-
Δοκιμή του 1,5dci από το drive.
Κρατώ αυτό:Γενικά θυμίζει πολύ τη συμπεριφορά του Ford Fiesta, με λιγότερο ανάλαφρο πάτημα, αλλά με πιο στιβαρή αίσθηση συνολικά.
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-neo-nissan-micra-15-dci
-
Γενικά θυμίζει πολύ τη συμπεριφορά του Ford Fiesta,
και οχι μονο τη συμπεριφορα αλλα και το σχημα
-
Προφανώς δεν έβαλε μόνο το εργοστάσιο η Renault
-
Βασικά μου την δίνει να ερμηνευω ... χρησμους αλλά με το παρακάτω:
'Διότι στην έκδοση με τον 1.5 dCi οι μηχανικοί της Nissan επέλεξαν να σκληρύνουν τα ελατήρια σε σχέση με το ελαφρύτερο κατά 81 κιλά βενζινοκίνητο, προκειμένου να διαχειριστούν το μεγαλύτερο βάρος στο εμπρός μέρος. Ενώ λοιπόν η συνολική αίσθηση της κύλισης παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, το εύρος της απόσβεσης έχει «κοντύνει». Παρόλα αυτά δεν ακούγεται κανενός είδους χτύπημα και δεν παρατηρήσαμε επίσης καμία τάση αναπήδησης του πίσω ημιάκαμπτου.
Αυτό που παρατηρήσαμε είναι μια λίγο πιο αργή απόκριση του εμπρός μέρους στο turn-in. Συνολικά πάντως η αίσθηση και από την ντίζελ έκδοση είναι από τις πιο σπορ της κατηγορίας.'... φαίνεται το diesel για λόγους ζυγισματος να έχει πιο σπορτιβ στήσιμο από το βενζίνης?!?
-
Λέει 'Συνολικά πάντως η αίσθηση και από την ντίζελ έκδοση είναι από τις πιο σπορ της κατηγορίας.'
Νομίζω αυτό το 'και' σημαίνει και η βενζίνη είναι σπορτίφ.
Χρησμός όπως το έγραψες
Πάντως αυτό το χρώμα και έτσι όπως συνδυάζεται με το ίδιο εσωτερικό μ' αρέσει πολύ
-
Το αμαξακι οπως φαινεται ειναι οσο γαματο χρειαζεται για ν ακουμε τον aikibill να γκρινιαζει
-
Αυτοκινητο για γκομενακια,όμορφουλι αλλα ψοφιο και (τουλαχιςτον στο εξωτερικό) υπερτιμολογημενο.
-
Ναι τι να σου πω, αισθητικης fiat 500 , mini και Υ.. Αμα αυτο ειναι γυναικειο το μκ3 τι ητανε?
Cosneo τι υπονοει αυτος? -
Το γυναικείο δεν πήγαινε στον σχεδιασμό αυτόν καθε αυτόν αλλα στο οτι ειναι ωραίο σχεδιαστικά αλλα πάσχει σε τεχνικά χαρακτηριστικά (στα οποία θεωρητικά δίνουν σημασία τα αγοράκια).
Αν βάλει τον 1200 τούρμπο θα βαρβατεψει στα ματιά μου -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι τι να σου πω, αισθητικης fiat 500 , mini και Υ.. Αμα αυτο ειναι γυναικειο το μκ3 τι ητανε? [emoji38]
Cosneo τι υπονοει αυτος?Για το καινουριο δεν ξέρω τι εννοεί ή τι υπονοει η πως το βλέπουν τα μάτια του καθενός μας. Για μένα από αυτό που βλέπω σε φωτογραφίες το 'σοβαρεψαν' σε εμφάνιση.
Για την 3η γενιά το είπα παραπάνω:Η τρίτη γενιά και αυτό made in UK είναι η πιο επιτυχημένη γενιά ... Χτύπησε για τα καλά το γυναικείο target group.
Και όχι μόνο λόγω χαριτωμένης εμφάνισης. Βασικά σαν χαμογελαστο βατραχακι ήταν [emoji38]
Στα ατού του για τις γυναίκες ήταν η σχετικά όρθια θέση οδήγησης, η πολύ καλή περιμετρικη ορατότητα με σχεδόν καθόλου νεκρες γωνίες και η αίσθηση ανετων χώρων που έδινε λόγω ψιλοταβανου. Ένα ευκολοδηγητο αμαξακι πόλης.
Στο νέο αντίθετα βλέπω χαμηλοταβανο αμάξωμα, χαμηλά καθίσματα, μικρά παράθυρα και χοντρες κολώνες και σφηνοειδες σχήμα που δεν νομίζω να τραβάει ιδιαίτερα τις γυναίκες.ΥΓ. Εφόσον ο χαρακτηρισμός 'γυναικείο' πάει στις μηχανικες επιλογές, δεν γνωρίζω τι πουλάνε τα Clio & Captur 1.5 με τα 90hp για να έχω εικόνα. Αν και απ ότι έχω δει αυτά με τον 110αρι 1.5 έχουν τσιμπημενη τιμή, αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν στους δρόμους δεν ξέρω τι έχουν μέσα από το καπο τους.
Στο Micra πάντως θα είμαστε σε αναμονή της Nismo έκδοσης. -
-
Αυτό το μπλέ με το ασορτί εσωτερικό είναι πανέμορφο.
-
Δεν εχει πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι η κατηγορια στα ματια μου...
-
Να τα φοβαστε τα πολυ καλοσχεδιασμενα,ισως θελουν να κρυψουν κατι...βλεπε qq...αλλα ας ελπισουμε οτι θα βγει καλο
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχει πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι η κατηγορια στα ματια μου...Το Μικρά αυτό απλά δεν έχει καμμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και δείχνει να έχει ένα σχεδιαστικό προβάδισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του με τις πολύ φρέσκιες γραμμές του.
Ας ελπίσουμε πως θα έχει και την ανάλογη ανταπόκριση από την αγορά.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχει πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι η κατηγορια στα ματια μου...Τα Hyundai και τα Kia ειναι εξίσου ενδιαφέροντα σχεδιαστικά και δη στο ιδιο περίπου σουλούπι στην κατηγορία αυτη.
-
Ανέφερες δυο πολύ καλούς ανταγωνιστές του, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και την παγκόσμια. Ο όμιλος της Hyundai έχει εξαπολύσει αντεπίθεση σε όλες τις κατηγορίες και έχει δείξει άγριες διαθέσεις για την κατάκτηση μεριδίων με μοντέλα που είναι πολύ 'εύπεπτα' στο μάτι & απολύτως συμβατά με τις τρέχουσες εξελίξεις των κατηγοριών.
Νομίζω όμως πως κι ο όμιλος Νισσαν Ρενώ θα ανταποκριθεί αντίστοιχα ...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Ανέφερες δυο πολύ καλούς ανταγωνιστές του, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και την παγκόσμια. Ο όμιλος της Hyundai έχει εξαπολύσει αντεπίθεση σε όλες τις κατηγορίες και έχει δείξει άγριες διαθέσεις για την κατάκτηση μεριδίων με μοντέλα που είναι πολύ 'εύπεπτα' στο μάτι & απολύτως συμβατά με τις τρέχουσες εξελίξεις των κατηγοριών.
Νομίζω όμως πως κι ο όμιλος Νισσαν Ρενώ θα ανταποκριθεί αντίστοιχα ...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Αρκεί να μην ζητάει 16-17κ για 90 άλογα, κάμερα 360 και 2-3 συστήματα ασφαλείας.... Στα 17κ παίζει το clio dci 110!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν εχει πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι η κατηγορια στα ματια μου...
Τα Hyundai και τα Kia ειναι εξίσου ενδιαφέροντα σχεδιαστικά και δη στο ιδιο περίπου σουλούπι στην κατηγορία αυτη.
οχι
-
Θυμόμουν την ερώτηση του @Aikibill ...
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Η ακριβότερη έκδοση δεν εχει πισω ηλεκτρικά παράθυρα και υποβραχιόνιο
Τι κανει η nissan?Και τι έχουμε εδώ????? [emoji15]
Το αστείο είναι ότι κατέβηκα να δω αν ισχύει το ίδιο και στο 5θυρο Κ12 που τόσα χρόνια δεν το είχα προσέξει αλλά Ok! Έχει! [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Νέο Nissan Micra 2017