-
Δεν νομίζω ότι με 9 λίτρα ντεπόζιτο θα βγάλεις ποτέ 150 -160 χιλιόμετρα. πριν τα 100 θα έχεις λαμπάκι.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
Όντως δεν έχω καταφέρει να βρώ βίντεο από arona tgi, η δε τάπα τροφοδοσίας καυσίμων (διπλή) είναι ίδια με του ibiza tgi!
Το μόνο που με παρηγορεί είναι 1ον ότι έχω πρατήριο Φ.α. στα 800 μέτρα από το σπίτι μου και 2ον η πλειοψηφία των ετήσιων χιλιομέτρων γίνεται στην εθνική οδό, από Αθήνα στον Πλαταμώνα και επιστροφή... -
Δες εδω..
https://www.autocasion.com/actualidad/p ... ta-de-seat
-
Είστε παράξενα πλάσματα εσείς οι Aronάδες (εννοώ τους ΦουΆ).
Περάσατε από το στάδιο της αμφιβολίας όταν ήταν να το αγοράσετε. Όλο απορίες και 'δεν ξέρω ρε παιδιά, τι λέτε να κάνω; Είναι καλό αυτό το φυσικό αέριο; Τέρι, λύσε απορίες'.
Μετά ήταν η φάση της υπέρμετρης αισιοδοξίας. Πετούσατε στα ουράνια. Ειδικά όταν ήρθε η επιδότηση, νομίζατε ότι έχετε κάνει την κλοπή του αιώνα. (Μεταξύ μας, συμφωνώ ότι την κάνατε).
Τώρα έχουν αρχίσει οι αργοπορίες κι έφεραν μαζί τους τις πρώτες μουρμούρες. Σκέψεις για ακύρωση της παραγγελίας, δεύτερες σκέψεις για το μπλέξιμο με το φυσικό αέριο. Τα 9 λίτρα τριβελίζουν τον εγκέφαλο, 'λες να μη βγάζει τα 150 χιλιόμετρα αυτονομίας που υπόσχεται η Seat';
-
Ακόμα και εγώ που έβαζα 20 ευρώ βενζίνη σε ένα αυτοκίνητο που έκαιγε 8 με 10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα άρχισα να προβληματίζομαι από τα 9 λίτρα ρεζερβουάρ!
Όντως είμαστε περίεργοι τύποι οι Αρονάδες!! -
Θα είναι λίγο παίδεμα. Θα κάνετε την προεργασία σας προηγουμένως, πού έχει πρατήριο στη διαδρομή, πόσα χιλιόμετρα είναι μέχρι τον προορισμό σας. Όπου βλέπετε ανοιχτό πρατήριο, θα σταματάτε.
Κι αν πάτε εκδρομή στο άγνωστο, το μπιτόνι δεν είναι κακή ιδέα.Νομίζω ότι ακούγεται βουνό αλλά θα είναι απλώς λίγη παραπάνω ενασχόληση. Όχι κάτι δραματικό.
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα τα 9 λίτρα τεπόζιτο βενζίνης.
Όλοι όσοι κινουμαστε με φυσικό αέριο μέχρι στιγμής..λέμε μακάρι να είχαμε λίγο περισσότερη αυτονομία.
Δεν γίνεται μεγάλη αυτονομία με φυσικό αέριο και μεγάλο τεπόζιτο βενζίνης. Αμάξι είναι..όχι νταλίκα.
Περιμένετε να δούμε και τι προβλήματα θα δημιουργήσει το φίλτρο μικροσωματιδιον που βάζουν στα βενζινοκινητα και δεν βάζουν στα cng αυτοκίνητα με μικρό τεπόζιτο βενζίνης. -
Και να θυμάστε..και το τελευταίο χωριό έχει βενζινάδικο..
-
Σκέψου το ταξίδι Ιωάννινα-Αθήνα. Το φυσικό αέριο έχει τελειώσει από το ανέβασμα. Αυτοκινητόδρομος, κινείσαι με 120-130, εκεί καίει γύρω στα 7-7,5 λίτρα. Τα 9 λίτρα επαρκούν οριακά για μία ώρα οδήγησης, που σημαίνει ότι κάθε 45 λεπτά πρέπει να βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο και να φουλάρεις. Κι επειδή δεν έχουν φτιάξει ΣΕΑ κάθε 45' για να βολεύονται τα Arona, στην πράξη σημαίνει ότι ΟΠΟΤΕ υπάρχει διαθέσιμο πρατήριο, πρέπει να βγαίνεις να γεμίζεις.
Κι αν δεν έχει ΣΕΑ, κάθε 45' θα βγαίνεις και θα αρχίζεις το ψάξιμο στα χωριά. Θα δουλέψουν υπερωρίες οι Χάρτες της Google.Ο δε τύπος που θα το παίξει περιπετειώδης και θα θελήσει να εξερευνήσει τα Ζαγοροχώρια και τους Καλαρρύτες, θα ανακαλύψει ότι τα 9 αρκούν λιγότερο του αναμενομένου όταν συνδυάζονται με μπόλικα υψομετρικά.
Για αυτό σάς λέω, καμία ντροπή στο μπιτονάκι.
-
Εννοείται ότι μόλις φτιαχτούν τα πρατήρια σε Ιωάννινα και Πάτρα, θα γελάμε με το παραπάνω κείμενο. Οπότε μετά θα μιλάμε για Καλαμάτα και Ταΰγετο.
-
Επίσης όλα τα πρατήρια φα θα πρέπει να δουλεύουν 24 ώρες. Ακόμα δλδ και αν ταξιδεύεις νύχτα να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν περισσότερα ΣΕΑ και να είχαν όλα φα.
Απ ότι φαίνεται πάντως όλοι θα πρέπει να σχεδιάζουμε σωστά τα ταξίδια μας, με μπιτόνι βενζίνης και με google maps για να βρίσκουμε τα κοντινότερα πρατήρια. Και δεν το συζητάω για να ψάχνουμε συγκεκριμένης εταιρίας πρατήριο. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Έχουμε να βάλουμε βενζίνη από kaoil, revoil, avin, νοθευμένη, ανόθευτη... Βέβαια όλα αυτά θα τα ξεχνάμε όταν θα γεμίζουμε με 13 ευρώ φα. -
Έχετε ακούσει τίποτα μήπως αν γίνεται με κάποιο τρόπο (εννοώ μετατροπή) να έχουμε την δυνατότητα επιλογής καυσίμου; για παράδειγμα να καίμε πρώτα τη βενζίνη και μετά το αέριο;
-
Ναι γίνεται να μπει κουμπί.
Το έχω διαβάσει στους Ιταλούς και ρώτησα και σε εγκαταστάτη.Με 9 λίτρα όμως τεπόζιτο δε χρειάζεται να καεί πρώτα η βενζίνη.
Σε συνάδελφο που έχει το skoda sitigo cng..του είπαν ότι πρέπει να έχει βενζίνη στο τεπόζιτο..έως τη μέση περίπου.
5 λίτρα επομένως..δεν είναι πολλά να καουν και να ανανεωθουν με άλλα 5 λίτρα στο εξάμηνο που λέει η skoda. -
'Για την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων, τη χρηματοδότηση νέων υποδομών και την επέκταση των σημείων ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης στη χώρα μας έχουν εγκριθεί εννέα εκατομμύρια ευρώ μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη».'
Διαβάζοντας το αυτό πρέπει να χαρούμε ή να σκεφτούμε ότι κάποιοι θα φάνε καλά;;; -
Ο χρήστης gadam έγραψε:
Επίσης όλα τα πρατήρια φα θα πρέπει να δουλεύουν 24 ώρες. Ακόμα δλδ και αν ταξιδεύεις νύχτα να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν περισσότερα ΣΕΑ και να είχαν όλα φα.
Απ ότι φαίνεται πάντως όλοι θα πρέπει να σχεδιάζουμε σωστά τα ταξίδια μας, με μπιτόνι βενζίνης και με google maps για να βρίσκουμε τα κοντινότερα πρατήρια. Και δεν το συζητάω για να ψάχνουμε συγκεκριμένης εταιρίας πρατήριο. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Έχουμε να βάλουμε βενζίνη από kaoil, revoil, avin, νοθευμένη, ανόθευτη... Βέβαια όλα αυτά θα τα ξεχνάμε όταν θα γεμίζουμε με 13 ευρώ φα.Πολύ σωστός σε όλα!
-
Παίδες, το μπιτόνι το έχετε πολύ εύκολο.
Έχετε διαβάσει τις οδηγίες μεταφοράς καυσίμων;
Παραθέτω το παρακάτω, αλλά αν τυχόν σας φαίνεται 'ασόβαρο'
τα ίδια θα βρείτε και σε άλλα Links
https://coolweb.gr/asfalis-metafora-kafsimon/Εν ολίγης:
- Ειδικό μπιτόνι (όχι παλιά νταμιτζάνα που περίσσεψε)
- ΟΧΙ μεταφορά στο πορτ μπαγκάζ
- Μεταφορά ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο με ΑΝΟΙΚΤΑ παράθυρα
-
'Η μεταφορά στο πορτ-μπαγκάζ, λόγω έλλειψης αέρα, μπορεί να οδηγήσει και σε έκρηξη'!!!
Τι εννοεί ο ποιητής;
Πάντως, το μπιτόνι το προτείνω ως λύση ανάγκης, προφανώς θα προτιμούσα να μην το είχε ανάγκη κανείς. Από το να μείνεις όμως στη μέση του πουθενά από καύσιμα, ας είναι αυτή η παραχώρηση.
Τραγικό για το 2019 και καινούριο αμάξι αλλά αναγκαίο. Το ρισκάρεις να γυρνάς νύχτα από μακριά και να έχεις μόνο 9 λίτρα;
Αλλά κι αυτοί στη Seat, οι ευλογημένοι, ας είχαν 14 λίτρα βενζίνης. Να είναι νόμιμοι και να βγάζεις μια ρεαλιστική 200άρα χιλιόμετρα. Να σταματάς κάθε 150, όχι κάθε 100. -
Ο ποιητής εννοεί ότι η βενζίνη ως πολύ πτητική βγάζει αναθυμιάσεις. Άρα αν την έχεις σε κλειστό χώρο μη καλά αεριζόμενο (πορτ-μπαγκάζ) θα έχεις μεγάλη συγκέντρωση αναθυμιάσεων που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα (ειδικά το καλοκαίρι). Για αυτό και συνίσταται να την έχεις ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο με ανοιχτά τα παράθυρα. Προσωπικά βέβαια δεν μου αρέσει σαν λύση για ευνόητους λόγους (παιδιά, που θα στριμώξεις το μπιτόνι, πως θα έχεις ανοιχτά παράθυρα όταν έχεις κλιματισμό κ.λ.π.).
-
[quote='dimsabas']'Η μεταφορά στο πορτ-μπαγκάζ, λόγω έλλειψης αέρα, μπορεί να οδηγήσει και σε έκρηξη'!!!
εννοεί λόγω έλλειψης εξαερισμού, μπορεί να μαζευτούν ατμοί βενζίνης και με μια σπίθα πχ τσιγάρο να αρπάξουν
-
Μα συγγνώμη, για αυτό δεν αγοράζεις το ειδικό σούπερ ντούπερ μπιτόνι; Για να μη βγαίνουν έξω οι μυρωδιές, είτε για λόγους έκρηξης είτε υγιεινής.
Κι όποιος γράψει ότι είμαστε εκτός θέματος, να του θυμίσουμε ότι είμαστε στο θέμα του Arona CNG. Άρα πιο εντός ΔΕ γίνεται!
Seat Arona 2017