-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, οι γενικεύσεις 'σε όλα τα 4wd', και μάλιστα από ένα κατασκευαστή του διαμετρήματος της
MICHELIN, είναι λάθος, την στιγμή που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ άσχημα αποτελέσματα, έστω και ένα χρήστη αυτοκινήτου.Φυσικά, ισχύουν οι οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας και καλό θα ήταν οι, ανεύθυνοι, των περιφερειακών, αναλωσίμων, κ.τ.λπ., να μην μπαίνουν στον κόπο να δώσουν οδηγίες για την χρήση των προϊόντων τους, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν την συγκεκριμένη, κάθε φορά, υλοποίηση, η, τουλάχιστον, να υποσημειώνουν ότι οι οδηγίες του κατασκευαστή, όταν είναι σε αντίφαση με τις δικές τους, υπερέχουν.
Βασικα ακουγεσαι λιγο σαν να ειναι η Michelin και οι αλλοι κατασκευαστες ελαστικων τιποτα προεδροι συλλογων σουβλατζηδων Πειραιως και περιχωρων, που εβγαλαν αποφαση μετα το πεμπτο μισόκιλο ρετσινα.
Για να φτασουν στο να γραψουν ενα 'κανονα', δεν ξυπνησαν ενα πρωϊνο και πεταξαν μια μαλακια, το μελετησαν το θεμα κι εβγαλαν μια αποφαση που ταιριαζει στα περισσοτερα οχηματα και οδηγους εκει εξω.Εχει διαβασει κανεις μανουαλ από μερκ ή bmw για αυτό το θεμα?Τα αυτοκίνητα τους είναι καθαρα υπερστροφικα.....βαζοντας καλα ελαστικα πισω θα γινουν υποστροφικα.....όχι λογικο το ολο σεναριο
Εχω μανουαλ στα γερμανικαΛεει κατι διαφορετικο το μανιουαλ το δικο σου? Αν οχι, βλεπε την απο πανω απαντηση.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, οι γενικεύσεις 'σε όλα τα 4wd', και μάλιστα από ένα κατασκευαστή του διαμετρήματος της
MICHELIN, είναι λάθος, την στιγμή που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ άσχημα αποτελέσματα, έστω και ένα χρήστη αυτοκινήτου.Φυσικά, ισχύουν οι οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας και καλό θα ήταν οι, ανεύθυνοι, των περιφερειακών, αναλωσίμων, κ.τ.λπ., να μην μπαίνουν στον κόπο να δώσουν οδηγίες για την χρήση των προϊόντων τους, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν την συγκεκριμένη, κάθε φορά, υλοποίηση, η, τουλάχιστον, να υποσημειώνουν ότι οι οδηγίες του κατασκευαστή, όταν είναι σε αντίφαση με τις δικές τους, υπερέχουν.
Βασικα ακουγεσαι λιγο σαν να ειναι η Michelin και οι αλλοι κατασκευαστες ελαστικων τιποτα προεδροι συλλογων σουβλατζηδων Πειραιως και περιχωρων, που εβγαλαν αποφαση μετα το πεμπτο μισόκιλο ρετσινα.
Για να φτασουν στο να γραψουν ενα 'κανονα', δεν ξυπνησαν ενα πρωϊνο και πεταξαν μια μαλακια, το μελετησαν το θεμα κι εβγαλαν μια αποφαση που ταιριαζει στα περισσοτερα οχηματα και οδηγους εκει εξω.Δεν είδα να λέει 'στα περισσότερα', και είναι αυτή μία παράλειψη με νομικές προεκτάσεις...
-
επειδη τα παντα βασιζονται στην στατιστικη,
- το 85% των ανθρωπων που μετακινουν τα αυτοκινητα τους στην δυσκολη κατασταση οποια και αν ειναι αυτη, ακομα και αν τρομαξουν χωρις λογο, η πρωτη αντιδραση ειναι τα φρενα.
- παλι η συντριπτκη πλειοψηφια των δυσκολων καταστασεων που θα συμβει στον μετακινητη του αυτοκινητου σε καθημερινη χρηση ειναι καταστασεις που σωζονται με την χρηση των φρενων και οχι με τη διορθωση του τιμονιου.
η επιλογη μου και η συμβουλη μου ειναι τα καλυτερα ελαστικα εμπρος, οταν μιλω για τα καλυτερα δεν εννοω ασφαλτινα ελαστκα που το πελμα τους εχει διαφορα 3+mm, αυτα ειναι για πεταμα, ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη αλλα οχι αποδεκτη απο εμενα.
-
Ηλια, η διορθωση στην υποστροφη σε πολλες περιπτωσεις ερχεται με το αφημα απο το γκαζι, που συμβαινει πιο πριν απο το πατημα του φρενου.
Στην υπερστροφη αντιθετα, οταν αφησεις γκαζι συνηθως εντεινεται, και μετα ισχυει η παραφραση του ανεκδοτου με το χεσιμο, 'ουτε να σκεφτω προλαβα, ουτε να αναψω το φως'. -
Εδω μεσα χανεις το σαλιο σου. Μπηκε ενας να ρωτησει κατι και το αναλυσαν για καποιους που μπαινουν πιστα,που οδηγουν με τη ταυτοτητα στο στομα κ.λ.π. και δε ξερω γω τι. Ειπαμε εμεις ξερουμε καλυτερα και οι εταιριες τιποτα
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εδω μεσα χανεις το σαλιο σου. Μπηκε ενας να ρωτησει κατι και το αναλυσαν για καποιους που μπαινουν πιστα,που οδηγουν με τη ταυτοτητα στο στομα κ.λ.π. και δε ξερω γω τι. Ειπαμε εμεις ξερουμε καλυτερα και οι εταιριες τιποταΣτάλθηκε απο s4 με tapa
Σου εβαλε καποιος το οπλο στο κεφαλι και σου ειπε να γραφεις εδώ για να χαλας το πολυτιμο σαλιο σου?
Προσωπικα γνωριζω πισωκινητα που με ελαχιστη εως καθολου διορθωση με το τιμονι και αφημα του γκαζιού μαζευουν τον κωλο μονα τους....Ε36 και W202 λεγονται με καθαρο υπερστροφικο χαρακτήρα στο οριο. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
επειδη τα παντα βασιζονται στην στατιστικη,- το 85% των ανθρωπων που μετακινουν τα αυτοκινητα τους στην δυσκολη κατασταση οποια και αν ειναι αυτη, ακομα και αν τρομαξουν χωρις λογο, η πρωτη αντιδραση ειναι τα φρενα...
Χ 2.
Ξέρουμε λοιπόν ότι όταν φρενάρουμε η μεταφορά βάρους πάει στον εμπρός άξονα όπου και υπάρχει ανάγκη πρόσφυσης περισσότερη από του πίσω άξονα. Του μπροστινού άξονα λοιπόν τα ελαστικά θα αναλάβουν τη περισσότερη «δουλειά». Εμένα που δε με ενδιαφέρει να πηγαίνω στα όρια στις στροφές αλλά να έχω ότι καλύτερο σε φρενάρισμα πανικού θα τα έβανα μπροστά. -
Εδω μεσα χανεις το σαλιο σου. Μπηκε ενας να ρωτησει κατι και το αναλυσαν για καποιους που μπαινουν πιστα,που οδηγουν με τη ταυτοτητα στο στομα κ.λ.π. και δε ξερω γω τι. Ειπαμε εμεις ξερουμε καλυτερα και οι εταιριες τιποταΣτάλθηκε απο s4 με tapa
αναλυση γινετε με τα δεδομενα του καθενος μας, αν σε κουραζει ή νομιζεις οτι χαλας και εσυ το σαλιο σου (αληθεια εχει σαλια το πληκρολογιο?) μπορεις απλα να την προσπερασεις τη συζητηση.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Εδω μεσα χανεις το σαλιο σου. Μπηκε ενας να ρωτησει κατι και το αναλυσαν για καποιους που μπαινουν πιστα,που οδηγουν με τη ταυτοτητα στο στομα κ.λ.π. και δε ξερω γω τι. Ειπαμε εμεις ξερουμε καλυτερα και οι εταιριες τιποτα
Στάλθηκε απο s4 με tapa
αναλυση γινετε με τα δεδομενα του καθενος μας, αν σε κουραζει ή νομιζεις οτι χαλας και εσυ το σαλιο σου (αληθεια εχει σαλια το πληκρολογιο?) μπορεις απλα να την προσπερασεις τη συζητηση.
+1, δεν θα το κάνουμε και 'imommy'
-
Αν οδηγουσε το αμαξι η γυναικα μου θα εβαζα 4αδα ..θα επαιρνα δανικα αλλα θα εβαζα 4αδα !
Στο δικο μου αμαξι θα τα εβαζα μπροστα και μενω σε ορεινο χωριο κοντα στη βεροια..δε ξερω τι λετες εσεις εμεις εδω μονο στα πισωκινητα βαζουνε καινουργια πισω για τρωγονται πολυ γρηγορα και δεν περπαταν σπινιαρουν σε ανηφορες κλπ..τα περισσότερα αμαξια φυσικα ειναι απο 1990 2000 μοντέλο.
Και εγω λοιπον προσωπικα θα τα εβαζα εμπρος γιατι δεν ειμαι κουλος ουτε παω ταπα στη στροφη . -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
επειδη τα παντα βασιζονται στην στατιστικη,
- το 85% των ανθρωπων που μετακινουν τα αυτοκινητα τους στην δυσκολη κατασταση οποια και αν ειναι αυτη, ακομα και αν τρομαξουν χωρις λογο, η πρωτη αντιδραση ειναι τα φρενα...
Χ 2.
Ξέρουμε λοιπόν ότι όταν φρενάρουμε η μεταφορά βάρους πάει στον εμπρός άξονα όπου και υπάρχει ανάγκη πρόσφυσης περισσότερη από του πίσω άξονα. Του μπροστινού άξονα λοιπόν τα ελαστικά θα αναλάβουν τη περισσότερη «δουλειά». Εμένα που δε με ενδιαφέρει να πηγαίνω στα όρια στις στροφές αλλά να έχω ότι καλύτερο σε φρενάρισμα πανικού θα τα έβανα μπροστά.και ομως ο συλλογισμος σου δεν ειναι σωστος.
Το θεμα δεν ειναι ποια ελαστικα θα κληθουν να κανουν 'δουλεια'**, αλλα το ποιον αξονα απο τους 2 μπορεις να φερεις (ο μεσος ανθρωπος ή ο Πανάγαθος ) στη θεση του, αν αρχισει να 'φευγει'.Ως γνωστον, η υποστροφη οταν δεν πας με την ταυτοτητα στο στομα, ελεγχεται σχεδον 'αυτοματα', ενω η υπερστροφη θελει συγκεκριμενες ενεργειες. Οταν λοιπον εσυ σε ενα γλιστερο κομματι αφησεις το γκαζι, το πισω μερος δεν θα σε περιμενει για να αρχισει το ταξιδι του... που θα αναγκαστεις να διορθωσεις, και ολα αυτα πριν ακομα πατησεις φρενο, που θα το ελαφρωσει και θα το αποφορτισει ακομα περισοτερο.
Αυτο ακριβως θελεις να αποφυγεις, την ευκολη αποσταθεροποιηση του πισω μερους, για αυτο τα λαστιχα λεει ο κατασκευαστης να μπαινουν πισω.Σε καθε περιπτωση μιλαμε για διαφορες που 'παλευονται' και ανηκουν στην κατηγορια του φυσιολογικου, οχι λαστιχα 10ετιας με χυμα τα λινα μπροστα και 'ρε σεις δειτε, εχω καινουρια πισω'.
Οποιος παρακολουθει βιντεακια με Ρωσικα τρακαρισματα, σιγουρα εχει δει σκηνικο μετα απο προσπεραση σε χιονια, παγο κλπ να φευγουν σε ευθεια οι τυποι και να κανουν σβουρες ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ... και αναρωτιεται γιατι.
Ο προφανεστατος αν το μελετησει κανεις λογος, ειναι ο εξης... ο τυπακος βρισκει καποιον μπροστα του και αποφασιζει να τον προσπερασει... βγαινει στην αριστερη, γκαζωνει, τον φτανει και προσπερναει, και την ωρα που ξαναμπαινει στην λωριδα αρκετα μπροστα οπο τον αλλον, ξαφνικα το χανει...
Το χανει ακριβως γιατι εκεινη την ωρα, εχει τελειωσει την προσπεραση και αφηνει το γκαζι... και το συνεπαγομενο ελαφρωμα/αποφορτιση του πισω μερους μια και ακομα μπαινει στη λωριδα του αρα οι τροχοι ειναι ελαχιστα στραμμενοι, σε συνδυασμο με τον παγο, τον στελνει για βρουβες.
Το αποτελεσμα της αποφορτισης στο παραδειγμα μας πολλαπλασιαζεται απο τον παγο, αλλα ειναι ενδεικτικο γιατι η φυσικη απο πισω του ειναι η ιδια παντου και παντα.**πηγαινοντας οπως λες νορμαλ στις στροφες, αποσοβεις σημαντικα και τον κινδυνο να 'ζητησεις' απο τα μπροστινα ελαστικα να φρεναρουν εκτος δυνανοτητων τους.
-
trident1971 δεν το χανουν λογω του ότι αφησαν το γκαζι...που με τις ταχυτητες που πανε αυτοι λιγο επιρρεαζει το γκαζι.
Αν κανεις προσπερασεις σε διπλη διαχωριστικη ή μονη(συνεχομενες παντα) και η γραμμη από τις συνεχης επαναβαφες της εχει αποκτησει παχος 2-3 ισως και παραπανω χιλιοστα σε στεγνο δρομο κιολας νιώθεις τον κωλο σαν να γλυστραει!Δεν μπορω να κατανοησω αν οντως γλυστραει.....σε βρεγμενο όμως Γλυστραει αν μπεις ξανα ατσαλα μεσα.
Τωρα στην Ρωσια νομιζω πως κατι παρομοιο συμβαινει με τον παγο αφου στην διαχωριστικη είναι απατητο.
Τρομερα βιντεο παντως.....ανατριχιάζεις. -
trident1971
Κατάλαβα τα γραφώμενά σου αλλά επιμένω και μιλάω προσωπικά πάντα το τι θα έκανα εγώ με τις υπάρχουσες συνθήκες που κινούμαι εδώ.(όχι πάγοι και ολισθηρά). Το τι κάνω γενικά όμως είναι να αλλάξω και τα 4 (off post) μια που με προλαβαίνει η παλαιότητα από τη φθορά.
Δεν είναι ανάγκη και να συμφωνούμε όλοι, για φαντάσου ένας έχει την απορία, άλλος θα απαντούσε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα απαντούσαμε με ένα ξερό ΝΑΙ και τελικά δε θα γράφαμε τίποτα. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
trident1971 δεν το χανουν λογω του ότι αφησαν το γκαζι...που με τις ταχυτητες που πανε αυτοι λιγο επιρρεαζει το γκαζι.
Αν κανεις προσπερασεις σε διπλη διαχωριστικη ή μονη(συνεχομενες παντα) και η γραμμη από τις συνεχης επαναβαφες της εχει αποκτησει παχος 2-3 ισως και παραπανω εκατοστών σε στεγνο δρομο κιολας νιώθεις τον κωλο σαν να γλυστραει!Δεν μπορω να κατανοησω αν οντως γλυστραει.....σε βρεγμενο όμως Γλυστραει αν μπεις ξανα ατσαλα μεσα.
Τωρα στην Ρωσια νομιζω πως κατι παρομοιο συμβαινει με τον παγο αφου στην διαχωριστικη είναι απατητο.
Τρομερα βιντεο παντως.....ανατριχιάζεις.ναι ωραια τα απατητα χιονια στη μεση, συμφωνω,
συμφωνω και οτι γλυστραει η διαχωριστικηκλπ...επαναλαμβανω ομως, δες οσα βιντεο θες εδω, https://www.youtube.com/user/CarCrashesTime/videos στην πλειονοτητα των περιπτωσεων οταν ειναι σε φαση 'τελειωσα προσπεραση' και αφηνουν αποτομα γκαζι, εκει την ψωνιζουν, γιατι ελαφραινει το πισω μερος.
Οσον αφορα την φαση 'εγω το φερνω αμα φυγει ο κωλος', δειτε ποσο ευκολα φευγει το κωλι και μετα 'για ιδέστε τον αμάζευτο'. Ο τυπος μονο με γκαζι θα το εφερνε ισια... το ενστικτο ομως λεει 'πατα φρενο να σωθεις'.
trident1971
Κατάλαβα τα γραφώμενά σου αλλά επιμένω και μιλάω προσωπικά πάντα το τι θα έκανα εγώ με τις υπάρχουσες συνθήκες που κινούμαι εδώ.(όχι πάγοι και ολισθηρά). Το τι κάνω γενικά όμως είναι να αλλάξω και τα 4 (off post) μια που με προλαβαίνει η παλαιότητα από τη φθορά.
Δεν είναι ανάγκη και να συμφωνούμε όλοι, για φαντάσου ένας έχει την απορία, άλλος θα απαντούσε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα απαντούσαμε με ένα ξερό ΝΑΙ και τελικά δε θα γράφαμε τίποτα.Για τετοια θεματα, πιστευω ΕΙΝΑΙ αναγκη να συμφωνουμε ολοι, γιατι μπορει να διαβαζουν και ανθρωποι που δεν ξερουν. Μπορουμε να διαφωνουμε για πλειστα αλλα, λιγοτερο σημαντικα, μεχρι το πρωϊ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...επαναλαμβανω ομως, δες οσα βιντεο θες εδω, https://www.youtube.com/user/CarCrashesTime/videos στην πλειονοτητα των περιπτωσεων οταν ειναι σε φαση 'τελειωσα προσπεραση' και αφηνουν αποτομα γκαζι, εκει την ψωνιζουν, γιατι ελαφραινει το πισω μερος...
Εννοείς ότι αυτοί είχαν ακατάλληλα ελαστικά πίσω; Όλοι; Δηλ. αν είχαν καινούργια θα γλύτωναν; (από τη βότκα;)
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...επαναλαμβανω ομως, δες οσα βιντεο θες εδω, https://www.youtube.com/user/CarCrashesTime/videos στην πλειονοτητα των περιπτωσεων οταν ειναι σε φαση 'τελειωσα προσπεραση' και αφηνουν αποτομα γκαζι, εκει την ψωνιζουν, γιατι ελαφραινει το πισω μερος...
Εννοείς ότι αυτοί είχαν ακατάλληλα ελαστικά πίσω; Όλοι; Δηλ. αν είχαν καινούργια θα γλύτωναν; (από τη βότκα;)
Οχι, απλα τα εβαλα σαν παραδειγμα για να δειξω οτι οταν 'φυγει ο κωλος' τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολοτερο διαχειρισιμα απο την πλειονοτητα των οδηγων, εξ ου και η προτροπη των κατασκευαστων ελαστικων για τοποθετηση των νεων ελαστικων πισω, για να 'θωρακιστει' οσο γινεται το πραγμα.
Οπως ειπα παραπανω, η φυσικη πισω απο το θεμα ειναι η ιδια, ειτε εχουμε παγο ειτε οχι. -
Έκεια συμωνούμε.
-
Εγω προσωπικα παντα αλλαζω και τα 4. Δεν με ενδιαφερουν οι αποψεις των αλλων και ας ξεκολλησουν να ασχολουνται με τη δικη μου. Ο φιλος που μπηκε ουτε σε πιστες μπαινει ουτε οδηγαει στα ορια ουτε ειπε πως εχει ειδικο αυτοκινητο. Το αναγαγατε σε επιστημη και μαλιστα απο τη μερια σας. Βαλτε εσεις τα καινουρια μπροστα και αφηστε το φιλο να βαλει τα καινουρια πισω που ειναι το σωστο. Αν διαφωνειτε μη προσπαθειτε να πεισετε εμενα γιατι εγω ξερω ποιο ειναι το σωστο αλλα στειλτε το email σας στους κατασκευαστες
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Θοδωρα δεν στο ευχομαι, αλλα οταν για μια φορα στη ζωη σου χασεις τα μουτρα, οχι μου ανοιξε την τροχια αλλα ξεκολλησε η μουρη και ειναι ανεξελεκτη, και ειδικα με μπροστινοκουνητο ελα να μου τα ξαναπεις αυτα.
η ομιλια απο θεωριτικη αποψη ειναι πολυ ωραια, απο την πρακτικη αποψη εχει παρα πολυ μεγαλη διαφορα. -
... εγω ξερω ποιο ειναι το σωστο...Αμα είναι έτσι, τότε όλα καλά.
2 Καινούργια Λάστιχα, Σε ποιον άξονα μπαίνουν?