-
Αναμένουμε εντυπώσεις λοιπόν, όταν με το καλό παραλάβει ο φίλος, γιατί σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλούς το θέμα.
-
Καλημέρα παιδιά εγώ είμαι απογοητευμένος σχετικά με το θέμα των τριγμών. (έχω γράψει και πιο παλιά για διάφορα θέματα που είχα με το αμάξι).
Το αμάξι έγινε καρναβάλι. Υποτίθεται οτι η ford έστειλε οδηγίες στις αντιπροσωπείες για όσους πελάτες παραπονεθούν για τριγμούς. Το πήγα (αν και σκεφτόμουν οτι δεν θα γινόταν) και εκεί που έκανε κάποιους χαμηλούς τριγμούς, τώρα είναι κουκουρούκου.... -
Τελικά πρέπει να έχει θέμα με τους τριγμούς. Κρίμα καινούρια αυτοκίνητα.
-
Εντάξει δεν νομίζω ότι είναι γενικό το κακό. Δεν το κάνει σε όλους. Και δεν έχω βρει κάποια σχετική αναφορά σε site του εξωτερικού. Το θέμα είναι ότι το πας εδώ να το δουν και να το φτιάξουν, σου λένε εντάξει το βρήκαμε είναι οκ τώρα και στο παραδίδουν χειρότερο....όπως τα λέει ο alonso, ισχύει και σε μένα που το έχω πάει δύο φορές.
-
Το πρόβλημα των τριγμών ή των περίεργων θορύβων δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
Ειδικά όταν οι τριγμοί προέρχονται από κρυφά σημεία που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση. -
Πραγματικά δε ξέρω. Από τη μια δε θέλω να το ξαναπιάσουν, από την άλλη έτσι όπως το έκαναν δεν γίνεται κι αλλιώς. Είναι πολύ χάλια. Δευτέρα θα το πάω στην αντιπροσωπεία και θα το κρατήσουν μέχρι να το λύσουν. Το φτιάχνουν και βγαίνεις από τη αντιπροσωπεία και στα 500 μέτρα ακούγεται, άντε βγάλε άκρη... τι δοκιμές κάνουν δεν ξέρω.....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το πρόβλημα των τριγμών ή των περίεργων θορύβων δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
Ειδικά όταν οι τριγμοί προέρχονται από κρυφά σημεία που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση.Δεν ξέρω εάν είναι ιδέα μου αλλά από κάτοχο st line έκδοσης δεν έχει αναφερθεί θέμα τριγμών...Μπορεί και να κάνω λάθος.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Να σου πω, θα προτιμούσα ένα γενικό πρόβλημα τριγμών παρά ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται τυχαία σε κάποια Fiesta.
Ένα γενικό πρόβλημα κάποια στιγμή επιλύεται (με κάποιο τρόπο). Το τυχαίο πρόβλημα στα συνεργεία δεν το αντιμετωπίζουν και πολύ σοβαρά. Δεν αφιερώνουν χρόνο και δεν βρίσκουν και λόγο για να κάτσουν να ασχοληθούν.
-
Το πρόβλημα είναι 'σχετικά' διαδεδομένο, αφού έχει βγει και tsb από την ford.
http://tsb.red-ford.ru/files/2018-01-23_18-2016.pdf
Τώρα κατάλαβα τις οδηγίες από πάνω. Παίρνεις ένα tie wrap και το χώνεις ανάμεσα στο ταμπλό και το ηχοσύστημα και κόβεις ότι περισσεύει.
-
Το θέμα είναι ότι αν 'ανοιχτεί' το αυτοκίνητο για να διορθωθεί το πρόβλημα συνήθως δημιουργούνται άλλες πηγές τριξίματος !!!
-
Σε καινούργιο αυτοκίνητο με τα πλαστικά να είναι ελαστικά και μαλακά ακόμα μη φοβάστε τίποτα ,όλα μπαίνουν και κουμπώνουν τέλεια , να το σκεφτείς σε 10ετίας + όταν λύνεις κονσόλες,πόρτες ,ταμπλό για καμμιά αναβάθμιση του ηχοσυστήματος πχ εκεί θα γίνουν ατυχήματα , κατι θα σπάσει αλλά όλα αντιμετωπίζονται υπάρχουν υλικά που διορθώνουν τα πάντα.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι βγαίνει με την μεγάλη αεροτομή; ..... δες μερικά ποστ πιο πάνω που λέμε για την 'σωστή' πληροφόρηση των αντιπροσώπων....Το κάνουν για να έχει σασπένς!
Το ηχοσύστημα και την αεροτομή, απ' ότι κατάλαβα, τα έχουν σχεδόν όλα τα ετοιμοπαράδοτα και τα φτάνουν σε τιμή, λίγο πριν την αλλαγή της κλίμακας.
Θετικό, αν κάποιος σκόπευε να τα προσθέσει στον βασικό του εξοπλισμό, αρνητικό αν δεν έχει την δυνατότητα αναμονής και χρειάζεται ετοιμοπαράδοτο.
Απορώ, γιατί αντί για την αεροτομή, δεν βάζουν τους αισθητήρες βροχής, που είναι στην ίδια τιμή, αφού ούτως ή άλλως την αεροτομή, εκείνος που την θέλει, μπορεί να την αντικαταστήσει οποιαδήποτε στιγμή... -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι βγαίνει με την μεγάλη αεροτομή; ..... δες μερικά ποστ πιο πάνω που λέμε για την 'σωστή' πληροφόρηση των αντιπροσώπων....
Το κάνουν για να έχει σασπένς! [emoji1]
Το ηχοσύστημα και την αεροτομή, απ' ότι κατάλαβα, τα έχουν σχεδόν όλα τα ετοιμοπαράδοτα και τα φτάνουν σε τιμή, λίγο πριν την αλλαγή της κλίμακας.
Θετικό, αν κάποιος σκόπευε να τα προσθέσει στον βασικό του εξοπλισμό, αρνητικό αν δεν έχει την δυνατότητα αναμονής και χρειάζεται ετοιμοπαράδοτο.
Απορώ, γιατί αντί για την αεροτομή, δεν βάζουν τους αισθητήρες βροχής, που είναι στην ίδια τιμή, αφού ούτως ή άλλως την αεροτομή, εκείνος που την θέλει, μπορεί να την αντικαταστήσει οποιαδήποτε στιγμή...Χαχα... λες? Θέλουν να ζουν στα όρια!! [emoji12]
Αναστασία (καλά θυμαμαι το όνομα σου; Σορρυ αν κάνω λάθος [emoji4]) θετικό είναι όπως το λες από τη μια γιατί μπορεί να βγαίνει και φθηνότερα όποτε γλυτωνεις και τα επιπλέον χρήματα από την αλλαγή της κλιμακας φορολογιας, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν θέλει κάποιος να προσθέσει κάτι παραπάνω που είναι must για εκείνον (για παράδειγμα εγώ έβαλα το εργοστασιακό υποβραχιόνιο που το ήθελα παρά πολύ και το προτείνω σε όλους παιδιά... έρχεται και με τις φωτειζομενες ποτηροθηκες που τη νύχτα είναι τρομερό!!) τότε αναγκαστικά θα αλλάξει κλίμακα και θα χρειαστεί να πληρώσει παραπάνω και θα είναι χειρότερα γιατί μπορεί να μην θέλει το B&O όποτε θα τα γλυτωνε.
Επίσης θα συμφωνήσω για το τελευταίο!! Την αεροτομή την βάζεις πολύ εύκολα.. και θα το κάνω κάποια στιγμή γιατί ο @@ πάνω στη χαρα μου ξεχασα να τη βάλω στη παραγγελία.. [emoji4]
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Επίσης θα συμφωνήσω για το τελευταίο!! Την αεροτομή την βάζεις πολύ εύκολα.. και θα το κάνω κάποια στιγμή γιατί ο @@ πάνω στη χαρα μου ξεχασα να τη βάλω στη παραγγελία.. [emoji4]Ευτυχώς, αυτό διορθώνεται!
Αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι και κάνει παραγγελία για νέα κατασκευή, δεν 'φορτώνεται' το B&O και την αεροτομή. Θα είναι επιλογή του να τα βάλει, αν τα θέλει, οπότε έχει το περιθώριο να επιλέξει. Γι'αυτό μίλησα για τα ετοιμοπαράδοτα, γιατί τότε που τα ψάξαμε ένα-ένα (πάνω απο 10-15 οχήματα), υπήρχε ο συγκεκριμένος έξτρα εξοπλισμός σε όλα!
Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, βέβαια, ακόμη και να υπήρχαν ως έξτρα οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, πώς θα το ξεστόμιζαν, αφού ήταν σίγουροι οτι περιλαμβάνονται..??
Υ.γ. Σωστό το όνομα.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Επίσης θα συμφωνήσω για το τελευταίο!! Την αεροτομή την βάζεις πολύ εύκολα.. και θα το κάνω κάποια στιγμή γιατί ο @@ πάνω στη χαρα μου ξεχασα να τη βάλω στη παραγγελία.. [emoji4]
Ευτυχώς, αυτό διορθώνεται!
Αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι και κάνει παραγγελία για νέα κατασκευή, δεν 'φορτώνεται' το B&O και την αεροτομή. Θα είναι επιλογή του να τα βάλει, αν τα θέλει, οπότε έχει το περιθώριο να επιλέξει. Γι'αυτό μίλησα για τα ετοιμοπαράδοτα, γιατί τότε που τα ψάξαμε ένα-ένα (πάνω απο 10-15 οχήματα), υπήρχε ο συγκεκριμένος έξτρα εξοπλισμός σε όλα!
Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, βέβαια, ακόμη και να υπήρχαν ως έξτρα οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, πώς θα το ξεστόμιζαν, αφού ήταν σίγουροι οτι περιλαμβάνονται..??
Υ.γ. Σωστό το όνομα.
Αα καταλαβα τι εννοεις για τα ετοιμοπαράδοτα! Και μετά το σκεφτόμουν και λέω τι είπα... αφού η παραγγελία είναι παραγγελία..!!
Όσο για το άλλο ακόμα γελάω..!! Είναι στάνταρ λέμε.. χαχα..
-
Καλημέρα σε όλους,
για τους τριγμούς: ήμουν από τους πρώτους που το ανέφεραν μαζί με κάποιους άλλους φίλους. Οι πιο σοβαροί τριγμοί έρχονταν από την οθόνη. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και έφτιαξε. Παίζει να έκαναν αυτή τη λύση με το ταιρ-απ γιατί τώρα ακούω σπάνια κάποια κρακ μία στο τόσο (από τη ζέστη κλπ) αλλά όχι τριγμό/συντονισμό. Αυτοί μου είπαν κάτι βίδωσαν από μέσα από το ταμπλό .. (?) - γελούσα στην αρχή όταν μου το είπαν.
Από εκεί και πέρα, πράγματα που ακούγονται μέσα στο αμάξι:
- τριγμοί περιστασιακοί από την πλευρά του οδηγού (τζάμια?, υλικά?)
- η ζώνη του συνοδηγού που χτυπάει όταν δεν χρησιμοποιείται. ειδικά στην 1η/2α
- από ατζαμοσύνη, είχα δώσει μία στην εσωτερική κολώνα του συνοδηγού και σαν να επηρεάστηκε λίγο και είχα ακούσει και τριγμούς. Τώρα καλύτερα.
τα 2 τελευταία δεν είναι πραγματικά προβλήματα. το πρώτο θα το παρακολουθήσω αλλά δεν ενοχλεί.
Μιλάμε στήνω αυτί όποτε μπαίνω στο αμάξι σε σημείο υπερβολής... Για να καταλάβετε, εδώ και 1 μήνα άκουγα έναν καινούριο τριγμό ... που τελικά ήταν κάποια ψιλά που είχα αφήσει στη θήκη μέσα στο υποβραχιόνιο ..!!!Οπότε ψυχραιμία.
-
@ alonso: όταν λες ότι έγινε χειρότερα με τους τριγμούς, δηλαδή από πού ακούγονται τώρα που δεν ακούγονταν πριν ?
-
Από περιέργεια και μόνο, πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει και που κυκλοφορείς το αυτοκίνητο;
Επαρχία ή μέσα στην Αθήνα; -
Σορρυ για το μακρυναρι[emoji16]
Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα με τριγμούς,εκτός από δυο τρεις φορές που άκουσα από την μεριά του συνοδηγού μερικούς συντονισμούς που λογικα θα είναι από την εγκατάσταση του συναγερμού.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από το st line,το έχω παρακανει με τα χιλιόμετρα επειδή ήταν και το Πάσχα στην μέση[emoji16] έχω κάνει περιπου 4000 χλμ κοντά στον μήνα που το έχω,με μέση κατανάλωση 5.1 λίτρα ανα 100(είναι ντίζελ το δικό μου),έχω πετύχει και 3.5 μέση που κατέβαινα τον κηφισό μέχρι Πειραιά.
Γράφω στα γρήγορα τι μου άρεσε και τι όχι και αργότερα που θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θα γράψω περισσότερα .
Τι μου άρεσε :
Ροπάτος οικονομικός κινητήρας και αθόρυβος
Φοβερή ηχομόνωση
Άριστη ποιότητα κύλησης και σταθερότητας χωρίς να κοπανάνε τα αμορτισέρ παρόλο που έχει 17ρες,τρενάκι το fiestaki [emoji16]
Φοβερος εξοπλισμος και ποιότητα εσωτερικού αν και θα ήθελα να είχε υποβραχιόνιο ,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει τον εξοπλισμό που έχει το τιτανιουμ όπου μέχρι και το παρμπρίζ είναι διαφορετικό,μάλλον κόβουν κάποια πράγματα γιατί έχουμε 17ρες άλλους προφυλακτήρες κτλ που κοστίζουν περισσότερο.
Τελεια φανάρια που κυρίως το πρωί είναι όλα τα λεφτά οι λεντοταινίες αλλά και τα πίσω το βραδυ είναι τούμπανα.
Άψογη η οθόνη αφής και πολύ γρήγορη,συνδέθηκε αμέσως με το κινητό μου,εμένα ήρθε με το sync version 3 από το εργοστάσιο μιας και είναι κατασκευής 2018 το αυτοκίνητο.
Ωραία φάση το adaptive cruise control ότι πρέπει για ταξιδάκι επίσης και το σύστημα με τις λωρίδες έχει πλάκα σε επαναφέρει αν βγεις εκτός λωρίδας(αν το ρυθμίσεις φυσικά)
Πολλές χρήσιμες λειτουργίες στη οθόνη του κοντέρ,με ωραίους υπολογιστές ταξιδιού.
Τι δεν μου άρεσε:
Το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος δεν μου άρεσε καθόλου όπου και το απενεργοποίησα γιατί είναι επικίνδυνο να σου πέσει κανεις πίσω σου γιατί κοκαλώνει!Ημουν στην μεσογειων και ήθελα να στριψω για κατεχακη και ο μπροστινός μου πήγενε κανονικά και τσιμπάει λίγο φρένο πάνω στην στροφή ενω πήγαινα τσουλιτος με μεγάλη απόσταση από αυτόν,κόκκινησε όλη η οθόνη τουκοντέρ μαζί με έναν σπαστικό ήχο έγραψε και έγραφε στα αγγλικα κίνδυνος πρόσκρουσης και κοκκαλωσε όλο το αμαξι και ερχόταν και ένας πίσω μαλλιά,αλλιώς είχα σκοπό να αντιδράσω εγώ αλλιώς αντέδρασε το σύστημα όποτε μιας και δεν μου έκανε το απενεργοποίησα.
Αυτόν το τριγμό που ανέφερα στην αρχή του ποστ,αν και σταμάτησε αλλά κρατώ μικρο καλάθι....
Δεν έχει χειρολαβές για τους επιβάτες
Αυτά από εμένα μέχρις στιγμής,σίγουρα μου διαφεύγουν πολλά αλλά αργότερα θα γράψω μια ολοκληρωμένη άποψη.
Επίσης έχω ένα άλλο θέμα που είναι από το εργοστάσιο λογικά,δεν κλείνει καλά η πόρτα του συνοδηγού θέλει λίγο παραπάνω δύναμη,φαίνεται σαν να είναι λιγο πεσμένη σε αντίθεση με του οδηγού και είναι πολύ κοντά στο μαρσπιέ,είναι εύκολο να ρυθμιστεί η θέλει δουλειά;
Ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι στο μπροστινό φτερό κατω κατω έχει κάτι σαν μπιμπικακια το χρωμα,το πήγα από την φορντ και μου είπαν ότι είναι αστοχία από το εργοστάσιο,εμένα μου ήρθε στο μυαλό ότι το φτερό έχει ξανά βαφτεί μιας και όταν έρχονται στο τελωνείο μπορεί να χτύπησε πουθενά,αλλά άμα ήταν να το ξανά έβαφαν σιγά μην άφηναν τα μπιμπίκια πάνω στο χρωμα θα ήθελαν να το κρύψουν.Οποτε πιστεύω ότι είναι από το εργοστάσιο [emoji848] εσείς τι λέτε;
Στην φορντ μου είπαν ότι φεύγουν εύκολα με αλυφαδορο και δεν θα φαίνεται τίποτα.Κατα τα αλλά είμαι υπέρευχαριστημενος και χαίρομαι κάθε φορά που το οδηγώ είναι φοβερό!
-
Ο χρήστης spyrossss1 έγραψε:
...έχω κάνει περιπου 4000 χλμ κοντά στον μήνα που το έχω..........θα ήθελα να είχε υποβραχιόνιο ,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει τον εξοπλισμό που έχει το τιτανιουμ....
....Δεν έχει χειρολαβές για τους επιβάτες ....
4Κ χλμ σε ένα μήνα ? Τι κάνεις, ανεβοκατεβαίνεις Καρδαμύλη-Ορεστιάδα ?
Το Titanium έχει 'χλίδα', το ST-Line είναι sportive, άλλον εξοπλισμό έχει το ένα, άλλον το άλλο, δεν είναι θέμα κοψίματος.
Υποβραχιόνιο είναι extra σε όλες τις εκδόσεις πλην των ΧΧειρολαβές δεν νομίζω να έχει κανένα.
Ford Fiesta 2017