-
Καλησπέρα σε ford kuga 2.5t 2010 μοντελο μολις παρει μπροστα ΕΝΤΕΛΩΣ κρυο και μολις πεσουν οι στροφες αρχιζει και χτυπαει κάνοντας ενα 'τακ τακ τακ' για ενα λεπτο περιπου και μετα σταματαει.Σε εξωτερικό συνεργειο μου ειπαν οτι ειναι απο τον ιμαντα εκκεντροφορου ή απο τον τεντοτηρα του και πρεπει να τα αλλαξω ολα μαζι..
Χλμ αυτοκινητου:37.000 ΜΟΝΟ!
Παραθέτω βίντεο: https://youtu.be/1y7cu2BbrjQ -
Καλησπέρα σε ford kuga 2.5t 2010 μοντελο μολις παρει μπροστα ΕΝΤΕΛΩΣ κρυο και μολις πεσουν οι στροφες αρχιζει και χτυπαει κάνοντας ενα 'τακ τακ τακ' για ενα λεπτο περιπου και μετα σταματαει.Σε εξωτερικό συνεργειο μου ειπαν οτι ειναι απο τον ιμαντα εκκεντροφορου ή απο τον τεντοτηρα του και πρεπει να τα αλλαξω ολα μαζι..
Δεν είναι απίθανο όπως και μπιέλα ή βαλβίδα...ίσως όμως να είναι και κάτι πολύ πιο ''απλό''.
Αν μπορείς βγάλε ένα ηχητικό βιντεάκι και ανέβασέ το στο youtube μήπως σε βοηθήσουμε και άμεσα πήγαινε σ'ένα καλό (εξουσιοδοτημένο) συνεργείο που ξέρει αυτό το αμάξι και ζήτα να το δουν προσεκτικά. -
Αυτο που κανει 'σκουϊτ-σκουϊτ' σαν κρεβατι με σουμιε που καποιοι πηδιουνται επανω, τι ειναι?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτο που κανει 'σκουϊτ-σκουϊτ' σαν κρεβατι με σουμιε που καποιοι πηδιουνται επανω, τι ειναι?Οι γείτονες που πηδιούνται
-
επικη απαντηση
-
Ωστηριο που αδειαζει απο λαδι?Αν εχει υδραυλικα ωστηρια
*τωρα ειδα το βιντεο,ακυρο το παραπανω
Ρουλεμαν?Μου θυμιζει ρουλεμαν δυναμο σε πιο ηπια μορφη
ειτε καπου βρισκει ελαχιστα? -
Αν αναφερεσαι στον ηχο που ακουγεται χαρακτηριστικα οταν εχεις τη καμερα χαμηλα (αυτο το σκουξιμο που λεει και ο trident) τολμω να πω οτι δεν ειναι απο τα σωθικα του μοτερ. Ειναι κατι εξωτερικο-περιφερειακο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αν αναφερεσαι στον ηχο που ακουγεται χαρακτηριστικα οταν εχεις τη καμερα χαμηλα (αυτο το σκουξιμο που λεει και ο trident) τολμω να πω οτι δεν ειναι απο τα σωθικα του μοτερ. Ειναι κατι εξωτερικο-περιφερειακο.Αρα δεν μπορει να ειναι απο τον ιμαντα εκκεντροφορου ή απο τον τεντοτηρα του?
-
Καλα σου παν απο το συνεργειο, δεν εχει σχεση με τα χλμ, το αμαξι το χει φαει η ακινησια. Αμα διαλυσει καποιο ρουλεμαν απο τον ιμαντα εκκεντροφορου το ξερεις οτι παιρνεις τη μηχανη στο χερι ετσι? Προχωρα στην επισκευη συντομα.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Αν αναφερεσαι στον ηχο που ακουγεται χαρακτηριστικα οταν εχεις τη καμερα χαμηλα (αυτο το σκουξιμο που λεει και ο trident) τολμω να πω οτι δεν ειναι απο τα σωθικα του μοτερ. Ειναι κατι εξωτερικο-περιφερειακο.
Αρα δεν μπορει να ειναι απο τον ιμαντα εκκεντροφορου ή απο τον τεντοτηρα του?
Μπορει να ειναι,σαφως.
Εννοω δεν ειναι μπιελα,ωστηριο. -
Καλημέρα...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια!
Το προβλημα αυτο το εχω παρατηρησει σιγουρα ενα τρίμηνο και ελεγα επειδη τις επομενες μερες θα λειπω διακοπές μηπως το κοιταγα σε ενα εξουσιοδοτημενο σε καμια 15αρια μερες που θα επιστρέψω..δεν νομιζω να παθει τπτ δεν θα κανω πολλα χιλιόμετρα.. -
Καλημέρα μολις γυρισα απο βελμαρ και επειδη δεν ειχαν χρονο να το ελεγξουν τους εδειξα το βιντεο και ειπαν οτι ειναι απο τον εξωτερικο ιμαντα και αποκλειεται απο τον εσωτερικό...και οτι πρεπει να κλεισω ραντεβου για να το δουμε..
-
Ρουλεμάν- ρεγουλατορος του ιμάντα το ποιο πιθανο. Αλλαξέ το σύντομα μη κοπεί και τρέχεις για αλλα έξοδα μετά.
-
Το θεμα ειναι για ποιο μιλαμε...για το εσωτερικο ή για το εξωτερικο???
-
Απο προσωπικη εμπειρια στο δικο μου αυτοκινητο θεωρω οτι μιλαμε για τον εσωτερικο ιμαντα χρονιαμου. Δεν αποκλειω να ειναι και εξωτερικος τεντωτηρας ρουλεμαν εαν και εφοσον διαθετει ο κατασκευαστης.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Απο προσωπικη εμπειρια στο δικο μου αυτοκινητο θεωρω οτι μιλαμε για τον εσωτερικο ιμαντα χρονιαμου. Δεν αποκλειω να ειναι και εξωτερικος τεντωτηρας ρουλεμαν εαν και εφοσον διαθετει ο κατασκευαστης.Τι αυτοκινητο εχεις?
-
Αν χρειαστει τελικα αλλαγη σετ ιμαντα εκκεντροφορου απο ποιο μαγαζι μπορω να τα βρω φθηνοτερα?
Γιατι σε ενα συνεργειο που ρωτησα μου ειπε σετ ιμαντα 280 ευρω!Νομιζω μαρκα SKF. -
https://www.onparts.gr/ford-kuga-i-2-5- ... chronismou
"Χτυπημα (ιμάντα;;;) όταν ειναι κρυο"