-
Καλημέρα. Ψάχνω για καινούριο μικρό μέχρι 15.000.
Θα είναι δεύτερο αμάξι της οικογένειας και θα είναι χρήση 99% μέσα στην πόλη. Δε με νοιάζει πορτπαγκαζ και ούτε πρόκειται να μπουν ποτέ μέσα 4 ενήλικες. Το πιο φορτωμένο του θα είναι δύο ενήλικες μπροστά και δύο παιδικά καθίσματα πίσω. Δε με νοιαζουν ιδιαίτερα οι επιδόσεις, κατά κύριο λόγο θα το οδηγεί η γυναίκα μου, θέλω αξιοπιστία, ποιότητα υλικών, καλό εξοπλισμό άνεσης. Επίσης δε χρειάζεται να είναι diesel.
Σκέφτομαι ενδεικτικά corsa 1.4, yaris 1.3, Peugeot 208, swift ή και κάτι άλλο αν έχετε υπόψη.Από το λίγο που το έχω ψάξει χωρίς να έχω δει ακόμα κανένα από κοντά, τείνω προς corsa ή yaris. Εννοείται θα τα δω και από κοντά ολα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση χρόνου, απλά ο λόγος που ανοίγω το τοπικ είναι αφενός να ακούσω εντυπώσεις και παραπονα/προβλήματα ήδη κατοχων και αφετέρου μήπως κάτι μου ξεφεύγει στο θεωρητικό κομμάτι.
-
Θα είναι δεύτερο αμάξι της οικογένειας και θα είναι χρήση 99% μέσα στην πόλη. Δε με νοιάζει πορτπαγκαζ και ούτε πρόκειται να μπουν ποτέ μέσα 4 ενήλικες. Το πιο φορτωμένο του θα είναι δύο ενήλικες μπροστά και δύο παιδικά καθίσματα πίσω. Δε με νοιαζουν ιδιαίτερα οι επιδόσεις, κατά κύριο λόγο θα το οδηγεί η γυναίκα μου, θέλω αξιοπιστία, ποιότητα υλικών, καλό εξοπλισμό άνεσης. Επίσης δε χρειάζεται να είναι diesel.
Σκέφτομαι ενδεικτικά corsa 1.4, yaris 1.3, Peugeot 208, swift ή και κάτι άλλο αν έχετε υπόψη.Από το λίγο που το έχω ψάξει χωρίς να έχω δει ακόμα κανένα από κοντά, τείνω προς corsa ή yaris. Εννοείται θα τα δω και από κοντά ολα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση χρόνου, απλά ο λόγος που ανοίγω το τοπικ είναι αφενός να ακούσω εντυπώσεις και παραπονα/προβλήματα ήδη κατοχων και αφετέρου μήπως κάτι μου ξεφεύγει στο θεωρητικό κομμάτι.
-
-
Ε, αφού ξεκινάς το ψάξιμο, δεν τα βλέπεις όλα; Π.χ. σίγουρα τα ford fiesta, kia rio, Hyundai i20. Επίσης αφού σκέφτεσαι το peugeot, γιατί δε σκέφτεσαι το citroen c3; Το clio;
-
Το Fiesta το είχα νοικιάσει πέρσι και δε με ενθουσίασε. Το c3 δε μου αρέσει, hyundai δε θέλω, το Clio και το Rio ευχαρίστως μπαίνουν στην κουβέντα! Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Το Fiesta το είχα νοικιάσει πέρσι και δε με ενθουσίασε. Το c3 δε μου αρέσει, hyundai δε θέλω, το Clio και το Rio ευχαρίστως μπαίνουν στην κουβέντα! Ευχαριστώ.Τι πάει να πει Hyundai δεν μου αρέσει? Τι σόι προκαταλήψεις και αφορισμοί είναι αυτοί?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Το Fiesta το είχα νοικιάσει πέρσι και δε με ενθουσίασε. Το c3 δε μου αρέσει, hyundai δε θέλω, το Clio και το Rio ευχαρίστως μπαίνουν στην κουβέντα! Ευχαριστώ.
Τι πάει να πει Hyundai δεν μου αρέσει? Τι σόι προκαταλήψεις και αφορισμοί είναι αυτοί?
Άμα δεν του αρέσει ΔΕΝ του αρέσει ρε φίλε... Με το ζόρι;;;;
-
το κανε το ξεσκαρταρισμα οτι και να πουμε ειναι περιττο
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Τι πάει να πει Hyundai δεν μου αρέσει? Τι σόι προκαταλήψεις και αφορισμοί είναι αυτοί?
Άμα δεν του αρέσει ΔΕΝ του αρέσει ρε φίλε... Με το ζόρι;;;;
Καλα κανει και δεν γουσταρει hyundai και την καθε hyundai αλλα..............πως γινεται να γουσταρει το αδελφακι rio;;;;;;
Απο εμενα i10 -
Τα περί ΜΗ ορέξεως είναι off topic.
-
Θα σου πρότεινα το νέο Suzuki Baleno!!
Το είδα απο κοντά και οι φωτογραφίες το αδικούν αισθητικά. Εμένα μου άρεσε!!
Μόνο σε βενζίνη και αυτός ο νέος 1.000 φαίνεται καλός, αν και δε σε νοιάζουν οι επιδόσεις -
Στη Suzuki θα πάω σίγουρα μια βόλτα, έχει και ένας φίλος το Swift και είναι ενθουσιασμενος.
Από κει και πέρα, hyundai έχω οδηγήσει παλιά και είχα απογοητευτεί. Μπορεί τώρα η σειρά i να είναι καλύτερη, αλλά η γνώμη που σχηματισα τότε ήταν πολύ αρνητική και δεν θα την αλλάξω εύκολα. Για τα kia δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω οδηγήσει ποτέ ούτε έχω ακούσει κάτι από κανένα γνωστό μου, οπότε είμαι πρόθυμος να πάω να τα δοκιμάσω.
Όλοι πάντως έχουν κάποιες μάρκες που για οποιοδήποτε λόγο δε θέλουν να ασχοληθούν για τους δικούς τους λόγους. Είχα παλιά φίλο που έλεγε 'Mercedes και Toyota δεν παίρνω γιατί κάνουν μόνο για ταξί'.Εγώ αυτό που θα ήθελα πιο πολύ είναι εντυπώσεις κατοχων. Αν μου πει πχ κάποιος 'το χψζ μοντέλο μακριά γιατί βγάζει αυτά τα προβλήματα ή τρίζει, χαλάνε τα πλαστικά μετά από 2 χρόνια', θα το εκτιμούσα πολύ.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Θα σου πρότεινα το νέο Suzuki Baleno!!
Το είδα απο κοντά και οι φωτογραφίες το αδικούν αισθητικά. Εμένα μου άρεσε!!
Μόνο σε βενζίνη και αυτός ο νέος 1.000 φαίνεται καλός, αν και δε σε νοιάζουν οι επιδόσειςΕχω αρχίσει να το ψάχνω το baleno, για το οποίο ομολογώ είχα πλήρη άγνοια, μέσω ίντερνετ προς το παρόν μόνο, και φαίνεται εξαιρετική περίπτωση. Βάζει σίγουρα σοβαρή υποψηφιότητα, σε ευχαριστώ!
-
αν εβγαινε το corsa με τον χιλιαρι τουρμπατο που το ειχα δει εγω περσυ θα ελεγα παρτο αλλα 1200 75 αλογα και ιδια λεφτα με το φιεστα λυπαμαι αλλα δεν το καταλαβαινω.σιγουρα το εσωτερικο του κορσα ειναι καλυτερο αλλα αφου μιλας για προβληματα απο αποψη κινητηρα και μονο ο χιλιαρης της ford κερδισε για 5η ή 6η συνεχομενη χρονια το βραβειο καλυτερου κινητηρα στην κατηγορια του.αφου ομως το εχεις αποκλεισει τοτε στη θεση σου το μονο αυτοκινητο που θα εξεταζα σοβαρα ειναι το clio αλλα δεν ξερω την τιμη του.ειναι πολυ πολυ πιο ομορφο απο το κορσα και γενικα απο ολα τα αυτοκινητα στην κατηγορια αυτη.για τα kia και τα χουνται δεν ξερω τουλαχιστον για τα μικρα.
-
Corsa κοιτάω το 1.4, και μπορώ να πάρω μια έκπτωση γύρω στο 10% αν τελικά καταλήξω σε αυτή τη μάρκα.
Το Fiesta θα πάω να το ξαναδώ αλλά θυμάμαι αυτό που είχα οδηγήσει μου είχε φανεί μέτριο. Μπορεί να έφταιγε και η έκδοση, να ήταν φτωχή, δεν ξέρω, αλλά μετά από 3 μέρες που πέρασα μαζί του ένιωθα ότι δε θέλω να το αγοράσω. -
Σε τι σου φάνηκε μέτριο το Fiesta?
-
Δε μου άφηνε καλή αίσθηση γενικά, αντικειμενικα ήταν μια χαρά, αλλά είναι και η εντύπωση που κάνει στον καθένα. Κι εγώ είχα ακούσει τα καλύτερα γιαυτο και επέλεξα να το νοικιάσω, αλλά δε μου έκανε αυτό το κλικ που λέμε. Που μπαίνεις σε ένα αμάξι και λες 'ωραίο, θα μου άρεσε να το είχα', αυτό δεν το ένιωσα. Μου φάνηκε πολύ αδύναμο, πολύ φτωχό σε εξοπλισμό, ταλαιπωρημενα τα πλαστικά του. Μπορεί όμως να ήταν κακομεταχείρισμενο και να ήταν φτωχός ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου που μου έδωσαν, δεν επιμένω, γιαυτό και σίγουρα θα πάω να το ξαναδώ και να πάρω προσφορά, δεν το απορρίπτω. Απλά έχω ήδη μια όχι σούπερ θετική (όχι όμως και σουπερ αρνητική) εντύπωση.
Θα μου πεις και τι περιμένεις από ένα μικρό αυτοκίνητο, γιαυτό θα δω και τα άλλα να κρίνω, γιατί δεν έχω πρόσφατη άποψη από αυτή την κατηγορία. Μπορεί το φιέστα να πετάει σε σχέση με τον ανταγωνισμό κι εγώ να ήμουν υπερβολικός και να περίμενα να βρω ποιότητα BMW σε ένα μικρό και να απογοητευτικα γι αυτό, δεν ξέρω. Αν δω και τα άλλα και είναι αντίστοιχη φάση, προφανώς και αλλάζει το πράγμα για το φιέστα γιατί δεν έχω κάτι άλλο αντικειμενικο να του προσαψω πέρα από το ότι δε μου έκανε κλικ.Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας μέχρι στιγμής και θα σας ενημερώνω για τις εντυπώσεις μου και για κάθε ένα που θα βλέπω στην πορεία γιατί θα ξεκινήσω από βδομάδα τα ραντεβού. Φυσικά και κάθε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη.
-
Φίλε μου γενικά μη διαμορφώνεις κρίση από τα νοικιάρικα διότι δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι και μπορεί να σχηματίσεις εντελώς λανθασμένη εντύπωση.
Έτσι την έπαθα εγώ με μια νοικιάρικη Τζουλιέττα 1.4 170 άλογα που μου φάνηκε τουλάχιστον μέτρια για να μην πω τίποτα χειρότερο. Αργότερα έτυχε να οδηγήσω σε τεστ ντράιβ το ίδιο αμάξι σε ντίζελ (!) και μόλις 105 άλογα και έπαθα πλάκα! Δεν το πίστευα ότι ήταν το ίδιο αμάξι. Οπότε δώσε μια ευκαιρία ξανά στο Φορντάκι διότι αντικειμενικά είναι ένα εξαιρετικό αυτοκινητάκι. Αν πάλι δε σου αρέσει τότε είσαι σίγουρος ότι δεν είναι του γούστου σου. Αλλά τώρα δε μπορείς να ξέρεις. -
Και ενώ εχω αγοράσει το fiesta, αφου diesel δεν θέλει, επιδόσεις δεν τον ενδιαφέρουν και θα το οδηγεί η γυναίκα του μέσα στην πόλη ( άρα αδιάφορη η οδηγικη συμπεριφορά), τι να το κανει το fiesta;
Προτείνω 1.2 ατμόσφαιρα με γενικά αποδεκτή αξιοπιστια, δλδ kia rio η Suzuki swift. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και ενώ εχω αγοράσει το fiesta, αφου diesel δεν θέλει, επιδόσεις δεν τον ενδιαφέρουν και θα το οδηγεί η γυναίκα του μέσα στην πόλη ( άρα αδιάφορη η οδηγικη συμπεριφορά), τι να το κανει το fiesta;
Προτείνω 1.2 ατμόσφαιρα με γενικά αποδεκτή αξιοπιστια, δλδ kia rio η Suzuki swift.Σωστή η παρατήρησή σου! Από τα λεγόμενά (γραφόμενά) του όμως δείχνει ότι θέλει να επιλέξει ένα αμάξι που ικανοποιεί εκείνον.
Καινούριο μικρό 14-15.000