-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα συγγνώμη, για αυτό δεν αγοράζεις το ειδικό σούπερ ντούπερ μπιτόνι; Για να μη βγαίνουν έξω οι μυρωδιές, είτε για λόγους έκρηξης είτε υγιεινής.Όχι, το ειδικό μπιτόνι (είχα πολλά τέτοια όταν είχα φουσκωτό) έχει να κάνει με το υλικό ώστε α) να είναι ανθεκτικό στην βενζίνη και β) να μην δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό γιατί μπορεί να δημιουργήσει ανάφλεξη στην βενζίνη. Επίσης, έχουν και ειδικό στόμιο, ώστε να κλείνουν ερμητικά αλλά με βαλβίδα ώστε να φεύγουν οι αναθυμιάσεις. Αλλιώς, εν δεν έχουν δίοδο διαφυγής οι αναθυμιάσεις, τότε θα δημιουργηθεί τρομακτική πίεση μέσα στο δοχείο!
-
Άρα αν δεν το φουλάρεις (ας πούμε να βάζεις 18 λίτρα αντί για 20 που χωράει) δεν έχεις κίνδυνο. Ή πρέπει να βάζεις ακόμα λιγότερο;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άρα αν δεν το φουλάρεις (ας πούμε να βάζεις 18 λίτρα αντί για 20 που χωράει) δεν έχεις κίνδυνο. Ή πρέπει να βάζεις ακόμα λιγότερο;Και λιγότερο να βάλεις, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει βαλβίδα εξαέρωσης για τις αναθυμιάσεις. Εκτός εάν βάλεις 2 λίτρα αντί για 20... Δεν υπάρχει πιστοποιημένο δοχείο μεταφοράς βενζίνης το οποίο δεν έχει βαλβίδα για τις αναθυμιάσεις. Επίσης, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην μετάγγιση να μην δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός. Γενικά τον ανεφοδιασμό με βενζίνη δεν πρέπει να το παίρνουμε τόσο αψήφιστα...θέλει πολύ προσοχή γιατί είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο.
-
Στην Ελλάδα χάνονται δυστυχώς γύρω στα 700 άτομα από αυτοκινηστικα ατυχήματα ετησίως και από αυτά κανένα δεν μετέφερε μπιτόνι με βενζίνη στο πορτ μπαγκάζ.
Με άλλα λόγια, ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου και πιάνοντας το τιμόνι είμαστε εν δυνάμει υποψήφια θύματα είτε της δικής μας απροσεξίας είτε του κάθε άσχετου, απρόσεκτου ή μεθυσμένου οδηγού.
Και βάζουμε και τα παιδιά μας μέσα.
Επομένως τέρμα το αυτοκίνητο, που όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου 'είναι του διαβόλου μηχάνημα'. -
Το θέμα είναι να μην ρισκάρουμε. Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο με 9 λίτρα βενζίνης, αυτομάτως ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να πάμε. Απο Αθήνα μέχρι Θεσσαλονικη και καμιά 200 χλμ γύρω απο τα πρατήρια. Φυσικά και μπορείς να πάθεις κάτι με 1000 άλλους τρόπους αλλά γιατί να προσθέσεις έναν ακόμα? (έχω δεν έχω παιδιά στο αυτοκίνητο) Για να βγάλεις 100-200 χλμ παραπάνω?
Εγώ προσωπικά δεν θα προτιμούσα να πάω Μονεμβασιά και να προσεύχομαι στην επιστροφή για να βρίσκω πρατήριο κάθε τρεις και λίγο. Θα πήγαινα κανένα Πήλιο, καμιά Καρδίτσα (ορεινά), τίποτα Τρίκαλα ή καμιά Χαλκιδική. Υπάρχουν μέρη που μπορείς να πας εκδρομή και να γυρίσεις μόνο με φυσικό αέριο.
-
Εγώ πάλι θα σπαζόμουν πολύ να έχω αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, να έχω βάλει δόσεις, να μου δίνει απίστευτη αίσθηση ελευθερίας αφού με πάει παντού τσάμπα και να μην μπορώ να πάω στη Μονεμβασιά. Ή στα Γιάννενα. Ή οπουδήποτε.
Ίσως ξεκινούσα το ταξίδι της επιστροφής νωρίτερα, ώστε να είναι όλα τα πρατήρια ανοιχτά.
Το μπιτόνι δεν το φοβάμαι όπως εσείς. Άλλωστε, δε θα το έχεις μονίμως γεμάτο. Μόνο όταν αρχίζει το 'μαρτύριο'. -
Ανατολικο ζήτημα το έχετε κάνει το τεπόζιτο βενζίνης με τα 9 λίτρα.
Όταν και το τελευταίο χωριό στη κάθε άκρη της Ελλάδας έχει βενζινάδικο.Με το σκεπτικό του έξτρα τεπόζιτου στο πορτ παγκαζ όταν σε κάθε χωριό υπάρχει βενζινάδικο...θα πρέπει να πούμε στον κόσμο που θα αγορασει ηλεκτρικό,,,να πάρει και μια γεννήτρια να φορτίζει το αμάξι του..και να την έχει στο Πόρτ παγκαζ.
-
Για μένα τα πράγματα είναι απλά! Όποιον τον βολεύει η διάταξη των πρατηρίων φυσικού αερίου (πρατήριο κοντά στο σπίτι του, στην εργασία του ή στην διαδρομή για το εξοχικό του), προχωράει στην αγορά αυτοκινήτου Φ.Α. και χαμογελά κάθε φορά που φουλάρει με 13 ευρώ!
Τώρα αν κάνει συχνά ταξίδια στην Κρήτη, στην Καλαμάτα, στην Σπάρτη ή στα Γιάννενα, ε τότε αγοράζει ένα αυτοκίνητο με βενζίνη ή ντίζελ και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και ναι, θα πάω ταξίδι στα Γιάννενα με το Αρονα tgi (όποτε και αν έρθει) και θα σταματήσω και δύο φορές παραπάνω για καύσιμα όπως κάνω και τώρα για καφέ! -
Αυτό που θα με χαλάει είναι ότι για την διαδρομή Αθήνα Πλαταμώνας μετ επιστροφής θα θέλω 30 ευρώ καύσιμα και 50 ευρώ διόδια!!!
-
Συμφωνώ με τον George απόλυτα..
Και θα συμπληρώσω..το αμάξι το περνουμε για 15 χρόνια τουλάχιστον..είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνουν και αλλα πρατήρια ..
Επίσης σε κάθε οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα..θα μπορούσε το δεύτερο αυτοκίνητο να εξυπηρετησει τη μετάβαση στην Κρήτη για παραδειγμα που λέει και ο George. -
Δεκτά όλα αυτά και ξέρετε ότι αν είχα χρήματα για νέο όχημα, μόνο φυσικό αέριο θα κοιτούσα.
Όχι όμως ότι τα 9 λίτρα δεν είναι πρόβλημα. Θα φύγεις από τα Γιάννενα γεμάτος και σε 45 λεπτά θα πρέπει να σταματήσεις πάλι. Και πάλι μετά από 45 λεπτά, άραγε έχει η Ιόνια Οδός πρατήρια και ΣΕΑ τόσο τακτικά;
Ή ότι θα σκέφτεσαι να πας στη Μονεμβασιά και θα πρέπει να φύγεις στις 5 το απόγευμα αντί για τις 9 το βράδυ, για να είναι τα πρατήρια ανοιχτά.
Ή θα θες να πεταχτείς στον συμπέθερο στην Καλαμάτα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο και θα τρέμει το φυλλοκάρδι σου μήπως έχουν κλείσει οι χριστιανοί λόγω της ημέρας.Κι όχι, το δεύτερο αμάξι της οικογένειας ΔΕ θα είναι επίσης ολοκαίνουριο οικογενειακό για να το πάρω. Σε μένα είναι ένα 2,5λιτρο τζιπ του πατέρα μου, με κόστος κίνησης 15-20 ευρώ στα 100 και 200 χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα είναι μεγάλο σπάσιμο αν πρέπει να το πάρω αντί για το καινούριο Arona CNG στις μισές εκδρομές.
Άλλος έχει ένα Micra για μες στην πόλη. Άλλος δεν έχει καν δεύτερο όχημα.Μακάρια η προηγούμενη γενιά φυσικού αερίου με το μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης.
-
15 χρόνια το αυτοκίνητο...τόσο πολύ!;!; Με τιποτα δεν θα μπορουσα να κρατησω τοσα χρονια ενα αυτοκινητο, ειδικα ετσι οπως αλλαζει πλεον η τεχνολογία.
Εγω τα βαριεμαι στο ετος, και απλα και μονο λογω οικονομικων τα κραταω 3-5 χρόνια (μετα την κριση, αλλιως αλλαζα καθε 2 χρονια, μεταχειρισμενα παντα).
-
Σε μια κουταλιά νερό πνιγεσαι dim!!!
Το αρονα εχει αυτονομία 400 αέριο και 160 βενζίνη. Σύνολο 560 χλμ.
Αθήνα μονεμβασια και επιστροφή είναι 606 χλμ
Για 46 χλμ γίνεται η φασαρία; ;; δε θα βρεις ένα πρατηριο στην επιστροφή; ;Το λεον θα έχει 500 χλμ αυτονομία και 150 χλμ βενζίνη 650 σύνολο..
Πάρε το station που θέλεις και χώρους..Κάτσε να δω και το συμπεθερο στη Καλαμάτα τώρα!!!
-
Αθήνα Καλαμάτα και επιστροφή 480 χλμ..
Και η αυτονομία του Αρονα είπαμε 560 χλμ με βενζίνη..
Που είναι το πρόβλημα; ;; δε χρειάζεται να ψάξεις για πρατηριο ανοιχτό το δεκαπενταυγουστο...Βαλτε εδώ τα μέρη που θέλετε να πάτε..να δείτε και τα χλμ..τις αυτονομιες τις ξέρουμε..και υπολογίστε..
Δε χρειάζεται μπετονι...Καλή διάθεση και υγεία να έχουμε..Και στα Ιωάννινα..έτοιμο είναι το πρατηριο..θα ανοίξει κι αυτό..
-
Ξέχασα να βάλω το λινκ..
http://m.apostaseis.gr/mob_ap/odigikes- ... is_results
-
Χαχαχα, είσαι θεός! Την πάτησα σα πρωτάρης, άτιμε Fiverg, μου κουρκούτιανες το μυαλό με το μπίρι μπίρι σου. Πριν ένα μήνα, του έγραφα τα δικά σου και τώρα με τούμπαρε.
Βρε, μη με φοβάσαι εμένα, φυσικό αέριο και μόνο! Δεν αλλαξοπιστώ. Μπορεί να βρίζω λίγο επειδή περνάω ενάμιση μήνα το χρόνο στην Κεφαλλονιά (που έχει αποστάσεις, όχι αστεία) αλλά χαλάλι.
-
Το ξέρω βρε..κι εγώ να σε πειράξω ήθελα λίγο..!!!
Που θα πάει και στα Ιωάννινα θα ανοίξει..και αυτό έξω από τη Πάτρα θα φτιάξουν και εκεί κοντά στη Κόρινθο θα φτιάξουν είπαν.Συνάδελφος χθες..μου λεει οτι στα Τρίκαλα θα ετοιμαστεί και 2ο πρατηριο έως το καλοκαίρι..καμία σχέση με τη φυσικον..και καμιά σχέση δεν έχουν τα 2 πρατήρια που είναι να ανοίξουν στα Τρίκαλα..από διαφορετικές εταιρείες είναι.
Πρέπει να βρούμε χαρτη που να έχει και τα άλλα πρατήρια που θα ανοίξουν από άλλες εταιρίες.
-
Το fuelGR είναι μία πολύ καλή εφαρμογή για πρατήρια καυσίμων! Επιλέγοντας φυσικό αέριο εμφανίζει στο χάρτη όλα τα πρατήρια Φ.Α. στην Ελλάδα!
-
Πιστεύω ότι κάθε νέο πρατήριο θα εμφανίζεται αμέσως!
-
Σίγουρα όλα ή μόνο της Φίσικον; Δεν εμφανίζει κανένα στα Τρίκαλα, ούτε το τρίτο της Θεσσαλονίκης.
Seat Arona 2017