-
Εγώ παρατηρώ ότι τα μοντέλα της Renault είναι ποιο ποιοτικά και έχουν μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων, ακόμα και το micra που είναι καινούργιο δεν είναι και πολύ ποιο ποιοτικό από το clio. Τεσπα κουβέντα να γίνετε.. Υ.Γ Η Mercedes τι σχέση έχει με την κουβέντα μας και γενικά με την χμ Renault Nissan?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Υ.Γ Η Mercedes τι σχέση έχει με την κουβέντα μας και γενικά με την χμ Renault Nissan?Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Μέλος του group είναι και η Mercedes. Ως premium κατασκευαστης.
Γι αυτό και η Α έχει τον 1.5diesel, το Twingo είναι και Smart, βγάζει με το σήμα της το Kangoo κλπ. -
Είναι σίγουρα μέλος του ίδιου γκρουπ δλδ όπως vw, seat, skoda κτλπ ή απλά συνεργάζονται σε κάποια μοντέλα? Δεν βρήκα κάτι με ένα γρήγορο search στο wiki.
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Είναι σίγουρα μέλος του ίδιου γκρουπ δλδ όπως vw, seat, skoda κτλπ ή απλά συνεργάζονται σε κάποια μοντέλα? Δεν βρήκα κάτι με ένα γρήγορο search στο wiki.Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Το 2ο ξερω και εγώ.
-
Καμμία σχεση, απλώς συνεργασία
http://www.best-selling-cars.com/europe ... nd-models/
-
To Renault group στην ουσία είναι η Renault (η Renault με την θυγατρική της Dacia). Όπως ξεχωριστη ειναι και η Nissan (με τις θυγατρικές της Infiniti και Datsun). Απλά δεν λέγεται Nissan group αλλά σκέτη Nissan.
Αυτές οι δύο εταιρίες (Renault group ΚΑΙ Nissan) έφτιαξαν τη Renault Nissan Alliance που περιέχει ολο το Renault group και όλη την Nissan με ανταλλαγή μετοχών τους.
Από εκεί και πέρα, η Renault Nissan Alliance έχει συμμετοχή με ανταλλαγή μετοχών με την Samsung, την Lada και την Mercedes (και τις θυγατρικές Smart και μέχρι πριν λίγο καιρό Maybach) και τώρα και την Mitsubishi.
Τωρα, πείτε το συνεργάτες, συνεταιροι, μελοι ενός 'ενιαίου' group το ίδιο είναι. -
Κοινώς αλλαξοκολιες...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υ.Γ Η Mercedes τι σχέση έχει με την κουβέντα μας και γενικά με την χμ Renault Nissan?
Μέλος του group είναι και η Mercedes. Ως premium κατασκευαστης.
Γι αυτό και η Α έχει τον 1.5diesel, το Twingo είναι και Smart, βγάζει με το σήμα της το Kangoo κλπ. -
Depon αν ζαλιζεσαι και αντί για μέλος πεστο συνεργάτης αφού σε πειράζει!
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Εγώ παρατηρώ ότι τα μοντέλα της Renault είναι ποιο ποιοτικά και έχουν μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων, ακόμα και το micra που είναι καινούργιο δεν είναι και πολύ ποιο ποιοτικό από το clio. Τεσπα κουβέντα να γίνετε.. Υ.Γ Η Mercedes τι σχέση έχει με την κουβέντα μας και γενικά με την χμ Renault Nissan?Sent from my LG-D855 using Tapatalk
πού ακριβώς είδες το καινούριο micra να πάω να το δω και εγω;;;;;;
και να βγάλω πορίσματα περί ποιότητας,ηχομόνωσης και επιδόσεων......... -
Η Mercedes εννοείται πως δεν ανήκει στο ίδιο group με την Renault. Απλά έχουν συνεργασία σε ορισμένα μοντέλα και τομείς (όπως πχ. η Fiat με την Mazda, η Toyota με την PSA, κλπ).
-
Μέλος του ομίλου δεν είναι. Αλλά δεν έχουν και απλή συνεργασία όπως για παράδειγμα η PSA με την Toyota για τα προηγούμενα μικρά τους Aygo, C1 και 108 που ο ένας έδωσε το πάτωμα, ο άλλος έδωσε τον κινητήρα και έβγαλαν ένα αμάξωμα με τα εταιρικά τους σήματα Το ίδιο ισχύει και για την κοινή χρήση κινητήρων μεταξύ εταιριών όπως η Opel με την Fiat στο diesel τους κ.ο.κ.
Στην περίπτωση της Mercedes και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους έχουν μια πιο ολοκληρωμένη συνεργασία που περιλαμβάνει από την μελέτη ώς την συμπαραγωγή πλαισίων, κινητήρων, χρήση από όλους τους συνεργάτες των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, σχεδιαστηρίων κλπ και όχι μόνο rebadged μοντέλα. Και όπως αναφέρθηκε και παραπάνω υπάρχει και οικονομική συνεργασία των εταιριών μεταξύ τους με αγορά μετοχών του ενός από τον άλλον.
Η περίπτωση δε του Group Volkswagen που αναφέρθηκε επίσης δεν έχει καμιά σχέση με την συνεργασία της Renault Nissan Alliance και της Mercedes Benz διότι υπήρξε ολική εξαγορά εταιρίων στο 100% της ιδιοκτησίας τους από την Volkswagen.Όλο αυτό βέβαια είναι off topic στο παρόν τοπικό αφού το νέο Micra ουδεμία σχέση έχει με την Mercedes.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-neo-nissan-micra
Οδηγούμε το νέο Nissan MicraΣήμερα λίγο πιο χαλαρή μέρα και κατάφερα να διαβάσω το άρθρο.
Από την άλλη, η Nissan έχει κάνει οικονομίες σε άλλα σημεία, αλλά το παρουσιάζει ως πλεονέκτημα. Εκεί που το Polo έχει επίπεδα πλαϊνά στο πορτμπαγκάζ που ανεβάζουν την αίσθηση ποιότητας, το Micra έχει αδρές επενδύσεις που ακολουθούν τη μορφή των θόλων των τροχών.
Όντως το πορτμπαγκάζ κερδίζει σε χωρητικότητα. Και στο QQ που είναι έτσι βολεύει απίστευτα όταν είναι πλήρως φορτωμένο, όλο και κάποια σακούλα παραχώνεις εκειμέσα!!
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αρνητικό
Επίσης δεν καταλαβαίνω το 'αδρές'. Το πορτμπαγκάζ θέλει κάτι αντοχής. Τα άλλα τι έχουν??Τα κορδόνια της εταζέρας πιάνουν με θηλιά αντί με πλαστικό κλιπ, και η εταζέρα απλά ακουμπάει στη βάση της αντί να θηλυκώνει σταθερά.
Ασχολίαστο. Πραγματικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό και πήγα να δω από περιέργεια τι έχει το δικό μου.
Αρνητικό αν όντως δεν θυληκώνει κάπου η εταζιέρα, πιστεύω δεν θα είναι καθόλου σταθερή. Απορώ πως θα είναι όταν ανοίγει η πόρτα....Πάντως οι πίσω επιβάτες πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα με μανιβέλα.
Σε ποιά έκδοση?? Σε όλες ή σε αυτές που αγοράζουν τα rent a car??
Προχειρογραμένη όλη η παράγραφος.
Το μεγάλο λάθος της Nissan θα είναι αν δεν έρθει με δυνατότερο κινητήρα και βενζίνης και πετρελαίου.
Γιατί να μην μπεί ο 1,2 tce δεν καταλαβαίνω. -
Γιατί τους κρατάνε για το clio. Όταν βγει το νέο clio σε 2 χρόνια τότε θα τους παρει το Micra
-
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό.
Μάλλον επιλογή μάρκετινγκ, αν και λάθος κατά τη γνώμη μου. -
Δεν εξηγείται αλλιώς... Το ίδιο συμβαίνει και με την citroën και Peugeot.
-
Εξηγείται.
Αν η εταιρία κρίνει πως απευθήνεται σε κοινό που αναζητά 2ο αυτοκίνητο για την πόλη οπότε την ενδιαφέρει χαμηλή κατανάλωση / τέλη και όχι οι επιδόσεις δεν θα προσφέρει μεγαλύτερο κινητήρα.
Γιατί βέβαια να αποκλείσεις μια μερίδα καταναλωτών είναι ένα ερώτημα. Ίσως γιατί είδες ότι το κόστος δεν θα καλυφθεί από τις πωλήσεις, ίσως γιατί μεταθέτεις την επιλογή για αργότερα.
Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά το ξέρει σίγουρα καλά ο ΓκόσνΠάντως το ότι επιμένεις ότι η Nissan είναι sub brand της Renault, πιστεύω και εγώ ότι είσαι λάθος για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω μη τα ξαναγράφω.
Εξάλλου δεν χρειάζεται να περιμένουν να τοποθετηθεί ο 1,2 tce στο Clio γιατί προσφέρεται ήδη με αυτόν.... -
Κάθε άποψη σεβαστή, και σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω το ακριβή λόγο. Μπορεί για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις το c3 να μην έχει εκδώσει με 120 σε Diesel.
Μην κολλάς στο sub brand γιατί και seat, skoda είναι sub brand αλλά στο μόνο που υστερούν είναι η ποιο στο εσωτερικό. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και οι 2 εταιρείας τα έχουν βρει σε ποια μοντέλα θα υστερεί η κάθε μία.
Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νέο μικρά είναι η εμφάνιση περίμενα με μεγάλη αγωνία τον πιθανό αντικατάσταση του δικού μου και μόλις το είδα ξενέρωσα έγινε και αυτό με τους κινητήρες. Τεσπα μακάρι να την επιτυχία του k12.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk -
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Κάθε άποψη σεβαστή, και σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω το ακριβή λόγο. Μπορεί για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις το c3 να μην έχει εκδώσει με 120 σε Diesel.
Μην κολλάς στο sub brand γιατί και seat, skoda είναι sub brand αλλά στο μόνο που υστερούν είναι η ποιο στο εσωτερικό. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και οι 2 εταιρείας τα έχουν βρει σε ποια μοντέλα θα υστερεί η κάθε μία.
Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νέο μικρά είναι η εμφάνιση περίμενα με μεγάλη αγωνία τον πιθανό αντικατάσταση του δικού μου και μόλις το είδα ξενέρωσα έγινε και αυτό με τους κινητήρες. Τεσπα μακάρι να την επιτυχία του k12.
Sent from my LG-D855 using TapatalkΔηλ για σενα δεν ειναι ομορφο και ξενερωσες;;;;
-
Για εμένα είναι σαν ποντίκι... Περίμενα κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο όπως το qashqai. Με 110 άλογα Diesel κτλπ ώστε μέσα στο 17 να προβώ σε αγορά.
Νέο Nissan Micra 2017