-
Ε καλά μη το δένετε και κόμπο ότι κι οι άλλοι δεν κάνουν τα ίδια και χειρότερα.
Κάτι δισκόφρενα που τα έχουν κι οι Κορεάτες,
άλλοι κατασκευαστές (λέγε με Ford, Renault κλπ) μπορεί να τα έχουν ξεχασμένα.Από την άλλη στο VW Group συμβαίνει καμιά φορά να σου δίνουν πολύ ποιοτικό εξοπλισμό (πχ infotainment)
που μόνο στην πράξη τον ανακαλύπτεις.Ακόμα θυμάμαι την Peugeot που διαφήμιζε για εξτραδάκι εξοπλισμό κάτι που το έλεγε ...υπερκλείδωμα
και το οποίο το είχαν δεδομένο στο VAG. -
Να έδιναν και μια σοβαρή εγγύηση στα αυτοκίνητα τους καλά θα ήταν!
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Από την άλλη στο VW Group συμβαίνει καμιά φορά να σου δίνουν πολύ ποιοτικό εξοπλισμό (πχ infotainment)Πολύ σημαντικό για ένα αυτοκίνητο!!!
-
Μπορεί να υποτιμάς την έννοια εξοπλισμός και ποιότητα κατασκευής σε δευτερεύοντα για εσένα μέρη
αλλά αυτό έχει ένα κόστος για τον κατασκευαστή.Επίσης άλλα τα στάνταρντ για εκείνο που θέλει να κουβαλάει πατάτες,
άλλα για εκείνον που κουβαλάει επιβάτες
και άλλα για εκείνον που θέλει να τρέχει σε καρτ.Προφανώς για το μέσο οδηγό είναι χρηστικό το να φωτίζεται ο διακόπτης των αλάρμ
και για το μέσο επιβάτη να έχει αυτοματισμούς και ευκολίες άνεσης που διευκολύνουν.Όλα αυτά έχουν ένα κόστος.
Και δε μιλάμε για το πάχος της μοκέτας, την έξτρα ηχομόνωση ή την υφή της ταπετσαρίας. -
Μπορεί να υποτιμάς την έννοια εξοπλισμός και ποιότητα κατασκευής σε δευτερεύοντα για εσένα μέρη
αλλά αυτό έχει ένα κόστος για τον κατασκευαστή.Επίσης άλλα τα στάνταρντ για εκείνο που θέλει να κουβαλάει πατάτες,
άλλα για εκείνον που κουβαλάει επιβάτες
και άλλα για εκείνον που θέλει να τρέχει σε καρτ.Προφανώς για το μέσο οδηγό είναι χρηστικό το να φωτίζεται ο διακόπτης των αλάρμ
και για το μέσο επιβάτη να έχει αυτοματισμούς και ευκολίες άνεσης που διευκολύνουν.Όλα αυτά έχουν ένα κόστος.
Και δε μιλάμε για το πάχος της μοκέτας, την έξτρα ηχομόνωση ή την υφή της ταπετσαρίας.αυτό ακριβώς αναφέρω και στο προηγούμενο post μου.....μήπως τελικά δίνουμε αξία μόνο σε συγκεκριμένα σημεία (κατασκευή, ευκολίες άνεσης) επειδή μόνο αυτά αναφέρονται σε οποιοδήποτε test (κυρίως στα test του golf για το οποίο και συζητάμε στο θέμα) και έχουμε ξεχάσει να ζητάμε άλλα και ουσιαστικότερα (όπως πχ οι καλύτερες αναρτήσεις, η ρεζέρβα η κανονική με την ζάντα και το λάστιχο).
-
Αν ζητάς τη γνώμη μου για το Golf
η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα
και δεν το λέω επειδή ακούγεται ωραίο κλισέ.Το Golf είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο
το οποίο ασφαλώς υπερεκτιμά σε κάποια σημεία ο ειδικός τύπος
και το οποίο σε άλλα σημεία ακόμα και το υποεκτιμά.
Το ίδιο ισχύει και για τους τρολλάροντες ανά το ίντερνετ, υπέρ και κατά.Πολύς κόσμος στην προσπάθειά του να εξυμνήσει ή να απαξιώσει το Golf και το κάθε Golf,
το πράττει ανερμάτιστα επειδή έτσι.Ας πούμε το πόσο καλή ορατότητα έχει ένα αυτοκίνητο όπως το Golf
δε μετράει στις παρατηρήσεις αλλά μετράει στην καθημερινότητα.Τέλός πάντων,
η έννοια της ποιότητας κατασκευής στο Golf είναι κατ' εμέ υπερκτιμημένη και μαζί υποεκτιμημένη.
Και επειδή ανέφερα τα δισκόφρενα,
πολλά αντίπαλα μοντέλα είχαν ή και έχουν ταμπούρα.BTW,
προφανώς και κάνει περικοπές η VW όταν βάζει ημιάκαμπτο
και κακώς δεν το στιγματίζει όσο πρεπει ο ειδικός τύπος.
Όσο εξίσου ο ειδικός τύπος μπαίνει σε ανάλογες λογικες όχι μόνο για τη VW αλλά και για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. -
Τέλός πάντων,
η έννοια της ποιότητας κατασκευής στο Golf είναι κατ' εμέ υπερκτιμημένη και μαζί υποεκτιμημένη.
Όσο εξίσου ο ειδικός τύπος μπαίνει σε ανάλογες λογικες όχι μόνο για τη VW αλλά και για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου.....
για αυτά τα δύο τελευταία που έγραψες θα ήθελα τα παραδείγματα που έχεις στο μυαλό σου
-
Στο τελευταίο C&D που είχε δοκιμή το Golf με τον χιλιάρη κινητήρα, ανέφεραν την ύπαρξη ημίακαμπτου πάντως.
-
Νέο golf! Το αγαπημένο μου θέμα!
Και μιας και είμαστε χαλαροί αυτές τις μέρες , έχω χρόνο και όρεξη να γράψω και εγώ την άποψη μου...Golf 7.5 όπως αναφέρθηκε , εγώ θα έλεγα 6.85 , μιας και αν και αρχικά είχα ενθουσιαστεί με το 7 και ψήθηκα αρκετά να κάνω την μετάβαση ευτυχώς αντιληφθηκα γρήγορα το λάθος μου.(Εξαίρεση αποτελεί το GTI) Μετά το 5 έχει καταντήσει σαν την Apple με το 6, 6,5 και 6,85 και από ότι βλέπω πάει για 6,99999 τον Σεπτέμβριο.
Παρόλαυτα συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψη πως πρόκειται πάντα για την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του , όχι κορυφαία σε κάποιο τομέα ,αλλά με βαθμό κοντά στο 8 σε όλους. Γι'αυτό και η επιτυχία του άλλωστε.
Θέλω επίσης να προσθέσω πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη των πολλαπλών που έχει το 5αρι (οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχουν σε όλες τις εκδόσεις των επόμενων) και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ακόμη το χαίρομαι . Έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας και μικρότερα χωρίς και η διαφορά είναι αισθητή και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ασφαλείας. Εξαίρεση αποτελεί για μένα η συμβίωση για κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα με ένα 307 1.6 3πορτο το οποίο αν και σύμφωνα με πολλούς είναι από τα πιο αθλια Peugeot , ειχα πιάσει τον εαυτόν μου κάνα 2 φορές να του μιλάω και να το ρωτάω... πως μπήκες έτσι ; Γιατί; Γιατί δεν σκοτώθηκα τώρα; Τι έκανες στην 3αρα που ήταν κολλημένη πίσω μας; Ηταν πιο απότομο στο όριο όμως και επικίνδυνο όταν υπήρχαν ανωμαλίες στο οδόστρωμα εντός στροφης, το golf σου το έδειχνε πριν το ξεπερασεις και για μένα αυτό είναι καλύτερο.
Ακόμη επειδή είδα λίγο πιο πριν να αναφέρεστε στην AR ,για μένα μετά την 156 και πριν την Giulia δεν υφίσταται AR ( με επιφύλαξη για την 159 που δεν την έχω οδηγήσει) . Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ο θείος μου σε ηλικία 20 ετών με άφησε να οδηγήσω την 156 2.0 TS από Ναύπλιο προς Τρίπολη μέσω κωλοσουρτη , σε κάποιο εκκλησάκι που σταματήσαμε στον δρόμο οι άλλοι άναψαν κεράκι, εγώ είχα πέσει μπροστά της και προσκυνουσα , κυριολεκτικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι παρόμοιο για την Giullieta του ξαδέρφου μου που δεν είναι καλύτερη σε τίποτα από το Golf , μάλιστα είναι πιο βαριά σε αίσθηση κατά την άποψή μου υπό πίεση. Alfisti απο τα Lidl τον είπα και σκοτωθηκαμε...Μεγάλο κρίμα που πλέον δεν υπάρχει η 156 ... Και δεν μπορώ να βρω πουθενά 2.0 T.S.
Και καθώς γράφω θυμηθηκα και την παιδική κόντρα που πάντα υπήρχε και γιγαντώθηκε ένα διαστημα όταν ο πατέρας μου αγόρασε το Passat 1.8 turbo , το τέταρτο Ράιχ με την μορφή του turbo χαμηλής πίεσης που μεταμόρφωσε μέτρια αυτοκίνητα, σε αυτοκίνητα που χαίρεσαι ακόμη και σήμερα να τα οδηγείς. Ακόμη νομίζω θυμάμαι το γοερό κλάμα κατόχων ακόμη και 320 να ακούγεται από τα ανοιχτά παράθυρα τις ήσυχες καλοκαιρινές νύχτες... Και μετά ήρθε και η ταφόπλακα που άκουγε στο όνομα S3 και όλα σκοτείνιασαν για αρκετά χρόνια υπό την γερμανική μπότα.
Ελπίζω να μην βγήκα... πολυ off topic , ξεκίνησα από την κορύφωση της κοροϊδίας της αναβάθμισης που μας έχει συνηθίσει η VW με το Golf μετά το 6 η οποία συνίσταται σε καλύτερο infotainment σύστεμ και ψηφιακά όργανα... Και για κάποιους που λένε πως έτσι δεν απαξιώνει δραστικά τα προηγούμενα μοντέλα όταν το 8 θα είναι αναγκαστικά πραγματική αναβάθμιση (διαφορετικά θα υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογες στην κατηγορία) τότε τα 6 και 7 θα είναι εντελώς αδιάφορα.
Συνεχίζω λοιπόν ακόμη με το GT μου , θα ξοδέψω κάτι παραπάνω σε ένα επώνυμο ηχοσύστημα με car play και καλύτερο ήχο και δεν θα μου λείπει τίποτα.
Αφήστε που και από πλευρά επιδόσεων, ελέω κρίσης και SUV τύπου Quasqai και X1 , άδειασαν οι αριστερές λωρίδες και μοιαζουν μικρότερες οι ευθείες ανάμεσα σε 2 στροφές...Καλή Ανάσταση!
Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Ας πούμε το πόσο καλή ορατότητα έχει ένα αυτοκίνητο όπως το Golf
δε μετράει στις παρατηρήσεις αλλά μετράει στην καθημερινότητα.Που δεν έχει ένα Focus?
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι παρόμοιο για την Giullieta του ξαδέρφου μου που δεν είναι καλύτερη σε τίποτα από το Golf , μάλιστα είναι πιο βαριά σε αίσθηση κατά την άποψή μου υπό πίεση.
Κάποιο λάθος κάνεις. Καμία επαφή δεν έχουν.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι παρόμοιο για την Giullieta του ξαδέρφου μου που δεν είναι καλύτερη σε τίποτα από το Golf , μάλιστα είναι πιο βαριά σε αίσθηση κατά την άποψή μου υπό πίεση....άδειασαν οι αριστερές λωρίδες και μοιαζουν μικρότερες οι ευθείες ανάμεσα σε 2 στροφές...
κράτησα δυο προτάσεις απο αυτά που μας είπες φίλε μου.....έχω την γνώμη ότι το ένα αναιρεί το άλλο.....με άλλα λόγια αν θες να δείς ένα τουλάχιστον σημείο όπου η Giulietta είναι καλύτερη απο το Golf πήγαινε ένα ταξιδάκι με στροφές.
και για να πούμε και άλλο ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση......κιβώτιο με 5 ταχύτητες; το 2017;
(όπως βλέπεις διάλεξα δύο σημεία που δεν έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό όπου ο καθένας αφαιρεί ή προσθέτει ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει)
Καλή Ανάσταση!!!
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Τέλός πάντων,
Όσο εξίσου ο ειδικός τύπος μπαίνει σε ανάλογες λογικες όχι μόνο για τη VW αλλά και για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου.....
για αυτά τα δύο τελευταία που έγραψες θα ήθελα τα παραδείγματα που έχεις στο μυαλό σου
Ταμπούρα θα βρεις σε Focus και Megane για παράδειγμα.
Έτερη τύπου VW προώθηση αλλά στον υπερθετικό βαθμό είναι η Alfa romeo που μολονότι έχει κάνει κανόνα το overpromissing και underdelivering, διατηρεί μονόμως το παραμύθι της στο προσκήνιο.
Γενικά η Alfa romeo είναι ο αστικός μύθος της αυτοκίνησης και όχι απλά μύθος!
Με τη διαφορά από τη VW πως η Alfa /δεν είναι υπερεκτιμημένη-υποεκτιμημένη,
είναι σκέτο υπερεκτιμημένη.
Χώρια που η Alfa δεν πουλάει καν (οι 50 χιλιάδες το χρόνο δεν είναι αξιολογήσιμο μέγεθος προφανώς...) και δεν είναι τεχνολογικός κολοσσός.
Από την άλλη η VW είναι παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βέβαια. -
Τέλός πάντων,
Ταμπούρα θα βρεις σε Focus και Megane για παράδειγμα.
Έτερη τύπου VW προώθηση αλλά στον υπερθετικό βαθμό είναι η Alfa romeo που μολονότι έχει κάνει κανόνα το overpromissing και underdelivering, διατηρεί μονόμως το παραμύθι της στο προσκήνιο.
Γενικά η Alfa romeo είναι ο αστικός μύθος της αυτοκίνησης και όχι απλά μύθος!
Με τη διαφορά από τη VW πως η Alfa /δεν είναι υπερεκτιμημένη-υποεκτιμημένη,
είναι σκέτο υπερεκτιμημένη.
Χώρια που η Alfa δεν πουλάει καν (οι 50 χιλιάδες το χρόνο δεν είναι αξιολογήσιμο μέγεθος προφανώς...) και δεν είναι τεχνολογικός κολοσσός.
Από την άλλη η VW είναι παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βέβαια.απο απλή περιέργεια έψαξα για το focus (το φθηνότερο) και είδα ότι έχει δίσκους μπρος-πίσω (στο autotriti).
γιατί πέφτεις στην παγίδα και αξιολογείς ένα προϊόν με βάση τις πωλήσεις δεν το καταλαβαίνω.....
πάντως όταν η alfa προσφέρει πολλαπλούς η vw προσφέρει τα μαλακά πλαστικά.....όσο για το θέμα με τον τεχνολογικό κολοσσό το είπα και παραπάνω ότι το 2017 καλό θα ήταν το κιβώτιο να είναι με 6 ταχύτητες - ίσως απλά ο τεχνολογικός κολοσσός ξεστοκάρει, φυσικά με λίγο αλμυρή τιμή!!! -
To Megane έχει ταμπούρα σίγουρα.
Οι πρώτες γενιές Focus είχαν και ταμπούρα όταν οι άλλοι βάζαν δισκόφρενα.
Στο τωρινό αν δεις δεν αναφερει ξεκάθαρα, παρά μόνο λέει ότι βάζουν πίσω δισκόφρενα στην κορυφαία έκδοση.
Τώρα για το autotriti δε θα σχολιάσω,
μόνο για το Focus μπορεί κανείς να δει σε σχετικές σελίδες κλαμπ του εξωτερικού πχ
http://www.fordownersclub.com/forums/to ... sc-brakes/
http://www.talkford.com/community/topic ... um-brakes/για το δεύτερο φυσικά μάλλον μπαίνεις στην παγίδα να μου καταλογίσεις διάφορα
επειδή μιλάω για πράγματα που δεν σου ακούγονται ευχάριστα,
δεν αξιολογώ την alfa romeo από τις πωλήσεις,
την αξιολογώ για το overpromissing και underdelivering που το έχουν δεχτεί από μόνοι τους
https://www.autocar.co.uk/car-news/indu ... ng-scratchAlfa Romeo boss Harald Wester: 'We are starting from scratch'
...
When did it all go wrong?Things started going wrong as far back as 1986, he believes, when Fiat’s bosses found themselves in charge of Alfa Romeo. Understandably, Alfa’s leaders started looking for economies and synergies, instantly finding productive possibilities in the Fiat range. However, they lacked vision and “completely forgot” that one of the prime jobs of the new cars was to continue Alfa’s unparalleled heritage.
As an example of a bungled product, Wester singles out the 159 of 2005, the result of a deal between GM and Fiat that paid only minimal attention to being an Alfa. “It was a mess,” he admits, “an enormous investment in a model that wasn’t even state of the art. The past 30 years were a continuous story of over-promise and under-delivery. Some of Alfa’s managers were disrespectful to everything it stood for in the past. But now we are starting from scratch.”
και δεν το παραδέχονται οι φαν της,
όσο για τις πωλήσεις χλευάζω απλά“Look,” he says, with an edge of exasperation, “a volume around 400,000 for all those new models won’t even be a particularly big success for Alfa. Some would say it represents too much new product for too little volume. In the second generation, an investor would probably expect sales to go significantly beyond those numbers.”
How big could Alfa become?
For a second, there’s a hint of an open goal: how much Alfa volume might the investor foresee? How about 600,000? In my dreams, I’ll get a positive answer and an exclusive. The prospect of Alfa Romeo volume achieving viability is especially enticing to someone like me who has chronicled the company’s losses and failed recoveries for 40 years. But the glimpse of a farther future goes in a flash. “Our first job is to make a start,” he says with finality.
...
“Ten years ago, we were nearly broke,” Wester explains, “which meant we could not afford to build the products we knew were needed. On top of that, we lacked a proper distribution network, another essential for success. These things have become available recently, because of our association with Chrysler. The game is different now.” -
καλύτερα να αξιολογούμε το αυτοκίνητο και όχι δηλώσεις......
εγώ σου λέω για βασικά συστήματα ασφαλείας που έχει όλος ο ανταγωνισμός.ΥΓ για το focus θα το ψάξω όταν έχω χρόνο κάπου πιο επίσημα απο κάποιο forum (πάντως στο autotriti αυτό που αναφέρω είχε)
-
επειδή μου απευθύνθηκες
γι' αυτό αναφέρθηκα σε μη ευχάριστες δηλώσεις που συνυπογράφουν τα δικά μου λεγόμενα
και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε να αγνοηθούν,
οι δηλώσεις αυτές μιλούν για την ουσία της εδώ συζήτησης, για οικονομίες και συνέργιες της alfaδεν μπορεί κανείς να απαξιώσει την ουσία αυτή πίσω από την οποιαδήποτε λέξη ...δηλώσεις,
πρόκειται για σημαντικό απολογισμό από υπεύθυνα και επίσημα χείλη πέρα από φαν και αρνητές,
αφορούν στον απολόγισμό μιας ολόκληρης γκάμας και μοντέλων χωριστά
των οποίων η αντικειμενικότητα δεν αναιρείται σε αντίθεση με την αντικειμενικότητα των φόρουμόσο για την 147
στα αλήθεια οι πολλαπλοί είχαν ένα κόστος κατασκευής
αλλά από την άλλη ποιός μπορεί να ισχυριστεί πως το κόστος παραγωγής δεν απορροφήθηκε από άλλους τομείς (βλέπε ενδεικτικά παθητική ασφάλεια)αυτά για το offtopic
-
To Megane έχει ταμπούρα σίγουρα.Δεν υπαρχει Megane με ταμπουρα. Και αν υπαρχει απόδειξε το με φώτο απο ειδικό τυπο ή αγγελία γιατι εγω εψαξα και δεν βρηκα όταν η renault στην Ελλαδα δήλωνε ταμπούρα και δεν ξερω γιατί. Ακομα και στις βασικες εκδόσεις(dci 90 και tce 100) φαίνονται τα δισκόφρενα στις φωτογραφίες.
-
You have a point.
Φαίνεται πάντως ότι η giulia είναι τόσο καλή όσο υποσχόταν. -
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Δεν υπαρχει Megane με ταμπουρα. Και αν υπαρχει απόδειξε το με φώτο απο ειδικό τυπο ή αγγελία γιατι εγω εψαξα και δεν βρηκα όταν η renault στην Ελλαδα δήλωνε ταμπούρα και δεν ξερω γιατί. Ακομα και στις βασικες εκδόσεις(dci 90 και tce 100) φαίνονται τα δισκόφρενα στις φωτογραφίες.
μη θυμώνεις ντε...
εγώ αντλώ τα στοιχεία μου από την επίσημη σελίδα
http://www.renault.com.gr/cars/newmegan ... tions.htmlΠίσω: ταμπούρα (ίντσες) 260x8
αν έχουν κάνει λάθος, πες τους να σου ζητήσουν συγνώμη
και να ζητήσουν και σε μένα συγνώμη που με εκθέτουν έτσι -
Δεν υπαρχει Megane με ταμπουρα. Και αν υπαρχει απόδειξε το με φώτο απο ειδικό τυπο ή αγγελία γιατι εγω εψαξα και δεν βρηκα όταν η renault στην Ελλαδα δήλωνε ταμπούρα και δεν ξερω γιατί. Ακομα και στις βασικες εκδόσεις(dci 90 και tce 100) φαίνονται τα δισκόφρενα στις φωτογραφίες.
μη θυμώνεις ντε... [emoji38]
εγώ αντλώ τα στοιχεία μου από την επίσημη σελίδα
http://www.renault.com.gr/cars/newmegan ... tions.htmlΠίσω: ταμπούρα (ίντσες) 260x8
αν έχουν κάνει λάθος, πες τους να σου ζητήσουν συγνώμη
και να ζητήσουν και σε μένα συγνώμη που με εκθέτουν έτσι [emoji38]Δε θύμωσα. [emoji14] Και όντως ειπά να βρεθεί φώτο γιατι στο βάθος της σκέψης λεω δεν είναι δυνατόν να δηλώνουν οτι να'ναι. Η Renault όμως έτσι μειώνει το ίδιο της το μοντέλο γιατί καποιοι θα το δουν στα χαρτια και θα πουν δεν παίρνω αμάξι με ταμπούρα. Γι'αυτό και αναφέρω οτι η ίδια η Renault δηλώνει ταμπούρα πίσω όμως δεν έχω πετύχει πουθενά Megane με ταμπούρα.
Ακομα και σε Test στο εξωτερικό στις βασικές εκδόσεις φαίνονται οι δίσκοι. Ειχε συζητηθεί το θέμα ξανά στο τοπικό του Megane αλλά δεν βγάλαμε άκρη με την επίσημη σελίδα.
Νέο...Golf??