-
Εν αναμονή του 1.5tsi... Για το σασμάν αν δε βγάζει προβλήματα μαζί σου.
-
Γειά σας. Από που προκύπτει οτι θα βάλονυ τον 1.5? Δεν υπάρχει ούτε μια πηγή ονλάιν που να αναφέρει κάτι τέτοιο, έστω και σαν φήμη. Από όσο έχω διαβάσει ο 1.4 παράγεται στο εργοστάσιο οτης Σκόδα άρα το κέρδος είναι προφανώς πολύ υψηλό στα αυτοκίνητα που τον έχουν.
-
Είναι λογικό συμπέρασμα. Το Karoq τον έχει ήδη και γενικά ο 1.4 γίνεται phase out. Δε λέω ότι θα τον βάλουν άμεσα, αλλά σε κάποιο facelift φαντάζομαι ή και νωρίτερα...
-
Το μόνο πρόβλημα με τον 1,5 είναι τα 'βρεφικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει....
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα μπορούσε να έχει, είναι να κατεβάσει τους ρύπους του τετρακίνητου KODY κάτω από 140 (από 155-163) ώστε τα τέλη να μειωθούν κάτω από 170€.. τέτοια μείωση όμως την θεωρώ απίθανη...Οπότε σε κάθε περίπτωση δεν θα 'ζηλεύω' τα 1.5 που θα κυκλοφορούν σε ένα χρόνο από τώρα.... αρκεί να μην βγάλει ζημιές ο 1.4 !!!
Για την τιμή τώρα, προφανώς η skοda αυξάνει τις τιμές του Kodiaq πανευρωπαϊκά....
Και προφανώς τιμολογεί το αυτοκίνητο όταν το έχει συναρμολογήσει και βγάλει από την γραμμή παραγωγής...
Άρα η όποια αύξηση δεν θα πρέπει να έχει σχέση με το πότε εκτελωνίζεται ένα αμάξι αλλά από πότε αυξάνει η τιμή του από το εργοστάσιο....
Αν λοιπόν η skoda έχει συμφωνήσει αυξημένες τιμές για τα αμάξια που θα φτιάξει από τον Μάρτη, λογικό είναι όταν εκτελωνιστούν μετά το Μάιο να πάρουν την επιπλέον αύξηση του 4%...Και οι τιμοκατάλογοι θα θα μπορούσε η Κοσμοκάρ να τους έχει αλλάξει από τώρα... μάλλον θα ήταν πιο έντιμο...
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Το μόνο πρόβλημα με τον 1,5 είναι τα 'βρεφικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει....Σωστός!
-
Κοίτα....... για να γίνει της προκοπής κινητήρας ο 1.4 πέρασαν καμία 10αριά χρόνια. Ας πέρασουν άλλα τόσα και για τον 1.5 και στο επόμενο Kodiaq το ξανασυζητάμε lol
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευτυχως πηραμε καποιοι τον 1.4 των 150 και δεν περιμενουμε πειραματα [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως η αύξηση των τιμών του Kodiaq , και γενικά των Skoda πανευρωπαϊκά έρχεται από ψηλά.
Δεν θυμάμαι πριν πόσους μήνες , είχα διαβάσει πως σε κάποιο ΔΣ της VAG είχε γίνει μεγάλος χαμός με την ελευθερία που έχει δοθεί στην Skoda , τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε features που προσδίδουν διαφορετικό χαρακτήρα στη μάρκα (μεγαλύτεροι χώροι και έξυπνη πρακτικότητα) με υψηλή ποιότητα , με αποτέλεσμα να γίνεται ζημιά στις πωλήσεις των VW.
Η SEAT έχει κάπως διαφοροποιηθεί περισσότερο με σπορ ταυτότητα , δίνει έμφαση στο σπορ design και κάποιες λεπτομέρειες όπως πιο ωραίο infotainment κλπ. παίρνει νέες πλατφόρμες και κινητήρες λόγο πιο μετά από την VW και έχει το κεφάλι της ήσυχο.
Η Skoda από την άλλη βγάζει πιο πρακτικά αυτοκίνητα , έχει απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής από τα εργοστάσια της και έχει συντηρητική σχεδίαση αλλά ξεχωριστή πολύ από την VW και όλα αυτά σε καλύτερες τιμές με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται τα τελευταία χρόνια την VW στα ίσια.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα.
Μου έδωσαν εβδομάδα κατασκευής τη 12η. Πότε είναι αυτό ακριβώς;
Και πως θα είναι εκτελωνισμένο το αυτοκίνητο πριν από 30/04. Με βάση τη βδομάδα κατασκευής σας φαίνεται εφικτό;
-
Monday, March 19 – Sunday, March 25, 2018
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Πάντως η αύξηση των τιμών του Kodiaq , και γενικά των Skoda πανευρωπαϊκά έρχεται από ψηλά.Δεν θυμάμαι πριν πόσους μήνες , είχα διαβάσει πως σε κάποιο ΔΣ της VAG είχε γίνει μεγάλος χαμός με την ελευθερία που έχει δοθεί στην Skoda , τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε features που προσδίδουν διαφορετικό χαρακτήρα στη μάρκα (μεγαλύτεροι χώροι και έξυπνη πρακτικότητα) με υψηλή ποιότητα , με αποτέλεσμα να γίνεται ζημιά στις πωλήσεις των VW.
Η SEAT έχει κάπως διαφοροποιηθεί περισσότερο με σπορ ταυτότητα , δίνει έμφαση στο σπορ design και κάποιες λεπτομέρειες όπως πιο ωραίο infotainment κλπ. παίρνει νέες πλατφόρμες και κινητήρες λόγο πιο μετά από την VW και έχει το κεφάλι της ήσυχο.
Η Skoda από την άλλη βγάζει πιο πρακτικά αυτοκίνητα , έχει απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής από τα εργοστάσια της και έχει συντηρητική σχεδίαση αλλά ξεχωριστή πολύ από την VW και όλα αυτά σε καλύτερες τιμές με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται τα τελευταία χρόνια την VW στα ίσια.
Να σου πω την αμαρτία μου, δεν πολυπιστεύω στην αυτονομία των εταιρειών του Group...Αφου και οι επικεφαλής ανα τμήμα και ανα μάρκα, διορισμένοι είναι απο το VAG και χωρια που μπορει να βολτάρουν απο τη μια μαρκα στην αλλη,αναλόγως το τι θέλουν να αξιοποιήσουν εμπορικά...
Ταπεινή μου άποψη, το Kodiaq λειτουργησε 'στρατηγικά σχεδιασμένα' στην περαιτέρω αναβάθμιση (συνειδησιακά τουάχιστουν) της εταιρείας στα μάτια του καταναλωτή...
Δεν είναι τυχαίο το πολύ τακτικό 'moto' που το ακολούθησε σε reviews του Kodiaq σε πολλή μεγάλη μερίδα του Ευρωπαϊκού τύπου* 'can skoda be premium???' *απο διάφορους αρθρογράφους (όπως και οτι κάποιοι διαπίστωσαν οτι το Karoq αναλογικά με το Kodiaq είναι...ακριβούτσικο...)Ανέβηκε λοιπόν το Status (και λογικό είναι, αμαξάρα είναι), αυξήθηκε λοιπόν και η ζήτηση, αυξήθηκε και η τιμή! (Η μάλλον εξισορροπήθηκε λίγο, η αύξηση της τιμής δεν είναι μεγάλη...)
Κράχτης που λεμε και στα καθαρευουσιάνικα!!!
ίσως και οι διαφωνίες - μανούρες στη VAG να είναι και στημένες, για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το prestige της skoda Ειναι μεγάλες π.......ες σε αυτα οι Γερμανοί!Δεν πολυπιστέυω οτι η Skoda 'κλέβει' ιδιαίτερες πωλήσεις απο τη VW...περισσότερο σε πιο VFM εταιρείες στοχεύει (Κορεάτες, Suzuki, Citroen, Fiat, Dacia κ.α.)
-
Ο χρήστης nikapin έγραψε:
Monday, March 19 – Sunday, March 25, 2018Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Θα προλάβει να εκτελωνιστεί ως 30/04 που μου έχουν δεσμευτεί απ τη skoda;
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
Πάντως η αύξηση των τιμών του Kodiaq , και γενικά των Skoda πανευρωπαϊκά έρχεται από ψηλά.
Δεν πολυπιστέυω οτι η Skoda 'κλέβει' ιδιαίτερες πωλήσεις απο τη VW...περισσότερο σε πιο VFM εταιρείες στοχεύει (Κορεάτες, Suzuki, Citroen, Fiat, Dacia κ.α.)
Εμένα πάντως με έκλεψε! Για το tiguan ετοιμαζόμουν ....
Ένα μυστικό επιτυχίας για μένα είναι ότι φτιάχνει όμορφα αυτοκίνητα....(υποκειμενικό)
Αν εξαιρέσεις το FAbia που φαίνεται χοντροκομένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, Superb, Octavia, Kodiaq μου αρέσουν αρκετά σχεδιαστικά ...
Ένα άλλο, τα πιο φτηνά εργατικά στην Τσεχία ...Θυμάστε αυτό το άρθρο ?
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... dia-tis-vw
-
Αντικαταστάθηκαν σήμερα όλες οι λάμπες εσωτερικού χώρου με Led (οδηγού, συνοδηγού, πίσω κάθισμα, σκιαδια,πόρτ μπαγκαζ και φωτισμός ποδιών) . Η καμπίνα έδειξε πολύ όμορφα, ενώ το πορτ μπαγκαζ απέκτησε επιτέλους φωτισμό, γιατί πριν δεν έβλεπες τίποτα. Συνολικό κόστος 7,70 Ε. Για όσους ενδιαφέρονται ο τύπος της λάμπας είναι c5w για τα σκιάδια και w5w για όλες τις άλλες.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης siamego έγραψε:
Αντικαταστάθηκαν σήμερα όλες οι λάμπες εσωτερικού χώρου με Led (οδηγού, συνοδηγού, πίσω κάθισμα, σκιαδια,πόρτ μπαγκαζ και φωτισμός ποδιών) . Η καμπίνα έδειξε πολύ όμορφα, ενώ το πορτ μπαγκαζ απέκτησε επιτέλους φωτισμό, γιατί πριν δεν έβλεπες τίποτα. Συνολικό κόστος 7,70 Ε. Για όσους ενδιαφέρονται ο τύπος της λάμπας είναι c5w για τα σκιάδια και w5w για όλες τις άλλες.Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
[emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ωραιος!
Στα ποδια και στι ντουλαπακι πως εβγαλες τις παλιες; χρειαστηκε κατι ξεβιδωμα; -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ωραιος!
Στα ποδια και στι ντουλαπακι πως εβγαλες τις παλιες; χρειαστηκε κατι ξεβιδωμα;Τίποτα. Όλα κουμπωτα είναι!
-
Ωραιος!
Στα ποδια και στι ντουλαπακι πως εβγαλες τις παλιες; χρειαστηκε κατι ξεβιδωμα;Τίποτα. Όλα κουμπωτα είναι!
Που ηξερες ποιος τυπος μπαινει που?
-
Ωραιος!
Απλα τραβαμε το τζαμακι προς τα εξω δηλαδη; οπως τα φωτακια στην οροφη και στο πορτ παγκαζ;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ωραιος!
Απλα τραβαμε το τζαμακι προς τα εξω δηλαδη; οπως τα φωτακια στην οροφη και στο πορτ παγκαζ;
Σωστά
Skoda Kodiaq