-
Εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα του ομίλου vag σχετικά με την παραγωγή αυτοκινήτων CNG όσο η προτεραιότητα της διάθεσης τους.
Στην Ιταλία που οι παραγγελίες άνοιξαν τον Μάρτιο του 2019 άρχισαν να παραδίδουν τον Μάιο, στην Γερμανία ο χρόνος αναμονής είναι 2,5 μήνες και στην Φινλανδία 3,5 μήνες.
Στην Ελλάδα εννέα (9) μήνες. Τώρα πως εδώ η αντιπροσωπεία δεχόταν παραγγελίες από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι ένα μυστήριο.
Ίσως γιατί είναι Ελλάδα. -
Ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει.
Κάποιοι είχαμε δει από καιρό την αναξιοπιστία του group με το πάγωμα παραγωγής. Ελάχιστη σημασία έχει τί έκανε ο καθένας. Άλλοι έριξαν παραγγελία, άλλοι όχι. Δεν είναι κάποιος κατακριτέος γι' αυτό. Ως καταναλωτές παίρνουμε επιλογές και κάνουμε λάθη όλοι μας.
Απλά να μην κλαιγόμαστε άδικα. Έγινε μια επιλογή και συνέβη αυτό που εκτίμησαν αρκετοί ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το group. Τα drama queen δεν αντέχω.
Συμφωνώ, ότι ως εδώ που έφτασαν όσοι έφτασαν, δεν συντρέχει λόγος να ακυρώσουν παραγγελία.
-
Σήμερα μιλούσα με φίλο που ζει στη Γερμανία και το ψάχνει για CNG, και μού είπε ότι έχει διαβάσει αναφορές σε γερμανικά άρθρα πραγματικών εμπειριών, ότι η αυτονομία του Arona TGI δεν ξεπερνά τα 250χλμ με χρήση αερίου σε πραγματικές συνθήκες. Αρκετά μακριά από τα 360χλμ που δίνει ο κατασκευαστής, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε κάτι πάνω από 300χλμ βάσει «φουσκωμάτων» των κατασκευαστών.
Αναμένω ευρεία χρήση από τους πρώτους κατόχους, εδώ στην Ελλάδα.
-
Εγώ το πήρα χθες πάντως. Πιστεύω ότι άρχισε η ροή παράδοσης. Θεωρώ ότι ήταν και φταίξιμο της εδώ αντιπροσωπείας που ξεκίνησε να παίρνει τόσο νωρίς παραγγελίες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ίσως να είμαστε και η μοναδική χώρα που ξεκίνησαν οι παραγγελίες τόσο νωρίς.
Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκιο, όσοι το πήραμε και με επιδότηση fisikon είναι η καλύτερη value for money επιλογή σε CNG. Τέτοιο Crossover/SUV με αυτήν την τιμή δεν υπάρχει ούτε καν σε βενζίνη. -
Καλορίζικο και αναμένουμε μια πρώτη περιγραφή/εμπειρία!
-
Με γεια! Φίλος, που τον έπεισα να το προτιμήσει έναντι μεταχειρισμένου Golf VI 122 9ετίας, μου είπε ότι χτες έφτασε το δικό του στην Ελλάδα και το αναμένει κατά τις 20 του μηνός. Σύντομα θα έχουμε πολλά στοιχεία αυτονομίας.
Επίσης, κάποια πρατήρια σηκώνουν υψηλότερη πίεση από τα υπόλοιπα και βάζουν περισσότερο αέριο μες στις δεξαμενές. Της Ανθούσας και της Σίνδου ξεχωρίζουν.
-
Στην Ιταλία οι κάτοχοι του arona cng είναι γενικά ο.κ όσο φορά τις επιδόσεις. Διαβάστε απο εναν κάτοχο:(αυτόματη μετάφραση)
'''μήνυμαΔημοσιεύτηκε: Δευ 20 Μάιος 2019, 11:49
Εδώ είμαστε! Μειώστε από ένα δοκιμαστικό σαββατοκύριακο του στυλ Seat Arona TGI. γκριμάτσαΈτσι, κάνω δύο χώρους, έχω έναν πολύ ήσυχο οδηγό, δεν είμαι λάτρης των αυτοκινήτων / κινητήρων, για μένα το αυτοκίνητο είναι ένα αντικείμενο που σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β. Προέρχομαι από ένα φυσικό κλασικό σημείο ισχύος, το παλιό.
Η εντύπωση για την Αρώνα είναι για μένα στην εξαιρετική στιγμή. Πολύ ήσυχο, οδηγεί καλά με εξαιρετική υψηλή όραση.
Τα φρένα δεν προσπάθησα να καρφώ αλλά ανταποκρίθηκαν καλά στην κανονική χρήση, τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.
Ο κινητήρας στον αυτοκινητόδρομο λειτουργεί ως εξής:
100 km / h -> 2500 σ.α.λ.
110 km / h -> 2750 σ.α.λ.
120 χλμ. / Ώρα -> 3000 σ.α.λ.
130 χλμ. / Ώρα -> 3250 σ.α.λ.Ο κορμός είναι αρκετά ευρύχωρος για μένα, δοκιμάζεται με 2 βαλίτσες + 2 γεμάτες τσάντες Ikea + 1 κιβώτιο IKEA. Σε 5 (από τους οποίους 4 μεγάλους ανθρώπους + 180 εκατοστά ψηλό και βαρύ) συν το κορμό γεμάτο με πράγματα IKEA, δεν άκουσα δυσκολίες ή διαφορές κινητήρα σε σύγκριση με όταν είμαστε μόνο 2 άτομα στο αυτοκίνητο.
Όπως αναφέρθηκε αλλού, γύρω στο 1800-2000 περιστρέφεται μέρος του στροβιλοσυλλέκτη που τραβάει καλά στην ανηφόρα ακόμα και στην τρίτη ή τέταρτη ταχύτητα. Κάτω από το 1800, αν υπάρχει ανάβαση, είναι λίγο κόπωση και είναι απαραίτητο να αναρριχηθεί. Αλλά αρκεί να κάνουμε το πόδι και τη συνήθεια και τα καταφέρνουμε χωρίς προβλήματα.
Το CDB έχει όλα όσα χρειάζομαι, το FULL LINK με το Android Auto προσθέτει ότι η έξτρα τεχνολογία με φωνητικές εντολές, η ανάγνωση και η απάντηση στα μηνύματα, ο βοηθός φωνής Google κ.λπ. κλπ.
Στην ουσία, η ετυμηγορία είναι προς το παρόν πολύ θετική.''
Το θέμα είναι άλλο και αφορά την κατανάλωση , δεν φτάνει με τίποτα τα 360 χιλιομετρα.Τα χιλιόμετρα που κάνουν συνήθως με ενα γέμισμα είναι 250-300 ανάλογα με το είδος οδήγησης (πόλη, εθνική, ταχύτητα, βάρος) . -
Φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα 250χλμ αυτονομίας που αναφέρονται στη Γερμανία.
Άκλαυτο κι αυτό, για παραπάνω από «κοντινά» ταξίδια της 1 ώρας απόσταση.
-
Φίλη μου μα ibiza tgi πηγαίνει Αθήνα Πλαταμώνα (εξοχικό) και επιστροφή με 27 ευρώ και ανεφοδιασμό στην Λαμία.
Εγώ ο παραδοσιακός πηγαίνω με 75 ευρώ.
Όταν το πήρε το καλοκαίρι του 2018 εγώ ο έξυπνος της έλεγα τις ίδιες παπαριές που τώρα διαβάζω και εδώ, αλλά τώρα λέω ένα πράγμα, αν σε βολεύουν τα πρατήρια Φ.Α, με χίλια, αν δεν σε βολεύουν μακριά. Πάντως σε έντεκα μήνες και 17.000 χιλιόμετρα, έβαλε 16 λίτρα βενζίνη, τα υπόλοιπα Φ.Α. -
Ο ανατολικός άξονας της χώρας είναι σαφώς με καλύτερη κάλυψη CNG πρατηρίων από τον δυτικό.
Αν κάποιος πηγαίνει σπίτι-πατρικό/εξοχικό σε πολύ συγκεκριμένα σενάρια κίνησης που έχει κάλυψη πρατηρίων, σαφώς είναι πολύ καλή λύση.
Είναι όμως το Arona μια εξαιρετική συνολικά all-around λύση για τις εκδρομές μιας οικογένειας προς όλες τις κατευθύνσεις;
To Ibiza έχει σαφώς μικρότερη κατανάλωση από το Arona.
-
Τι διαφορά βάρους έχει το Arona από το Ibiza; Τι διαφορά σε αεροδυναμικό συντελεστή; Σε επίσημη κατανάλωση της Seat; 10%; Δεν έχω επίσημα στοιχεία, αλλά δε μου φαίνεται λογικό να είναι παραπάνω.
Πόσο περιπετειώδεις είμαστε; Μήπως τελικά ο φόβος ότι δε θα μας καλύψει το φυσικό αέριο είναι πλασματικός; Επί προσωπικού, μακάρι να ήμουν ο φουλ εκδρομικός τύπος αλλά δεν είμαι.
-
Η αυτοκίνηση το 2019 δεν είναι η ίδια με την αυτοκίνηση των '70s. Τότε που όλοι είχαν εμπειρίες από βλάβες ή που έμειναν από βενζίνη στο ταξίδι από το χωριό και γελούσαν μετά το πώς κατάφεραν και έφτασαν στην πόλη περπατώντας ή με τούς φίλους που τούς τράβηξαν με την τριχιά.
Δεν λέω ότι το επιλέξαμε όλοι, αλλά τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει χώρος για «περιπέτεια» άσχημων εμπειριών στην αυτοκίνηση κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Εντάξει, θα τύχει, αλλά ιδανικά οι περισσότεροι δεν θέλουμε εκπλήξεις. Αν θέλουμε εμπειρία περιπέτειας θα πάμε να κάνουμε διάσχιση ερήμου με off-road και μετά αλλαγή σκηνικού σε Αμαζόνιο.
Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, αν ακούν αυτονομία κατασκευαστή 360χλμ, μερικοί ονειρεύονται 400χλμ στο ενδιάμεσο και τελικά η πραγματική εμπειρία έχει τάση να βγαίνει προς τα 250χλμ ... τότε πολλοί θα πουν όχι, προς το παρόν.
-
Εξαρτάται πού κινούνται. Αν μένω κοντά σε πρατήριο, το 90% των χιλιομέτρων μου είναι αστικά και παραθερίζω σχεδόν πάντα στο εξοχικό, τότε είναι ταμάμ. Ο φίλος που σου έγραφα ότι περιμένει το Arona, μένει στον Πειραιά, περνάει σχεδόν καθημερινά από το πρατήριο ΦΑ στου Ρέντη, πηγαίνει 2 φορές το μήνα στη Λαμία που είναι το πατρικό του. Σχεδόν μου φιλάει τα χέρια, σώθηκε ο άνθρωπος!
Η γυναίκα του έχει εξοχικό στη βόρεια Εύβοια και πλέον θα πηγαίνουν ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, αφού θα τους στοιχίζει ψίχουλα.
Αν θέλει να πάει για ένα γάμο στην Καλαμάτα ή καλοκαιρινές διακοπές στη Λευκάδα, θα ταλαιπωρηθεί λίγο να βάζει συνέχεια βενζίνη αλλά αυτό θα γίνει μια φορά το χρόνο. Χαλάλι.Εν τω μεταξύ, τα Βαγκ δεν έχουν διακόπτη να επιλέξεις το καύσιμο, ενώ τα Fiat έχουν κι είναι πολύ χρήσιμο. Παράδειγμα, πας για ένα γάμο στην Καρδίτσα και θα φύγεις 2 το πρωί να γυρίσεις πίσω. Το ιδανικό θα ήταν να κάψεις βενζίνη στο ανέβα, τρώγοντας και 20' επιπλέον βάζοντας βενζίνη κάθε 100 χιλιόμετρα και το βράδυ, που θα είναι κλειστά τα πρατήρια, να γυρίσεις με ΦΑ. Στα Fiat γίνεται, στα Βαγκ όχι, τουλάχιστον εργοστασιακά. Ενδεχομένως να μπαίνει εκ των υστέρων σε ηλεκτρολόγο.
Αν βέβαια τα πρατήρια που είναι πάνω στον εθνικό κορμό είναι 24ωρα, τότε δε θα έχεις πρόβλημα.
Όπως και να έχει, μιλάμε για σπάνιες περιπτώσεις. Αν είσαι υποψιασμένος κι έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, δε θα έχεις πρόβλημα. Τώρα που έχω υγραέριο, επίσης χρειάζεται μια στοιχειώδης επιφυλακή. Ε, στο φυσικό αέριο θα χρειάζεται η διπλάσια. Γενικώς οφείλεις να έχεις το νου σου, όχι να είσαι ο παραλίας ανεμελιάς. -
Με το καλό να ακούσουμε εμπειρίες από τους νέους κατόχους Arona TGI.
-
Το πρώτο πράγμα που κοίταξα πριν το παραγγείλω ήταν που έχει πρατήριο. Το σπιτι μου είναι 800 μ.
απο το πρατήριο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Αυτη την στιγμή υπάρχουν 16 πρατήρια σε ολη την επικράτεια, και εχουν εξαγγείλει για Ριο, Τρίπολη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη.Όταν λειτουργησουν και αυτα ,κάποια στιγμή ,θα καλύψουν κατά μεγάλο ποσοστό την μετακίνηση σε όλη την υπειρωτικη χώρα.
Η απόσταση που διανύει κάποιος με ένα γέμισμα, όπως λένε αυτοί πού το έχουν πάρει δεν υπερβενει τα 280 χιλιόμετρα κατα μέσο όρο, αλλά και πάλι καλή είναι η αυτονομία, γιατί σίγουρα αυτοί που το παργγείλαμε έχουμε λάβει υπόψιν που κινούμαστε και που έχει πρατήρια.
Εξ άλλου καμία ποσότητα καυσίμου απο αυτα που ανακοινώνουν οι εταιρίες ανα 100 χιλ.δεν συμφωνεί με την πραγματική κατανάλωση, ειναι παντα 20-30 % ποιο αυξημένη σε πραγματικές συνθήκες.
Οπότε τα 360 χιλιόμετρα που λέει η seat μάλλον είναι ανέφικτα. -
Προχτές είδα ένα παρκαρισμενο λευκο(μάλλον μεταλλικό) σε παράδρομο της μεσογείων. Οπότε ο κόσμος έχει αρχίσει και παραλαμβάνει. Το αυτοκόλλητο είναι αρκετά διακριτικό και μικρο, πανω στο πορτάκι του ρεζερβουάρ.
Πάντως αν τελικα η αυτονομία ειναι κοντα στα 260 χλμ τοτε ειναι όντως πολύ μικρη. Πιο πιθανό είναι το σενάριο να το διπλοσκέφτεσαι να πας μια εκδρομή μην και δεν σε φτάσει η μην και δεν βρεις να το γεμισεις μετα να πας στην δουλεια σου, πάρα το να κανεις και παραπάνω εκδρομές από ότι θα έκανες λόγω της οικονομίας.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2 Εχει κι αλλα Αρονα CNG εδω απλα εχουν κανει λιγα χλμ. Μετα απο 2.000 χλμ λοιπον θα ξαναπω τα μεχρι ωρας συμπεράσματά μου απο πλευράς καταναλωσης. 250 χλμ κανει το Αρονα στις χειροτερες δυνατες συνθήκες, δηλαδη με γεμισμα μεταξυ 12-13 κιλων και ολα τα χιλιομετρα εντός πόλης (με κινηση, στενά, μικρες διαδρομες, φαναρια κτλ κτλ). Σε εθνικη με μεσο ορο 120 χλμ βγαζει ανω των 300 χλμ αποσταση (εχω κανει 300 και τα 100 απο αυτα ητανε εντος πολης, τα 100 με 120 χλμ μεση ταχυτητα και τα τελευταια 100 χλμ με κινηση εθνικη οδο και μεσο ορο 60 χλμ).Σε εθνικη/ επαρχιακη οδο με μεση ταχυτητα 70-90 χλμ βγαζει με βεβαιοτητα ανω των 350 χλμ αποσταση
-
Στο σενάριο στην εθνική, ήταν σε κλασικές επίπεδες διαδρομές με σταθερή ταχύτητα; Π.χ. σε κάμπους;
-
To σενάριο είναι η εξής πραγματικότητα : Αθήνα – Κόρινθος. Δεν δίνω πάλι τις καταναλώσεις με τις μέσες ταχύτητες απ΄το τριπ κομπιούτερ μου, διότι αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον «η ένδειξη από ανεφοδιασμό» δείχνει παραπάνω από τις πραγματικές (
-
Πολύ καλή ενημέρωση απο τον 'leomoro'για εμάς που περιμένουμε την παραλαβή του αυτοκινήτου.
Αυτό που αναφέρεις για την απόκλιση κατανάλωσης στο trip με την πραγματική το έχω διαβάσει και αλλού είναι γύρω στο 1 κιλό/100χιλ. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιας ρύθμισης απο την seat;
Απο το πρόγραμμα του εγκεφάλου.
Seat Arona 2017