-
Καλησπέρα.
Ψάχνω μεταχειρισμένο οικογενειακό μέχρι 3500 ( 4000 με πολύ μεγάλη δυσκολία).
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
άνετοι χώροι αλλά όχι και τεράστιο (καλύτερα όχι sedan)
αξιόπιστο ( προηγούμενο αμάξι hyundai lantra - σκυλί!)
οικονομικό (κατανάλωση-service)
καλό a/c (μετακινήσεις το καλοκαίρι ατόμων με θέματα υγείας - δεν αντέχουν τον καύσωνα, γι αυτό το τονίζω)
ασφαλές και σχετικά δυνατό γιατί κάποιες μετακινήσεις γίνονται σε δύσκολους δρόμους και χρειάζεται ιπποδύναμη!
διαδρομές κυρίως εκτός πόλεως (Αθήνα - Χαλκίδα)Έχω ξεχωρίσει τα εξής:
TOYOTA COROLLA 2002 KAI META, 1.4/1.6 H/B
PEUGEOT 307 1.6
NISSAN ALMERA 1.5 H/B
VW GOLF IV 1.6
RENAULT MEGANE II 1.4/1.6 H/BΘα ήθελα τις προτάσεις σας!
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα.
καλό a/c (μετακινήσεις το καλοκαίρι ατόμων με θέματα υγείας - δεν αντέχουν τον καύσωνα, γι αυτό το τονίζω)
ασφαλές και σχετικά δυνατό γιατί κάποιες μετακινήσεις γίνονται σε δύσκολους δρόμους και χρειάζεται ιπποδύναμη!
PEUGEOT 307 1.6
NISSAN ALMERA 1.5 H/B
VW GOLF IV 1.6
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα.
PEUGEOT 307 1.6
NISSAN ALMERA 1.5 H/B
VW GOLF IV 1.6
Ευχαριστώ -
Από τα 5 τα 2 ιαπωνικά Corolla - Almera. Η corolla στα 1600, η 1400 κάποιες φορές δε θα σε καλύψει.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον nickthetrib. Τα πάντα είναι θέμα στατιστικής βεβαια αλλά τα 2 ιαπωνικά έχουν περισσότερες περγαμηνές στο θέμα αξιοπιστίας. Το γκολφ IV δεν φημιζεται για αξιόπιστο αλλά σίγουρα έχει καλύτερο πάτημα σε σχέση με τους ιάπωνες που παραθέτεις. Τα Γαλλικά επίσης έχουν πολύ καλή οδική συμπεριφορά και σε κορυφαία χρηστικότητα, όμως μπορεί επίσης να σου κάνουν απίστευτα χουνέρια!
-
Δεν προτείνω τα παραπάνω μόνο με κριτήριο την αξιοπιστία τους. Έχω μπει και στα 2 σε δύσκολους δρόμους, φορτωμένοι, καλοκαίρι με air condition . Κάλυψαν απόλυτα τα κριτήρια που έβαλε ο grafeasPz. Τα 2 γαλλικά έχουν λίγο καλύτερους χώρους σε πορτ μπαγκαζ, αλλά οι διαφορές είναι μικρές. Επίσης το σερβις των 2 ιαπωνικών είναι φτηνότερο (η corolla έχει καδένα, το almera δεν ξέρω).
Επίσης το Almera να είναι η έκδοση με τα 115 άλογα, για τα 95 ισχύει το ίδιο με την Corolla, ίσως και χειρότερα λόγο μακριών σχέσεων στο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Από τα 5 τα 2 ιαπωνικά Corolla - Almera. Η corolla στα 1600, η 1400 κάποιες φορές δε θα σε καλύψει.Θα συμφωνησω με τον nickthetrib +1
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Κι εγώ προτιμώ ιαπωνικό, όμως στα λεφτά που δίνω δεν ξέρω αν θα βρω κάτι σε καλή κατάσταση.
Τα COROLLA 1.6 και ALMERA challenge 1.5 115 hp είναι τσιμπημένα.
Γι αυτό στράφηκα και στους Γάλλους. Γύρισα λίγα συνεργεία peugeot kai μερικά renault (ένα από αυτά είναι στο Ν.Ηράκλειο αν θυμάμαι καλά) και μου είπαν ότι το 307 έχει βγει πιο καλό σε αξιοπιστία. Βέβαια όλα είναι σχετικά. Και το megane, αν είναι προσεγμένο μπορεί να βγει πολύ καλό.
Για το golf δεν ξέρω τίποτε. Γνωστός μου το πρότεινε σαν πιο αξιόπιστο από τα γαλλικά. Είναι όμως; -
Στο συγκριτικό αναφέρεις το golf IV για το οποίο δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα. Τα Γαλλικά όπως γράφω παραπάνω έχουν πολύ καλή οδική συμπεριφορά και είναι το επίπεδο αναφοράς σε θέματα άνεσης και ασφάλειας. Από aircondition όλα μια χαρά τα πάνε. Από όλα βέβαια την πιο σπορ διάθεση θα σου βγάλει το golf όπως το έχω δει. Αν και δεν είναι στις προτεραιότητες σου αν κατάλαβα καλά.
-
Μιας κι αναφέρεις lantra και ξέρεις την αξιοπιστία και θα έχεις πια και συνεργεία... γιατί δεν κοιτάς κι elantra αντί να πρεπει να πλευσεις αε νεα-αγνωστα νερά;
-
Eίναι sedan. Θα προτιμούσα κάτι λίγο πιο στενό.Βέβαια αν δεν βγάλω άκρη θα το δω και το Elantra.
Δεν με νοιάζει τόσο η σπορ οδήγηση - δεν ειμαι ο πιο γρήγορος οδηγός του κόσμου - όσο η ασφαλής και η άνετη / καλό και χρυσό το hyundai αλλά δεν είναι τόσο άνετο σε ταξίδια.
Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες.υ.γ. μου είπαν και για VW GOLF V 1.6 FSI αλλά σε αυτά τα λεφτά το φοβάμαι.
-
Ο χρήστης grafeasPz έγραψε:
Eίναι sedan. Θα προτιμούσα κάτι λίγο πιο στενό.Βέβαια αν δεν βγάλω άκρη θα το δω και το Elantra.Όχι απαραίτητα, υπάρχει και σε 5θυρο.
-
Ναι αλλά σε μήκος είναι σχεδόν το ίδιο και το παρκάρισμα στην περιοχή μου είναι ψιλοεφιάλτης.
Εκεί που με κερδίζει σίγουρα είναι η αξιοπιστία του, αλλά έχει υψηλή σχετικά κατανάλωση βενζίνης και καίει λάδια.Τουλάχιστον το δικό μου έτσι κάνει ... -
Για το μήκος εχεις δίκιο.
Άδικο όμως εχεις που λες 'καίει λάδια', συγκρίνοντας διαφορετικους κινητηρες -
Μπορεί να είναι κι έτσι. Εγώ έχω ενα J2 του 96.Δεν ξέρω αν τα μεταγενέστερα έχουν διορθωθεί σε αυτό το θέμα.
-
Corolla 5πορτο εχει γυρω στα 290 λιτρα πορτμπαγκαζ. Απο αυτη την αποψη δε σου κανει. Να προτεινω focus 1.6 με τα 100 αλογα. Θα το βρεις σε καλη τιμη με χωρους και οδικη συμπεριφορα φοβερη. Αιρκοντισιον σκοτωνε σε ενα που ειχα μπει
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
+1
-
Το μονο σιγουρο ειναι να βγαλεις απο τη λιστα το golf iv.. ισως το χειροτερο golf αναλογικα του ονοματος και της εκαστοτε εποχης. Γενια V σε αυτα τα χρηματα επιφοβο...
-
Ευχαριστώ.Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να τα μοιράζω σε συνεργειάδες. Τώρα focus μκ2 σε αυτά τα λεφτά λιγάκι δύσκολο επίσης.Ίσως το mk1.Δεν ξέρω όμως από αξιοπιστία τι λέει.
-
Ο χρήστης grafeasPz έγραψε:
Ευχαριστώ.Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να τα μοιράζω σε συνεργειάδες. Τώρα focus μκ2 σε αυτά τα λεφτά λιγάκι δύσκολο επίσης.Ίσως το mk1.Δεν ξέρω όμως από αξιοπιστία τι λέει.Στα λεφτα και τα χρονια που ψαχνεις οτι παρεις λιγο πολυ λαχειο θα ναι. Μη το φοβασαι. Κανε ενα καλο ελεγχο και ασε ενα καλο ποσο για ενα φουλ σερβις
Στάλθηκε απο s4 με tapa
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ