-
Στην ουσία όμως τα 300 Ευρώ δόση, δεν θα είναι το πραγματικό οικονομικό άνοιγμα σου, καθώς θα πρέπει να αφαιρέσεις από αυτά 60 Ευρώ το μήνα από το χαμηλότερο κόστος καυσίμου και ίσως αλλά τόσα από την ακριβότερη συντήρηση και τις βλάβες εκτός εγγύησης ενός αυτοκινήτου 13 ετών έναντι ενός καινούριου.
Άσε που μετά από 10 χρόνια, το καινούριο αυτοκίνητο θα έχει πιθανώς και μια αξία 5-6.000, που θα αποτελέσει προκαταβολή για το επόμενο, ενώ το τωρινό σου θα έχει μηδενική αξία.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Στην ουσία όμως τα 300 Ευρώ δόση, δεν θα είναι το πραγματικό οικονομικό άνοιγμα σου, καθώς θα πρέπει να αφαιρέσεις από αυτά 60 Ευρώ το μήνα από το χαμηλότερο κόστος καυσίμου και ίσως αλλά τόσα από την ακριβότερη συντήρηση και τις βλάβες εκτός εγγύησης ενός αυτοκινήτου 13 ετών έναντι ενός καινούριου.Άσε που μετά από 10 χρόνια, το καινούριο αυτοκίνητο θα έχει πιθανώς και μια αξία 5-6.000, που θα αποτελέσει προκαταβολή για το επόμενο, ενώ το τωρινό σου θα έχει μηδενική αξία.
Το ίδιο σκεπτικό είχα κι εγώ όσο σκεφτόμουν diesel μεταχειρισμένο (~7000€) ή καινούργιο..
Και πήγα στο καινούργιο, ΑΛΛΑ δεν ήμουν και δεν είμαι στη θέση του Δημήτρη... γι αυτό και πήγα στο ibiza, η τιμή του arona είναι πολύ καλή.. αλλά.....
256 είναι η δική μου δόση -
Τα περι αυξησης 1500-2000 του εμπορου λιγο παραμυθι...
Δεν μας ειπες ποτε σου ειπε ο εμπορος οτι θα παραλαβεις αν το παραγγειλεις σημερα..σε 6 μηνες?
Επισης σε ενημερωσε για την χωρητικοτητα των δεξαμενων του? θα εχει αλλαγες από το ibiza?.. στο ibiza παιρνει γυρω στα 11 kg οποτε 300 km
θα ειναι τυπου 3 που καποια στιγμη θα σκουριασουν ή απο συνθετικα υλικα τυπου 4?
Απαντωντας στα παραπανω θα καταληξεις αν αξιζει...
Συνυπολογισε και τα 90 αλογα που εν ετη 2018...ειναι για mini αυτοκινητα αυτα τα νουμερα... -
Πήγα το είδα σήμερα το SEAT Arona και μού άρεσε αρκετά, παρά το γεγονός ότι δεν είχα στο μυαλό μου τη SEAT καν ως επιλογή βενζίνης. Πολύ καλή τιμή.
-
Και εγω καμια σημασια δν του εδεινα. Οδηγησα το ντιζελ και αλλαξα και το θεωρω τιμιοτατο για την ελληνικη πραγματικοτητα. Σαν τα σουτζουκια ενα πραγμα. Τιμιες ρεαλιστικοτατες προτασεις.
-
Όντως η δόση δε θα είναι 300 ευρώ αλλά 300 μείον τη διαφορά του καυσίμου συν τις βλάβες κι αυτό για τέσσερα χρόνια. Μετά θα είναι μόνο κέρδος.
Βέβαια, τους μήνες των διακοπών, που γίνονται τα πολλά χιλιόμετρα, θα καίω βενζίνη και θα είμαι χειρότερα από τώρα.Ο πωλητής μού είπε ότι θα ταξιδέψει στην Ισπανία για την παρουσίαση του μοντέλου τους προσεχείς μήνες. Ανέφερε για τρεις δεξαμενές αλλά όχι χωρητικότητα. Θεωρώ ότι θα είναι αντάξια για 400 χιλιόμετρα.
Δεν έγινε αναφορά για υλικό κατασκευής. Όσο για την παραλαβή, αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν σήμερα, θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο.Το άλλο που με ξενέρωσε είναι τα συστήματα ασφαλείας. Θεωρούσα (βλακωδώς ή το έχουν καταφέρει άλλοι κατασκευαστές) ότι αν ταξιδεύω με υψηλή ταχύτητα, τα συστήματα θα είναι ενεργά. Όχι, αυτόματο φρενάρισμα μέχρι τα 30 κι αναγνώριση πεζού μέχρι τα 65. Δηλαδή σε σκοτεινό επαρχιακό δε θα αναγνωρίσει τον πεζό στην άκρη του δρόμου αν πηγαίνω με 70;
Αν είμαι στη δεξιά λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο με 120 κι έχει ακινητοποιημένη νταλίκα, δε θα σταματήσει; Μου φάνηκαν λίγο ημίμετρα. Μπορεί να γελάσετε κάποιοι, αλλά από τη στιγμή που άλλοι έχουν ήδη ημιαυτόνομη οδήγηση, τα θεωρούσα δεδομένα. -
Μωρε μια χαρα τα λες. Απλα τα συστηματα αυτα ειναι τα πρωτης γενιας, τα οποια οπως το φρεναρισμα μεχρι τα 30 προερχεται απο την τριαδα απ, σιτιγκο,μιι.
Επρεπε να βελτιωθουν.
-
Ούτε στο φυλλάδιο που μού έδωσαν ούτε στο seat.gr αναγράφονται οι τεχνικές προδιαγραφές του κινητήρα TGI.
Έχουμε κάποια άλλη πληροφόρηση;
-
Είναι ο ίδιος με του Ibiza.
-
Ούτε αυτό το αναφέρει το site. Πολύ ενημερωμένο, χαχα.
-
Το Arona τελικά έρχεται με δεξαμενή 14,3 kg CNG και εξάρι κιβώτιο
https://www.drive.gr/news/neo-seat-aron ... siko-aerio
-
Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι δεξαμενές είναι συνθετικές ή μεταλλικές.
-
Ο χρήστης dkatsos έγραψε:
Το Arona τελικά έρχεται με δεξαμενή 14,3 kg CNG και εξάρι κιβώτιο
https://www.drive.gr/news/neo-seat-aron ... siko-aerio~+3kg από το ibiza ,αν ισχύει ο αριθμός για τα Ελληνικά πρατήρια , περίπου 350χλμ θα πω εγώ αυτονομία , καλά είναι .. αλλά το καλύτερο είναι το 6αρι κιβώτιο
Αν μπορούσα να κάνω ανταλλαγή ή κάτι σαν προκαταβολή το ibiza και να έδινα μια μικρή διαφορά θα το σκεφτόμουν -
Νομίζω ότι άνετα δίνεις το Ibiza στα 12 χιλιάρικα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Νομίζω ότι άνετα δίνεις το Ibiza στα 12 χιλιάρικα.4 μήνες μετά , -4000€ , έχοντας κάνει 13000χλμ , ας πω χοντρικά 11000χλμ με cng = 400€ ... οι 4000€ είναι καύσιμα σχεδόν 110,000χλμ / 3,5 ετών ... χοντρικά - χοντρικά ... μια χαρά είναι και το ibiza
Για κάποιον που μπορεί να το σκέφτεται στη τιμή που σου είπαν και γράφει και το άρθρο ΑΞΙΖΕΙ ! αλλά όπως έγραψες δυστυχώς δεν έχει πολλά έξτρα καλούδια ...
-
Δεν έχει λίγο εξοπλισμό, απλώς ΕΓΩ δεν έχω λόγο να κάνω την κίνηση αν δεν υπάρχει αναβάθμιση σε θέματα ασφάλειας. Για αυτό και λέω για φωτοχρωμικό καθρέπτη, adaptive cruise control, φώτα φουλ Led.
Κάποιος που κοιτάει για καινούριο αυτοκίνητο χωρίς τους δικούς μου περιορισμούς, μια χαρά μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. -
Επίσης, επόμενο ενδιαφέρον ερώτημα θα είναι αν αυτό το μοντέλο φορέσει τον 1.5 TGI, για όσους έχουν ανάγκες πιο ενεργητικής οδήγησης.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι δεξαμενές είναι συνθετικές ή μεταλλικές.Αν κρίνουμε από τις φωτο στο άρθρο λογικά είναι και οι 3 μεταλλικές διότι στο octavia g tec που παρουσιασαν πριν μερικες μερες εχουνε με κιτρινο χρωμα τις συνθετικες και με μπλε την μπροστα μικρη μεταλλικη κατω απο τα καθισματα...
Αλλά με σιγουρια θα ξερουμε την αλλη εβδομαδα που θα παρουσιαστει γιατι τα χρωματα μπορει να ειναι τυχαια...
Παντως με μια προχειρη διαμορφωση στο site της seat βάζοντας τα βασικά ( κατ'εμέ) έχουμε και λέμε:- Βασική τιμή έκδοσης style 16650
- Μεταλλικό χρώμα 450
- Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω 250
- Απλό cruise control 200
- Προβολείς full led 750
Σύνολο 18300 αν ο πωλητής κάνει δώρο πινακίδες και μεταφορικά.
Η τιμή είναι καλή αλλά πρέπει και να το οδηγήσουμε να δουμε πόσο τραβάνε τα 89 άλογα...
Ο terry που εχει to ibiza tgi μπορεί να μας πει για την συμπεριφορά του κινητήρα? -
Θα σας στεναχωρησω για τα έξτρα..
Το αμάξι καταρχήν θα έχει Cruise control όχι το adapter cruise control ομως.
Δεν έχει τα πίσω φώτα Led..200 ευρω για να μπουν.
Εάν βάλει κάποιος το κοκκινο χρώμα αξίας 550 ..για να μην περάσει η εργοστασιακή αξία των 14000 ευρώ προ φόρων...μένουν περίπου 200 ευρω για να βάλει κάποιος κάτι επιπλέον.
Εάν κάποιος βάλει το λευκό χρώμα αξίας 200 ευρω..μένουν περίπου 500 με 600 ευρώ για έξτρα.
Αν περάσει η εργοστασιακή αξία τις 14000 ευρώ πάει σε αλλη κλίμακα..και αυξάνει η τιμή του αυτοκινήτου 1000 ευρώ περίπου.
Περιμένουν να δουν και τα καυσαερια οι πωλητές...
Αλλά εκεί θα είναι πάνω κάτω η επιλογή των έξτρα. -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Θα σας στεναχωρησω για τα έξτρα..
Το αμάξι καταρχήν θα έχει Cruise control όχι το adapter cruise control ομως.
Δεν έχει τα πίσω φώτα Led..200 ευρω για να μπουν.
Εάν βάλει κάποιος το κοκκινο χρώμα αξίας 550 ..για να μην περάσει η εργοστασιακή αξία των 14000 ευρώ προ φόρων...μένουν περίπου 200 ευρω για να βάλει κάποιος κάτι επιπλέον.
Εάν κάποιος βάλει το λευκό χρώμα αξίας 200 ευρω..μένουν περίπου 500 με 600 ευρώ για έξτρα.
Αν περάσει η εργοστασιακή αξία τις 14000 ευρώ πάει σε αλλη κλίμακα..και αυξάνει η τιμή του αυτοκινήτου 1000 ευρώ περίπου.
Περιμένουν να δουν και τα καυσαερια οι πωλητές...
Αλλά εκεί θα είναι πάνω κάτω η επιλογή των έξτρα.Σωστά...έχεις δίκιο φίλε μου
13228 ειναι προ φόρων
Συνεπώς το αμάξι με τα αξεσουαρ που ειπα παει 20 χιλιαρικα...η τιμή του φτανει κοντά στα leon, golf (θα έχουν εκδοση tgi) τα οποια βεβαια εχουν 130 και οχι 89 αλογα οποτε παυει να ειναι value for money...
Seat Arona 2017