωτερική σχεδίαση δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Φαίνεται σαν Daihatsu.
..Αισθητικα πολυ χειροτερο απο το απερχομενο μεσα-εξω
..Όντως ασχημοτερο του μοντέλου που αντικαθιστά οπως εχει σχολιαστεί και παραπάνω.
..εχουν βαλθει να τα ασχημαινουν
..Αυτοκινητο για σχιστοματη παππου χαχαχα
..Αποτυχημενη προσπαθεια να κρατησουν το πετυχημενο σχεδιο των δυο προηγουμενων version,τωρα αν θα χωραει ανθρωπος πανω απο 1.60 η θα καβαλαει τον ουρανο,δεν εχω δει τους χωρους με ακριβεια.
..Αρκετα ασχημο θα ελεγα,σαν τετραγωνισμα κυκλου το εκαναν να μοιαζει.*
Οπότε μετά λέω τι γίνεται ρε παιδί μου τόσο άσχημο πια? Εμένα γιατί μου (ψιλό)αρέσει? Μετά απογοητευμένος πάω στην τελευταία σελίδα και βλέπω:
Απίστευτα όμορφο σε μαύρο το σπορτ. Σε προδιαθέτει για πολλά στροφιλίκια!
+1
Ρε Σπύρο μήπως να κοιταχτούμε πουθενά? Τη λίστα παρακαλώ...
Το βγαλα και photo στην αντιπροσωπεία που ήμουν τις προάλλες
Οι χώροι ΟΚ για το μέγεθος του, η εμφάνιση OK για αυτοκίνητο 12-13 χιλιάδων, αν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν 10 χρόνια πριν το έπαιρνα θα ήθελα τον 1000αρη turbo που φαντάζομαι με 840 κιλά αμάξωμα θα τις ανεβαίνει τις ανηφόρες...
Και για να μην πει κανείς οτι μεροληπτώ υπέρ της suzuki το ignis δεν βλέπεται.
Νέο Suzuki Swift 2017