-
Είσαι σίγουρος; Θυμάμαι ότι το 95άρι Arona κόστιζε 14.990, ήτοι σχεδόν 1.700 ευρώ.
-
Στο διαμορφωτη το Αρονα με το χρώμα που δεν χρεώνεται με τα 95 άλογα Style έχει 15750 με 16650 ...900 ευρω η διαφορά.
Λάθος μου το 800.. -
Η έκδοση reference έχει 14950 βλέπω στο διαμορφωτη.
-
@jimptso Είσαι σίγουρος ότι ή έκδοση με ΦΑ έχει το ίδιο στήσιμο με το βενζίνης? Μήπως λόγω του έξτρα βάρους έχει κάποια άλλη ρύθμιση? Μήπως το κιβώτιο έχει άλλη κλιμάκωση? Αν στο είπαν οι πωλητές, επέτρεψε μου να αμφιβάλλω για τα λόγια τους γιατί ούτε αυτοί έχουν δει το αμάξι.
-
Το παραπάνω βάρος θα είναι 120 κιλά περίπου. Τόση ειναι η διαφορά του βάρους του ιμπιζα βενζίνης με το ιμπιζα φυσικό αέριο.
Η διαφορά του βάρους ιμπιζα με αρονα είναι μόνο 43 κιλά.
Επίσης σίγουρα έχει ενισχυμένα ελατηρια πίσω για το βάρος..όπως έβαλα κι εγώ στο σιβικ γιατί του έκανα μετατροπή σε φυσικό αέριο.
Και φυσικά θα έχει άλλη κλίμακωση το 6αρη κιβώτιο ταχυτήτων.
Είναι σχεδόν ίδια τα αυτοκίνητα ιμπιζα και αρονα.
Όπως πήρε ο κόσμος στην Ελλάδα..Ιταλία..Γερμανία τα ιμπιζα και πολο με φυσικό αέριο και γράφουν οικονομικά χλμ..έτσι θα γίνει και με το Αρονα.
Ούτε αυτοί που πήραν τα ιμπιζα και πόλο είχαν κάνει τεστ ντραιβ..
Τα 95 άλογα οδήγησαμε τότε..Παιδιά όλα θα πάνε καλά..
Όποιος έχει κοντά του πρατήριο με φυσικό αέριο η ζει χαλκιδα, Καρδίτσα, Τρίκαλα,Ιωάννινα , Πάτρα που θα γινουν νεα πρατήρια και ετοιμάζεται για αλλαγή αυτοκινήτου ας την σκεφτεί την επιλογή του φυσικού αερίου συν βενζίνης.
Είναι αυτοκίνητα διπλού καυσίμου..μην το ξεχνάμε αυτό. -
Εγώ δεν έχω πειστεί ακόμα για μια τέτοια επιλογή, όταν κάνω τον ειρμό της σκέψης της έλλειψης πρατηρίων στη χώρα και της μικρής δεξαμενής βενζίνης (μόλις 10 λίτρα).
-
Εξαρτάται πού μένεις και πού κάνεις τα χιλιόμετρά σου.
-
Τον φίλο που δεν έχει πειστεί πρέπει να του δείξω τις αποδείξεις του πρατηριου των 10-11 ευρώ για 300 χλμ.
Τα αυτοκίνητα αυτα..ακόμα κι αυτά που γίνονται μετατροπή καίνε όσο ένα σκούτερ των 150-200 κυβικών..κι έχει γίνει τεστ από περιοδικό για αυτό που γράφω.Αλλά φυσικά παίζει ρόλο που μένουμε και που κινουμαστε όπως γράφει κι ο φίλος dimsabas..
Το πρατηριο σε εμένα είναι στα 300 μέτρα από το σπίτι μου.
Θα με λέγατε μακακα αν έπαιρνα ντιζελ για παραδειγμα.Τώρα τα 160 χλμ που δίνει το αρονα για κίνηση με βενζίνη...νομίζω ότι είναι αρκετά αν τυχόν κινηθεί το αμάξι κάποια φορά σε περιοχή εκτός δικτύου.
Πόσες φορές θα γίνει αυτό για κάποιον; ;
Αν είναι να συμβαίνει συχνά και τον κουράζει ο ανεφοδιασμος κάθε 150 χλμ..τότε ας παει σε αλλη επιλογή. -
Θα θυμίσω ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, επειδή έχω ζήσει και σε αυτή την πόλη για χρόνια.
Δείτε λίγο το χάρτη με τα πρατήρια, μην επανερχόμαστε στα ίδια.
Ας ξεκινήσει π.χ. κάποιος από την Αθήνα φουλαρισμένος με το νέο του Arona CNG, να πάει μια ωραία ορεινή εκδρομή στα Ζαγοροχώρια, αφού πήρε και SUV έστω και μικρό (φαντάζομαι όχι για την πόλη, όπως συμβαίνει συχνά) και να μας πει ενδιάμεσα φουλαρίσματα και τυχόν αγωνία ανατροφοδοσίας και βενζίνης σε όλη τη διαδρομή, που πήγε για εκδρομή.
Χαχαχα!
-
Από Λάρισα είμαι εγώ..καμία σχέση με Αθήνα..
Εσύ από που είσαι; ;Θα γεμίσει Αθήνα..Τρίκαλα και Ιωάννινα μόνο με φυσικό αέριο για τα ζαχοροχωρια ..
-
Τρίκαλα αρχές 2019 θα δοθεί το πρατηριο.
Και Ιωάννινα πριν το τέλος του 18. -
Κι αν πάει από Πάτρα θα γεμίσει στη Πάτρα και Ιωάννινα.
Της Πάτρας για το 2019 έχουν πει. -
Επίσης, να θυμίσουμε ότι το Arona CNG έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, παραπάνω δηλαδή από τα αδερφάκια του.
Αλλά ακόμα κι αν κάποιος παραλάβει το Arona πριν τα νέα πρατήρια, μια χαρά βενζινάδικα έχει η περιοχή.Πάντως, ένα έχω καταλάβει: το φυσικό αέριο θέλει πολλή υπομονή.
-
Αμα εχεις πρατηριο διπλα στο σπιτι σου αξιζει για την οικονομια με το cng...
αλλά και αυτό μπορεί να ακριβύνει αύριο..δεν σου εγγυάται κανείς οτι η τιμή θα παραμείνει 0.89 ...Σουηδία , Νορβηγία , Δανία πιο ακριβό από βενζίνη είναι...
Επειδή γράφονται συνέχεια τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης υλοποίησης ας γράψουμε και τα μειονεκτήματα :- 89 hp και 0-100 12.8 ,160 Νm ροπή ( αλλιώς τα έχουμε στο μυαλό μας τα suv )
2)Μικρό ντεπόζιτο βενζίνης 160 km στα χαρτιά ( που θα ζορίσει όποιον φεύγει μακριά από τα 10 πρατήρια )
3)Μικρός χώρος αποσκευών -> 282 lt
4)Προπαραγγελία 6 μήνες πριν χωρίς να το έχουμε οδηγήσει..
5)Υψηλή τιμή αν βάλεις 2-3 βασικά κατ εμέ ( φωτα led , adapt cruise , αισθ οπισθ , χρωμα ,τεμπέλη) σχεδόν 20.000 βγαίνει - Ταμπούρα πίσω ( η έκδοση με τα 115 που έχουν στα test drive έχεις δίσκους)
- 89 hp και 0-100 12.8 ,160 Νm ροπή ( αλλιώς τα έχουμε στο μυαλό μας τα suv )
-
Φίλε μου έπιασες 3 χώρες με τις ακριβότερες τιμές..
Αλλά όταν θα γίνουμε σαν κι αυτές τις χώρες με τους μισθούς τους..έχει ο θεός...ας τη φτάσουν εκεί τις τιμές.
http://cngeurope.comΥπάρχουν κι άλλα suv με μικρούς κινητήρες με ίδια ή και χειρότερη ιπποδύναμη-ροπή.
Renault capture με τον 900αρι. Fiat 500x...500L cng.
Κι αυτά ταμπουρα έχουν νομίζω.
Οι τιμές των seat νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες..
20000 ευρώ ξεκινά το Fiat 500L cng.
Τα έξτρα τώρα...περίπου ίδιες τιμές πάνω κάτω είναι στις εταιρείες.Το μικρό τεπόζιτο βενζίνης γίνεται σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο.
Και στην οπελ. Γίνονται τα αυτοκίνητα μονοσθενή (έτσι τα λένε) και πλέον οι μετρήσεις καυσαεριων γίνεται μόνο με την καύση του cng.
Επίσης σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα μπουν φίλτρο μικροσωματιδιον.
Συν ότι υπάρχει χώρος για την 3η δεξαμενή cng για την αύξηση της αυτονομίας.Για όποιον χρειάζεται χώρους και δεν του φτάνουν τα 280 λίτρα..ή μπαγκαζιερα από πάνω ή παραγγελία το οκταβια..
Για την μακρά αναμονή τώρα...το καλό πράγμα αργεί να γίνει!!!
Να πούμε όμως και για το ότι αυτό το καύσιμο δεν νοθευεται.
Δεν είναι βασικό αυτό το πλεονέκτημα στη χώρα μας; ;; -
Οριστε...
Οποιος θελει μεγαλυτερο suv με χωρους και αλογα..θα υπαρξει το 2019 και το Karog..https://www.metanoauto.com/modules.php? ... ic&t=13828
-
Αν βαλουν τις συνθετικες δεξαμενες, κινηση ματ.
-
Βγάλτε και το επταθέσιο Kodiaq ρε καρμοίρηδες. Αλλά να είναι και τετρακίνητο κι αυτόματο.
-
Δεν είναι τελικά μόνο της vw το πρόβλημα με τα καυσαερια..
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... igades-toy
-
Βλεπω οτι το Arona εχει συστημα Multi Collision Brake
Η απορια μου ειναι η εξης,αυτο το συστημα αποφυγης αφορα μονο το μετα το πρωτο τρακαρισμα;
Δηλαδη για την πρωτη επαφη δεν υπαρχει καποιο συστημα;
Seat Arona 2017