-
Καλησπέρα σε όλο το forum, καινούριος εδώ από Κύπρο αν και σας διαβάζω τακτικά. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και απόψεις για αγορά καινούριου αυτοκινήτου μέχρι τις (-+)30.000 ευρώ. Είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις καθώς δεν αποφασίζω αν προτιμώ crossover/suv ή saloon/coupe. Coupe δεν το θέλω 2θέσιο αν και μου αρέσει πολύ το καινούριο mazda mx-5 Νομίζω όμως τα saloon/coupe του γούστου μου ξεπερνούν κατά πολύ τις 30.000.
Έβλεπα nissan qashqai , jeep renegade, toyota c-hr, hyundai tucson , mazda cx-3/cx-5 και το αναμενόμενο jeep compass που με τραβάει παραπάνω από το renegade,είναι πιο luxury. Καταρχάς αξίζει η αναμονή αυτού (μου είπαν τέλη του 2017) ?
Δεν με πειράζει αν είναι 4χ4 ή όχι μιας και δεν πάω και συχνά στα βουνά, ούτε αν είναι diesel ή βενζίνη, αν και διάβαζα κάποια άρθρα για το τέλος των diesel κτλ, και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα (περίπου 15,000km το χρόνο).
Με ενδιαφέρει ποιότητα υλικών, αξιοπιστία εταιρείας/αυτοκινήτου, σίγουρα εμφάνιση που είναι αναλόγως γούστων, και όσο γίνετε να είναι και κάπως οικονομικό. Προτείνετε κάτι άλλο ? Είτε σε suv, είται coupe 4θέσιο, είτε saloon. Ευχαριστώ. -
Καλησπέρα σε όλο το forum, καινούριος εδώ από Κύπρο αν και σας διαβάζω τακτικά. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και απόψεις για αγορά καινούριου αυτοκινήτου μέχρι τις (-+)30.000 ευρώ. Είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις καθώς δεν αποφασίζω αν προτιμώ crossover/suv ή saloon/coupe. Coupe δεν το θέλω 2θέσιο αν και μου αρέσει πολύ το καινούριο mazda mx-5 Νομίζω όμως τα saloon/coupe του γούστου μου ξεπερνούν κατά πολύ τις 30.000.
Έβλεπα nissan qashqai , jeep renegade, toyota c-hr, hyundai tucson , mazda cx-3/cx-5 και το αναμενόμενο jeep compass που με τραβάει παραπάνω από το renegade,είναι πιο luxury. Καταρχάς αξίζει η αναμονή αυτού (μου είπαν τέλη του 2017) ?
Δεν με πειράζει αν είναι 4χ4 ή όχι μιας και δεν πάω και συχνά στα βουνά, ούτε αν είναι diesel ή βενζίνη, αν και διάβαζα κάποια άρθρα για το τέλος των diesel κτλ, και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα (περίπου 15,000km το χρόνο).
Με ενδιαφέρει ποιότητα υλικών, αξιοπιστία εταιρείας/αυτοκινήτου, σίγουρα εμφάνιση που είναι αναλόγως γούστων, και όσο γίνετε να είναι και κάπως οικονομικό. Προτείνετε κάτι άλλο ? Είτε σε suv, είται coupe 4θέσιο, είτε saloon. Ευχαριστώ. -
Καλωσόρισες στο forum!
Eίσαι ο άνθρωπός μου...έτσι έλεγα και εγώ πριν πάρω αυτοκίνητο...θέλω ένα πετρελαιοκίνητο αμάξι μέχρι 30 χιλιάρικα,οπότε μην ανησυχείς,δεν είσαι ο μόνος!
Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια πλαίσια:είσαι μόνος ή έχεις οικογένεια;Θέλεις χώρους ή θα μπορούσε να σε βολέψει και μια bmw 1 ας πούμε;Έχεις σκεφτεί αν θέλεις βενζινοκίνητο ή diesel;Ποια μοντέλα αποκλείονται εξαρχής επειδή δε σου κάνουν ή δε σου αρέσουν;Η αγορά θα γίνει στην Κύπρο;
Καλό είναι να ξεσκαρτάρεις λίγο τη λίστα διότι είναι πολύ μεγάλη...με 30 χιλιάρικα αγοράζεις πάρα πολλά μοντέλα
ΥΓ1:Δεν αξίζει,κατά την άποψή μου,να περιμένεις έναν τουλάχιστον χρόνο για να έρθει το compass.Οποιοδήποτε αμάξι και αν ήταν, το ίδιο θα σου έλεγα.
ΥΓ2:Γράφεις για cx3-cx5 αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να αγοράσεις καινούριο mazda αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα...δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Κύπρο. -
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου αδερφέ. δεν είμαι μόνος αλλά δεν έχω οικογένεια-παιδιά, αλλά και μελλοντικά εάν έχω οικογένεια απλά δεν θα επέλεγα 2θέσιο. Χώρους δεν θα κολλούσα τόσο, δηλαδή είχα ένα scirocco προηγουμένως και ήμουν μια χαρά καλυμμένος αν με καταλβαίνεις. Δεν θα πήγαινα σε αυτοκίνητα τέτοιου τύπου, θα απέκλεια δηλαδή scirocco, golf, mito, fiesta, yaris, mazda2, mazda 3, a1, a3, τέτοιου στυλ, νομίζω hatchback ονομάζονται Μου αρέσει σε χαμηλό το mercedes c class, αλλά ξεφεύγει σε τιμή όπως και κάποια άλλα που είναι sport sedan/saloon/coupe. Σε diesel θα πήγαινα εάν είναι μεγάλου κυβισμού άντε και 2.0, περισσότερα από τα 2.0 δεν τα πήγαινα, αλλά από την μια μαρέσει η περισσότερη ροπή στα diesel, από την άλλη λένε να πάρεις diesel άμα κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Η αγορά θα γίνει Κύπρο σίγουρα. Στα suv ξέχασα να αναφέρω την GLA, δεν γνωρίζω όμως αν ξεφεύγει από το μπάζετ μου.
ΥΓ1: ο λόγος που είπα αν αξίζει να περιμένω είναι επειδή μπορώ να περιμένω μέχρι τότε ΑΝ πραγματικά το αξίζει το αυτοκίνητο.
ΥΓ2: ναι νομίζω μια χαρά είναι, γιατί δεν μπορείς στην Ελλάδα ?? -
Πόσο χρονών είσαι; Σκέφτεσαι να κάνεις παιδιά στα επόμενα πχ 5 χρόνια;
-
Είμαι στα 27 προς 28. Ναι σκέφτομαι για παιδιά στα 5 χρόνια ίσως και λίγο παραπάνω, απλά το αυτοκίνητο το θέλω να το κρατήσω σίγουρα για τα επόμενα 12+ χρόνια.
-
Έβλεπα τώρα και τη σειρά 2 της bmw, νομίζω είναι κοντά στις 30.000 το 220i coupe.
-
Αν και πρακτικά δεν έχεις θέσει προδιαγραφές, παρά μόνο το budget (έστω και αυτό χρήσιμο είναι ), αφού λες ότι δεν είσαι μόνος, σκοπεύεις να ξεκινήσεις οικογένεια (συν παιδιά, από ότι λες), και θες να το κρατήσεις αρκετά χρόνια, τότε ξεχνάς coupe, 2πορτα, 2θεσια κλπ, συν οτιδήποτε κάτω από segment-C, δηλαδή κοιτάς μόνο μικρομεσαία και πάνω.
Αφού καταλαβαίνω ότι προτιμάς SUV/crossovers (από τα μοντέλα που αναφέρεις) και δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, άρα δεν χρειάζεται να επωμιστείς τα προβλήματα και μειονεκτήματα των diesels, κοιτάς για μεγάλα crossovers ή μεσαία SUVs σε βενζίνη. Υπάρχουν βέβαια και τα 'ψηλά' sedan ή τα station-wagon, τύπου V60 CC ή A4 Allroad, αλλά δεν ξέρω αν σου κάθονται καλά, χώρια που τα περισσότερα ξεπερνούν το budget σου.
Θα έλεγα να μην κοιτάξεις αυτοκίνητα που δεν έχουν καν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (π.χ. Mazda, Saab), άρα αφαιρούνται από τη λίστα σου. Επίσης θέλεις κάτι premium (αφού αναφέρεις BMW) ή σε ενδιαφέρει περισσότερο το οικονομικό (που επίσης το αναφέρεις) ? Κοινώς μάλλον θέλει λίγο παραπάνω σκέψη από μέρους σου, τι να σου προτείνουμε αφού ούτε εσύ ξέρεις τι θέλεις, τι χρειάζεσαι και τι σου αρέσει ?
-
Λέει και ξαναλέει ότι βρίσκεται στην Κύπρο!!!
Από εκεί και πέρα έχω και Mazda και Saab και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με συνεργεία και ανταλλακτικά!
Στο θέμα δεν μπορώ να συνεισφέρω, μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος τι είδους αυτοκίνητο θέλει και ποιες είναι οι ανάγκες του (οδηγικές, οικονομοτεχνικές, χωροταξικές κλπ).
-
Οι τιμές στην Κύπρο δεν διαφέρουν από αυτές της Ελλάδας;
-
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας και για το χρονο σας. Το ξερω δεν αποφασιζω και ειναι δυσκολη αποφαση επειδη υπαρχει ενα μπατζετ αλλα δεν ξερω τι ακριβως θελω λοιπον, σχετικα με τιμες Κυπρο-Ελλαδα νομιζω πανω κατω ιδια ειναι, ισως λιγο φτηνοτερα εδω Κυπρο. Προτιμω κατι premium ναι, και μετα θα σκεφτω το οικονομικο σε βενζινη service κτλ. Οσο αφορα το θεμα με οικογενεια και το αν ειμαι μονος, δεν θα το εβαζα σαν περιορισμο, δηλαδη αυτο δεν μπορω να το πω με σιγουρια οτι θα εχω παιδια στα επομενα 5 χρονια ή θα συνεχισω να ειμαι μαζι με την κοπελα στα επομενα 5 χρονια, γι'αυτο δεν το βαζω σαν περιορισμο στην επιλογη αυτοκινητου, ειδικα αμα ειναι και 4θεσιο coupe. Σχετικα με premium μοντελα, το μονο που βρισκω με 30.000 ειναι η bmw 220i, δεν ειμαι σιγουρος αν ξεφευγει καπως σε τιμη, και καποια suv γι'αυτο ισως να αναφερα περισσοτερο τα suv. Οσο για το mazda mx-5 μου αρεσει τρελα αλλα δεν ξερω αν ειναι τοσο καλη επιλογη και αν 'αξιζει' τα λεφτα του. Το ξερω πως ειμαι δυσκολος και 'δεν ξερω τι θελω' απλα προσπαθω να παρω καποιες γνωμες για να βοηθησουν με την σημαντικη αυτη αποφαση μου. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας, οποιαδηποτε γνωμη καλοδεχουμενη.
-
Αν σε ενδιαφέρει η οδήγηση (συμπεριφορά, επιδόσεις κλπ) αλλά παράλληλα θέλεις και μια υποτυπώδη χρηστικότητα (πίσω θέσεις, έστω και στριμωγμένες), η 220i είναι μια πολύ καλή επιλογή που συνδυάζει όλα τα παραπάνω με καλή ποιότητα και premium αίσθηση (αφού το ανέφερες). Επίσης είναι νεανική και sportive στο μάτι, αν αυτό μετράει.
Τα Miata/Fiat 124 είναι καταπληκτικά οδηγικά, αλλά λιγότερο χρηστικά.
Τα GT84/BRZ είναι πολύ σπορ σε οδική συμπεριφορά (καταπληκτικό στρίψιμο), αλλά δεν έχουν χώρους πίσω, ούτε την premium αίσθηση στην καμπίνα που ίσως θέλεις.
Αν ήθελες κάτι μεγαλύτερο (π.χ. BMW 3 Series) πιστεύω θα το ήξερες. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις πολύ γρήγορο hot hatch αν ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και το στρίψιμο.
-
Σωστά
http://www.seat.com.cy/carworlds/leon-cupra/overview.html
To ST για να έχεις χώρους και όχι τη hatchback αίσθηση που δεν θέλεις....
-
Η b180 ποςο παει ;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το βανάκι; Τι να το κάνει; Να ανοίξει υπηρεσία minicub?
-
Η ursus ψαχνει γαμπρο...
-
Ευχαριστω παιδες. H b180 ειναι προς hatchback που δεν μου κανει, οπως και το st που ειναι κατι σαν sports tourer που δεν παω τα tourer.
Σχετικα με το ποστ σου φιλε REALZEUS :
Με ενδιαφερει η οδηγηση-συμπεριφορα-επιδοσεις ναι, με premium αισθηση και καπως sportive νεανικη, για καποια χρηστικοτητα ακομη ειμαι 50-50 , η 220i ειναι η μονη επιλογη σε αυτα τα κριτηρια ? Ειτε σε στυλ 220i ειτε σε suv.
To καινουριο mx-5/miata πραγματικα ειναι πανεμορφο, θα ειναι οδηγικα οπως την προιγουμενη γενια του ? Το μονο που με τραβαει πισω ειναι η χρηστικοτητα του, διαφορετικα θα πηγαινα αυριο να το παρω !
Το brz/gt86 νομιζω ξεφευγει λιγο σε τιμη οπως και η bmw 3 series που ειναι μεγαλυτερη οπως ειπες και δεν την προτιμω. Οσο αφορα το γρηγορο hatch, απλα ειχα το scirocco, οκ δεν θεωρειται hatch, αλλα με καταλαβες, δεν θελω κατι σε αυτο το καλουπι hatchback τυπου golf r, seat cupra, ford rs κτλ. -
Πόσο κάνει η Mustang 2.3 ή η Camaro 2.0t εκεί; Λέω μπας και...
Κατά τα άλλα η 220 φαίνεται να σου ταιριάζει. Κάτι άλλο σε αυτό το σχήμα, με σπορ συμπεριφορά και premium αίσθηση και ειδικά πισωκίνητο δεν μου έρχεται στο μυαλό. Αν σε ενδιαφέρει η σπορ αίσθηση όπως λες, ξέχνα τα SUV.
Το ΜΧ5 είναι καλύτερο από το προηγούμενο οδηγικά! Αλλά είναι αυστηρά διθέσιο και με μαλακή οροφή. Έρχεται πάντως και η έκδοση με την σκληρή οροφή αν προτιμάς της αίσθηση ενός coupe (όπως εγώ).
Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις τις τιμές των BRZ/GT86. Στην Ελλάδα είναι στα 35+, εκεί μπορεί να είναι φτηνότερα.
-
Μήπως mazda 6 η 3sedan;;;
Εεεεε; Πως σου φαίνεται;
Αγορά καινούριου αυτοκινήτου