-
Χαίρετε...! Είμαι νέο μέλος στο forum. Πρόκειται να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και θα ήθελα μερικές γνώμες, καθώς έχω μηδενικές γνώσεις περί αυτοκινήτων. Έχοντας ψάξει σε ίντερνετ και αντιπροσωπίες ξεχώρισα το opel corsa (njoy) 1.2 καθώς και το suzuki swift 1.2 .
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν σημαντική (για αυτά ή και για άλλα μοντέλα ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Χαίρετε...! Είμαι νέο μέλος στο forum. Πρόκειται να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και θα ήθελα μερικές γνώμες, καθώς έχω μηδενικές γνώσεις περί αυτοκινήτων. Έχοντας ψάξει σε ίντερνετ και αντιπροσωπίες ξεχώρισα το opel corsa (njoy) 1.2 καθώς και το suzuki swift 1.2 .
Προσωπικά θα αγόραζα το Suzuki.
Όχι γιατί έχω κάποια ιδιαίτερη αγάπη για την εταιρεία, αλλά είχα αγοράσει το 2003 ένα Corsa C 1.4, και παρόλο που ακόμη ζει στα χέρια της μητέρας μου πλέον, είχε εμφανίσει άπειρα και ακριβά προβλήματα.
Οπότε ακόμη κι αν το Opel Corsa του 2016 είναι εξαιρετικό, η ψυχολογία μου δε με αφήνει να το διαλέξω. -
Το opel κερδίζει σε εσωτερικούς χώρους (πολύ ευρύχωρο μπροστά αλλά και μεγάλο πορτμπαγκαζ ) ενώ το suzuki σαφώς σε άλογα (94 έναντι 70 του όπελ). Τιμή έχουν ίδια +/- 200€.
Από άποψη αξιοπιστίας αλλά και ανταλλακτικών γνωρίζεις κάτι παραπάνω? -
Έχω παραγγείλει το swift σαν το καλύτερο value for money της κατηγορίας με κριτήριο πόσο ευχάριστο οδηγικά μπορεί να είναι και να μεταφέρει φυσιολογικά 4 ανθρώπους ως 1.90 (με λίγες όμως αποσκευές), κατάλληλο για πόλη και ταξίδια.
Έχει ισχυρότερο κινητήρα 1,2, μάλλον θα είναι και πιο ελαφρύ, δίνει 0-100km/h σε 12,3 αντί 16,0 του Corsa! Έχει και λιγότερο CO2.
Το swift είναι ένα πολύ ακριβές αυτοκινητάκι στην οδήγηση, αν είσαι νέος οδηγός θα μάθεις να οδηγείς σωστά.
Αν το θέλεις όμως να βιαστείς να προλάβεις την προσφορά με διπλή απόσυρση, το 3πορτο σήμερα έχει 9.840!Υ.Γ. (1) Μάλλον κάνουν κι άλλες εταιρείες προσφορές, π.χ. Seat
(2) Αν είχα περισσότερα χρήματα (13-14 χιλ.) θα αγόραζα Yaris 1,3. -
συγνωμη παιδια η οπελ σταματησε των χιλιαρι με τα 115 νομιζω αλογα;;;;;περσυ το ειχα δει και ημουν κοντα στο να το παρω αλλα προτιμησα το focus.ηταν πολυ καλο ειδικα το εσωτερικο αλλα με 70 αλογα ειναι για τις γριες πλεον.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση ! Είμαι νέος οδηγός και θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο. Όσον αφορά την διπλή απόσυρση που αναφέρεις θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις? Γίνεται σε όλες τις αντιπροσωπίες ? Δεν κατοικώ Αθήνα και στην τοπική αντιπροσωπία δεν μου ανέφεραν κάτι (η τιμή που αναφέρθηκε είναι περίπου 11.300€ ) !
-
Μόλις το παρήγγειλα για την γυναίκα μου και με προοπτική σε 4 χρόνια για τον γιο μου γιατί είναι το φθηνότερο καλό αυτοκίνητο που μπορείς να πάρεις. Αν δεν έχεις πρόβλημα με το μικρό πορτ μπαγκαζ έχει καλό στήσιμο στον δρόμο και ικανοποιητικη ιπποδύναμη. Βγαίνει 10942 ευρώ με το κλειδί στο χέρι σε κόκκινο μη μεταλλικό χρώμα. Με μεταλλικό 11392.
-
Να διευκρινίσω βέβαια ( πιο ψύχραιμα πλέον
) ότι η τιμή που αναφέρω είναι για 5θυρο + τέλη.
-
Και εγώ για 5 θυρο σου μιλάω με πινακίδες και τέλη
-
loykiloyk δεν αναφερόμουν στο σχόλιο σου άλλα στον Adriver και στα 9.840€ που ανέφερε για τριθυρο swift
Μπορείς να μου πεις loykiloyk από ποια αντιπροσωπία το πήρες? (αν δεν απαγορεύεται από τους κανόνες του forum) και αν η βασική του έκδοση (δηλαδή το άσπρο ) είχε με κλειδί στο χέρι 10.500? ( εφόσον μου ανέφεραν ότι οποιοδήποτε άλλο χρώμα κοστίζει 300 ή 400€, δεν θυμάμαι ). -
Από Πάτρα και το κόκκινο δεν είναι μεταλλικό. Το μεταλλικό είναι +450. Καλό βράδυ
-
@Dimitris
Για τις τιμές δες τον τιμοκατάλογο εδώ
http://www.suzuki.gr/auto/cars/explore/ ... gos-suzukiΗ τιμή 3d είναι 9.845 για κόκκινο. Επιπλέον 100 € για άσπρο ή 450 για μεταλλικό.
Για να το έχεις στα χέρια σου πρόσθεσε κάπου 500 Ευρώ για τέλη, μεταφορικά και 'κόστος προετοιμασίας' (υπερβολικά ψηλό αλλά συνηθισμένο στην επαρχία).Το 5d με μεταλλικό χρώμα στα ~11.300 θα βγαίνει 'με κλειδί στο χέρι', όπως έγραψε κι ο loykiloyk.
Υ.Γ. Τα κόκκινα χαλάνε στον ήλιο, το λευκό είναι καλή κι οικονομική επιλογή αντί μεταλλικού.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Υ.Γ. Τα κόκκινα χαλάνε στον ήλιοΌχι αν είναι καλής ποιότητας. Ειδάλλως όλα χαλάνε.
-
Το σουζουκι κλεινει εντεκα χρονια και δεν εχει ακομα αλλαξει μοντελο, ενω το κορσα ειναι καινουργιο και το εχω οδηγησει στην εκδοση βενζνης 1000 κυβικα με 115 αλογα.
Πολύ δεμένο και στιβαρό αυτοκίνητο με δυναμη, ελαστικοτητα και καλό εξοπλισμό.
Το μόνο που με χάλασε ήταν το ότι αντί να μυρίζει αυτή την ωραία μυρωδιά του καινούργιου, μύριζε ασχημη πλαστικουρα, ισως έτυχε τι να πω.
Συμβουλή μου αν μπορουσες να διαθεσεις λιγα ακομα χρηματα να επαιρνες το 1000αρι κορσα με τα 115 αλογα, η εστω με τα 90 αλογα, αξιζει. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Το σουζουκι κλεινει εντεκα χρονια και δεν εχει ακομα αλλαξει μοντελοιδιο σασσι εχει και fl εξωτερικο δλδ το swift που κυκλοφορει τωρα σε σχεση μ αυτο 11 χρονια πισω? δε νομιζω...
Το corsa παντως σιγουρα ειναι fl του προηγουμενου.. φαινεται απο τη γραμμη-τελειωμα της οροφης πισω και ειμαι σιγουρος οτι καπου το εχω διαβασει επισης.
Αν μιλαμε για το 'ψοφιο' corsa ιδιως τοτε ευκολα το swift.. ως συνεπιβατης πισω ειναι λιγο μικρο και το πορτμπαγκαζ για γελια αλλα μ αρεσε ως συνεπιβατης και η τιμη ειναι καλη. Υπερ ατου οπως καποιοι νομιζουν δεν ειναι βεβαια... Επισης δε μ αρεσει καθολου μα καθολου αισθητικα απ εξω το corsa.
-
Το Corsa είναι βασικά facelift του προηγούμενο. To Swift όμως έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παλιότερο (προ του 2010), όπως άλλο μεταξόνιο κλπ. Αν μιλάμε για τους ατμοσφαιρικούς 1200, Swift δαγκωτό!
-
Ρίξε μια ματιά και στο Ibiza, τρέχει μια προσφορά και είναι οριακά μέσα στο bugdet σου, με 4 έτη εγγύηση.
Μιλάω για το μοντέλο 1.000cc με 95hp, είναι καλύτερο και από το corsa και από το swift για εμένα -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Μακάρι να μπορούσα να διέθετα τα παραπάνω χρήματα για το turbo corsa των 115hp καθώς πιστεύω αισθητικά εξωτερικά αλλά και εσωτερικά αλλά και από άποψη χώρων το corsa είναι πολύ καλύτερο. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, όπως και οι περισσότεροι προτείνατε, καταλήγω στο swift
Αυτοκίνητο έως 12000€ ( Opel corsa ή suzuki swift )